Grothgar Posted July 29, 2018 Share Posted July 29, 2018 Wątek do ogólnej dyskusji o Mi Max 3. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barol Posted July 30, 2018 Share Posted July 30, 2018 Czy ktoś już go ma i może podzielić się wrażeniami? Link to comment Share on other sites More sharing options...
polozu Posted July 30, 2018 Share Posted July 30, 2018 3 godziny temu, Barol napisał: Czy ktoś już go ma i może podzielić się wrażeniami? Podłączam się do pytania. Jak wygląda cena i czy warto poczekać czy kupić od razu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted July 30, 2018 Author Share Posted July 30, 2018 Sprzęt u mnie jeszcze w drodze, ale polecam obejrzeć kilka recenzji dostępnych na YouTube. Widać wyraźny skok jakościowy jeśli chodzi o aparat oraz zwiększenie wydajności soc względem poprzedników. Bateria spokojnie wystarcza na 10h ekranu i kilka dni korzystania. Używając Quick Charge czas ładowania wynosi ~2h (0% -> 100%), także bomba. Więcej powiem po otrzymaniu swojego Maxa. Cena myślę, że jest w porządku, tzn. ~1250zł ~1120zł z przesyłką z ominięciem Vatu od Goldwaya / MI Global Store za wersję 4/64. Link to comment Share on other sites More sharing options...
polozu Posted July 31, 2018 Share Posted July 31, 2018 A czy wiadomo coś o możliwości kupna w Polsce. Ile idzie od Goldway? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted July 31, 2018 Author Share Posted July 31, 2018 W Polsce za parę miesięcy. Goldway deklaruje 8 dni roboczych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sleyoo Posted July 31, 2018 Share Posted July 31, 2018 Ja też jestem na etapie kupna i zastąpienia MiMaxa. Gdzie najlepiej kupić, na Goldwayu czy Mi global store? Czy jak wezmę DHL to będzie VAT? Dawno już nie kupowałem fonu i nie orientuję się jak to teraz wygląda. Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted July 31, 2018 Author Share Posted July 31, 2018 Zarówno Goldway, jak i Mi Global Store zapewnia bezvatową wysyłkę DHL (Chiny -> UK -> Polska). Link to comment Share on other sites More sharing options...
polozu Posted August 1, 2018 Share Posted August 1, 2018 Czy każda przesyłka DHL jest bez VAT? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted August 1, 2018 Author Share Posted August 1, 2018 Trzeba czytać. Goldway i Mi Global Store piszą, że wysyłają najpierw do UK, gdzie ew. podatki są załatwiane przez ich pośredników, a następnie do docelowego kraju UE. Przez co czas dostarczenia przesyłki ulega przedłużeniu o parę dni względem zwykłych China -> EU. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dANDq Posted August 6, 2018 Share Posted August 6, 2018 Bardzo fajny telefon. Mnie rozmiary nie przytłaczają. Jakość wykonania na wysokim poziomie. Ekran też ma bardzo ładne kolory. Zaryzykuję stwierdzenie, że nawet podobne do tych w Mi 8 bez zwiększonego kontrastu. Aparat robi bardzo dobre zdjęcia. Jedynym minusem dla mnie to waga, ale przy tym rozmiarze trzeba się z tym liczyć. Jak macie jakieś pytania to dajcie znać, postaram się odpowiedzieć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted August 6, 2018 Author Share Posted August 6, 2018 Chętnie zobaczyłbym jak wychodzą wieczorne zdjęcia z 32-sekundowym otwarciem migawki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dANDq Posted August 6, 2018 Share Posted August 6, 2018 Podrzucę dzisiaj wieczorem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barol Posted August 6, 2018 Share Posted August 6, 2018 (edited) To kilka pytań: 1. Czy telefon się nagrzewa? Np. po 30minutach grania w jakąś grę np. PUBG 2. Jak z ciężarem? Czy ręka nie męczy się po dłuższym trzymaniu telefonu? 3. Czy trzymając telefon poziomo (grając w grę) możesz dotknąć prawym i lewym kciukiem środek ekranu bez problemu? 4. Czy masz wersję miui global czy jeszcze nie wyszła? 5. Ile zapłaciłeś i czy ominąłeś cło? Edited August 6, 2018 by Barol Link to comment Share on other sites More sharing options...
dANDq Posted August 6, 2018 Share Posted August 6, 2018 1. Nie mam problemów z przegrzewaniem, ale ja za dużo nie gram. 2. Od zawsze posiadałem większe telefony i byłem ich zwolennikiem. Ostatnim był Samsung Galaxy S8 +. Nie ma mowy o poręczności tego telefonu, w moim przypadku już po chwili czułem rękę. 3. Raczej nie mam z tym problemu, ale to zależy od tego jakie masz duże dłonie. 4. Global. 5. Około 1300 zł, bez cła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
crixus937 Posted August 6, 2018 Share Posted August 6, 2018 2 godziny temu, dANDq napisał: Jak macie jakieś pytania to dajcie znać, postaram się odpowiedzieć. 1. Czy ładowarka chińska z przejściówką wspiera QC 3.0 i czy ono działa? 2. Jak z zasięgiem sieci i jakością rozmów? Mój poprzedni Redmi Note 3 Pro spisywał się słabo w tej kwestii 3. Działa VoLTE? 4. Zauważasz przebarwienia przy ramkach wyświetlacza telefonu? 5. Jak z jasnością w pełnym słońcu i minimalnym podświetleniem do czytania ebooków nocą? 6. Działa aplikacja Android Auto? 7. Wifi ma prędkość maksymalną 100Mb/s czy więcej? 8. Czy połączenie bluetooth z samochodem jest stabilne i go nie zrywa? 9. Jak z jakością muzyki na słuchawkach przez jacka? 10. W porównaniu do S8+ jak oceniasz jakość wykonania? 11. Czy aplikacja SafetyNet Check przechodzi test? 12. Czy jest opcja "always on display"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dANDq Posted August 6, 2018 Share Posted August 6, 2018 (edited) 1. Tak, Mi Max 3 ma taką samą ładowarkę jak Mi8. 2. Nie mam z tym większych problemów, a mieszkam w miejscu gdzie zasięg jest wyjątkowo słaby a prędkość internetu nie wystarczy do Messengera. 3. Nie testowałem. 4. Ekran jest idealny, nie ma żadnych przebarwień. https://photos.app.goo.gl/AxTwhPEMedzrcMA7A 5. Jasność w słońcu jest w porządku, nocą jeszcze lepiej dzięki niskiej jasności - niższej niż na Amoledzie w Mi8. 6. Powiedz dokładniej o co chodzi, jak o apkę to daj namiary. 7. Mam łącze 100/20 więc nie pomogę. 8. W samochodzie nie testowałem, ale ze słuchawkami działa bardzo dobrze. 9. Ja nie widzę różnicy między S8+ i Mi8, dla mnie grają tak samo lub podobnie. Testowane na słuchawkach nausznych Bose. 10. Dla mnie bomba, jakością w ogóle nie odbiega od Samsunga co mnie bardzo zdziwiło. Kiedyś posiadając Redmi Note 2 bardzo narzekałem na jakość wykonania. Obecnie moim zdaniem to ten sam poziom. 11. Nie przechodzi, jest problem z CTS. 12. Nie ma. Przepraszam za brak zdjęć, ale ten telefon to tylko zabawka do testowania i nie noszę go ze sobą za często bo tego klocka musiałbym ciągle w ręce trzymać. Niemniej jednak postaram się za niedługo coś podrzucić. Edited August 6, 2018 by dANDq 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
crixus937 Posted August 6, 2018 Share Posted August 6, 2018 Aplikacja Android Auto do trybu samochodowego smartfonie. Za zainstalowaniu upewnij się, że są nadane wszystkie uprawnienia apkmirror Z gps nie ma problemów? Bardzo dużo korzystam z telefonu jako nawigacji i nie chciałbym niespodzianki Link to comment Share on other sites More sharing options...
dANDq Posted August 6, 2018 Share Posted August 6, 2018 Sama apka działa bez problemu, ale jak jest w trasie powiem Ci dopiero jutro po południu. Co do GPS to działa dobrze, w wyszukiwaniu lokalizacji nie widzę różnicy między Mi8/S8+/Mi6 a Mi Max 3. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted August 17, 2018 Author Share Posted August 17, 2018 Mi Max 3 wyszedł z odblokowanym bootloaderem? Ja takowy otrzymałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted August 17, 2018 Share Posted August 17, 2018 na xda czytałem, że telefony mimax3 sprzedawane w chinach, mające rzekomo global rom, mają nieoficjalna metodą odblokowany bootloader, oraz wgrany fake rom, który jest podróbą, i może uszkodzić partycję w telefonie. XDA zaleca instalację czystego romu China i potem ewentualnie wersję EU. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dANDq Posted August 18, 2018 Share Posted August 18, 2018 Potwierdzam, mam dwa Mi Max 3 i Mi 8 z Chin. Wszystkie telefony mają odblokowany bootloader i mają syfiasty system. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 19, 2018 Share Posted August 19, 2018 Jak długo wam szła paczka z ali DHL? Orientuje się ktoś kiedy będą dostępne w europie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sleyoo Posted August 19, 2018 Share Posted August 19, 2018 Od jakiego sprzedawcy?Mi od goldiego idzie już 11 dzień.Dhl.Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 19, 2018 Share Posted August 19, 2018 No goldway chyba najtaniej wychodzi to od niego :P, 11 dni to długo, rozumiem, że nie roboczych? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sleyoo Posted August 19, 2018 Share Posted August 19, 2018 zamówiony 9.08. Wysłany dopiero 16. Teraz jest w Koeln jeszcze idzie do Anglii i dopiero do Polski.Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted August 19, 2018 Author Share Posted August 19, 2018 U mnie było dość szybko od Goldwaya. Zamówiony w czwartek wieczorem, a w następny piątek rano był już w moich rękach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted August 19, 2018 Share Posted August 19, 2018 Czas wysyłki się różni w przypadku wersji telefonu. Obecnie Goldway dla wersji 6GB podaje czas 31-38 dni kurierem DHL Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted August 20, 2018 Author Share Posted August 20, 2018 To akurat szacowany czas podawany przez Aliexpress. Bez żadnego pokrycia w rzeczywistości. Goldway dla obu wersji deklaruje 8-10 dni roboczych, choć najczęściej wychodzi krócej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 20, 2018 Share Posted August 20, 2018 a ma ktoś pojęcie kiedy może pojawić się w Polsce lub Europie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
C4rlito Posted August 20, 2018 Share Posted August 20, 2018 (edited) Cześć! Mam problem z MI MAX3. Telefon zakupiony na ibuygou w wersji global. Od początku tracę zasięg, w miejscach gdzie poprzednik radził sobie dobrze. Rozmówcy narzekają, że rozmowa ze mną to udręka i wciąż przerywa dźwięk. Czasami mam pełny zasięg i przerywa rozmowę lub wybiera numer 30 sekund i dłużej. Bywa i tak, że rozmowa jest płynna, ja stoję w miejscu, rozmówca również, a problem z płynnością połączenia sie pojawia. Jak sądzicie, co może być przyczyną? Dodam, że korzystałem wcześniej z mi max 2, również zakupionym na stronie ibuygou. A, no i gdyby ktoś planował zakup wersji gold to warto mieć świadomość, że telefon jest w różowym odcieniu. Takie małe niedopowiedzenie... Edited August 20, 2018 by C4rlito Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 20, 2018 Share Posted August 20, 2018 Wgraj oficjalny chiński rom, pewnie masz ten cały "global" fake rom. W chińskim powinno śmigać wszystko jedynie problem chińskiego to język angielski + doinstalowanie sklepu play Link to comment Share on other sites More sharing options...
C4rlito Posted August 21, 2018 Share Posted August 21, 2018 (edited) Mam wrażenie, że kiedy jestem przy oknie lub na balkonie słychać mnie dużo lepiej niż w środku mieszkania. Myślicie, że to może być kwestia hardware'owa czy soft? Czy jest możliwość aby dostać telefon z ibuygou z trefnym systemem ? Z tego co czytam na forum od lat, to ibuygou ma świetną reputację. Edited August 21, 2018 by C4rlito Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted August 21, 2018 Share Posted August 21, 2018 Jak masz global z PL językiem to masz trefny soft i odblokowany BL. Chyba że w sofcie masz tylko chiński i angielski. Link to comment Share on other sites More sharing options...
C4rlito Posted August 21, 2018 Share Posted August 21, 2018 https://ibuygou.store/en-product-details-147.html Czyli ibuygou zaczęło sprzedawać syf? Poprzedni telefon nie sprawiał żadnych problemów i był opisany w ofercie identycznie. Global ROM multilang. Jakie w takim razie jest najlepsze wyjście z sytuacji. Zainstalować system jak w poradniku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts