badamiak Posted May 23, 2018 Share Posted May 23, 2018 Witajcie, Jaka ładowarka do szybkiego ładowania będzie najlepsza do Redmi Note 5? Najlepiej z polskich sklepów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJYano Posted May 23, 2018 Share Posted May 23, 2018 mam aukey pa t9 i sprawdza się świetnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
electro69 Posted May 23, 2018 Share Posted May 23, 2018 (edited) Dokładnie ładowarki z Aukey są pewne i sprawdzone także możesz śmiało kupić którąś z nich. Za około 20 zł więcej możesz dostać też ładowarkę z dwoma portami usb albo będzie to model PA-T13 (1 port usb QC 3.0 i jedno standardowe 5V 2.1 A) albo model PA-T16 (obydwa porty obsługują QC 3.0). Edited May 23, 2018 by electro69 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted May 23, 2018 Share Posted May 23, 2018 (edited) Dnia 23.05.2018 o 20:55, electro69 napisał: (1 port usb QC 3.0 i jedno standardowe 5V 2.1 A) To 5V w T13 ma nawet 3A i jest zgodne ze wszystkimi iPhonami. Bardzo dobra ładowarka, mam ją od ponad roku. A w najbliższych dniach sprawdzę jak działa z RN5pro. PS Sprawdziłem i działa bardzo dobrze. Nie rozumiem dlaczego do telefonu obsługującego QC2.0 po wyjęciu z pudełka (a może nawet 3.0, bo napięcie zmienia płynnie, nie skokowo) dają zwykłą ładowarkę 5V 2A. Screeny ze wskazaniami miernika USB stockowej i PA-T13. Telefon był naładowany ponad 75%. Edited May 25, 2018 by FromWP Dodanie treści Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igorius Posted May 28, 2018 Share Posted May 28, 2018 A którą polecilibyście z oferty sklepu x-kom?https://www.x-kom.pl/g-4/c/1837-ladowarki-do-smartfonow.html?q=aukey_pa_t9&sort_by=price_asc&f[3058][44030]=1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted May 28, 2018 Share Posted May 28, 2018 8 godzin temu, Igorius napisał: A którą polecilibyście z oferty sklepu x-kom? Aukey mogę polecić z czystym sumieniem. Używam od kilku lat, już kilku modeli. Szybkie, bezproblemowe. Z tym, że ja kupuję na Ali. Wolę poczekać niż przepłacić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Layio Posted June 18, 2018 Share Posted June 18, 2018 Kwestia jest niestety taka, że po zakupie szybkiej ładowarki i informacji w systemie że jest aktualnie szybkie ładowanie, telefon wcale się szybko nie ładuje. Moim zdaniem QC jest wyłączone programowo. Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ernorator Posted June 20, 2018 Share Posted June 20, 2018 Mi na ładowarce Quick Charge Qualcomm 3.0 z kablem 2,4A robi od 0% do 100% w ~70min (telefon z xkom z oreo). Redmi note 3 łdował się dobre 2,5h więc mi sie bardzo podoba. Może masz ładowarke quick charge ale nie mająca nic wspólnego z systemem qualcomm, zatrzęsienie jest takich. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Layio Posted June 21, 2018 Share Posted June 21, 2018 Właśnie mam polecaną ładowarkę Aukey PA-T9. Jeśli możesz to pokaż screen z Ampere. Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin.M Posted June 21, 2018 Share Posted June 21, 2018 Ja właśnie kupiłem Biltzwolf BW-S5.Mój Redmi 5 plus ma 5ylko qc2.0. no cóż będzie na zaśWysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
CristalPol Posted June 22, 2018 Share Posted June 22, 2018 Witam, a mam takie pytanie posiadam Samsunga Galaxy S8+ czy ładowarka od niego a kabel oryginalny od Redmi Note 5 AI dual camera będzie działać przez Quick charge czy nie warto łączyć jednego z drugim ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin.M Posted June 22, 2018 Share Posted June 22, 2018 Ale co ci szkodzi sprawdzić. Podłącz jaka się symbol QC pojawia to działaWysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
CristalPol Posted June 22, 2018 Share Posted June 22, 2018 A powiem tak można monjakos screenem albo obrazowo wytłumaczyć jaka będzie różnica nieraz widzę że ktoś wrzuci piorun w kółku i to znaczy szybkie ładowanie a na odwrót, no i przede wszystkim czy bateria się nie popsuje od niekompatybilnej ladowarki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin.M Posted June 22, 2018 Share Posted June 22, 2018 Nie mam teraz ładowarki z WC, dopiero zamówiona. Każda ładowarka która daje 5V jest kompatybilna. Standardowa ma wydajność 2A (telefon pobiera ok 1.45A podczas ładowania) i wyświetla się zwykły piorun. Ładowarka QC też początkowo daje 5V 2A (10W) ale gdy rozpozna że urządzenie jest kompatybilne to przełącza się na 9V lub 12V w zależności od obsługiwanego standardu QC (2.0 lub 3.0) wtedy telefon wyświetla pioruna w kółeczku. Żadna ładowarka która trzyma powyższe parametry nie uszkodzi baterii. Więc teraz tak twoja ładowarka z Samsunga wspiera szybkie ładowanie (nie pamiętam czy jest to QC czy jakiś wynalazek Samsunga) jeśli kabel jest dobrej jakości i ładowarka rozpozna że telefon obsługuje szybkie ładowanie to pójdzie w tym trybie. To są inteligentne ładowarki mają od tego mikroprocesor. Warunkiem oprócz ładowarki i telefonu działających w QC jest jeszcze dobry kabel który pozwoli na przesył wymaganej mocy. Jak kabel będzie zły to nie przełączy się na QC tylko będzie ładować 5V Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
CristalPol Posted June 22, 2018 Share Posted June 22, 2018 (edited) Dzięki sprawdza jak dotrę do domu a ładowarka taka... Edited June 22, 2018 by CristalPol Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin.M Posted June 22, 2018 Share Posted June 22, 2018 Z tego co się domyślam to jest 5V i 9V bo taka kaszana że same kwadratyWysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
CristalPol Posted June 22, 2018 Share Posted June 22, 2018 Nie wiem dlaczego jak naciskam zdjęcie to jest ok, ale tu dorzucę screena Chyba też nic nie będzie widać ok opisze: INPUT 100-240V 50-60 Hz 0.50A OUTPUT 9.0V 1.67A od 5.0 V 2.0A Link to comment Share on other sites More sharing options...
CristalPol Posted June 22, 2018 Share Posted June 22, 2018 Spr powiem tak tel podłącza się pod prąd pokazuje się piorun, następnie piorun w kółeczku a następnie się rozlacza i tak w kółko więc albo ładowarka albo kabel bo kabel podpinam oryginalny bo on Galaxy nie pasuje bo jest USB C więc co to może być zły kabel ? Nie przepuszczajacy szybkiego ładowania czy co ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin.M Posted June 22, 2018 Share Posted June 22, 2018 Moze tak być. Spróbuj inny kabel najlepiej pożycz od kogoś. Chyba że ładowarka już kaput bo po zdjęciu wydaję się domęczona.Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted June 22, 2018 Share Posted June 22, 2018 1 godzinę temu, CristalPol napisał: pokazuje się piorun, następnie piorun w kółeczku a następnie się rozlacza i tak w kółko Prawie na pewno wina ładowarki, nie kabla. To jest jakiś patent Samsunga nie do końca zgodny ze standartem Qualcomma. Też się kiedyś z dokładnie takim efektem spotkałem na ładowarce Samsunga. Kabel przy QC2, a tym bardziej QC3 nie ma praktycznie znaczenia. Ładowarka co najwyżej podniesie napięcie (jak kabel kiepski), żeby telefon dostał tyle prądu ile chce (chyba że kabel jest po prostu popsuty). Link to comment Share on other sites More sharing options...
CristalPol Posted June 22, 2018 Share Posted June 22, 2018 (edited) To jest ładowarka oryginalna od Samsunga Galaxy s8+ ma na sobie folie ochronna która nakleja producent a izolacja po prostu żeby się dalej nie odklajala ładowarka jest nowka i kablem od USB C ładuje Samsunga błyskawicznie. Więc opcja albo ładowarka nie pasuje do xiaomi, albo po prostu kable od xiaomi redmi note 5 jak i note 5 i jeszcze jeden remax chiński, nie obsługuje ani nie daje prądu jaki potrzebuje Xiaomi, wiem że tak może być bo do LG G4 kupiłem tego remaxa i nie lądował quick chargem, lepiej było mi zlutowac oryginalny kabel co królik mi pogryzl bo mimo lutów ładował na Maxa. Tak myślę Jednak spr i kabel od LG g4 też nie działa to uważam że ładowarka nie pasuje albo kabel, już nie wiem bo zwykle ładowanie działa bez problemu Edited June 22, 2018 by CristalPol Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted June 22, 2018 Share Posted June 22, 2018 1 godzinę temu, CristalPol napisał: To jest ładowarka oryginalna od Samsunga Galaxy s8+ Oryginalna Samsunga, dlatego Samsungi ładuje prawidłowo, ale niekoniecznie jest w pełni zgodna z QC Qualcomma. Telefony Xiaomi też nie do końca są z tym zgodne, ale jak użyjesz jakiejkolwiek certyfikowanej (przez Qualcomma) ładowarki QC2.0 lub 3.0 to szybkie ładowanie będzie działało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CristalPol Posted June 22, 2018 Share Posted June 22, 2018 Ok, dlatego zadałem pytanie odnośnie ładowarki samsunga tak więc teraz ja już wiem i inni będą wiedzieć, dzieki i Pozdrawiam wszystkich, a takie pytanie nie orientujecie sie czy rom od RN 4X to bedzie dla RN 4 to samo obie wersje snapdragon Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted June 22, 2018 Share Posted June 22, 2018 28 minut temu, CristalPol napisał: nie orientujecie sie czy rom od RN 4X to bedzie dla RN 4 to samo obie wersje snapdragon Tak to samo, niezależnie jak się nazywa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CristalPol Posted June 22, 2018 Share Posted June 22, 2018 Dziękuje ślicznie za wszystkie podpowiedzi Dzieki 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jolley Posted July 1, 2018 Share Posted July 1, 2018 Witam A jak się ma quick charge do żywotności baterii? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin.M Posted July 1, 2018 Share Posted July 1, 2018 Teoretycznie lepiej bo mniejsze prądy ładowaniaWysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wqewqe Posted July 7, 2018 Share Posted July 7, 2018 Dnia 20.06.2018 o 12:24, ernorator napisał: Mi na ładowarce Quick Charge Qualcomm 3.0 z kablem 2,4A robi od 0% do 100% w ~70min (telefon z xkom z oreo). Redmi note 3 łdował się dobre 2,5h więc mi sie bardzo podoba. Może masz ładowarke quick charge ale nie mająca nic wspólnego z systemem qualcomm, zatrzęsienie jest takich. Taka będzie OK https://allegro.pl/ladowarka-sieciowa-quick-charge-3-0-usb-qualcomm-i7422732865.html ??? I powiedz coś więcej o tym kablu 2,4A ? Co to jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin.M Posted July 7, 2018 Share Posted July 7, 2018 BlitzWolf BW-S6 QC3.0+2.4A 30W Dual USB Charger EU Adapter for iphone 8 8 Plus iphone X Xiaomi https://banggood.app.link/rX5tfkUGmOKup sobie taką, działa. Wystarczy dobry kabel firmowy kabel USB, ja mam nillkin i działa QC.Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lionel Posted July 14, 2018 Share Posted July 14, 2018 (edited) A co powiecie o takiej ładowarce ? Klik Będzie dobra ? Edited July 14, 2018 by Lionel Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted July 22, 2018 Share Posted July 22, 2018 (edited) Ja zamówiłem 3 tygodnie temu podobną LINK Powinna dojść już na dniach, więc dam znać czy działa szybkie ładowanie. Edited July 22, 2018 by fake4r Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted August 3, 2018 Share Posted August 3, 2018 Doszła do mnie ta ładowarka. Szybkie ładowania działa. Jak ktoś chce to zrobię jakieś pomiary na dniach w wolnej chwili. https://www.aliexpress.com/item/18W-3-USB-Charger-for-iPhone-8-X-Quick-Charge-3-0-EU-US-Plug-Fast/32858286121.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxio69 Posted August 3, 2018 Share Posted August 3, 2018 (edited) Jak długo ładuje od 0 do 100% do którego wejścia wpinasz kabel? Edit. Używasz oryginalnego kabla który dostałeś z telefonem czy jakiś inny? Edited August 3, 2018 by maxio69 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted August 3, 2018 Share Posted August 3, 2018 Ładuję przez ten szybki port. Kabel mam jeszcze stary z Redmi 3. Zauważalnie szybko ładuje. Postaram się rozładować telefon do kilku % i zmierzyć czas ładowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted August 3, 2018 Share Posted August 3, 2018 Wrzucisz jakieś real foto tego sprzętu?Na aukcji wygląda porządnie, na zdjęciach w komentarzach już nie bardzo. Jak Twoje odczucia?Wysłane z Honor 9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts