Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Telefon automatycznie ściągnął moje 500 kontaktów z konta gmail, których ja nie chcę w telefonie, a nie ma sposobu, żeby ustawić tylko kontakty  z karty SIM. Jak to zrobić? HELP!

Byłam w 3 serwisach GSM i w żadnym nie wiedzieli jak to zrobić. Mimo niby powrotu do ustawień fabrycznych i zmiany karty SIM na inną, to dalej widzę w kontaktach telefonu swoje 500 kontaktów z gmaila. Jeśli nie znajdę rozwiązania, będę musiała odesłać telefon. Proszę o pomoc i o łopatologiczne wskazówki, bo w kwestii telefonów jestem "mniej niż zero" , nie rozumiem też większości skrótów, które pojawiają się w Waszych wpisach.

15 minut temu, Mary O napisał:

Może pytanie powinno brzmieć: jak wyłączyć synchronizację kontaktów pomiędzy kontem Google a telefonem RN8T ?

15 minut temu, Mary O napisał:

Telefon automatycznie ściągnął moje 500 kontaktów z konta gmail, których ja nie chcę w telefonie, a nie ma sposobu, żeby ustawić tylko kontakty  z karty SIM. Jak to zrobić? HELP!

Byłam w 3 serwisach GSM i w żadnym nie wiedzieli jak to zrobić. Mimo niby powrotu do ustawień fabrycznych i zmiany karty SIM na inną, to dalej widzę w kontaktach telefonu swoje 500 kontaktów z gmaila. Jeśli nie znajdę rozwiązania, będę musiała odesłać telefon. Proszę o pomoc i o łopatologiczne wskazówki, bo w kwestii telefonów jestem "mniej niż zero" , nie rozumiem też większości skrótów, które pojawiają się w Waszych wpisach.

Może pytanie powinno brzmieć: jak wyłączyć synchronizację kontaktów pomiędzy kontem Google a telefonem RN8T ?

Edytowane przez Mary O
Opublikowano

2 minuty temu, marcin19883 napisał:

Ja również szukałem ustawień karty SIM. Wygląda na to, że wycięli te ustawienia w Miui11 lub nawet wcześniej. Pozostaje tylko synchronizacja Google.

To jak rozwiązałeś ten problem? W telefonie wyłączyłam autosynchronizację, a w kontaktach google nie widzę takiej opcji...

Opublikowano

To jak rozwiązałeś ten problem? W telefonie wyłączyłam autosynchronizację, a w kontaktach google nie widzę takiej opcji...
Sorry poprawiłem wypowiedź. Znalazłem tam gdzie koledzy piszą. Kontakty - ustawienia
Opublikowano
2 minuty temu, FromWP napisał:

@Mary O Synchronizację można wyłączyć. Ustawienia, Konta i synchronizacja, Google i tam co ma się synchronizować. Tylko co z tego wyniknie, nie wiem.

Już to zrobilam i nic nie wyniknęło, w serwisie niby cofnęli do ustawień fabrycznych, włożyłam do telefonu inną kartę SIM bez kontaktów, a i tak widzę wszystkie kontakty z gmaila!

5 minut temu, marcin19883 napisał:
7 minut temu, Mary O napisał:

Sorry poprawiłem wypowiedź. Znalazłem tam gdzie koledzy piszą. Kontakty - ustawienia

Ale mówisz, że w kontaktach google, czy telefonu?

Opublikowano

wchodzisz w konto google /zarządzanie/osoby kontakty tam usuwasz ,a najlepiej wszystko synchro z kontem Xiaomi i sobie usuniesz na koncie już się nie wyświetla a te co co karcie.biuto.poczta głosowa i inne pierdoły będą ci wyświetlać póki nie odznaczysz którego konta będziesz używać !!

Ja nie daje aby mi się pokazywały nr

https://framapic.org/Xq6v4f096NuS/tXhspUAuLyND

Wysłane z mojego Redmi K20 Pro przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
10 minut temu, skay77 napisał:

Tutaj proszę szukać kontakty/3kropy /,ustawienia /

https://framapic.org/MNbTXAtoqqof/S5dhGxZSrzq1 da się wyłączyć niepotrzebne kontakty biuro i zarówno wybrać kontakty

Idąc tym tropem w ustawieniach nie ma "kontakty" - jak na Twoim zdjęciu, są 'Opcje wyświetlania" ale tam wybóe tylko czy pierwsze imie czy nazwisko (nie umiem zrobić screenu ekranu i wyslać:(

Opublikowano
14 minut temu, skay77 napisał:

wchodzisz w konto google /zarządzanie/osoby kontakty tam usuwasz ,a najlepiej wszystko synchro z kontem Xiaomi i sobie usuniesz na koncie już się nie wyświetla a te co co karcie.biuto.poczta głosowa i inne pierdoły będą ci wyświetlać póki nie odznaczysz którego konta będziesz używać !!

POza tym ja nie założyłam sobie jeszcze konta w XIAOMI, wiec ono mi sie nie wyswietla jako konto do synchronizacji

Opublikowano

Na 3 telefonach Xiaomi mam te same kontakty bo jest synchro ,mi5s s plus, mi mix 2s i na tym co teraz jestem

Wybierz tylko konto z którego mają się pojawiać kontakty,a potem szowistycznie ci napisze dojdziesz na miui jak to się robi!? Proste jak otrzymywanie 1200 plus hehe

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, skay77 napisał:

Na 3 telefonach Xiaomi mam te same kontakty bo jest synchro ,mi5s s plus, mi mix 2s i na tym co teraz jestem

Czy to znaczy, że nie da się tego zmienić i nie mam wpływu na to jakie kontakty mi się wyświetlają? To by znaczyło, że muszę pożegnać się z XIAOMI

Edytowane przez Mary O
Opublikowano
Przed chwilą, skay77 napisał:

Ja już ci wszystko pokazałem emoji16.png nawet byłej żonie tyle nie pokazałem emoji24.png

Bardzo mnie rozbawiłeś!!!! Znaczy "mnie niż zero" do kwadratu! :))))))

Problem polega na tym, że ja u siebie nie widzę tych wszystkich zakładek o których piszesz, więc albo ja tępa i ślepa, albo ich nie ma w RN8T?

Ale jestem Ci bardzo wdzięczna, że poświeciłeś mi tyle czasu i uwagi, jutro postaram sie znależć kogos mądrzejszego, kto zrozumie może lepiej Twoje wskazówki! :)))

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)

Podbijam temat bo odpowiedzi powyżej nie rozwiązały problemu z wyświetleniem kontaktow karty sim. Dodaje kilka screenow ustawień w RN8T i z tego co czytałem powyżej powinienem szybko znaleźć w ustawieniach opcje wyświetlania numerow z karty sim. Ale...

Wchodząc w aplikacje Kontakty i wybierając w prawym górnym rogu ikonke konta google wyswietla mi sie to co na pierwszym screenie i tam juz powinna być możliwość wybrania karty sim, ale jej nie ma. Idac dalej screeny nastepne w ustawieniach tez nie ma zadych opcji karty sim. Jak mam to zrobić zeby wyświetlić kontakty z karty sim??? 

IMG_20200923_202336.thumb.jpg.3d3fb4147e8e7a72ad562066e11193c9.jpg

IMG_20200923_200941.thumb.jpg.572c2d86245fb72be200a5770cc564d8.jpgIMG_20200923_200917.thumb.jpg.00b94712e35f8270dd70730aeb4e09ed.jpg

Edytowane przez Leser
Opublikowano (edytowane)
20 godzin temu, brawo napisał:

Nie wiem jaki masz problem. Chcesz wydobyć kontakty z karty sim czy co?

Chce je widzieć zebym mogł je usunać z karty sim. Ale nigdzie nie widze opcji wyświetl kontakty z karty sim. 

19 godzin temu, FromWP napisał:

@Leser w złym miejscu szukasz. Nie w ustawieniach tylko w opcjach wyświetlania kontaktów to jest. Klikasz trzy kropki po prawej na górze i dalej dostosuj widok.

Juz tam klikałem i mam takie coś:

IMG_20200923_213945.thumb.jpg.7587c5b347646c1e81c0df6a7c604de5.jpgIMG_20200923_214021.thumb.jpg.c845935beae2057ea2d091003231050b.jpg

Edytowane przez mrosi
Edytujemy cytowaną zawartość...
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Leser napisał:

Chce je widzieć zebym mogł je usunać z karty sim. Ale nigdzie nie widze opcji wyświetl kontakty z karty sim. 

Juz tam klikałem i mam takie coś:

Prawdopodobnie masz jakąś starą wersję kontaktów. Ja mam 3.31.1 i mam tak

IMG_20200923_215116.thumb.jpg.bc049e5c4f6a92d1a9ae541e030aeaab.jpg

Na apkmirror znajdziesz nowszą, może być beta.Widget blockquote

Edytowane przez FromWP
Opublikowano (edytowane)
18 godzin temu, FromWP napisał:

Prawdopodobnie masz jakąś starą wersję kontaktów. Ja mam 3.31.1 i mam tak

Na apkmirror znajdziesz nowszą, może być beta.Widget blockquote

Mam identyczna wersje co Twoja. Wiec nie wiem dlaczego ja nie mam tego.

9 godzin temu, brawo napisał:

Przełóż kartę do innego telefonu ze starszą wersją oprogramowania.

Nie mam telefonu ze starszym oprogramowaniem, który obsługuje karty nano. 

Edytowane przez mrosi
Nie przewalamy bezmyślnie obrazków z cytowanej zawartości...
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Leser napisał:

Mam identyczna wersje co Twoja. Wiec nie wiem dlaczego ja nie mam

Może to dodatkowo kwestia romu i telefonu. U mnie Miui 12 Mi9Lite. Z tego co pamiętam tej opcji kiedyś nie było. Jedyna rada z tym co masz, to zaimportowac kontakty z sim i nie używać SIM do kontaktów.

Edytowane przez FromWP