Filo301 Posted April 1, 2015 Share Posted April 1, 2015 Mam problem, padły mi pistony v2. Brać v2 czy v3 z ibuygou? różnica w cenie to 7$. Wygląd pistonów v2 mi się bardziej podoba, choć v3 brzydkie nie są. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kendi Posted April 1, 2015 Share Posted April 1, 2015 Mam problem, padły mi pistony v2. Brać v2 czy v3 z ibuygou? różnica w cenie to 7$. Wygląd pistonów v2 mi się bardziej podoba, choć v3 brzydkie nie są. No i prawdziwych pistonow nie przypominają.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rzeźnia Posted April 1, 2015 Share Posted April 1, 2015 Mi ten nowy design bardzo pasuje. Też się na nie czaje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted April 2, 2015 Author Share Posted April 2, 2015 Bardzo możliwe że dzisiaj zamówię, są w promocji u goldwaya za 23.99$ ale promocja tylko to dzisiaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Filo301 Posted April 2, 2015 Share Posted April 2, 2015 Zamówiłem pistony v3 z ibuygou za 20$ Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted April 2, 2015 Author Share Posted April 2, 2015 Zamówiłem pistony v3 z ibuygou za 20$ Jak to za 20$? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Filo301 Posted April 2, 2015 Share Posted April 2, 2015 Dostałem kupon za pistony v2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted April 2, 2015 Author Share Posted April 2, 2015 Również przed chwilą zamówiłem na ibuygou, miałem kupić u goldwaya ale zapomniałem kodu cvv do karty prepaid. Na szczęście miałem podpiętą pod PayPala i się udało dokonać zakupu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Filo301 Posted April 2, 2015 Share Posted April 2, 2015 Zobaczymy co przyjdzie. Pistony v2 bardziej mi się podobają, chyba dlatego, że przypominają "tłoki" ale jeśli v3 mają mieć lepszą jakość dźwięku czy być głośniejsze to mogą być. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kukurydza Posted April 2, 2015 Share Posted April 2, 2015 Zobaczymy co przyjdzie. Pistony v2 bardziej mi się podobają, chyba dlatego, że przypominają "tłoki" ale jeśli v3 mają mieć lepszą jakość dźwięku czy być głośniejsze to mogą być. Jak Ci v3 nie przypasują to mam praktycznie nowe v2, ledwo dwa razy używane. Mogę się wymienić, bo mi akurat v3 bardziej się podobają. Jakoś się tam dogadamy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-SKLEP Posted April 7, 2015 Share Posted April 7, 2015 Pistony V3 już dostępne u mnie, na Allegro po 139zł, dla was na forum po 129zł. Kontakt PW Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted April 7, 2015 Author Share Posted April 7, 2015 Ja wciąż czekam aż ibuygou wyśle mi moje które zamówiłem 5 dni temu, wciąż mam status "paid" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rzeźnia Posted April 7, 2015 Share Posted April 7, 2015 Z XFS mi napisali ze pistony będą in Stock w tym tygodniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jabol Posted April 7, 2015 Share Posted April 7, 2015 Z XFS mi napisali ze pistony będą in Stock w tym tygodniu. Piszą tak od zeszłego czwartku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Filo301 Posted April 7, 2015 Share Posted April 7, 2015 Ja wciąż czekam aż ibuygou wyśle mi moje które zamówiłem 5 dni temu, wciąż mam status "paid" Też tak mam Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted April 8, 2015 Share Posted April 8, 2015 Właśnie dostałem odpowiedź z XFS. Pistony v3 będą "in stock" w tym tygodniu, więc pewnie czwartek/piątek je wyślą. W końcu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ari93 Posted April 8, 2015 Share Posted April 8, 2015 Przestańcie ich spamowac o te pistony bo wiszą mi ponad 60zl i przez Was jakoś im nie śpieszno z odpisywaniem... ;p Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted April 8, 2015 Author Share Posted April 8, 2015 A moje dzisiaj w końcu wysłali Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted April 8, 2015 Share Posted April 8, 2015 Przestańcie ich spamowac o te pistony bo wiszą mi ponad 60zl i przez Was jakoś im nie śpieszno z odpisywaniem... ;p Nie spamujemy. Nie wiem czy to Cię pocieszy, ale pisząc na hel[email protected] czekałem na odpowiedź niecałą godzinkę... ;P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jabol Posted April 8, 2015 Share Posted April 8, 2015 Polecam pisać do nich na FB odpasają dość szybko Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisaner Posted April 9, 2015 Share Posted April 9, 2015 za $20.19 kupon: miexp4 http://bit.ly/1OcWaf7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rzeźnia Posted April 12, 2015 Share Posted April 12, 2015 Komuś już dojechały? Czy tak jak moje będą w następnym tygodniu? Posłuchałbym opinii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted April 12, 2015 Share Posted April 12, 2015 @Rzeznia. Opinii o czym, o tym jak słychać na V3 ? Tapnięte z MI4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rzeźnia Posted April 13, 2015 Share Posted April 13, 2015 Między innymi. Czytałem juz trochę ale z chęcią posłucham opinii stąd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 No to powiem krotko - jest dobrze, nawet bardzo dobrze. Sluchalem porównawczo na: Senheisser MM70, słuchawki z Iphone5,6, jakiś Logitech tez się trafił no i na koniec duże sluchawy również Sennheisera. Z tymi ostatnimi oczywiście małe pistony nie maja szans ale wszystko inne leży i kwiczy. O designie nie ma co mówić, jest piękny. Wygoda noszenia super. Po kilku minutach nie czuć ze cokolwiek jest w uchu. Nie wypada, nie trzeba poprawiać. Zmiana w stosunku do V2 to "sterownik" powieszony na kablu o prawej słuchawki, trzeba się przyzwyczaić. A dźwięk ? No cóż, mnie powalił na kolana. Czysciutki, wyraźny, przepiękne głębokie ale nie nachalne basy, dobra dynamika i odwzorowanie szczegółów. Pięknie, Siaomi rulez ! Tapnięte z MI4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 (edited) Cóż... Zaraz będę testował. Właśnie odpakowuję moje Pistonki v3... Wyszły mnie 116 PLN z przesyłką. Niezły deal.... Edited April 14, 2015 by mrosi Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrekp Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 Cóż... Zaraz będę testował. Właśnie odpakowuję moje Pistonki v3... Wyszły mnie 116 PLN z przesyłką. Niezły deal.... Z chęcią poczytam opinię, w szczególności jakieś porównanie z Piston v2. Wygoda noszenia, dźwięk itd.Szczególnie wygoda noszenia, bo Pistony, mimo że świetne, to jednak dość duże słuchawki i na dołączonych nakładkach wypadały mi z ucha. Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted April 14, 2015 Author Share Posted April 14, 2015 (edited) Dostałem dzisiaj moje pistony, audiofilem nie jestem ale według mnie grają cudownie Edited April 15, 2015 by maaaciekmaaaniek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rzeźnia Posted April 15, 2015 Share Posted April 15, 2015 Cóż... Zaraz będę testował. Właśnie odpakowuję moje Pistonki v3... Wyszły mnie 116 PLN z przesyłką. Niezły deal.... No ja dałem 112,50 No to powiem krotko - jest dobrze, nawet bardzo dobrze. Sluchalem porównawczo na: Senheisser MM70, słuchawki z Iphone5,6, jakiś Logitech tez się trafił no i na koniec duże sluchawy również Sennheisera. Z tymi ostatnimi oczywiście małe pistony nie maja szans ale wszystko inne leży i kwiczy. O designie nie ma co mówić, jest piękny. Wygoda noszenia super. Po kilku minutach nie czuć ze cokolwiek jest w uchu. Nie wypada, nie trzeba poprawiać. Zmiana w stosunku do V2 to "sterownik" powieszony na kablu o prawej słuchawki, trzeba się przyzwyczaić. A dźwięk ? No cóż, mnie powalił na kolana. Czysciutki, wyraźny, przepiękne głębokie ale nie nachalne basy, dobra dynamika i odwzorowanie szczegółów. Pięknie, Siaomi rulez ! Tapnięte z MI4 No to wygląda na to ze będą to bardzo przyjemne grajki. Dzięki za opinie, piona! Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted April 15, 2015 Author Share Posted April 15, 2015 Nie jestem obeznany w słuchawkach więc spytam was, czy do pistonów v3 będą pasować pianki Comply T400 czy może inny model? Mimo tego że w zestawie były 4 rozmiary wkładek to i tak żaden z rozmiarów nie trzyma się w uchu wystarczająco stabilnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rzeźnia Posted April 16, 2015 Share Posted April 16, 2015 Przyjechały i do mnie. Wczoraj. Pierwsze wrażenia : Wykonanie super. Pudełeczko robiące za carrying case super sprawa. (jak to w pistonsch) Jakość dźwięku... Cóż. Porównując z wielkimi Nokiami bh-905i których pozbyłem się w poprzednim tygodniu jest... hm... dobrze. Nie spodziewałem się takiej jakości dźwięku po takich słuchaweczkach za taką cenę. Zapewne pełnię swojego dźwięku wydobędę dopiero po wygrzaniu ale na teraz jest dobrze. Na moim grajku - dziadku (iPodzie mini) jest bardzo dobrze Pilot tez działa super. Nie testowałem jeszcze mikrofonu. Na minus mogę dać izolację. Nie jest taka jakiej się spodziewałem ale pewnie jeszcze zmienię zdanie po kilku dniach ;p No i efekt mikrofonowy. Jest straszny. To moje pierwsze doki i jest to strasznie irytujące. Ale może mi przejdzie. Są to bardzo przyjemne grajki Może pokusze się o jakąś mini - recenzje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Filo301 Posted April 16, 2015 Share Posted April 16, 2015 (edited) Mam i ja! Grają lepiej niż v2, basu jest mniej, głośność większa, szczegółowość również. W v2 kabel biegnący do słuchawek był otoczony miękką gumą, tutaj jest ona dużo twardsza, taki delikatny minus. Kolejny minus, nie pachną :/ Ogólnie polecam, cieszę się, że wziąłem v3 a nie v2. Edited April 16, 2015 by Filo301 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted April 16, 2015 Share Posted April 16, 2015 Głośność jest mniejsza. Zauważalnie, w porównaniu do v2. Jakość dźwięku lepsza, choć trochę gorzej ze sceną. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Filo301 Posted April 16, 2015 Share Posted April 16, 2015 Cóż, na redmiku podłączałem v2 i zaraz po nich v3 i głośność była większa na v3... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted April 20, 2015 Share Posted April 20, 2015 Cóż... v3 pod względem jakości dźwięku zauważalnie lepsze od v2. To na teraz tyle, muszę je porządnie wygrzać żeby mieć pełne porównanie do v2. Pytanie: Jakość dźwięku - Pistons w porównaniu do Pistons v2 lub v3. Ma ktoś doświadczenia? W XFS mają zestawik z RedMi 2 i zastanawiam się czy dorzucić kilka złotych i wziąć je dla żonki. Dotychczas koleżanka małżonka używa jakichś odłączonych od mp3 playera z Oriflame, więc przypuszczam że Pistonki 1. generacji są nieporównywalnie lepsze, ale wolę to zweryfikować... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts