Jump to content

Recommended Posts

Posted
3 godziny temu, Barol napisał:

Czy ktoś już go ma i może podzielić się wrażeniami?

Podłączam się do pytania. Jak wygląda cena i czy warto poczekać czy kupić od razu?

Posted

Sprzęt u mnie jeszcze w drodze, ale polecam obejrzeć kilka recenzji dostępnych na YouTube.
Widać wyraźny skok jakościowy jeśli chodzi o aparat oraz zwiększenie wydajności soc względem poprzedników.

Bateria spokojnie wystarcza na 10h ekranu i kilka dni korzystania. Używając Quick Charge czas ładowania wynosi ~2h (0% -> 100%), także bomba.

Więcej powiem po otrzymaniu swojego Maxa.

Cena myślę, że jest w porządku, tzn. ~1250zł ~1120zł z przesyłką z ominięciem Vatu od Goldwaya / MI Global Store za wersję 4/64.

Posted

Ja też jestem na etapie kupna i zastąpienia MiMaxa.
Gdzie najlepiej kupić, na Goldwayu czy Mi global store?
Czy jak wezmę DHL to będzie VAT? Dawno już nie kupowałem fonu i nie orientuję się jak to teraz wygląda.

Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka

Posted

Trzeba czytać. Goldway i Mi Global Store piszą, że wysyłają najpierw do UK, gdzie ew. podatki są załatwiane przez ich pośredników, a następnie do docelowego kraju UE. Przez co czas dostarczenia przesyłki ulega przedłużeniu o parę dni względem zwykłych China -> EU.

Posted

Bardzo fajny telefon. Mnie rozmiary nie przytłaczają. Jakość wykonania na wysokim poziomie. Ekran też ma bardzo ładne kolory. Zaryzykuję stwierdzenie, że nawet podobne do tych w Mi 8 bez zwiększonego kontrastu. Aparat robi bardzo dobre zdjęcia. Jedynym minusem dla mnie to waga, ale przy tym rozmiarze trzeba się z tym liczyć. Jak macie jakieś pytania to dajcie znać, postaram się odpowiedzieć.

Posted (edited)

To kilka pytań:

1. Czy telefon się nagrzewa? Np. po 30minutach grania w jakąś grę np. PUBG

2. Jak z ciężarem? Czy ręka nie męczy się po dłuższym trzymaniu telefonu?

3. Czy trzymając telefon poziomo (grając w grę) możesz dotknąć prawym i lewym kciukiem środek ekranu bez problemu? 

4. Czy masz wersję miui global czy jeszcze nie wyszła?

5. Ile zapłaciłeś i czy ominąłeś cło?

Edited by Barol
Posted

1. Nie mam problemów z przegrzewaniem, ale ja za dużo nie gram.

2. Od zawsze posiadałem większe telefony i byłem ich zwolennikiem. Ostatnim był Samsung Galaxy S8 +. Nie ma mowy o poręczności tego telefonu, w moim przypadku już po chwili czułem rękę.

3. Raczej nie mam z tym problemu, ale to zależy od tego jakie masz duże dłonie.

4. Global.

5. Około 1300 zł, bez cła.

Posted
2 godziny temu, dANDq napisał:

Jak macie jakieś pytania to dajcie znać, postaram się odpowiedzieć.

1. Czy ładowarka chińska z przejściówką wspiera QC 3.0 i czy ono działa?

2. Jak z zasięgiem sieci i jakością rozmów? Mój poprzedni Redmi Note 3 Pro spisywał się słabo w tej kwestii

3. Działa VoLTE?

4. Zauważasz przebarwienia przy ramkach wyświetlacza telefonu?

5. Jak z jasnością w pełnym słońcu i minimalnym podświetleniem do czytania ebooków nocą?

6. Działa aplikacja Android Auto?

7. Wifi ma prędkość maksymalną 100Mb/s czy więcej?

8. Czy połączenie bluetooth z samochodem jest stabilne i go nie zrywa?

9. Jak z jakością muzyki na słuchawkach przez jacka?

10. W porównaniu do S8+ jak oceniasz jakość wykonania?

11. Czy aplikacja SafetyNet Check przechodzi test?

12. Czy jest opcja "always on display"?

Posted (edited)

1. Tak, Mi Max 3 ma taką samą ładowarkę jak Mi8.

2. Nie mam z tym większych problemów, a mieszkam w miejscu gdzie zasięg jest wyjątkowo słaby a prędkość internetu nie wystarczy do Messengera.

3.  Nie testowałem.

4. Ekran jest idealny, nie ma żadnych przebarwień.

https://photos.app.goo.gl/AxTwhPEMedzrcMA7A

5. Jasność w słońcu jest w porządku, nocą jeszcze lepiej dzięki niskiej jasności - niższej niż na Amoledzie w Mi8.

6. Powiedz dokładniej o co chodzi, jak o apkę to daj namiary.

7. Mam łącze 100/20 więc nie pomogę.

8. W samochodzie nie testowałem, ale ze słuchawkami działa bardzo dobrze.

9. Ja nie widzę różnicy między S8+ i Mi8, dla mnie grają tak samo lub podobnie. Testowane na słuchawkach nausznych Bose.

10. Dla mnie bomba, jakością w ogóle nie odbiega od Samsunga co mnie bardzo zdziwiło. Kiedyś posiadając Redmi Note 2 bardzo narzekałem na jakość wykonania. Obecnie moim zdaniem to ten sam poziom.

11. Nie przechodzi, jest problem z CTS.

12. Nie ma.

Przepraszam za brak zdjęć, ale ten telefon to tylko zabawka do testowania i nie noszę go ze sobą za często bo tego klocka musiałbym ciągle w ręce trzymać. Niemniej jednak postaram się za niedługo coś podrzucić. 

Edited by dANDq
  • Thanks 1
Posted

Aplikacja Android Auto do trybu samochodowego smartfonie. Za zainstalowaniu upewnij się, że są nadane wszystkie uprawnienia apkmirror

Z gps nie ma problemów? Bardzo dużo korzystam z telefonu jako nawigacji i nie chciałbym niespodzianki

Posted

Sama apka działa bez problemu, ale jak jest w trasie powiem Ci dopiero jutro po południu.  Co do GPS to działa dobrze, w wyszukiwaniu lokalizacji nie widzę różnicy między Mi8/S8+/Mi6 a Mi Max 3.

• 2 weeks later...
Posted

na xda czytałem, że telefony mimax3 sprzedawane w chinach, mające rzekomo global rom, mają nieoficjalna metodą odblokowany bootloader, oraz wgrany fake rom, który jest podróbą, i może uszkodzić partycję w telefonie. XDA zaleca instalację czystego romu China i potem ewentualnie wersję EU. 

• Thanks 1
Posted

Jak długo wam szła paczka z ali DHL?

Orientuje się ktoś kiedy będą dostępne w europie? 

Posted

No goldway chyba najtaniej wychodzi to od niego :P, 11 dni to długo, rozumiem, że nie roboczych?

Posted

zamówiony 9.08. Wysłany dopiero 16. Teraz jest w Koeln jeszcze idzie do Anglii i dopiero do Polski.

Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka

Posted

To akurat szacowany czas podawany przez Aliexpress. Bez żadnego pokrycia w rzeczywistości. 

Goldway dla obu wersji deklaruje 8-10 dni roboczych, choć najczęściej wychodzi krócej. 

Posted

a ma ktoś pojęcie kiedy może pojawić się w Polsce lub Europie? 

Posted (edited)

Cześć! 

Mam problem z MI MAX3. Telefon zakupiony na ibuygou w wersji global. Od początku tracę zasięg, w miejscach gdzie poprzednik radził sobie dobrze. Rozmówcy narzekają, że rozmowa ze mną to udręka i wciąż przerywa dźwięk. Czasami mam pełny zasięg i przerywa rozmowę lub wybiera numer 30 sekund i dłużej. Bywa i tak, że rozmowa jest płynna, ja stoję w miejscu, rozmówca również, a problem z płynnością połączenia sie pojawia. Jak sądzicie, co może być przyczyną?

Dodam, że korzystałem wcześniej z mi max 2, również zakupionym na stronie ibuygou. A, no i gdyby ktoś planował zakup wersji gold to warto mieć świadomość, że telefon jest w różowym odcieniu. Takie małe niedopowiedzenie...

received_314679812612074.jpeg

received_679000909120603.jpeg

Edited by C4rlito
Posted

Wgraj oficjalny chiński rom, pewnie masz ten cały "global" fake rom. W chińskim powinno śmigać wszystko jedynie problem chińskiego to język angielski + doinstalowanie sklepu play

Posted (edited)

Mam wrażenie, że kiedy jestem przy oknie lub na balkonie słychać mnie dużo lepiej niż w środku mieszkania. Myślicie, że to może być kwestia hardware'owa czy soft? Czy jest możliwość aby dostać telefon z ibuygou z trefnym systemem ? Z tego co czytam na forum od lat, to ibuygou ma świetną reputację. 

Edited by C4rlito