Jump to content

Redmi Note 8T problem z płatnościami BLIK

raftter

Recommended Posts

Mam problem z płatnościami BLIK w aplikacji Millennium. Nie wyskakują okienka z potwierdzeniem PIN i każda płatność zostaje odrzucona.

Dzieje się tak zarówno jeśli próbuję płatności BLIK jak i BLIK1clic.

Jak mniemam powinienem udzielić zgody aplikacji Millennium na otwieranie wyskakujących okienek.

Problem polega na tym że w uprawnieniach aplikacji Millenium nie ma takiej pozycji, natomiast w części Uprawnienia zakładka Wyświetl wyskakujące okna nie ma Millennium.

Ktoś pomoże?

• 1 year later...

Posiadam Redmi Note 4 i nadanie uprawnień nie pomaga. Tzn. zapłacić BLIK-iem mogę jeśli ten kod BLIK wpisuję na komputerze, ale jeśli chcę wpisać ten kod BLIK w jakiejś aplikacji na tym samym telefonie co generuję kod BLIK to się już nie da. Gdy mam potwierdzić kod BLIK w aplikacji iPKO to wyświetla nowy kod BLIK.

14 godzin temu, GRV napisał:

jeśli chcę wpisać ten kod BLIK w jakiejś aplikacji na tym samym telefonie co generuję kod BLIK to się już nie da.

Logujesz się do aplikacji IPKO. Palcem przytrzymujesz 1 sekunde kod BLIK i się kopiuje. Minimalizujesz aplikacje. Wklejasz kod tam gdzie chcesz.Klikasz zapłać. Wyskakuje baner z potwierdzeniem operacji w appce. Zatwierdzasz PINEM transakcje. GOTOWE.

Właśnie o to chodzi, że jak minimalizuję aplikację iPKO po wygenerowaniu kodu BLIK, wklejam kod tam gdzie chcę, klikam zapłać, to w aplikacji iPKO nie wyskakuje mi okno z potwierdzeniem płatności, tylko pojawia się ponownie nowy już kod BLIK. W tym cały szkopuł.

Coś robisz źle lub masz nie tak skonfigurowany telefon. Aplikacja IPKO działa poprawnie na moich telefonach z Androidem 7, 10, 11. Znajomy ma Redmi Note 8t i tez jest ok. Problem wystepuje w takim razie tylko u ciebie. Wyczyść telefon do zera. Nie zmieniaj domyślnych ustawień telefonu. Od nowa zainstaluj IPKO. Nic nie zmieniaj!!! wszystko śmiga idealnie na ustawieniach domyślnych systemu. Nie baw się w zmianę powiadomień, bo znowu coś popsujesz.

Edited by marcin19883
  • Thanks 1