Buriza Posted May 26, 2015 Share Posted May 26, 2015 Ja w maju wysłałem do tej pory ponad 30 przesyłek NL Postem i 1 przesyłka trafiła na VAT. Co ciekawe wysłałem duzą paczkę na życzenie klienta 1,87 Kg, w środku 3 telefony + pokrowce + Xiaomi Yi z monopodem. Byłem niemal pewny, że taka paka trafi na VAT ale kupujący nie chcial rozdzielić przesyłki więc klient nasz Pan. Co ciekawe przeszło bez Vatu xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
r0bertt Posted May 26, 2015 Share Posted May 26, 2015 @Buriza Ale nadajesz paczkę pewnie po "polsku", a inaczej patrzy się na paczkę nadaną przez chińczyka z dziwnymi znaczkami - w dodatku wszystkie technology itp wskazując na elektronikę stąd zatrzymania. Zastanawiam się właśnie nad zakupem singapurem telefonu w dobrej cenie <myśli> tylko co z tym vatem :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
checkmate Posted May 26, 2015 Share Posted May 26, 2015 Zastanawiam się właśnie nad zakupem singapurem telefonu w dobrej cenie <myśli> tylko co z tym vatem :/ No co, masz 50% szans - albo będzie vat albo nie Buriza - jak będziesz miał dostęp do Mi-4i to daj znać na forum, na pewno znajdziesz chętnych (oczywiście przy rozsądnej cenie, choć Ty i tak masz niższe ceny niż polecani pośrednicy) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sidelek Posted May 28, 2015 Share Posted May 28, 2015 @Acid odezjwij się do http://forum.xda-developers.com/member.php?u=5161352, polak z wawy, zajeb moder, zapewne Ci pomoże z romem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 28, 2015 Share Posted May 28, 2015 Ja też jestem zajebisty i pewnie jeszcze bardziej od niego. Na mój problem mi nie pomoże bo nie zna prywatnego klucza, którego mają zaledwie parę osób w MIUI. Bez klucza nie ma instalacji naszego romu w MiRecovery. Wysłane z MI Note 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafalisko Posted July 6, 2015 Share Posted July 6, 2015 No co, masz 50% szans - albo będzie vat albo nie Buriza - jak będziesz miał dostęp do Mi-4i to daj znać na forum, na pewno znajdziesz chętnych (oczywiście przy rozsądnej cenie, choć Ty i tak masz niższe ceny niż polecani pośrednicy) Podpinam się do prośby Link to comment Share on other sites More sharing options...
checkmate Posted July 7, 2015 Share Posted July 7, 2015 @Rafalisko, niestety Buriza raczej go mieć nie będzie. Szkoda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
avish Posted July 7, 2015 Share Posted July 7, 2015 Gearbest.com Za 230dolcow Link to comment Share on other sites More sharing options...
checkmate Posted July 7, 2015 Share Posted July 7, 2015 (edited) Nie polecam GearBest. Ok, mają oryginalne rzeczy Xiaomi fakt. ALE czekałem na paczkę miesiąc, przyszedł MiBand, 2x kable usb Xiaomi, ale zapomnieli spakować i napisać mi o braku w paczce baterii dla Redmi Note za 9 dolców... Mi-4i wysyłają jakąś standardową przesyłką co leci 10-25 dni roboczych... Niby mają opcję EMS i DHL, ale dla MI-4i są niedostępne. btw. i nie 230$ a 224$ Edited July 7, 2015 by checkmate Link to comment Share on other sites More sharing options...
djzoom Posted July 17, 2015 Share Posted July 17, 2015 (edited) Czy ktoś posiada wiedzę czy jest kilka wersji Mi4i? Na oficjalnej stronie http://www.mi.com/en/mi4i/specs/ możemy zauważyć, że telefon obsługuje WCDMA 850 / 900 / 1900 / 2100MHz. Zastanawiam się nad kupnem w http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_196682.html?wid=3, tam natomiast w specyfikacji widnieje WCDMA 850/1900/2100MHz Jak to jest w rzeczywistości? Edited July 17, 2015 by djzoom Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly999 Posted July 17, 2015 Share Posted July 17, 2015 No niestety nie ma 900Mhz. Reszta się zgadza. Mi3W Link to comment Share on other sites More sharing options...
djzoom Posted July 17, 2015 Share Posted July 17, 2015 Skąd to wiesz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly999 Posted July 17, 2015 Share Posted July 17, 2015 Po pierwsze:http://m.gsmarena.com/xiaomi_mi_4i-7211.php Po drugie to już jest kolejny ich telefon bez obsługi tego pasma. Po trzecie, z doświadczenia sam posiadam ten telefon i raczej kiepsko z sygnałem akurat u mnie a mam nadajnik (według danych 900Mhz ) zaraz pod nosem. Mi3W Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-SKLEP Posted July 17, 2015 Share Posted July 17, 2015 No niestety nie ma 900Mhz. Reszta się zgadza. Mi3W Ja bym bardziej wierzył mi.com niz gsmarena jeżeli chodzi o specyfikację. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted July 17, 2015 Share Posted July 17, 2015 (edited) Przeciez na mi.com jest juz info ze mi4i obsluguje pasmo wcdma 900 Edited July 17, 2015 by tosshi2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly999 Posted July 17, 2015 Share Posted July 17, 2015 Ja tam spierać się nie będę o brak lub nie jednego pasma 3g. Wygląda to w praktyce tak że większość czasu i tak korzystam z 4g i wcale mi to nie przeszkadza. Natomiast jeżeli miało by to zaważyć na zakupie tego modelu to bym się nie przejmował. Sam miałem dylemat Mi4i czy Nubia 9 Mini ale to raczej chodziło o pasma 4g. Mi3W Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted July 17, 2015 Share Posted July 17, 2015 (edited) Na oficjalnej stronie xiaomi czyli mi.com jest wyraznie napisane ze obsluguje pasmo wcdma 900 wiec o co tu sie spierac? Producent chyba wie jakie pasma zastosowal w danym modelu. Edited July 17, 2015 by tosshi2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
markus70 Posted July 17, 2015 Share Posted July 17, 2015 Na aukcji goldway na ali jest zdjęcie pudełka i tam jak byk jest wcdma b8, także 900Mhz jest obsługiwane Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
djzoom Posted July 17, 2015 Share Posted July 17, 2015 (edited) W celu rozwiania wątpliwości, Xiaomi sprzedaje dwie wersje Mi4i. Jedna jest przeznaczona na: Indie, Honk Kong, Tajwan, Singapur, Malezję natomiast druga na Indonezję. Obie wersje obsługują WCDMA 900MHz, więc nie jest istotne, którą wersję zamówimy. Jest to oficjalna informacja jaką uzyskałem od Xiaomi Indie, Honk Kong, Tajwan, Singapur, Malezja: Indonezja: Tyle w temacie! Edited July 17, 2015 by djzoom Link to comment Share on other sites More sharing options...
djzoom Posted July 20, 2015 Share Posted July 20, 2015 Czy ktoś się może orientuje kiedy będzie dostępny Mi4i w wersji Black na XFS? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted July 20, 2015 Share Posted July 20, 2015 Wczoraj patrzyłem i było In stock. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djzoom Posted July 20, 2015 Share Posted July 20, 2015 Wczoraj patrzyłem i było In stock. No niestety na razie jest In this moment is available only white color. Tylko nie wiem czy to się tyczy magazynu w Chinach czy Czechach Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted July 20, 2015 Share Posted July 20, 2015 Hehe, wczoraj tego nie było, tylko biały i czarny in stock a reszty brak, a dzisiaj wszystkie kolory in China Link to comment Share on other sites More sharing options...
fahrenheit Posted July 20, 2015 Share Posted July 20, 2015 (edited) Witam serdecznie, na allegro jest jakiś mi4i za 1300, ale nie wiem czy oryginalny. Jak myślicie, jest to realne? W czwartek wyjeżdżam, jestem bez alternatywnego telefonu, a poważnie zastanawiam się nad kupnem tego. Pozdrawiam Edited July 20, 2015 by fahrenheit Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted July 20, 2015 Share Posted July 20, 2015 (edited) Jakiś? Chociaż link do aukcji podaj. --edit-- Sam już ogarnąłem, bo nie było dużo ofert. Ogólnie w opisie aukcji w ch...... chaos i miszmasz. Opis częściowo z modelu Mi4, specyfikacja z Mi4i. Tak samo zdjęcia poglądowe. Sprzedawca też świeżak, jak zauważyłem. Ja dałbym sobie spokój, są pewniejsze źródła. Choć nie licz na dostarczenie w przeciągu 2-3 dni. Mi4 / sMIUI / Tapatalk Edited July 20, 2015 by kulig007 Link to comment Share on other sites More sharing options...
djzoom Posted July 20, 2015 Share Posted July 20, 2015 Hehe, wczoraj tego nie było, tylko biały i czarny in stock a reszty brak, a dzisiaj wszystkie kolory in China Jakby ktoś był zainteresowany to dostałem taką odpowiedź od XFS: "Hello,the product is not available even on chinese market so we cannot get it for Europe at the moment. We recommend you to purchase the white version which is available so you can receive it as soon as possible. Have a nice day" Link to comment Share on other sites More sharing options...
fahrenheit Posted July 20, 2015 Share Posted July 20, 2015 (edited) Tez mnie zdziwiło to, że specyfikacja to połowa 4 i 4i, zdjęcia też z 4, ale dzwoniłem do tego 'sklepu' i pan w zaparte twierdził, że posiadają model mi4i od ręki. Coz, ryzyk fizyk, jeszcze muszę to przemyslec:) @edit dzwoniłem, dzisiaj powiedzieli, ze idzie to od ich dystrybutora spoza polski, do 14dni roboczych. Jakaś szansa żeby z ibuygou lub z innej strony doszedł przed poniedziałkiem? Oczywiście wiem, że to marzenie ściętej głowy, ale może ktoś miał takie pozytywne doświadczenia? (jakiś kurier z dostawą na weekend?) Wybaczcie, że tak pytam, ale jeżeli nie ma takiej mozliwosci to zastanawiam się nad kupnem prosto do miejsca gdzie jadę, bo jak narazie stara nokia nie spełnia do końca swoich zadań... Ale czegóż się po niej spodziewać? Edited July 21, 2015 by fahrenheit Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bysiu Posted August 20, 2015 Share Posted August 20, 2015 Siemanko, zamówiłem mi4i na xfs.com ale jest napisane przy modelu: " W magazynie w Chinach, Goods in Cgina usually .... .... W tym momencie dostępny tylko kolor biały" Czy długo mam czekać na telefon? Będzie szedł ok tygodnia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deragon Posted August 20, 2015 Share Posted August 20, 2015 Zapomnij :E Najpierw muszą go ściągnąć do Czech z Chin. Później dopiero wyślą do Polski. "Trochę" poczekasz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fahrenheit Posted August 20, 2015 Share Posted August 20, 2015 (edited) Osobiście kupiłem na allegro, zamówienie złożyłem w niedzielę wieczorem, paczka nadana wczoraj, dzisiaj właśnie doszła Ja bym się zastanowił nad taką formą zakupu, szczególnie, że ceny nie różnią się zbytnio. Bysiu, strasznie po oczach daje ten post, mógłbyś nie nadużywać pogrubienia? Edited August 20, 2015 by fahrenheit Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bysiu Posted August 20, 2015 Share Posted August 20, 2015 Sry, nie będę używał. Tak jakoś wyszło. Znaczy się jak pytałem na FB to napisali mi że mają kilka sztuk w drodze. 28.08 jade na wczasy i wracam 4.09. Myślicie że po 4.09 już będzie? Czy rezygnować i allegro? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fahrenheit Posted August 20, 2015 Share Posted August 20, 2015 Allegro u Normana (accesories 4 you) dostaniesz za 2-3dni za pobraniem oryginał z polskim miui. Nie wiem czy rezygnować, to zależy od Ciebie, 4.09 jest szansa żeby doszedł, ale powątpiewam, że dojdzie przed 28. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bysiu Posted August 21, 2015 Share Posted August 21, 2015 Ok to poczekam, jak wrócę i go nie będzie to anuluje zamówienie i zamówie z a4y. Widziałem że forumowicze mają zniżki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted August 22, 2015 Share Posted August 22, 2015 (edited) Czy kupił go ktoś w Gearbest? Mam tam trochę bonusów i wyszedłby za 170$ plus ewentualne opłaty, ale nie do końca dowierzam opisom i nie wiem czy to ta sama wersja co xfs Lenovo S650 Miui v6 5.7.2 PL Edited August 22, 2015 by Gawronnek Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted August 22, 2015 Share Posted August 22, 2015 Ja kupiłem. Wyszło mi koło 906zł. Wszystko oryginalne jeśli o to Ci chodzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts