Acid Posted April 3, 2015 Share Posted April 3, 2015 Tak aplikacje chińskie można usunąć przez zwykłe odinstalowanie. Tak rom jest po polsku. Wysłane z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
FELEX Posted April 3, 2015 Share Posted April 3, 2015 ACID , wielkie dzięki za info:) a ,i jeszcze jedno : 1 czy są polskie znaki w klawiaturze czy trzeba je ściągać? 2 czy osoby wpisane w Kontaktach będą wyświetlane przy poł, przychodzącym . Słowem ,czy będzie pisało kto dzwoni ? ufff , to już chyba wszystko , więcej grzechów nie pamiętam:))))) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted April 3, 2015 Share Posted April 3, 2015 Tak masz polskie znaki i... tak wyświetla normalnie kontakty jak na Andku 4.4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucas7911 Posted April 5, 2015 Share Posted April 5, 2015 Otrzymałem już przesyłkę z telefonem i po ustawieniu wszystkiego , instalacji dodatkowych programów, wszystko jest ok, telefon chodzi normalnie nie zauważyłem przycinek, spowolnień ale Żpna nie instalowała żadnych obciążających aplikacji, więc do normalnego użytkowania jak najbardziej Link to comment Share on other sites More sharing options...
czaras90 Posted April 5, 2015 Share Posted April 5, 2015 http://www.xiaomiforsale.com/pl/telefony/140-xiaomi-redmi-2-mikey-pistons.html PROMOCJA pewnie obniżka bo do gry wchodzą Redmi 2 z 2GB RAM Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomayw Posted April 7, 2015 Share Posted April 7, 2015 Po aktualizacji do 5.4.3 wszystko działa, oprócz wbudowanej przeglądarki .... otwiera się na jakieś 5 s i powrót do pulpitu... Ma ktoś z Was jakiś pomysł co można zrobić ?. Generalnie mogę korzystać z chrome, ale .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endriu Posted April 7, 2015 Share Posted April 7, 2015 Zawsze wszystko działa, tylko bardzo mało wydajnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomayw Posted April 7, 2015 Share Posted April 7, 2015 A co wczesniej nic nie dzialalo? Tak mozna odczytac Twoja wypowiedz. ... domyślam się, że to o moją wypowiedź chodzi. Wbudowana przeglądarka zawsze działała poprawnie, teraz po aktualizacji do wersji 5.4.3 po kliknięciu na ikonkę uruchamia się (browser) i po 3 sekundach wraca do pulpitu. przytrzymując przycisk powrotu mam ikonę. Jak na nią klikam otwiera się i podobnie po 3 sekundach wyłącza się i widzę pulpit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted April 7, 2015 Share Posted April 7, 2015 Pobierz rom ponownie ... miałem to w becie i coś zrobiłem, że jest ok ale nie pamiętam co. Albo wyczyść dane aplikacji Internet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomayw Posted April 7, 2015 Share Posted April 7, 2015 wyczyściłem dane aplikacji - Internet, ale to nic nie dało, co do pobrania ponownie - próbuję wejść w aktualizacje - pobierz rom MIUIPolska i dostaje info - Masz najnowszą wersję.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomayw Posted April 7, 2015 Share Posted April 7, 2015 nie pomogło Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted April 7, 2015 Share Posted April 7, 2015 To jeszcze gdybyś uzupełnił swój profil o taką drobnostkę: jaki masz telefon - to byłoby fajnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted April 7, 2015 Share Posted April 7, 2015 Po prostu usuń systemową, zainstaluj chrome/delphin czy co tam chcesz i masz problem z głowy xD Ja systemowej nigdy nie używałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted April 7, 2015 Share Posted April 7, 2015 @hellhammer ja się nie przywiązuje do 1 rzeczy/apki Za duża "konkurencja" jest na rynku, aby się do takich rzeczy przywiązywać Nie działa 1, biorę inną. Ja bym spróbował zainstalować starszy ROM ponownie, np. 5.3.27, bo dobrze bangla na 1Gb i na nim został jeżeli tam apka działała, a na nowej nie działa, prosty, szybki i bezbolesny sposób Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted April 7, 2015 Share Posted April 7, 2015 Nie wiem czy to ja trafiłem na tak udany model, czy wy na jakieś felerne, że ten ram wam tak spada xD Mi przy odpalonych apkach np. Spotify (który mam odpalony 24/7), chrome, twitch, hitbox mam jeszcze jakieś 200mb wolnego ramu, a telefon restartuje tylko wtedy, gdy zapomnę go podłączyć xD Mi dobrze bangla i 5.3.27 i 5.4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted April 7, 2015 Share Posted April 7, 2015 nie pomogło Poczekaj do następnej wersji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomayw Posted April 7, 2015 Share Posted April 7, 2015 tak też właśnie zrobię, poczekam i sprawdzę. Co do tego czy chcę czy nie mieć systemową przeglądarkę - to wbudowana jest ok, nie ma dla mnie problemu aby zainstalować coś innego ale, ..... zainstalowałem apkę wykop ze sklepu, w ustawieniach miałem 2 przeglądarki z tym chrome jako domyślna, klikając na link z tematu, automatycznie odpalał Internet (domyślną) i po chwili wracał do treści - dlatego rzuciłem temat .... co do RAMu jak mam 100-200 MB to jest dużo, domyślnie zablokowane mam 3 apki (telefon, sms + poczta) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grigor Posted April 9, 2015 Share Posted April 9, 2015 Z minusów dot. Redmi2 dodalbym jeszcze od siebie kiepsko spasowana klapke tylna obudowy - juz po 1-2 glebach (z nieduzej wysokosci) zaczela glosno trzeszczec (na szczescie nowe klapki w wersji aluminium leca juz do mnie z aliexpress) oraz ekran telefonu - niby to gorilla glass 3 a po poltora miesiaca uzytkowania mam juz 2 widoczne rysy (a tel noszony glownie w kieszeni), dodatkowo ekran strasznie ale to strasznie sie palcuje. Sorry za wygrzebywanie staroci, ale znalazłem fajny filmik na yt: https://www.youtube.com/watch?v=1U7g-D6ze2E Link to comment Share on other sites More sharing options...
checkmate Posted April 9, 2015 Share Posted April 9, 2015 Ale ciachanie nożem wielkiej krzywdy ekranowi nie zrobi, bardziej ziarenka piasku w kieszeni Dla przykładu tekst: https://mefioso.wordpress.com/2012/01/06/gorilla-glass-ile-ochrony-daje-w-rzeczywistosci/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted April 10, 2015 Share Posted April 10, 2015 Ja nie wiem jak tam testy, ale mój osobisty test "przelotu" telefonu po chodniku zdany na 6+ Telefon wypadł mi z kieszeni na chodnik, przeleciał dobre 3-4m po nim i... nawet rysy, chyba mam olbrzymiego farta, bo aż ciężko uwierzyć, żeby po takim czymś telefon był bez zarysowania Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted April 10, 2015 Share Posted April 10, 2015 Na 1 i na 2 slocie powinno Ci śmigać. U mnie średnio 20mb w Play jest więc nie najgorzej, niekiedy się nawet do 40mb szarpnie w downloadzie jak mniejsze obciążenie anteny Być może antena z którą się łączysz jest obciążona? Jeżeli łączysz się z LTE Plus'a, T-mobile lub Orange to masz ograniczony download. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted April 10, 2015 Share Posted April 10, 2015 Chcę kupić Redmi 2 dla żony. Z jej potrzebami wystarczy jej model z 1GB RAM. Jak ta wersja hula na MIUI v6? Teraz używa LG L65 i nie chciałbym żeby się zniechęciła na "dzień dobry" do Xiaomi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
papas Posted April 10, 2015 Share Posted April 10, 2015 Chcę kupić Redmi 2 dla żony. Z jej potrzebami wystarczy jej model z 1GB RAM. Jak ta wersja hula na MIUI v6? Teraz używa LG L65 i nie chciałbym żeby się zniechęciła na "dzień dobry" do Xiaomi... Jeśli chodzi o parametry sprzętowe, to Redmi 2 bije tego LG pod każdym względem (oprócz ilości RAM i baterii). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted April 11, 2015 Share Posted April 11, 2015 Chcę kupić Redmi 2 dla żony. Z jej potrzebami wystarczy jej model z 1GB RAM. Jak ta wersja hula na MIUI v6? Teraz używa LG L65 i nie chciałbym żeby się zniechęciła na "dzień dobry" do Xiaomi... Używam go od lutego i jestem cholernie zadowolony! O ile twoja żona nie instaluje tony aplikacji (tony... sam mam ponad 15 apek i wszystkie śmigają, nawet w multi), to telefon jej się spodoba Mnie osobiście ten telefon zachęcił do kupna Mi4... a może i Mi5 (jeżeli się pojawi) o ile uda mi się hejs dozbierać Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted April 11, 2015 Share Posted April 11, 2015 Hmmm.... To już wyjaśnione. Jedyne co żona używa, to Endomondo i kilka gierek, w które gra sporadycznie. Martwi mnie jednak coś innego. Przyciski fizyczne są niepodświetlone, czy tak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted April 11, 2015 Share Posted April 11, 2015 Wersja 2GB też ma niepodświetlane? Przy niej z kolei słyszałem, że są problemy z łącznością, jako że brakuje jednej z częstotliwości, bodaj 800 MHz... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kendi Posted April 11, 2015 Share Posted April 11, 2015 Wersja 2GB też ma niepodświetlane? Przy niej z kolei słyszałem, że są problemy z łącznością, jako że brakuje jednej z częstotliwości, bodaj 800 MHz... W redmi 1 tez nie bylo podświetlenia i jakoś rok z tym wytrzymałem, przyzwyczai się Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted April 11, 2015 Share Posted April 11, 2015 Brak podświetlenia przycisków nie jest problemem, po tygodniu można się przyzwyczaić Co do FB/Gierek to zależy kogo się spyta... Ja nie mam żadnego problemu, aby używać FB w tle, a do tego sobie np. odpalić Candy Crash, albo Free Fall, ale widzie, że niektórzy mają z tym spore problemy, nie wiem z czym to jest związane. Wersja 2Gb nie wspiera WCDMA 900, o ile mieszkasz w większym mieście i nigdzie nie wyjeżdżasz to nie powinieneś mieć z 2Gb problemu, jednak w miejscach ze słabszym zasięgiem mogą być problemy z łącznością. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted April 11, 2015 Share Posted April 11, 2015 (edited) Problemy z łącznością 3G, bądźmy precyzyjni. 2G będzie jak w każdym innym telefonie, a wbrew pozorom 2G mimo że staroć i żółw, ale do podstawowych spraw, nawigacja, mail w awaryjnych sytuacjach wystarcza Edited April 11, 2015 by Gawronnek Link to comment Share on other sites More sharing options...
igoor1983 Posted April 12, 2015 Share Posted April 12, 2015 Ok ktoś wcześniej się pytał czy wybrać redmi 1s czy redmi 2 1gb. I tu powiem tak - absolutnie zostaje tylko 1s bo nie ma miui który by dobrze chodził na 1gb ram. Na 1s za to jest cyjanogenmod 11ktory jest w wersji w pełni działającej. Na redmi 2z tego co wiem to cyjanogenmod nie ma więc trza się męczyć z miui co nie należy do najprzyjemniejszych na 1gb ram Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted April 12, 2015 Share Posted April 12, 2015 Ok ktoś wcześniej się pytał czy wybrać redmi 1s czy redmi 2 1gb. I tu powiem tak - absolutnie zostaje tylko 1s bo nie ma miui który by dobrze chodził na 1gb ram. Na 1s za to jest cyjanogenmod 11ktory jest w wersji w pełni działającej. Na redmi 2z tego co wiem to cyjanogenmod nie ma więc trza się męczyć z miui co nie należy do najprzyjemniejszych na 1gb ram Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka Nie żeby coś, ale na RedMi2 jest w pełni działający CM12, po 2 nie wiem co masz za problem z MIUI na 1Gb RAMu ;-; Mi śmiga nawet do 5apek na raz bez uśmiercania wcześniejszych apek ;-; Link to comment Share on other sites More sharing options...
igoor1983 Posted April 12, 2015 Share Posted April 12, 2015 To mam na myśli ze jest też v6 na 1s i instalowałem i jak najszybciej ucieklem na cm11 bo 5apek można uruchomić jak są małe ale uruchomisz Facebook i przeglądarkę i zaczyna się zamuła. Jeżeli jest cm 12 na redmi 2 to sorry masz rację można kupować wersje 1gb. Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted April 12, 2015 Share Posted April 12, 2015 Jest CM 11 oraz 12, jak kto woli. Na MIUI v6 chyba jako jedyny na tym forum, nie mam żadnych problemów z multitasking'iem odpalam FB, Chrome, do tego leci sobie w tle Spotify i wszystko bez zmuły, jeszcze jakieś 150Mb ramu zostaje na kolejne apki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 Na slocie 1 mam play 4g zasiwg a na 2 jest samo play czyli pewnie gsm Hm... U mnie i na 1 i na 2 slocie jest "4G Play", spróbuj pobrać jakąś apke typu speedtest i zobacz prędkości Link to comment Share on other sites More sharing options...
urzytkownik ja Posted April 16, 2015 Share Posted April 16, 2015 (edited) Zastanawiam sie nad zakupem wersji 1gb. Mam pytanie do użytkowników. Czy na tym 1gb ram miui v6 nie zacina się przy otwartych kilku apkach ? I czy obsługuje aero 2 ? Edited April 16, 2015 by urzytkownik ja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts