Jump to content

Xiaomi Mi Max 3 - pytania ogólne - wątek zbiorczy

Grothgar

Recommended Posts

Najlepszym wyjściem jest instalacja najnowszego systemu z MIUI 10 ze strony miuipolska.pl

Sam otrzymałem odblokowany bl z jakimś globalem (także od renomowanego Goldwaya), przeszedłem na owy system i jest znacznie lepiej.

@Shly

W moim mniemaniu gigantyczny progres względem poprzedników praktycznie na wszystkich płaszczyznach. Bateria pozwala nawet na 15-16h ekranu, o czym napisałem w oddzielnym temacie.

Zasięg.. Mieszkam pod miastem i nigdy przez tyle lat nawet na chwilę nie zlapalo mi LTE, jedynie hspa+. Teraz, pewnie dzięki B20, śmigam sobie na LTE. Nie miewam problemów z jakością połączeń i nie mam się do czego przyczepić jeśli chodzi o zasięg.

Do tego dochodzi jeszcze znacznie lepszy aparat, zarówno w dobrym, jak i słabym świetle (do słabego hdr+ od Google Camera), ręczny czas naświetlania do 32s i bardzo dobre ujęcia portretowe.

Jest też nagrywanie 1080p 60fps (ale ono jeszcze wymaga trochę poprawek ;)).

Kupiłem 4/64 bo trafiłem na spadek ceny i za wszystko, wliczając bezvatową przesyłkę, zapłaciłem 1120 zł, podczas gdy do wersji 6/128 trzeba by było dopłacić pare stówek ;)

17 minut temu, Grothgar napisał:

@Shly

Kupiłem 4/64 bo trafiłem na spadek ceny i za wszystko, wliczając bezvatową przesyłkę, zapłaciłem 1120 zł, podczas gdy do wersji 6/128 trzeba by było dopłacić pare stówek ;)

Hmm, a to ja się zastanawiam za 1040zł tyle wychodzi od goldwaya (283$ z wysyłką), a było taniej 11$, jak dla mnie bez sensu zrobili, że nie zrobili wersji 6/64 i 6/128.........

Edited by Guest

Siema ludzie. W nocy zamówiłem stąd https://allegro.pl/xiaomi-mi-max-3-dual-sim-4-64gb-gold-fv23-i7506135770.html?fromVariant=7506140529
Przesyłka ekspresowa, bo jako jedyna aukcja mają w Polsce i można kupić na fakturę za pobraniem. Problemem jest tylko to, że to złoty kolor, ale po Mi Max 2 w kolorze czarnym będzie mam nadzieję miła odmiana. Sprzedawca 100proc opinii, przesyłka nadana z Krakowa o 12 i jutro rano bedzie juz z kurierem u mnie w Poznaniu ;)Cena genialna, bo 1269zł (na firmę ok 1000zł) wiec chyba warto doplacic kilka zlocisz za przesylke w 24h ;)Piszą, że jest polskie menu, więc jak wyczytałem wyżej wychodzi na to, że ma wgrany "fake rom", więc jak rozumiem będę miał odblokowany BL i mogę śmiało wgrywać miui polska?Juz sie nie moge doczekac, mi max 2 to najlepsze urzadzenie jakie mialem, a mialem co roku od 2007 zawsze flagowce, nawet tutaj przy iphone x i v30 wyjmowalem go z szuflady i znow jest na stałe :D podziele sie wrazeniami jak jutro przyjdzie, licze tylko, ze zniknely problemy z wyblakniętym ekranem pod kątem, bo to mnie aktualnie niesamowicie wkurza :)

Że tak się upewnię telefon ma na 100% B20? Nie wszyscy sprzedawcy mają w opisie, a na pewno wszystkie telefony są na rynek chiński.

Edited by Guest

No to zamówiłem :) u goldwaya 1062zł  z casem i folią na ekran kolor black, napisał tylko: you can expect shipping next tuesday, i nie za bardzo rozumiem czy chodzi mu o wysłanie dopiero za tydzień czy paczka już u mnie za tydzień......

Edited by Guest

No tak też myślę, czekam na odpowiedź z jego strony, ale u nich czas do przodu 7h więc dopiero jutro się dowiem.........

edit. no wysyłka dopiero we wtorek czyli u mnie za 2tyg..... o ile dobrze pójdzie

Edited by Guest

Mój Mi Max 1 zauważalnie wygiął się po kilku miesiącach noszenia w kieszeni. Był to powszechny problem użytkowników tego telefonu. Teraz dla bezpieczeństwa noszę trójkę w kieszeni w sposób rotacyjny. Jeden dzień z ekranem skierowanym do wewnątrz, a drugi odwrotnie. I każdemu radzę robić to samo :D

Mi Max 1 jest niezniszczalny, ja usiadłem na swój na łóżku, wygiął się jak banan, szkło ochronne popękało, etui wyskoczyło. Naprostowałem go wyginając w drugą stronę tak że śladu nie ma. ekran nie pękł nawet się nie odkleił, zero uszkodzeń, działa jak należy. mega telefon. 

Dnia 17.08.2018 o 10:53, Bartos napisał:

na xda czytałem, że telefony mimax3 sprzedawane w chinach, mające rzekomo global rom, mają nieoficjalna metodą odblokowany bootloader, oraz wgrany fake rom, który jest podróbą, i może uszkodzić partycję w telefonie. XDA zaleca instalację czystego romu China i potem ewentualnie wersję EU. 

Od razu po rozpakowaniu (no, prawie, bo pobawiłem się tym globalem 15 min bez konfigurowania Google itp) wrzuciłem TWRP + MIUI.Polska bez przechodzenia przez China... Wszystko jest ok., nawet nie było żadnych błędów podczas instalacji (na czerwono). Jakieś powody do martwienia się w najbliższym czasie?

Edited by fido70

28 minut temu, fido70 napisał:

Od razu po rozpakowaniu (no, prawie, bo pobawiłem się tym globalem 15 min bez konfigurowania Google itp) i od razu wrzuciłem TWRP + MIUI.Polska bez przechodzenia przez China... Wszystko jest ok., nawet nie było żadnych błędów podczas instalacji (na czerwono). Jakieś powody do martwienia się w najbliższym czasie?

jak od razu instalujesz miuipolska to coś tam zostaje w fonie z fake'a i temu się wgrywa najpierw china

O, ciekawe. Rozumiem że tak jest (może być) nawet po formatowaniu wszystkiego co bezpieczne w TWPR przed instalacją. Cóż, zobaczymy.

[edit] Faktycznie, doczytałem (Xda) że problem może być w sposobie odblokowania BL. Dlatego źródło sugeruje instalację China z blokadą a następnie ponowne odblokowanie BL normalną metodą. Póki co, zostawiam jak jest i będę obserwował sprawę.

Edited by fido70
Uzupełnienie wypowiedzi

Cześć wszystkim. Od wczoraj mam max 3 z romem fakem. Pytanie czy jest jakiś oficjalny soft z językiem polskim. Chodzi mi o coś wgraj i zapomnij?

Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Kupował ktoś na tradinshenzen. Płaci się jakieś cła czy vaty. Bo od dzisiaj DHL mnie bombarduje mejlami o to co jest w paczce o wysyłkę screeny z dowodem zakupu że strony i dodowdu płatności.

Wysłane z mojego X600 przy użyciu Tapatalka

Witam serdecznie jeszcze raz. Na moje pytanie nie dostałem konkretnej odpowiedzi więc zainstalowałem miui polska ver. 8.8.23 i u mnie cały czas badziewie się zawiesza w ustawieniach nie mogę wybrać zakładki dźwięk i wibracje. Proszę Was jeszcze raz o radę o jaką wersję zainstalować, która będzie bezproblemowa?

Pobrałem nitrogen v9. 6.8.0 przez twrp system staje na logo a przez mi flash problem z can not found flash all bat. Dodalem końcówkę .bat i dalej lipa co robię źle?

Dnia 20.08.2018 o 20:44, C4rlito napisał:

Cześć! 

Mam problem z MI MAX3. Telefon zakupiony na ibuygou w wersji global. Od początku tracę zasięg, w miejscach gdzie poprzednik radził sobie dobrze. Rozmówcy narzekają, że rozmowa ze mną to udręka i wciąż przerywa dźwięk. Czasami mam pełny zasięg i przerywa rozmowę lub wybiera numer 30 sekund i dłużej. Bywa i tak, że rozmowa jest płynna, ja stoję w miejscu, rozmówca również, a problem z płynnością połączenia sie pojawia. Jak sądzicie, co może być przyczyną?

Dodam, że korzystałem wcześniej z mi max 2, również zakupionym na stronie ibuygou. A, no i gdyby ktoś planował zakup wersji gold to warto mieć świadomość, że telefon jest w różowym odcieniu. Takie małe niedopowiedzenie...

received_314679812612074.jpeg

received_679000909120603.jpeg

Witam, panowie mam ten sam problem co C4rlito i to dosłownie.. Chciałbym się zapytać czy tu na forum jest możliwość pobrania ver miui 10 bo przejrzałem i w sumie nie znalazłem - bo zakładam że to jedyna opcja aby wszystko było ok