jozek Posted September 15, 2015 Share Posted September 15, 2015 Mnie irytują ryski , musiałem nakleić folię na ekranie. Mam romik z 10 września i zdaje się być w porządku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted September 15, 2015 Share Posted September 15, 2015 A czy macie włączone double tap to wake bo wyjątkowo Mi4i ma taką funkcję bo czasem może powodować niespodziewane włączenie/wyłączenie ekranu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobslej22 Posted September 15, 2015 Share Posted September 15, 2015 Miałem włączoną ta funkcje ale niestety kilka razy zadzwoniłem gdzieś lub włączyłem aplikację. Więc nie korzystam z tego. A pytasz w związku z czym? Wysłano z Mi4i Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted September 15, 2015 Share Posted September 15, 2015 No na to wygaszanie ekranu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobslej22 Posted September 15, 2015 Share Posted September 15, 2015 No nie wiem. Sprawdzę to czy faktycznie to przez tą funkcje. Ręki nie dam sobie odciąć że było to wyłączone. Wysłano z Mi4iMnie irytują ryski , musiałem nakleić folię na ekranie. Mam romik z 10 września i zdaje się być w porządku. Trochę dziwne to co napisałeś. Przecież Rusko same się nie zrobiły nie są to przypadkiem takie ryski wynikające z budowy LCD? U mnie jak spojrzę pod światło to są takie pod skos ale regularne. Wysłano z Mi4i Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozek Posted September 15, 2015 Share Posted September 15, 2015 Poczytaj sobie co wcześniej napisałem na ten temat.Że 2 strony wcześniej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
idee fixe Posted September 15, 2015 Share Posted September 15, 2015 Ja mam double tap włączone. Musiałbym spróbować wyłączyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobslej22 Posted September 15, 2015 Share Posted September 15, 2015 No ja przed godziną włączyłem i sprawdzam. Dziś od rana ani razu mi nie blokował a gdy włączyłem to po jednym telefonie była blokada. Kto wie może to jest cały problem. Wysłano z Mi4i Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buka37 Posted September 15, 2015 Share Posted September 15, 2015 Ja używam double tap i przy okazji opcji dodatkowego zabezpieczenia przed przypadkowym odblokowaniem i wszystko jest ok. Mi4i Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buka37 Posted September 15, 2015 Share Posted September 15, 2015 A propo wzorków na ekranie, ja dostałem małe kropeczki/romby w regularnych odstępach : ) Mi4i Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobslej22 Posted September 16, 2015 Share Posted September 16, 2015 Acid od wczoraj na takich ustawieniach i nie blokuje Zobaczymy co będzie jutro i pojutrze. Wysłano z Mi4i Link to comment Share on other sites More sharing options...
control Posted September 20, 2015 Share Posted September 20, 2015 Mam pytanko, aktualnie mam wgrane 5.8.20 a do pobrania jest 5.9.17, pytanie czy jest sens wgrywać? Aktualnie wszystko mi śmiga, bateria raczej spoko, nic mi się nie wywala, wszystko synchronizuje się itd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobslej22 Posted September 20, 2015 Share Posted September 20, 2015 No to twój wybór. Zmian trochę jest. Wysłano z Mi4i Link to comment Share on other sites More sharing options...
control Posted September 20, 2015 Share Posted September 20, 2015 A wyszczególnisz, to na co sam zwróciłeś uwagę że się zmieniło/poprawiło ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobslej22 Posted September 20, 2015 Share Posted September 20, 2015 Przecież masz na stronie Ci się zmieniło Wysłano z Mi4i Link to comment Share on other sites More sharing options...
control Posted September 20, 2015 Share Posted September 20, 2015 Przepraszam nie widziałem tego działu na stronie. Już czytam Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobslej22 Posted September 20, 2015 Share Posted September 20, 2015 Spoko Wysłano z Mi4i Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarkas Posted September 25, 2015 Share Posted September 25, 2015 Witam mam pytanie. Czy Mi4i dostanie kiedyś "vipera fx"? Miałem wcześniej redmi2 który go posiadał i było spoko Link to comment Share on other sites More sharing options...
idee fixe Posted September 25, 2015 Share Posted September 25, 2015 Taki mały problemik mam. Potencjalnie nawet nie taki mały. Mam w aucie uchwyt na telefon ze zintegrowaną ładowarką. Ładowarka naprawdę niezła, całkiem wydajna. Poprzedni telefon ładowała naprawdę szybko. Obecnie wszystko jest ok, gdy po prostu ładuję. Gdy jednak próbuję jednocześnie włączyć nawigację, pomimo ładowania bateria schodzi. Tak mniej więcej 1 punkcik na 10 - 15 minut. Przy dłuższych trasach to może być trochę niekomfortowe... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobslej22 Posted September 25, 2015 Share Posted September 25, 2015 Hmmm niech zgadnę zaczynasz ładowanie kiedy masz na baterii 60% ? Wysłano z Mi4i Link to comment Share on other sites More sharing options...
idee fixe Posted September 25, 2015 Share Posted September 25, 2015 W zasadzie nie zwróciłem na to uwagi. Do tej pory kilka razy byłem w takiej sytuacji i stan naładowania raczej był różny. Choć chyba nigdy nie bliski rozładowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobslej22 Posted September 25, 2015 Share Posted September 25, 2015 (edited) Na moje to nic nienormalnego. W samochodzie zawsze wolniej ładuje a nawigacja więcej wymaga. Proste. Mam tak jak ty zawsze. Prawda jest taka że nie rozladuje tobie do końca telefonu więc w czym problem? Przecież w momencie gdy włączysz nawigację telefon zachowuje się jak nawigacja. Nie wiem czy znasz temat Ale średnio nawigacja bez ładowania wytrzymuje nie wiem z 2 h? Wysłano z Mi4i Edited September 25, 2015 by bobslej22 Link to comment Share on other sites More sharing options...
idee fixe Posted September 25, 2015 Share Posted September 25, 2015 No właśnie nie jestem pewien czy nie rozładuje. Jeśli przyjdzie jechać w trasę kilka godzin? Poprzedni telefon normalnie się ładował na chodzącej nawigacji. Mam pewne przypuszczenie, że za wzmożony pobór prądu odpowiada ekran bardziej, niż sama nawigacja. Choć w sumie i procesor może być bardziej wymagający... Tym niemniej wciąż odbieram to jako potencjalny problem. A z nawi jako takim nigdy nie jeździłem. Od lat korzystam wyłącznie z telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobslej22 Posted September 25, 2015 Share Posted September 25, 2015 Jedz długa trasę jeżeli się rozladuje to napisz. nie panikuj jeżeli problemu nie ma. Wysłano z Mi4i Link to comment Share on other sites More sharing options...
idee fixe Posted September 25, 2015 Share Posted September 25, 2015 Wiesz, preferuję prewencję raczej, niż szukanie rozwiązań po fakcie Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobslej22 Posted September 25, 2015 Share Posted September 25, 2015 Zaufaj. Na nawigacji jeżdżę często. Pozdrawiam Wysłano z Mi4i Link to comment Share on other sites More sharing options...
idee fixe Posted September 25, 2015 Share Posted September 25, 2015 Zaufaj. Cóż, wychodzi, że nic innego nie pozostaje Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobslej22 Posted September 25, 2015 Share Posted September 25, 2015 A i ściągnij nawigację off-line wtedy nie będziesz narażony na dodatkowy pobór mocy w postaci Internetu z sieci. Polecam sygic oczywiście legalna wersję :) Wysłano z Mi4i Link to comment Share on other sites More sharing options...
idee fixe Posted September 25, 2015 Share Posted September 25, 2015 Korzystałem dotychczas z nokiowskiej, ale wkurzać mnie zaczęła pokazując czasem idiotyzmy. Na razie korzystam z googla. Przy okazji dłuższej trasy będę o tym myślał. Zwłaszcza zagranicą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobslej22 Posted September 25, 2015 Share Posted September 25, 2015 Google= pobór mocy, pobór danych, słaba nawigacja. Napisz na priv. Dam Ci instrukcje na pełny sygic. Pozdro Wysłano z Mi4i Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buka37 Posted September 25, 2015 Share Posted September 25, 2015 Podpinam się pod pytanie o viperafx. Mi4i Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted September 27, 2015 Share Posted September 27, 2015 ViperFX na razie nie, bo na androidzie 5 są problemy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buka37 Posted September 27, 2015 Share Posted September 27, 2015 Aha, dzięki za odpowiedź Na razie dirac daje radę, więc spoko:) Mi4i Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarkas Posted September 27, 2015 Share Posted September 27, 2015 Buka37 możesz podać namiar na ten dirac bo w sklepie play nic takiego nie znalazłem Wysłane z mojego Mi 4i przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted September 27, 2015 Share Posted September 27, 2015 To jest wbudowane w MIUI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts