redminote2 Posted October 17, 2015 Share Posted October 17, 2015 Porownywal ktos pistony z awei ES800M http://www.aliexpress.com/snapshot/6422744253.html?orderId=65217450521914 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniel.wu Posted October 17, 2015 Share Posted October 17, 2015 Tak, ja mam awei i pistony v3. O niebo lepsze są v3. Lżejsze, wygodniejsze, lepszy dźwięk, w ogóle bez porównania. Napisane z Xiaomi Mi4 3GB RAM 16GB LTE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Addamas Posted October 19, 2015 Share Posted October 19, 2015 (edited) Niestety moja przygoda z Pistonkami v3 jakiś miesiąc temu dobiegła końca. Ponownie jedna słuchawka grała ciszej - naderwany kabelek zapewne przy pilociku. Szkoda. A troszczyłem się jak o jajko Przesiadłem się na Sennheiser cx 300 II , bez pilocika Edited October 19, 2015 by Addamas Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarcics Posted October 31, 2015 Share Posted October 31, 2015 gdzie obecnie dostane v3 w najlepszej cenie bez martwienia sie czy to oryginal ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted October 31, 2015 Share Posted October 31, 2015 Godzinę temu, sarcics napisał: gdzie obecnie dostane v3 w najlepszej cenie bez martwienia sie czy to oryginal ? IBG, Xon24, XFS, Gearbest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
makovic Posted October 31, 2015 Share Posted October 31, 2015 gdzie obecnie dostane v3 w najlepszej cenie bez martwienia sie czy to oryginal ? A jeśli mogę grzecznie zapytać dlaczego akurat te słuchawki? Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarcics Posted November 1, 2015 Share Posted November 1, 2015 pewnie cena, dobre opinie, zaufanie do marki nie upieram sie, nie jestem tez audiofilem - potrzebuje nowych sluchawek z mikrofonem :) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bullsblood Posted November 1, 2015 Share Posted November 1, 2015 Jak coś mam na sprzedadaz v3 oryginalne niesmigane. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin.M Posted November 13, 2015 Share Posted November 13, 2015 Ja dostałem dziś, zakupione z Gearbest. Grają rewelacyjnie gdy włączy się mi sound i wybierze Piston v3. Wyglądają atrakcyjnie, zobaczymy jak długo posłużą Wysłane z mojego Redmi Note 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted November 13, 2015 Share Posted November 13, 2015 Też zamówiłem na Gearbest, żałuję tylko że bez trackingu. Nie wiem gdzie są teraz. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Mam brainwavz alfa, ciekawe jak będą pistiony miały się do nich. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted November 17, 2015 Share Posted November 17, 2015 Przyszły pistony, grają super. Lepiej od brainwavz alfa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bullsblood Posted November 17, 2015 Share Posted November 17, 2015 Dobrze ze swoich nie sprzedałem bo okazało się ze jedna słuchawka nie działa. Opakowanie otworzyłem po 2 miesiącach. Chciałem je rozdziewiczyc w lesie przy bieganiu. Niestety musiałem się wracać po poczciwe v2 bo sluchsweczka nie działała. Odesle je na gwarancję. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted November 17, 2015 Author Share Posted November 17, 2015 Dobrze ze swoich nie sprzedałem bo okazało się ze jedna słuchawka nie działa. Opakowanie otworzyłem po 2 miesiącach. Chciałem je rozdziewiczyc w lesie przy bieganiu. Niestety musiałem się wracać po poczciwe v2 bo sluchsweczka nie działała. Odesle je na gwarancję. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Gwarancja obejmuje słuchawki? Wysłane z mojego Mi 3W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bullsblood Posted November 17, 2015 Share Posted November 17, 2015 A nie wiem możliwe ze nie. Kupiłem je na jakiejś dużej promocji na ali. Trudno, trzeba będzie przełknąć ślinę. Ja to mam pecha jedne nie doszły a drugie zepsute Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin.M Posted November 18, 2015 Share Posted November 18, 2015 Ja po paru dniach mogę śmiało powiedzieć że to najlepsze słuchawki jakie do tej pory miałem. Gumki mam standardowe M z zestawu te które były od nowości, nie wypadają z uszu. Izolacja dźwięku otoczenia jest super, gdy słucham muzyki to nie słyszę żony jak mi ględzi za uchem. Jakość dźwięku powala, nawet na największej głośności nic nie trzeszczy ani nie charczy, a grałem kiedyś po dyskotekach i mam dość czułe ucho. Bas jest głęboki ale jak wielu użytkowników wcześniej zauważyło nie przytłacza innych dźwięków. Używam korektora misound i mam wybrane Piston v3,a equalizer ustawiony na dance. Wg mnie nie trzeba nic więcej zmieniać. Musze jeszcze przetestować ViperFX. Przy słuchaniu ciszej nie traci się na jakości przez wspomniane doskonałe tłumienie. Słucham muzyki głównie dyskotekowej. Jedynie czułość mikrofonu mogła by być lepsza, rozmówcy narzekają ze w zależności od ustawienia mikrofonu względem ust czasami słychać mnie jak zza przysłowiowego grobu. Ale Poza tym wszystko na wielki plus. Wysłane z mojego Redmi Note 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted November 19, 2015 Share Posted November 19, 2015 Mnie trochę denerwują przyciski mikrofonu, są zbyt małe i trzeba macać żeby odpowiedni wymacać Ale grają super. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Addamas Posted November 20, 2015 Share Posted November 20, 2015 Uważajcie na prawą słuchawkę, róbcie wszystko aby przypadkiem nie naciągnąć sobie kabelka bo prawie na pewno prędzej czy później wysiądzie prawa słuchawka (Youth i zwykle Pistony miały dokładnie to samo) Xiaomi Mi2S with sMIUI Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr469 Posted November 20, 2015 Share Posted November 20, 2015 prawie na pewno prędzej czy później wysiądzie prawa słuchawka (Youth i zwykle Pistony miały dokładnie to samo) Xiaomi Mi2S with sMIUI Skoro prawie na pewno siądzie słuchawka, to nie widzę tu związku z naciągniętym kablem. W wielu słuchawkach siadały mi po jakimś czasie właśnie prawe. Nie wydaje mi się żeby to była kwestia naciągnięcia kabla. Prędzej zaplanowane starzenie się produktu, ot żeby interes się kręcił. Wysłane z mojego Redmi Note 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
d3tr0 Posted November 24, 2015 Share Posted November 24, 2015 Moje pistony v3 youth wysiadły całkowicie po 5 miesiącach, nie wiem czy je naciskałem czy nie w każdym razie nie działają Gwarancja na słuchawki jakaś tam jest w zależności od sklepu, mi Banggood zaproponował naprawę za 3$ lub 150 banggood points. Śmieszna propozycja zważając że koszt odesłania wyniesie już tyle co są warte te słuchawki i jeszcze 3$ Ale żeby nie było że nic nie proponują Link to comment Share on other sites More sharing options...
1abc Posted November 26, 2015 Share Posted November 26, 2015 Mi dzisiaj dotarły do domu Pistony III dazzle edition z promocji Jd ( 1 dolar mnie wyniosły), nie spodziewałem się rewelacji bo jak wiemy to jeden z tańszych, albo najtańszy model słuchawek xiaomi. No ale dźwięk z mi4c jest no kurde jak dla mnie mega. Bas soczysty, wokal i wszsytko inne fajnie słychać. W porównaniu do edifier h280 no i nawet superluxów Hd681evo 2 dźwięk dla mnie jest najlepszy O_O. Polecam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MasaMasen Posted November 26, 2015 Share Posted November 26, 2015 Też dostałem te pistonki (dazzle edition) z JD. Dźwięk rzeczywiście jest meeeega, takiego brzmienia się nie spodziewałem. Metal brzmi lepiej niż kiedykolwiek Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr469 Posted November 26, 2015 Share Posted November 26, 2015 Moje dazzle jeszcze nie doszły, ale jeśli grają tak jak zwykła wersja pistonów v3 (bo wątpie, żeby lepiej) to pewnie będzie mi brakować basu, bo poprzednie PL11 mnie rozczulały pod tym względem, a w v3 mimo że źle nie jest to jednak do tamtych nie mają startu jak dla mnie Wysłane z mojego Redmi Note 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted November 26, 2015 Share Posted November 26, 2015 Mi dzisiaj dotarły do domu Pistony III dazzle edition z promocji Jd ( 1 dolar mnie wyniosły), nie spodziewałem się rewelacji bo jak wiemy to jeden z tańszych, albo najtańszy model słuchawek xiaomi. No ale dźwięk z mi4c jest no kurde jak dla mnie mega. Bas soczysty, wokal i wszsytko inne fajnie słychać. W porównaniu do edifier h280 no i nawet superluxów Hd681evo 2 dźwięk dla mnie jest najlepszy O_O. Polecam. A kiedy zamawiałeś bo ja też czekam Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
1abc Posted November 26, 2015 Share Posted November 26, 2015 12.11 wysłali paczkę, 23.11 było na stronie postnl ze juz jest w pl, no i dzis 26.11 juz u mnie Basu moim zdaniem jest nie zaduzo nie za malo jest więcej niż mniej Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted November 27, 2015 Share Posted November 27, 2015 15 godzin temu, 1abc napisał: 12.11 wysłali paczkę, 23.11 było na stronie postnl ze juz jest w pl, no i dzis 26.11 juz u mnie Basu moim zdaniem jest nie zaduzo nie za malo jest więcej niż mniej Moją wysłali 15.11 więc pewnie na dniach będzie. To wtedy zobaczymy co to za cudo Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted November 27, 2015 Share Posted November 27, 2015 Cudo nad cudy Nigdy nie byłem przekonany do pistonów, a okazały się najlepszymi słuchawkami dousznymi jakie miałem. Wytapatalkowane z RN2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
1abc Posted November 27, 2015 Share Posted November 27, 2015 Racja popieram Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted November 27, 2015 Share Posted November 27, 2015 Mam pytanie do was, bo bardzo chwalicie te słuchawki. Czy mieliście porównanie tych słuchawek ze słuchawkami Soundmagic E10s? Bo mam te słuchawki już z trzeci rok i super grają, ale myślę nad zmianą na coś lepszego i nie wiem, czy kupić nowszą wersję Soundmagic - ów, czy te od Miui? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 No i czekam i czekam a słuchawek nie ma. Zaraza. W śledzeniu przesyłki w poczcie jest wysłanie przesyłki i nadejście przesyłki o tej samej dacie 2015-11-21 09:28. Matko ile ta paczka może iść przez tą pocztę? Zaraza !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elderbary Posted December 5, 2015 Share Posted December 5, 2015 Ja swoje zamówiłem 11.11 i do d i dzisiejszego nie zostały wysłane :/ Pod pretekstem ze nie ma koloru niebieskiego i muszą czekać Jej myślałem ze dam je komuś na święta Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pompka500 Posted December 5, 2015 Share Posted December 5, 2015 (edited) Panowie, tak pytanko co wybrać, piston v3 czy piston iron czy Snab Overtone EP-101M ? Wszystkie z podobnymi cenami, jednak nie znam się dokładnie na słuchawkach, może wypowie się ktoś kto posiada wymienione modele itp. Z tego co wiem to iron'y nie mają jednak mikrofonu, tak ? (mikrofon to jak dla mnie duży+) v3 http://allegro.pl/xiaomi-piston-v3-sluchawki-dokanalowe-oryginal-24h-i5478481956.html iron http://allegro.pl/xiaomi-piston-iron-sluchawki-dokanalowe-nie-v3-i5798962952.html Snab http://allegro.pl/snab-overtone-ep-101m-sluchawki-z-mikrofonem-i5662466340.html Edited December 5, 2015 by pompka500 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 9 godzin temu, pompka500 napisał: Panowie, tak pytanko co wybrać, piston v3 czy piston iron czy Snab Overtone EP-101M ? Wszystkie z podobnymi cenami, jednak nie znam się dokładnie na słuchawkach, może wypowie się ktoś kto posiada wymienione modele itp. Z tego co wiem to iron'y nie mają jednak mikrofonu, tak ? (mikrofon to jak dla mnie duży+) v3 http://allegro.pl/xiaomi-piston-v3-sluchawki-dokanalowe-oryginal-24h-i5478481956.html iron http://allegro.pl/xiaomi-piston-iron-sluchawki-dokanalowe-nie-v3-i5798962952.html Snab http://allegro.pl/snab-overtone-ep-101m-sluchawki-z-mikrofonem-i5662466340.html Brałbym Irony ew. v3, sam v3 posiadam i złego słowa powiedzieć nie mogę . 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
boober Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 Snab nie znam z dwóch xiaomi zdecydowanie Iron. Tap from Ze Device 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pompka500 Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 (edited) Bardzo mi miło, że odpisaliście i daliście radę co wybrać. Brałbym irony tylko nadal nie wiem czy mają mikrofon........ a chce mieć dodatkowo mikrofon w słuchawkach. A Snab - polska firma i tak jak v3 złego słowa w internetach nie mają a szczególnie na piankach. Edited December 6, 2015 by pompka500 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 1 godzinę temu, pompka500 napisał: Bardzo mi miło, że odpisaliście i daliście radę co wybrać. Brałbym irony tylko nadal nie wiem czy mają mikrofon........ a chce mieć dodatkowo mikrofon w słuchawkach. A Snab - polska firma i tak jak v3 złego słowa w internetach nie mają a szczególnie na piankach. Z tego co widać to ma mikro. Na Snab bym nie zwracał szczególnej uwagi, za tą cenę można dorwać np. jakieś fajne pionieerki, tyle że bez mikro. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts