TMX Posted February 29, 2020 Share Posted February 29, 2020 Witam Dwa miesiące temu kupiłem córce Xiaomi Redmi Note 8T i dzisiaj mi oświadczyła że zresetowała telefon do ustawień fabrycznych bo zapomniała hasła blokady telefonu i myślała że reset jej w tym pomoże . Niestety hasło jest nadal potrzebne , moje pytanie czy jest sposób żebym go odblokował czy lepiej dać telefon gdzieś do serwisu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted February 29, 2020 Share Posted February 29, 2020 A próbowałeś wejść do Mi Recovery i wyczyścić DATA? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TMX Posted February 29, 2020 Author Share Posted February 29, 2020 Nie , jak to zrobić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TMX Posted February 29, 2020 Author Share Posted February 29, 2020 Wyczyściłem DATA nie pomogło . Link to comment Share on other sites More sharing options...
TMX Posted February 29, 2020 Author Share Posted February 29, 2020 Nie to nie PIN , na tej karcie nie było PIN-u Link to comment Share on other sites More sharing options...
TMX Posted February 29, 2020 Author Share Posted February 29, 2020 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TMX Posted February 29, 2020 Author Share Posted February 29, 2020 Moja córka ma 11 lat nie potrzebnie jej zostawiłem konfigurowanie telefonu , konto gmail nie wiadomo jakie a hasło też nie mam pojęcia co ona tam wpisała ,czy w ogóle ma konto Xiaomi nie mam pojęcia. Da się z tym coś zrobić czy serwis tylko ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TMX Posted February 29, 2020 Author Share Posted February 29, 2020 Ok dzięki za pomoc , w poniedziałek poszukam jakiegoś serwisu we Wrocławiu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TMX Posted February 29, 2020 Author Share Posted February 29, 2020 W poniedziałek podjadę Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 29, 2020 Share Posted February 29, 2020 22 minuty temu, TMX napisał: czy w ogóle ma konto Xiaomi nie mam pojęcia. Chyba nie ma. To wygląda jakby pamiętało hasło blokady ekranu, ale konto googla raczej założyła. Próbowałeś jeszcze raz zrobić wipe z poziomu tego ekranu recovery? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TMX Posted February 29, 2020 Author Share Posted February 29, 2020 Próbowałem , wipe nic nie daje . Konto googla miała ale nie pamięta ani nazwy ani hasła , masakra z tą moją córką . Link to comment Share on other sites More sharing options...
TMX Posted February 29, 2020 Author Share Posted February 29, 2020 Wyszło że konto nie istnieje Link to comment Share on other sites More sharing options...
TMX Posted February 29, 2020 Author Share Posted February 29, 2020 Tylko trzeba znać nazwę konta google Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kanio Posted February 29, 2020 Share Posted February 29, 2020 podjedz do micenter i ci to zrobia na miejscu Link to comment Share on other sites More sharing options...
TMX Posted February 29, 2020 Author Share Posted February 29, 2020 tak zrobię nie będę sobie łamał głowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted February 29, 2020 Share Posted February 29, 2020 (edited) 1 godzinę temu, TMX napisał: To blokada Google. Chyba idzie to obejść. Trzeba zalogować się na konto google z kompa i tam wejść w znajdz urządzenie. Kliknąć opcje wyczyść telefon. Jeśli nie pamięta się loginu i hasła, to kaplica. Trzeba oddać do serwisu. Edited February 29, 2020 by marcin19883 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TMX Posted February 29, 2020 Author Share Posted February 29, 2020 (edited) Dobrze zrozumiałem mam zalogować się na konto google żeby wyczyścić telefon bo nie znam hasła do tegoż konta ? Edited February 29, 2020 by TMX Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted February 29, 2020 Share Posted February 29, 2020 Dobrze zrozumiałem mam zalogować się na konto google żeby wyczyścić telefon bo nie znam hasła do tegoż konta ? Na to samo konto Google co w telefonie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TMX Posted February 29, 2020 Author Share Posted February 29, 2020 Nie mam tego konta na kompie Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 29, 2020 Share Posted February 29, 2020 23 minuty temu, marcin19883 napisał: Na to samo konto Google co w telefonie. Tyle że nie wiadomo jakie konto googla, o haśle nie wspomnę. Wgranie romu MiFlashem powinno pomóc, tylko nie ma pewności, że po uzyskaniu dostępu do sieci nie wyświetli się komunikat, że to urządzenie było przypisane do konta googla z prośbą o podanie hasła do tego konta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted February 29, 2020 Share Posted February 29, 2020 Tyle że nie wiadomo jakie konto googla, o haśle nie wspomnę. Wgranie romu MiFlashem powinno pomóc, tylko nie ma pewności, że po uzyskaniu dostępu do sieci nie wyświetli się komunikat, że to urządzenie było przypisane do konta googla z prośbą o podanie hasła do tego konta. Po flashowaniu będzie pisało, że konto zostało zresetowane i trzeba się na nie zalogować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 29, 2020 Share Posted February 29, 2020 (edited) 5 minut temu, marcin19883 napisał: Po flashowaniu będzie pisało, że konto zostało zresetowane i trzeba się na nie zalogować. Raczej nie, dlaczego miało by być zresetowane? Google może pamiętać ID urządzenia i poprosić o hasło do ostatniego konta na którym było zalogowane w momencie próby zalogowania na inne konto googla. Nie zawsze tak się dzieje, ale widzę że mechanizm googla działa coraz lepiej. Edited February 29, 2020 by FromWP Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted February 29, 2020 Share Posted February 29, 2020 Raczej nie, dlaczego miało by być zresetowane? Google może pamiętać ID urządzenia i poprosić o hasło do ostatniego konta na którym było zalogowane w momencie próby zalogowania na inne konto googla. Nie zawsze tak się dzieje, ale widzę że mechanizm googla działa coraz lepiej.Jak się nie wylogowałem z telefonu, to zawsze po czystej instalacji, prosiło o zalogowanie się do konta z przed czyszczenia.A już kilkanaście razy flashowałem różne custom romy i miui przez fastboota. Zawsze ten sam komunikat, gdy nie usunąłem haseł i konta Google Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted March 1, 2020 Share Posted March 1, 2020 Jeżeli jest to rzeczywiście blokada Google, to istnieją programy do usunięcia blokady FRP, większość płatna, sam kiedyś z jakiegoś korzystałem, bodajze 30zl zapłaciłem, ale problem rozwiązałem... Używałem i działa na 100% na Huawei/Honor i niektórych Xiaomi D&G Unlocker Tools (wszystkie na snapach bez problemu szły, na MTK czasami nie trybiły). Link to comment Share on other sites More sharing options...
TMX Posted March 19, 2020 Author Share Posted March 19, 2020 W MiCenter we Wrocławiu nie dali rady ,powiedzieli że niedawno połatali jakieś zabezpieczenia i już się nie da odblokować . Zadzwoniłem do x-kom gdzie kupowałem telefon i dali mi kontakt do ich serwisu CCS w Piasecznie ,tam mi powiedzieli że takie coś podlega naprawie gwarancyjnej . Tym mnie zaskoczyli niby z mojej winy zablokowany a podlega gwarancji , ale nie powiem że mnie ucieszyła ta informacja . Tylko się zastanawiałem czy jak tu w polecanym przez was serwisie nie dali rady czy tam się z tym uporają . Na stronie CCS zamówiłem darmowego kuriera , przyjechał zabrał przesyłkę , po tygodniu musiałem zadzwonić do nich bo status naprawy utknął na dostarczeniu . Miła pani z infolinii napisała prośbę o przyśpieszenie naprawy i na drugi dzień był naprawiony i wysłany ,dzisiaj go odebrałem .W opisie naprawy napisali aktualizacja oprogramowania . Morał z tego taki że najpierw trzeba dzwonić do serwisu gwarancyjnego a nie rozpisywać się po forach , ale jak bym wiedział że zapomniane hasło sprawi tyle kłopotu to może bym tak od razu zrobił .Teraz sam ustawiłem hasła i zapisałem Mimo wszystko dzięki za chęć pomocy . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted March 23, 2020 Share Posted March 23, 2020 Możesz zweryfikować IMEI i MEID z telefonu (*#06#) z tymi na pudełku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TMX Posted March 27, 2020 Author Share Posted March 27, 2020 (edited) IMEI 1 i 2 zgadza się tylko w telefonie jest dodane na końcu po ukośniku 98 na pudełku tego nie ma , a numer seryjny jest całkiem inny.Po sprawdzeniu S/N na stronie Product Authentication MI numer taki nie istnieje. Czy to przysporzy mi jakichś problemów np. przy następnej gwarancji ? Edited March 27, 2020 by TMX Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted March 31, 2020 Share Posted March 31, 2020 Heh czyli zrobili tak jak zawsze mówiłem. CCS nie umie robić softów tylko wymienia płyty główne nawet do tak prostych spraw jak bricki czy jak widać hasła i najwyżej programuje IMEI by był ten sam. Ale SN już zostaje inny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TMX Posted March 31, 2020 Author Share Posted March 31, 2020 Dla mnie ważne że działa , nie wiem czy prosta naprawa bo w dwóch serwisach we Wrocławiu nie dali sobie z tym rady w tym MiCenter . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts