JanuszK Posted May 1, 2015 Posted May 1, 2015 Gdzie i jak kupić Mi4i ? Z flipkart.com do Polski zamówić nie można, chyba że mamy rodzinę/znajomych Hindusów. Macie jakieś pomysły lub informacje ?
mrosi Posted May 1, 2015 Posted May 1, 2015 Czekam na info kiedy będzie w sprzedaży. Jak dostanę maila, to napiszę
Acid Posted May 1, 2015 Posted May 1, 2015 Realnie wtedy kiedy będzie na ibuygou.com i Xiaomiforsale. Wysłane z MI Note
Mymi Posted May 1, 2015 Posted May 1, 2015 Szukalem teraz na flipkart i nie widze. Znaczy ze juz zeszly? Ugh. Mam nadzieje ze w Malezji da sie kupic >.<
dorodo Posted May 1, 2015 Posted May 1, 2015 Mi4i nie obsługuje częstotliwości 900. To znaczy ze aero 2 na tym nie zadziała ?
baku1991 Posted May 1, 2015 Posted May 1, 2015 Aero aktualnie działa na innych częstotliwościach, jest o tym temat.
Acid Posted May 1, 2015 Posted May 1, 2015 Działa. Mój Note nie ma 900 i aero działa. Wysłane z MI Note
Foorio Posted May 4, 2015 Posted May 4, 2015 Pierwsza seria na flipkart.com rozeszla sie w kilka minut jakis tydzien temu. Sprzedali chyba kolo 40000 Mi4i. Wiem ze druga seria aparatow bedzie 7 maja...
gregsoir Posted May 8, 2015 Posted May 8, 2015 (edited) Działa. Mój Note nie ma 900 i aero działa. Wysłane z MI Note czy brak umts 900 jest ogólnie mocno odczuwalny? czy tylko w malych miejscowościach? Edited May 8, 2015 by gregsoir
kulig007 Posted May 8, 2015 Posted May 8, 2015 Mnie jakoś brak tego pasma nie boli. Tam gdzie nie mam mieć zasięgu, to go nie mam. Nie zmieni tego pasmo 900 MHz. Już nie raz porównywałem na innym telefonie. Dla mnie nie jest to rzecz, która dyskwalifikuje telefon. Wysłane z mojego MI 2S
Acid Posted May 8, 2015 Posted May 8, 2015 czy brak umts 900 jest ogólnie mocno odczuwalny? czy tylko w malych miejscowościach? Nigdy nie miałem problemów z zasięgiem. Wysłane z MI Note
madden Posted May 9, 2015 Posted May 9, 2015 Nigdy nie miałem problemów z zasięgiem. Wysłane z MI Note A ja mając że sobą niestety prawie zawsze 2 telefony widzę znaczącą różnicę na niekorzyść mi2s, który to UMTS 900 MHz nie ma. Widoczne jest to zarówno w mniejszych miejscowościach, na trasie, jak i na obrzeżach Wrocławia gdzie mieszkam i pracuję. Czasem bywa dość dokuczliwe, gdy muszę coś szybko sprawdzić w necie, ale tak jak powiedział przedmówca, nie dyskwalifikuje telefonu..Chociaż kolejny pewnie wybiorę z pełnym zakresem częstotliwości..
Pirzu Posted May 9, 2015 Posted May 9, 2015 Posiadajac minote akurat raz cz dwa odczulem brak 900mhz. Mysle, ze to akurat jest w zalezne od tego, gdzie sie mieskza i gdzie na codzien porusza. Zyje na wsi nieopodal miasta majacego kolo 20 000 mieszkancow i mam wszedzie lte (o dziwo). Wszedzie korzstam praktycznie z LTE bo tam gdzie jestem, zawsze jest LTE. Wiec po prostu trzeba kupic i sprawdzic, czy przeszkadza, czy nei
Acid Posted May 9, 2015 Posted May 9, 2015 A ja mając że sobą niestety prawie zawsze 2 telefony widzę znaczącą różnicę na niekorzyść mi2s, który to UMTS 900 MHz nie ma. Widoczne jest to zarówno w mniejszych miejscowościach, na trasie, jak i na obrzeżach Wrocławia gdzie mieszkam i pracuję. Czasem bywa dość dokuczliwe, gdy muszę coś szybko sprawdzić w necie, ale tak jak powiedział przedmówca, nie dyskwalifikuje telefonu..Chociaż kolejny pewnie wybiorę z pełnym zakresem częstotliwości.. Dlatego najlepiej mieć do niego kartę LTE bo niejako dostajesz gratis nowe częstotliwości.
r0bertt Posted May 12, 2015 Posted May 12, 2015 + jest taki że w końcu jest, zobaczymy jak inne sklepy w tym xfs jaką cenę sobie zażyczą. Wczoraj pisałem do goldway`a to nic nie wiedzieli kiedy będzie na stanie mi4i, ale jak cena będzie podobna to tak jak tosshi2 napisał - lepiej wziąć zwykłą mi4
tosshi2 Posted May 12, 2015 Posted May 12, 2015 Ibugou cene to akurat z kosmosu wzial. Tak samo jest z mi4 w wersji z 2gb ramu ktora jest drozsza od wersji z 3gb ramu.
Foorio Posted May 12, 2015 Posted May 12, 2015 Ja akurat bede zamawial do Niemiec, wiec jak wszystko podsumuje, to wyjdzie ze bedzie to zakpu zycia:(
r0bertt Posted May 12, 2015 Posted May 12, 2015 Najgorsze, że nigdzie indziej nie ma tego telefonu...
Pirzu Posted May 12, 2015 Posted May 12, 2015 Poczekaj.... Zawsze pierwsze ceny sa zaporowe w kazdym telefonie przy kazdej premierze
sly999 Posted May 12, 2015 Posted May 12, 2015 Cóż nic dodać nic ująć zdziercy i tyle. W Indiach telefon kosztuje 13000 rupii co przekłada się na około 200-210 Usd. Skąd oni wzięli taką cenę? Z założenia ten telefon miał być tańszy od Mi4. Sądzę że trzeba jeszcze poczekać lub nawiązać znajomości z hindusami.
Foorio Posted May 13, 2015 Posted May 13, 2015 Przeciez w GB siedzi polowa hindusow a Polacy sa najwieksza mniejszoscia europejska. Moze ktos zna kogos kto zna kogos, kto zna jakiegos hindusa ktory zna kogos w Indiach, kto moze rzucic kilka Mi4i do Polski przez GB????
Ardo Posted May 13, 2015 Posted May 13, 2015 (edited) Ja znam hindusa(Dipen) i w sumie to dobry kontakt mam z nim. Mogę go zapytać czy ogarnie temat. Tylko teraz jedno zasadnicze pytanie jak z kasą? Tak z drugiej strony zastanawiam się czy jest sens mi4 na xfs jest za 300 euro... Edited May 13, 2015 by Ardo
r0bertt Posted May 13, 2015 Posted May 13, 2015 @Ardo Ale my chcemy ogarnąć Mi4i - a ten miał być w cenie około 208 $, czyli niecałe 8 stówek... a obecnie cena oscyluje wokół 300 :/
Pirzu Posted May 13, 2015 Posted May 13, 2015 No cóż. Ja mam chińczyka Jacka na roku, na studiach. Ostatnio gadałem z nim i poprosiłem żeby zadzwonił do weru warszawa ze zamawial paczkę i mu zatrzymali. Powiedział też ze rodzina wysłała a oni bez litości po angielsku *you must pay* Może on by coś ogarnął, jeszcze rok w akademiku będzie ale też co z kasa.
Numb Posted May 13, 2015 Posted May 13, 2015 I w dodatku nie każdemu zależy na wydajności i metalowej ramce. Zalety MI4i w stosunku do Mi4 to m.in: jest cieńszy ma większą pojemność baterii powinien zużywać mniej energii ma funkcję widzenia w słońcu jest tańszy Główną wadą na obecną chwilę jest mała pojemność pamięci...
Mymi Posted May 14, 2015 Posted May 14, 2015 Zaleta mi4i jest jeszcze dual sim. Do tej pory duale od Xiaomi byly albo najtansze albo najdrozsze. Mi4i sie wpasowuje w srodek zarowno z moca jak i cena. (plus jest chyba wiekszy wyswietlacz, tak? )
kulig007 Posted May 14, 2015 Posted May 14, 2015 To samo co Mi4, czyli - 5 cali. Jak materiały użyte do produkcji, będą co najmniej tak dobre jak Mi2, to żadna ujma ws. do metalowej ramki Mi4. Ja tak bardzo liczę, na ewentualne wypuszczenie wersji 32/64, ale pewnie szybko to nie nastąpi... Wysłane z mojego MI 2S
Foorio Posted May 14, 2015 Posted May 14, 2015 Obecnie Mi4i to chyba najlepszy stosunek ceny do jakosci (i parametrow) nie tylko w ofercie Xiaomi ale wszystkich producentow. Jezeli ta magiczna sugerowana cena ktora Xiaomi podalo na premierze stanie sie faktem, to telefon jest wart grzechu i stanie sie naprawde przedmiotem pozadania wielu, wielu uzytkownikow. W serwisach internetowych jest obecnie ok. 30% drozej od sugerowanej ceny a i dostepnosci praktycznie brak. Dzisiaj 3 seria sprzedazy na flipkarcie. Ehhhh.... Znalezione w sieci. Nie moge wkleic zrzutu strony (?) ale wkleje linka. Patrz komentarze pod artykulem: http://www.dnaindia.com/money/report-did-you-miss-xiaomi-mi-4i-sale-here-s-how-to-get-your-hands-on-one-2083314
MasaMasen Posted May 14, 2015 Posted May 14, 2015 (edited) To samo co Mi4, czyli - 5 cali. Jak materiały użyte do produkcji, będą co najmniej tak dobre jak Mi2, to żadna ujma ws. do metalowej ramki Mi4. Ja tak bardzo liczę, na ewentualne wypuszczenie wersji 32/64, ale pewnie szybko to nie nastąpi... Wysłane z mojego MI 2S Oglądałem kilka indyjskich recenzji i z tego co widziałem jak i z tego co gadali, to jakość wykonania jest super. Edited May 14, 2015 by MasaMasen
Recommended Posts