Dyskusja ogólna
17 topics in this forum
-
- 2 followers
- 396 replies
- 122.9k views
Czyktos wie kiedy bedzie dostepny Mi4i na ibuygou? Obecnie mozna go dostac przez flipkart.com ale czy ktos kupowal na tym portalu i moze opisac doswiadczenia? W sumie Mi4i to wersja miedzynarodowa wiec nie ma chyba roznicy gdie go sie kupi...? Przepraszam, jestem tu nowy. Nie zauwazylem ze jest link na stronie do xiaomiforsale.com. W takim razie kiedy tam sie pojawi Mi4i? //Z25: Wątek zbiorczy, dotyczący najnowszego urządzenia Xiaomi. Poruszamy tylko ogólnikowe kwestie, które nie wymagają osobnego tematu.
Last reply by cort06, -
-
Jak zapisać nowy nr ale nie na karcie sim, ani koncie xiaomi, czy też google, tylko na telefonie
by Altair- 4 replies
- 10.1k views
Jak zapisać nowy nr ale nie na karcie sim, ani koncie xiaomi, czy też google, tylko w pamięci telefonu. Kiedy wchodzę w kontakty i dotykam plus aby dodać nowy, odrazu wyskakuje nowa strona, gdzie u góry po środku widnieje napis "Zapisz na Karta SIM". Kiedy tego dotykam pojawiają mi się dwie dodatkowe opcje "Konto Xiaomi" i "Google". Nie chcę na żadnym koncie tego numeru zapisywać, tylko bezpośrednio w pamięci telefonu. Jak to zrobić?
Last reply by Altair, -
- 6 replies
- 1.8k views
Na dniach mam zamiar zamowic mi4i, ale nurtuja mnie przerobki. Przeczytalem instrukcje na forum, przegladalem tutoriale, ale wydaje mi sie ze wiem tyle samo co przedtem a na nurtujace mnie pytanie nie znalazlem odpowiedzi. Dla niektorych to pewnie banalne ale dopiero zaglebiam sie w temat i nie wiem za bardzo od czego zaczac. Wiec przychodzi mi4i i co wtedy? Wystarczy uruchomic, wejsc na strone miui i pobrac miui polska i zadne inne przerobki nie sa wymagane a jedynie korzystaja z nich zaawansowania uzytkownicy? Czy tez musze jakos wywalic oprogramowanie ktore jest na telefonie i wtedy wgrywac wszystko od nowa?
Last reply by Wojtkson, -
- 10 replies
- 1.6k views
Zainstalowalam u siebie MIUI Polska. Próbowalam zainstalowac i uruchomic apki dwoch bankow, ale obie poinformowaly mnie, ze urzadzenie jest zrootowane lub jailbroken i ze wzgledow bezpieczenstwa nie pozwola mi uzyc apek. Jak z tym mozna sobie poradziC?
Last reply by miroz81, -
- 2 followers
- 12 replies
- 4.5k views
Cześć Telefon mam od Accessories4you z wgranym polskim systemem. Poprzednio miałem S3 z MIUI, wchodziłem w recovery, tam wybierałem opcje backup lub restore i mogłem zrobić lub przywrócić kopię systemu. W tej chwili uruchamia mi sie MI recowery, a tam takiej opcji nie ma. Stąd też pytanie, jak zrobić taki backup?
Last reply by h6L2i, -
- 0 replies
- 1.2k views
Witam Mam taki problem, ponieważ czasem gdy chce wysłać sms to wyskakuje czerwony wykrzyknik i bez żadnego powodu sms sie nie wysyła. Kilka dni temu wymienilem kasrtę SIM więc ona na pewno nie jest problemem, no i gdy przełożę ją do innego telefonu to nie ma takich problemów.
Last reply by bl1tz, -
- 5 replies
- 2.1k views
Cześć! Dopiero zaczynam swoją przygodę z Xiaomi i szczerze mówiąc czuje się dość zagubiona. Pierwsza sprawa - czy konieczne jest wgranie polskiego ROMu? Jakie dokładnie daje to korzyści? Nigdy tego nie robiłam i nie wiem może co tracę. Druga - mój Mi4i w zasadzie od samego początku ma masę uciążliwych reklam. Nie pomagają programy blokujące reklamy, antywirusy, itd. Reklamy zawsze wracają, Czytałam, że bardzo wielu użytkowników Xiaomi ma ten problem. Czy wiecie jak sobie z tym poradzić? Dziękuję serdecznie z góry!
Last reply by ZduneX25, -
- 0 replies
- 1.4k views
Witam Czy jest gdzieś możliwość korekty lub skasowania zapamiętanej lokalizacji przez wifi? Nie mowie o lokalizacji Google,kasowanie nic nie daje z ich strony. Często moja lokalizacja jest przesunięta, co mnie strasznie denerwuje, a potrzebuje ja skorygowac (ingress, googlemap...). Czy android ma gdzies to zapisane, czy pobiera sobie z sieci?
Last reply by wchpikus, -
- 1 follower
- 16 replies
- 5.4k views
Witam. Jestem nowy na forum dlatego mówię cześć wszystkim. Zacznę od tego, że niedługo stanę się szczęśliwym i zadowolonym (mam nadzieję) posiadaczem telefonu Xiaomi Mi4i. Ogólnie na papierze telefon prezentuje się fajnie tylko mam kilka pytań. Na oficjalnej stronie Xiaomi http://www.mi.com/en/mi4i/specs/ jest podane , że telefon ma złącze na dwie karty micro SIM oraz , że obsługuje częstotliwość 3G 900MHz (co jest ważne dla działania Internetu poza miastami, gdzie może nie być nadajników z 2100MHz). Tutaj pojawiają się dwie różnice. Pierwsza różnica to taka, że na stronie Miui Polska https://miuipolska.pl/urzadzenia-xiaomi/xiaomi-mi-4i/ w specyfikacji jest …
Last reply by bekon10, -
- 1 follower
- 14 replies
- 3.3k views
Hej pomóżcie kupiłem Mi4i od Goldway było na nim niby Miui Polska 5.9.24 coś takiego chciałem aktualizację zrobic ale wywaliło mi błąd , więc poleciałem zgodnie z poradnikiem zainstolawałem chiński rom apkę flash i odpaliłem z niej Boot.img ale nie przeniosło mnie do Recovery i nie mogę teraz nic zainstalowac ani z plikacji updater ani nie moge wejsc w recovery usunąłem i zanstalowałem apke flash i teraz wogóle nie działa wkółko komunikat "cheking for root " nie wiem co robic ??? pliss help odpaliłem jakoś boot.img tylko teraz w kółko mi robi reboot teraz to juz wogóle zgłupiałem albo sie w kółko odpala albo jak sie odpala przytrzymam vol - to pokazuje mi sie grafika …
Last reply by Pytka, -
- 4 replies
- 2.9k views
Witam, Użytkownicy Mi4i jak u was z wydajnością tego telefonu? U mnie na najnowszej aktualizacji, jak i od mojego początku korzystania z niego telefon tnie się nawet na najprostszych grach, a jak procek się nagrzeje to ręce opadają. Wiem, że nie jest demonem prędkości, ale liczyłem na dość płynny telefon. Aktualnie będę brał się za testy na innych ROM'ach, ale mam kilka problemów z nimi. Mi4i
Last reply by Poohacz79, -
- 1 follower
- 1 reply
- 2.7k views
Witam. Kupiłem na próbę Redmi 2. Mniejsze. Jestem bardzo zadowolony. Sam instalowałem polskie MIUI w oparciu o instrukcje tu zawarte. Zachęcony kupiłem MI4i. Też wszystko w porządku, ale poprzedni telefon należy zbyć lub darować. Jednak nie chciałbym, żeby ktoś miał dostęp do moich kont, danych, backupów i.t.p. Konto google stosunkowo łatwo odłączyć, ale np w play nadal widzę ten telefon jako mój i mogę instalować oprogramowanie. Ponadto z telefonem związane jest konto XIAOMi. Jak przenieść dane i umożliwić korzystanie z niego nowemu właścicielowi. No i jeżeli kupiłem jakieś programy, to chciałbym nie płacić ponownie na nowym urządzeniu. Proszę o rady. A może ktoś zdecydu…
Last reply by ZduneX25, -
- 0 replies
- 1.5k views
Pytałem w dziale ogólnym, ale na innych fonach działa. U mnie na Mi 4i nie. Jak nadchodzi czas wysyłki, to wyskakuje powiadomienie czy wysłać, zamiast wysłać automatycznie. Ważne. Czas wysyłki musi być conajmniej 10 minut później od napisania wiadomości i w tym czasie nie wybudzamy telefonu.
Last reply by Piotr, -
- 1 follower
- 7 replies
- 4.7k views
Cześć, chciałem zainstalować skórkę spoza aplikacji "Themes" konkretnie tą: http://en.miui.com/thread-130520-1-1.html Oglądałem i czytałem jednak instalacja WSM tool nie działa, gdzieś pisali że to nie działa na najnowszym MIUI. Czy istnieje sposób na zainstalowanie takiej skórki pomijając tą ich weryfikacje? Dwa zainstalowałem czcionkę iOS9, jednak nie zawiera ona polskich znaków i wygląda to żałośnie.. czy można zainstalować z zewnątrz jakieś czcionki? Jak to zrobić? Pozdrawiam edit: PS czy instalacja miui pl według instrukcji -> http://miuipolska.pl/instalacja-miui-mi-note-promi4i/wiąże się z utratą danych?
Last reply by Deragon, -
- 2 followers
- 11 replies
- 4.5k views
Witam wszystkich. Otóż w moim Mi4i mam nastepujący problem. Wchodząc w kontakty (ksiązkę tel.) nie mogę się po nich przemieszczać za pomocą tych liter po prawej stronie. Np. będąc przy kontakcie na literę "B" i chcąc przeskoczyć od razu na "Z", klikam po prawiej stronie ale "Z" tylko sie podświetla i wracam spowrotem do punktu wyjścia. Oczywiście kontakty pod Z mam zapisane W ten sposób da się przeskoczyć tylko na kilka (może z 5) konatktów. Pozdrawiam
Last reply by kulig007, -
- 4 followers
- 144 replies
- 27.9k views
Gdzie i jak kupić Mi4i ? Z flipkart.com do Polski zamówić nie można, chyba że mamy rodzinę/znajomych Hindusów. Macie jakieś pomysły lub informacje ?
Last reply by Gawronnek, -
- 0 replies
- 3.1k views
Po aktualizacji do wersji dev romu miuipolska, z telefonu zostało usunięte recovery. W jaki sposób mogę je odzyskać? Dodatkowo mam problem z podłączeniem telefonu do komputera (Win XP). Mi Phone Manager zainstalowany i są rozpoznawane inne modele Xiaomi, a ten nie. Proszę o pomoc..
Last reply by markus70,