Endriu Posted April 29, 2015 Posted April 29, 2015 Jeśli żona nie jest wymagająca, będzie odpowiedni. W przypadku bardziej ogarniętych i interesujących się aplikacjami osób w świecie Androida 1GB pamięci jest zbyt mały. Według mnie płynne korzystanie z np. przeglądarki również jest udręką. Jeśli ten model, to wyłącznie 2GB.
Kubeck Posted April 29, 2015 Posted April 29, 2015 1 GB pamięci to mało dla MIUI, trzy taby w przeglądarce i już przełączanie ich wiąże się z mozolnym przeładowaniem strony. Brałbym 2 GB mimo braku obsługi 900 MHz.
mrosi Posted April 29, 2015 Posted April 29, 2015 Żadnych dodatków. Żadnych Mikey-ów ani takich. Żona co najwyżej jednocześnie ma odpaloną jedną kartę w przeglądarce. Najbardziej obciążająca sytuacja, to kiedy wybiera się na kije - wówczas działa jednocześnie Muzyka i Endomondo. Mam nadzieję, ze taka opcja nie zamuli Redmika...
Nezumi Posted April 29, 2015 Posted April 29, 2015 Endomodno + Spotify nie zmuli Ci tego telefonu, przynajmniej nie powinno, ale już nie chce pisać, że "mi nie muli" bo znowu znajdzie się ktoś, kto stwierdzi, że jest to "nietaktowne" W sumie z 2/3 stronami na Chrome też nie mam problemów, nigdy nie miałem, jeżeli Twoja małżonka korzysta tyle z telefonu co ja, czyli rozmowy, sms, muzyka, endomondo, maile, FB (bez messagera, ten na miui strasznie słabo bangla) to nie powinna mieć z nim żadnych problemów
Nezumi Posted April 29, 2015 Posted April 29, 2015 U mnie nie ubija tylko gg jak korzystam no z muzyki,fb itp. Inne apki sa ubijane lub rozlacza je z netem. Dziwne... Ostatni raz jak mi tel. ubił jakąś aplikacje było... w lutym . Od czasu wrzucenia najpotrzebniejszych apek do autostartu + kilku zmian w Opcjach programistycznych które już tutaj gdzieś pisałem telefon nie ubił mi żadnej apki
mrosi Posted April 29, 2015 Posted April 29, 2015 Ale ja mówię o wbudowanej aplikacj muzyki i odtwarzaniu muzy z pamięci...
Nezumi Posted April 29, 2015 Posted April 29, 2015 @hellhammer Panel Sterowania ->Uprawnienia->Autostart
latet Posted April 30, 2015 Posted April 30, 2015 Wywalic Ci muzyki nie wywali, a czy z karty sd czy z pamieci wewnetrznej raczej nie ma znaczenia. Edomondo moze byc problem. @ nezumi jak dodjaesz do autostaru? Dżizəs.. nie dziwcie się, że system ubija apki, które nie są dodane do autostartu - ma do tego prawo, taka natura Androida... Wczoraj trochę testowałem i ciekawe jest to, że dodanie do autostartu "zabezpiecza" różne apki w różny sposób. Niektórych wtedy system nie tknie w ogóle, inne ubije, ale natychmiast wstaną od nowa (co czasem jest nawet korzystne). Cholernie to wszystko jest skomplikowane.
tomayw Posted May 2, 2015 Posted May 2, 2015 u mnie nie ubija nic czego nie chcę żeby ubił... Dłużej przytrzymuję przycisk powrotu, gdzie pokazują mi się apki uruchomione w tle, a następnie przesuwam ikonkę w dól (na dole pokazuje się kłódka). Żadna apka nie wyłaczy się
mrosi Posted May 5, 2015 Posted May 5, 2015 No dobra. Redmi 2 dotarł i działa. Musiałem niestety udać się do salonu Orange, bo nie wpadłem na to, że on obsługuje microSIM. BTW. Gdzie zmienić kod PIN karty SIM?
Marvinka Posted May 5, 2015 Posted May 5, 2015 BTW. Gdzie zmienić kod PIN karty SIM? http://www.orange.pl/kid,4000378141,id,4000378142,title,Kod-PIN,article.html
mrosi Posted May 5, 2015 Posted May 5, 2015 http://www.orange.pl/kid,4000378141,id,4000378142,title,Kod-PIN,article.html Marvinka niech nie udaje blondynki Taki joke.... Chodzi o zmianę kodu PIN z pozycji telefonu. Po wymianie karty SIM muszę żonie ustawić PIN taki, jak w poprzedniej karcie.... Poza tym... Nie może coś mi wysłać sms aktywującego kartę SIM w koncie Xiaomi. What is going on?
Marvinka Posted May 5, 2015 Posted May 5, 2015 Marvinka niech nie udaje blondynki Taki joke.... Chodzi o zmianę kodu PIN z pozycji telefonu. Po wymianie karty SIM muszę żonie ustawić PIN taki, jak w poprzedniej karcie.... ... No ale zaraz... Tam jest przecież zakładka "Zmiana kodu Pin"... **04*starykodPIN*nowykodPIN*nowykodPIN# i zatwierdź przyciskiem połączenia (zieloną słuchawką).
mrosi Posted May 5, 2015 Posted May 5, 2015 (edited) ... No ale zaraz... Tam jest przecież zakładka "Zmiana kodu Pin"... **04*starykodPIN*nowykodPIN*nowykodPIN# i zatwierdź przyciskiem połączenia (zieloną słuchawką). Wiem. Chcę to znaleźć w MIUI.... Kurde, nie mogę aktywować SIM w Xiaomi... O co kaman? Edited May 5, 2015 by mrosi
mrosi Posted May 5, 2015 Posted May 5, 2015 Nowe konto, nowy numer/karta SIM. To pierwszy Xiaomi żony
mrosi Posted May 19, 2015 Posted May 19, 2015 Ech.... Nie dość, że nie chce się aktywować, to na ostatnim ROMie zaliczył kilka restartów. Zrodiłem downgrade do niższych wersji ROMu i teraz w trakcie rozmów nie działa mikrofon. Co za kaszana....
tomayw Posted June 1, 2015 Posted June 1, 2015 Dzisiaj zauważyłem, że nie aktualizje się pogoda w widgecie (zegar + pogoda) ... cały czas mam 0st Bezchmurnie,.... gdzieś coś zmieniłem, lub coś się samo przestawiło ?
Mr X Posted June 1, 2015 Posted June 1, 2015 @Acid - orientujesz się kiedy będzie dostępna wersja czarna na xfs ?
wartox Posted June 3, 2015 Posted June 3, 2015 Czytam Wasze opinie na temat Redmi2 1gb i rozumiem, że MIUI może zacinać ten telefon, ale co z Cyanogenmodem? Testował ktoś?
loras Posted June 4, 2015 Posted June 4, 2015 @Acid - orientujesz się kiedy będzie dostępna wersja czarna na xfs ? Pytałem o czarną i białą. Dostałem odpowiedź że to przestarzały model i lepiej zakupić wersję 2GB Wysłane z mojego GT-N8000 przy użyciu Tapatalka
wartox Posted June 4, 2015 Posted June 4, 2015 (edited) A ja na twitterze dostałem info ze na xfs będzie wersja Unicom i to redmi 2 2gb Raczej przyszły tydzień i narazie tylko czarny. Edited June 4, 2015 by wartox
wartox Posted June 4, 2015 Posted June 4, 2015 Moim zdaniem udzielili. Będzie wersja WCDMA 900 mhz z 2GB na xfs
Nezumi Posted June 4, 2015 Posted June 4, 2015 Jeżeli chodzi o wersje 2Gb to nigdzie nie ma żadnych przesłanek, pewnych informacji, czy nawet plotek na temat 900hZ w tej wersji i sam także wątpię, że takowa będzie. Po 2 900hz w Polsce nie jest już problemem, znaczna większość nadajników już jest na 2100. Ja w sumie nigdy nie miałem problemów z zacinającym się RedMi 2 1Gb, a od czasu wprowadzenia tej opcji "optymalizacji" czy jak to tam się zwie w romach 5.5.x telefon nie ma żadnych problemów, przynajmniej u mnie, a z tego co widzę po forum to i u innych płacze na temat "ładowania pulpitu" i ścin się skończyły... CM także miałem (CM na andku 4.4, jest już na 5.0, ale tego nie testowałem) i działa znacznie płynniej od MIUI, ale trzeba brać pod uwagę to, że CM nie ma połowy funkcji MIUI, które trzeba będzie sobie pościągać w dodatkowych aplikacjach, które także potrafią zmulić telefon.
Mr X Posted June 4, 2015 Posted June 4, 2015 czyli co ? w wersji 2gb niema juz zadnych problemow z ubijaniem aplikacji ? ps: nie wystarczy odchudzić rom ? wywalić rzeczy typu google+, google muzyka, i inne goglowe dziadostwo by chodził płynnie i nie było problemu z przeładowaniami ?
Grigor Posted June 4, 2015 Posted June 4, 2015 czyli co ? w wersji 2gb niema juz zadnych problemow z ubijaniem aplikacji ? ps: nie wystarczy odchudzić rom ? wywalić rzeczy typu google+, google muzyka, i inne goglowe dziadostwo by chodził płynnie i nie było problemu z przeładowaniami ? Takich aplikacji wogóle nie ma w romach MIUIPolska. Co do przycinania - jeśli będziesz miał duzo apek chodzących w tle (pejsbuki, łatsapy, itp) to może Ci się ciąć, ale nie musi.
Mr X Posted June 4, 2015 Posted June 4, 2015 Ja w sumie używam fona do esów, dzwonienia, sprawdzenia pogody, google keep, fotki, czasami eksplorator plików, budzik, kalkulator i w sumie tyle. Wobec tego warto brać wersje 2gb czy nie ma sensu dopłacać ? ps: czyli nie ma czego za bardzo usunac zeby fona odmulic ?
Grigor Posted June 4, 2015 Posted June 4, 2015 (edited) Ja w sumie używam fona do esów, dzwonienia, sprawdzenia pogody, google keep, fotki, czasami eksplorator plików, budzik, kalkulator i w sumie tyle. Wobec tego warto brać wersje 2gb czy nie ma sensu dopłacać ? ps: czyli nie ma czego za bardzo usunac zeby fona odmulic ? Ja mam 1GB i chodzi ładnie. Nie gram w jakieś bardzo obciążające gry, nie używam fejsa. I jest ok. Nie ma czego usuwać, bo te romy są właśnie tak specjalnie skrojone. Chcesz - to sobie doinstalowujesz z Google Play Store. A w zestawie "fabrycznym" masz apki typu kalendarz, poczta, kalkulator, pogoda, galeria i odtwarzacze filmów i muzyki. Nawet Gmaila nie ma. Na Gearbest jest aktualnie promocja: http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_162092.html Edited June 4, 2015 by Grigor
Mr X Posted June 4, 2015 Posted June 4, 2015 (edited) Jaka szansa na vat ? Można spokojnie płacić kartą debetową ? to pewny sklep ? Edited June 4, 2015 by Mr X
Gawronnek Posted June 4, 2015 Posted June 4, 2015 (edited) Sklep pewny, trochę tam kupiłem, jednak za TV Box VAT mi doliczyli, ale to loteria w każdym sklepie. S650_Material_V3 Edited June 4, 2015 by Gawronnek
Mr X Posted June 4, 2015 Posted June 4, 2015 kupiłem jednak bardzo okazyjnie wersje 2 gb 2 tygodniowa od moderatora z telchina. dzieki za pomoc
mrosi Posted June 5, 2015 Posted June 5, 2015 Pewnie będzie z miesiąc już, a wciąż nie mogę aktywować karty SIM w telefonie żony (model dual SIM). Próbowałem chyba wszystkiego. Ktoś miał podobne problemy? O co kaman?
kolo33 Posted June 5, 2015 Posted June 5, 2015 Chce ktoś może kupić wersje 1gb używka w stanie idealnym?
mrosi Posted June 5, 2015 Posted June 5, 2015 (edited) Ktoś ma pomysl? Ktoś pomoże z aktywacją karty? Edited June 5, 2015 by mrosi
Recommended Posts