Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

da się zainstalowac win10 po przejsciu na 6.0 ale w ostatni poniedzialek jak chciałem przejsc czysto w win10 na 6.0 to mi netbook pod windowsem 10 wywalił błąd i zalatwił mi moją mi4 na amen :sad: wiec uwazajcie a najlepiej nie kombinowac i siedziec na miui.... 

Opublikowano

Szkoda to słyszeć Marcin.

Zobaczymy czy Xiaomi dalej jest zainteresowane Windows 10 przy premierze mi5 ;)

Wciąż mam iskierkie nadziei że Microsoft przyspieszy tempa z tym mobile 10, zawsze to jakaś alternatywa. W innym przypadku zostaje tylko przejście na drogiego iphone.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Pojawił się nowy build systemu Windows 10 Mobile, tym razem z gałęzi Redstone. Ten 'exclusive' dostępny jest wyłącznie dla urządzeń Lumia 950 XL, 950, 650, 550 i... Mi4 :) Grubo zastanawiam się nad instalacją, tylko obawiam się problemów powrotnych do Androida. Zainteresowanym polecam.

Edytowane przez dave
Opublikowano

Problemów być nie powinno, ale ciekawi mnie inna sprawa. Czy z Marshmallowem nie będzie problemów i tą jego jedną partycją? Jak mniemam stosowane wcześniej metody były dostosowane do KitKata i jego dwóch partycji - no chyba, że nie? Jeśli faktycznie nie i nie stanowi to różnicy to może sam kiedyś przetestuje.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Miałem przez chwilę zainstalowany na mi4 lte i właśnie z polskim  miałem problem. Po pobraniu paczki pl było częściowo tłumaczone. Najlepsze że z każdą próbą usuwania i na nowo instalowania paczki pl dalej częściowo tylko inaczej. Raz kafle, raz menu, raz pół na pół x/ Nie wiem dlaczego, ale na youtube widziałem filmiki z pełnym tłumaczeniem, więc może coś u mnie było nie tak. Wiadomo, wersja insider, oczywiście, wszystko było najaktualniejsze. Ale długo się nie bawiłem. Ot tak na próbę. Wróciłem na miui (sMiui dokładnie) =]

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Parę tygodni temu miałem w10m na mi4 i....nie polecam. Praktycznie nie ma oficjalnych aplikacji a jak są to nie działają jak należy. Aparat tragiczny, bateria taka sobie. Jeden dzień posiedziałem i wróciłem do MIUI❤

MI 4 LTE + MIUI 8

Opublikowano

Ja nigdy nie miałem ,nie ukrywam win na tablecie nie wspominając o słuchawce i sporadycznie używam na lapku 😂 każdy się po co ja kupiłem łapka drogiego i nie gram albo nie korzystam z winshietu to im odpowiadam każdy ma jakieś fanaberie i zboczenia 😂

wyciosane z RN3P

• 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Czy są może na forum posiadacze Xiaomi Mi4 LTE którzy wgrywali już Windows 10 Mobile? Jak wygląda sprawa z ewentualnym powrotem do Androida. Zastanawiam się nad kupnem bo chciałbym trochę potestować WM10, ale mieć też możliwość powrotu do androida.

Opublikowano

Ja mam od jakiegoś czasu 10kę na MI4 i bardzo fajnie działa, zdecydowanie lepiej niż na Lumii 630 i 535 z którymi mam styczność. W porównaniu z Androidem masz więcej dostępnego ramu. Po dzisiejszej aktualizacji zauważyłem pewne problemy z odbieraniem telefonu, nie zawsze mogę to zrobić, chyba że wyłączę ekran i włączę jeszcze raz. Najbardziej co mnie denerwuje to brak multitaskingu. Jedynie apka od muzyki działa w tle, endomondo, facebook już nie niestety, może to kiedyś poprawią. Zastanawiam się nad powrotem do Andka w weekend, więc jak zrobię to, to mogę opisać czy jakieś problemy się pojawiły czy nie.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ja tęsknię za jedną rzeczą korzystając z androida, mianowicie z klawiatury :) Według mnie najlepsza klawiatura(przynajmniej jak korzystałem z wp 8.1)

Opublikowano
5 godzin temu, heolix napisał:

Ja tęsknię za jedną rzeczą korzystając z androida, mianowicie z klawiatury :) Według mnie najlepsza klawiatura(przynajmniej jak korzystałem z wp 8.1)

To czemu nie zainstalujesz sobie innej klawiatury? W miui chyba jest nozliwosc wyboru klawiatury? 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

To ja mam pytanie do posiadaczy Win 10. Jak jest z aplikacjami od Microsoftu? Chodzi mi głównie o mapy i nawigację. Czy są dostępne i czy można je aktualizować? Pytam, bo właśnie z nich głównie korzystam i zastanawiam się, jak jest ze wsparciem na Xiaomi.

Opublikowano
1 godzinę temu, geckon napisał:

To ja mam pytanie do posiadaczy Win 10. Jak jest z aplikacjami od Microsoftu? Chodzi mi głównie o mapy i nawigację. Czy są dostępne i czy można je aktualizować? Pytam, bo właśnie z nich głównie korzystam i zastanawiam się, jak jest ze wsparciem na Xiaomi.

@slimdick odpowiedz koledze, wiem ze uzywasz win 10 ;]

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, kamillm napisał:

@slimdick odpowiedz koledze, wiem ze uzywasz win 10 ;]

Korzystam oczywiście na Laptopie z WIN 10 ale nie posiadam MI4 z wgranym windows i nie będę się wypowiadał w tej kwestii. Mogę jedynie odesłać na to forum i tam powinien znaleźć odpowiedź. WindowsMania.pl

Edytowane przez slimdick
Opublikowano
5 godzin temu, geckon napisał:

Przecież Here jest ogólnie darmowe i można zainstalować nawet na androidzie, więc z wgranym Win10 raczej nie powinno być problemu.

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...