Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 10.06.2024 o 17:27, Kacper Skrzypek napisał(a):

Zwrócić telefon. Sprzedawca wgrał Ci jakiś zmodyfikowany ROM, nie dostaniesz żadnych aktualizacji.

Dwa tygodnie minęły od zakupu, więc zwrot telefonu już chyba nie wchodzi w grę. Największe wątpliwości mam podczas robienia transakcji bankowych i zastanawiam się, czy używanie tego telefonu jest bezpieczne. Czy istnieje możliwość wgrania innego oprogramowania, które będzie miało dostęp do aktualizacji? Jaki jest koszt takiej usługi i gdzie można ją wykonać? Zauważyłem również, że ten telefon ma 16GB RAM, co sugeruje, że prawdopodobnie nie było oficjalnej dystrybucji tego modelu w Europie

Opublikowano

Na pewno CN. Model widzę też zmienili, ale w Indiach nie było 16/512.

Nie wiadomo, czy bootloader jest odblokowany. Ostatnio skombinowali takie ROMy, które mają podmienioną partycję /cust. Xiaomi z jakiegoś powodu nie weryfikuje tej partycji, więc urządzenie się nie ucegla nawet po zablokowaniu bootloadera. Jeśli nie jest odblokowany, to być może jedynym sposobem będzie płatny unlock, który jest drogi...

Opublikowano (edytowane)

Macie problem z ładowaniem bezprzewodowym w aucie? Mam oryginalną ładowarkę xiaomi 50w i ładowanie przerywa przy xiaomi 14(global). Chwilę ładuje i przestaje. A jak podłączam np. Samsunga to normalnie ładuje. Na bezprzewodowej ładowarce w domu od xiaomi to dziala normalnie.

Edytowane przez Pitors
Opublikowano

Cześć,

Troszkę z innej beczki.... Chciałem uruchomić aplikację  Xiaomi PC Suite i niestety, aplikacja nie widzi mojego Xiaomi 13

Jest jakaś opcja by to zadziałało czy, HyperOS nie współpracuje z PC Suite?

Może macie jakieś inne pomysły?, inne aplikacje które zadziałają? (tak jak np.DEX w Samsungu) 

Opublikowano (edytowane)

Kolejny problem. Dziś nagle rano przestała działać sieć komórkowa na moim Xiaomi 14. Przeszedłem niedawno z wersji dev na stable. Ponowne instalowanie modemu nie daje rezultatu. Chyba mnie czeka czysta instalacja...

Na czystym systemie to samo. Karta działa na innym telefonie. Czas chyba na serwis...

Edytowane przez Pitors
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

https://miuipolska.pl/xiaomi-12-lite-stabilna/

Hej mam problem z instalacją.
uruchamiam w trybie fastboot i nie widzi urządzenia choć na włączonym komputer widzi pod komendą ADB
Dodatkowo zauważyłem, że jak uruchamiam w fastboot komendą to uruchamia się fastboot z niebieskim napisem, a jak uruchamiam kombinacją przycisków to uruchamia się stary pomarańczowy. Ktoś coś wie?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam!

Już dość dawno nie siedzę w temacie... Mam Mi11 z wersją Miui 14.0.23.9.18 DEV chciałbym zainstalować najnowsze stabilne czyli OS1.0.4.0.UKBCNXM, czy mogę to zrobić jako aktualizację czy raczej po wipe?? Wiadomo że wolałbym bez czyszczenia bo sporo mam aplikacji więc dużo z tym zachodu.

Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, Pafels napisał(a):

Witam!

Już dość dawno nie siedzę w temacie... Mam Mi11 z wersją Miui 14.0.23.9.18 DEV chciałbym zainstalować najnowsze stabilne czyli OS1.0.4.0.UKBCNXM, czy mogę to zrobić jako aktualizację czy raczej po wipe?? Wiadomo że wolałbym bez czyszczenia bo sporo mam aplikacji więc dużo z tym zachodu.

rob update ... powinno zaskoczyc ... ale na wszelki wypadek zrob sobie backupa - ot dla swietego spokoju ... ogolnie z tego co czytalem to ta wersja jest ok i dziala dobrze - tez musze to wrzucic dla znajomego ktory siedzi na mojej starej mi 11 ... stad interesuje sie tematem :)

ps. gosc ma ta sama wersje romu co Ty - to jest ostatnia dev beta ktora wyszla na ten model ...

Edytowane przez Master
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Potwierdzam. Update zrobiło robotę i sprzęt hula aż miło bez Wipe. Payback działa od razu a płatności muszę ogarnąć według poradnika.

Edytowane przez Pafels
  • Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, Pafels napisał(a):

Potwierdzam. Update zrobiło robotę i sprzęt hula aż miło bez Wipe. Payback działa od razu a płatności muszę ogarnąć według poradnika.

do Googla pay wrzuć najnowszego fixa z 26 września i styknie ... daj mu trochę czasu żeby zaskoczył - może pomóc czyszczenie cache usług Googla i ponowny restart fona ... żeby przyspieszyć jego zaskoczenie ...

Opublikowano

Po reinstalce opcja bateria już działa. Ale widzę, że po reinstalce magiska, adaway nie wycina reklam pomimo, że jest root. Hosts podmienił się, ale tak jakby system na to nie reaguje. O co kaman?

Screenshot_2024-10-03-08-49-40-598_org.adaway-edit.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, pobudi napisał(a):

Też wzywam adaway ale nie zauważyłem żeby coś się działo niepokojącego. Restart zrobiłeś? 

Restart czego? Telefonu, to nic nie daje. Ale wyciąłem reklamy inaczej. Poprzez adguard. Na razie jest ok.

Opublikowano (edytowane)

Dzień dobry,

Chciałbym zadać pytanie odnośnie funkcji odcinającej ładowanie w Ochronie Baterii po ustawieniu limitu do np. 80%. Dlaczego ta funkcja musi działać tylko podczas używania nawigacji? Nie da się pominąć tego warunku aby ta opcja była bardziej praktyczna?

image.thumb.jpeg.5eeaafcf47d19e7798177ce63761c3a6.jpeg

Z góry dziękuję za odpowiedź

Edytowane przez NiebieskiBanan
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

taka uwaga techniczna co do najnowszej stable - nie wiem jak u innych ale u mnie chyba po restarcie telefonu wywala ustawienia odblokowania paszczą ... trzeba od nowa to ustawiać i skanować znowu paszczę 🙃 zauważyłem już to po wrzuceniu nowego romu ale chyba restart też tu działa podobnie ... w sumie nic wielkiego ale trzeba potem znowu np ustawiać apke bankowa ... tak bo i uwala w niej też biometrie ... czyli odcisk palucha 🙃

Opublikowano
51 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Masz jakąś aktualizację systemową Google Play? Zainstalowałbym i sprawdziłbym jeszcze raz. Niestety nie sprawdzę ostatniej stable, jestem już na Androidzie 15.

to aktualizacja google Play może to usuwać? no ostatnio była ... aż sprawdzę przy okazji następnej ... możliwe że tak jest 🙃 w sumie nie jest to jakiś duży problem ale też ciekawe czemu usuwa akurat paszczę a palucha nie ... ps. jak ten andek? da się przeżyć? apki się nie wysypują? czekamy z niecierpliwością ...

Opublikowano
4 minuty temu, Master napisał(a):

to aktualizacja google Play może to usuwać?

Niekoniecznie, ale np. na Xiaomi 12 komuś pomogła, gdy wywalały się jakieś apki, więc być może pomogłaby i tu. Nie wiem. Nie mam jak sprawdzić niestety, u mnie na 15-stce działa to normalnie.

5 minut temu, Master napisał(a):

ps. jak ten andek? da się przeżyć? apki się nie wysypują? czekamy z niecierpliwością ...

Dobrze. Większych problemów nie ma, apki działają poprawnie. Niestety nie będzie możliwości utrzymania "naszych" siatek ikon, Xiaomi tutaj dużo namieszało i dodali swoje "zagęszczone" siatki. Nowe nie są złe, ale jednak bardziej podobało mi się 6x7.

Opublikowano
18 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Niekoniecznie, ale np. na Xiaomi 12 komuś pomogła, gdy wywalały się jakieś apki, więc być może pomogłaby i tu. Nie wiem. Nie mam jak sprawdzić niestety, u mnie na 15-stce działa to normalnie.

Dobrze. Większych problemów nie ma, apki działają poprawnie. Niestety nie będzie możliwości utrzymania "naszych" siatek ikon, Xiaomi tutaj dużo namieszało i dodali swoje "zagęszczone" siatki. Nowe nie są złe, ale jednak bardziej podobało mi się 6x7.

Można się spodziewać A15 w waszym wykonaniu czy czekac az oficjal wyjdzie ?

Opublikowano
12 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Tego na razie nie wiem, dla 13T Pro/K60 Ultra jest już 15 do testu na Patreonie.

bardziej mi o 14 chodzi :)

Opublikowano

podłącze się pod Kolegę powyżej - ja z kolei pragnę ten rom dla 14 pro 🙃 tam o ile pamiętam ktoś z adminów Xiaomi eu ma też 14 pro więc myślę że mogę śmiało założyć że też już go testuje ... i niedługo dostaniemy go tak dla zwykłej wersji jak i pro ...

Opublikowano
9 minut temu, Master napisał(a):

więc myślę że mogę śmiało założyć że też już go testuje

To źle zakładasz, bo Xiaomi 14 Pro 15-stki jeszcze nie dostał ;)

Jeśli będzie puszczona, to na pewno będzie informacja. Nie zależy to jednak ode mnie.

Opublikowano
10 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

To źle zakładasz, bo Xiaomi 14 Pro 15-stki jeszcze nie dostał ;)

Jeśli będzie puszczona, to na pewno będzie informacja. Nie zależy to jednak ode mnie.

no to faktycznie źle zakładam ... choć widziałem już jakiś czas temu że są romy na 15tce pod wersję pro ... stąd to założenie 🙃