Jump to content

Recommended Posts

Posted

Jeśli żona nie jest wymagająca, będzie odpowiedni.

W przypadku bardziej ogarniętych i interesujących się aplikacjami osób w świecie Androida 1GB pamięci jest zbyt mały.

Według mnie płynne korzystanie z np. przeglądarki również jest udręką.

Jeśli ten model, to wyłącznie 2GB.

Posted

1 GB pamięci to mało dla MIUI, trzy taby w przeglądarce i już przełączanie ich wiąże się z mozolnym przeładowaniem strony. Brałbym 2 GB mimo braku obsługi 900 MHz.

Posted

Żadnych dodatków. Żadnych Mikey-ów ani takich. Żona co najwyżej jednocześnie ma odpaloną jedną kartę w przeglądarce. Najbardziej obciążająca sytuacja, to kiedy wybiera się na kije - wówczas działa jednocześnie Muzyka i Endomondo. Mam nadzieję, ze taka opcja nie zamuli Redmika...

Posted

Endomodno + Spotify nie zmuli Ci tego telefonu, przynajmniej nie powinno, ale już nie chce pisać, że "mi nie muli" bo znowu znajdzie się ktoś, kto stwierdzi, że jest to "nietaktowne" :D

W sumie z 2/3 stronami na Chrome też nie mam problemów, nigdy nie miałem, jeżeli Twoja małżonka korzysta tyle z telefonu co ja, czyli rozmowy, sms, muzyka, endomondo, maile, FB (bez messagera, ten na miui strasznie słabo bangla) to nie powinna mieć z nim żadnych problemów :P

Posted

U mnie nie ubija tylko gg jak korzystam no z muzyki,fb itp. Inne apki sa ubijane lub rozlacza je z netem.

Dziwne... Ostatni raz jak mi tel. ubił jakąś aplikacje było... w lutym :o. Od czasu wrzucenia najpotrzebniejszych apek do autostartu + kilku zmian w Opcjach programistycznych które już tutaj gdzieś pisałem telefon nie ubił mi żadnej apki :o

Posted

Wywalic Ci muzyki nie wywali, a czy z karty sd czy z pamieci wewnetrznej raczej nie ma znaczenia. Edomondo moze byc problem.

@ nezumi jak dodjaesz do autostaru?

Dżizəs.. nie dziwcie się, że system ubija apki, które nie są dodane do autostartu - ma do tego prawo, taka natura Androida...

Wczoraj trochę testowałem i ciekawe jest to, że dodanie do autostartu "zabezpiecza" różne apki w różny sposób. Niektórych wtedy system nie tknie w ogóle, inne ubije, ale natychmiast wstaną od nowa (co czasem jest nawet korzystne). Cholernie to wszystko jest skomplikowane.

Posted

u mnie nie ubija nic czego nie chcę żeby ubił...

Dłużej przytrzymuję przycisk powrotu, gdzie pokazują mi się apki uruchomione w tle, a następnie przesuwam ikonkę w dól (na dole pokazuje się kłódka). Żadna apka nie wyłaczy się :)

Posted

No dobra. Redmi 2 dotarł i działa. Musiałem niestety udać się do salonu Orange, bo nie wpadłem na to, że on obsługuje microSIM. :)

BTW. Gdzie zmienić kod PIN karty SIM?

Posted

Marvinka niech nie udaje blondynki ;) Taki joke.... :D

Chodzi o zmianę kodu PIN z pozycji telefonu. Po wymianie karty SIM muszę żonie ustawić PIN taki, jak w poprzedniej karcie....

...

No ale zaraz... Tam jest przecież zakładka "Zmiana kodu Pin"... :geek:

**04*starykodPIN*nowykodPIN*nowykodPIN# i zatwierdź przyciskiem połączenia (zieloną słuchawką).
Posted (edited)

...

No ale zaraz... Tam jest przecież zakładka "Zmiana kodu Pin"... :geek:

**04*starykodPIN*nowykodPIN*nowykodPIN# i zatwierdź przyciskiem połączenia (zieloną słuchawką).

Wiem. Chcę to znaleźć w MIUI.... :)

Kurde, nie mogę aktywować SIM w Xiaomi... O co kaman?

Edited by mrosi
  • 2 weeks later...
Posted

Ech....

Nie dość, że nie chce się aktywować, to na ostatnim ROMie zaliczył kilka restartów. Zrodiłem downgrade do niższych wersji ROMu i teraz w trakcie rozmów nie działa mikrofon. Co za kaszana....

• 2 weeks later...
Posted

Dzisiaj zauważyłem, że nie aktualizje się pogoda w widgecie (zegar + pogoda) ... cały czas mam 0st Bezchmurnie,.... gdzieś coś zmieniłem, lub coś się samo przestawiło ?

Posted

Czytam Wasze opinie na temat Redmi2 1gb i rozumiem, że MIUI może zacinać ten telefon, ale co z Cyanogenmodem? Testował ktoś?

Posted

@Acid - orientujesz się kiedy będzie dostępna wersja czarna na xfs ?

Pytałem o czarną i białą.

Dostałem odpowiedź że to przestarzały model i lepiej zakupić wersję 2GB :)

Wysłane z mojego GT-N8000 przy użyciu Tapatalka

Posted (edited)

A ja na twitterze dostałem info ze na xfs będzie wersja Unicom i to redmi 2 2gb Raczej przyszły tydzień i narazie tylko czarny.

Edited by wartox
Posted

Jeżeli chodzi o wersje 2Gb to nigdzie nie ma żadnych przesłanek, pewnych informacji, czy nawet plotek na temat 900hZ w tej wersji i sam także wątpię, że takowa będzie. Po 2 900hz w Polsce nie jest już problemem, znaczna większość nadajników już jest na 2100.

Ja w sumie nigdy nie miałem problemów z zacinającym się RedMi 2 1Gb, a od czasu wprowadzenia tej opcji "optymalizacji" czy jak to tam się zwie w romach 5.5.x telefon nie ma żadnych problemów, przynajmniej u mnie, a z tego co widzę po forum to i u innych płacze na temat "ładowania pulpitu" i ścin się skończyły... CM także miałem (CM na andku 4.4, jest już na 5.0, ale tego nie testowałem) i działa znacznie płynniej od MIUI, ale trzeba brać pod uwagę to, że CM nie ma połowy funkcji MIUI, które trzeba będzie sobie pościągać w dodatkowych aplikacjach, które także potrafią zmulić telefon.

Posted

czyli co ? w wersji 2gb niema juz zadnych problemow z ubijaniem aplikacji ?

ps: nie wystarczy odchudzić rom ? wywalić rzeczy typu google+, google muzyka, i inne goglowe dziadostwo by chodził płynnie i nie było problemu z przeładowaniami ? 

Posted

czyli co ? w wersji 2gb niema juz zadnych problemow z ubijaniem aplikacji ?

ps: nie wystarczy odchudzić rom ? wywalić rzeczy typu google+, google muzyka, i inne goglowe dziadostwo by chodził płynnie i nie było problemu z przeładowaniami ? 

Takich aplikacji wogóle nie ma w romach MIUIPolska.

Co do przycinania - jeśli będziesz miał duzo apek chodzących w tle (pejsbuki, łatsapy, itp) to może Ci się ciąć, ale nie musi.

Posted

Ja w sumie używam fona do esów, dzwonienia, sprawdzenia pogody, google keep, fotki, czasami eksplorator plików, budzik, kalkulator i w sumie tyle. Wobec tego warto brać wersje 2gb czy nie ma sensu dopłacać ?

ps: czyli nie ma czego za bardzo usunac zeby fona odmulic ?

Posted (edited)

Ja w sumie używam fona do esów, dzwonienia, sprawdzenia pogody, google keep, fotki, czasami eksplorator plików, budzik, kalkulator i w sumie tyle. Wobec tego warto brać wersje 2gb czy nie ma sensu dopłacać ?

ps: czyli nie ma czego za bardzo usunac zeby fona odmulic ?

Ja mam 1GB i chodzi ładnie. Nie gram w jakieś bardzo obciążające gry, nie używam fejsa. I jest ok.

Nie ma czego usuwać, bo te romy są właśnie tak specjalnie skrojone. Chcesz - to sobie doinstalowujesz z Google Play Store. A w zestawie "fabrycznym" masz apki typu kalendarz, poczta, kalkulator, pogoda, galeria i odtwarzacze filmów i muzyki. Nawet Gmaila nie ma.

Na Gearbest jest aktualnie promocja: http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_162092.html

Edited by Grigor
Posted (edited)

Jaka szansa na vat ? Można spokojnie płacić kartą debetową ? to pewny sklep ?

Edited by Mr X
Posted (edited)

Sklep pewny, trochę tam kupiłem, jednak za TV Box VAT mi doliczyli, ale to loteria w każdym sklepie.

S650_Material_V3

Edited by Gawronnek
Posted

kupiłem jednak bardzo okazyjnie wersje 2 gb 2 tygodniowa od moderatora z telchina. dzieki za pomoc ;)

Posted

Pewnie będzie z miesiąc już, a wciąż nie mogę aktywować karty SIM w telefonie żony (model dual SIM). Próbowałem chyba wszystkiego. Ktoś miał podobne problemy? O co kaman?