magyarek Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 Możecie zapodać link do ściągnięcia tego romu? Jedyna strona, jaką znałam, jest zawieszona w oczekiwaniu na MIUI 10... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 (edited) @magyarek http://en.miui.com/thread-3007347-1-1.html niestety coś zmienili (olbo wycofali) i ten link też nie działa. Nie sprawdziłem przed wklejeniem. Edited July 6, 2018 by FromWP Link to comment Share on other sites More sharing options...
blaca Posted July 17, 2018 Share Posted July 17, 2018 Zainstalowałem miui 10 global beta. Rom wymiata, bardzo szybki. Narazie nie zauważyłem poważnych błędów. Na plus jest zdecydowanie lepsze zarządzanie ramem. Juz mi tak agresywnie nie zabija apek, co przy 4 GB ramu było żenadą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrino Posted July 17, 2018 Author Share Posted July 17, 2018 Zainstalowałem miui 10 global beta. Rom wymiata, bardzo szybki. Narazie nie zauważyłem poważnych błędów. Na plus jest zdecydowanie lepsze zarządzanie ramem. Juz mi tak agresywnie nie zabija apek, co przy 4 GB ramu było żenadą. Potwierdzam w szybkości za***ista....Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arczo Posted July 17, 2018 Share Posted July 17, 2018 A jak wygląda sprawa z Google Camera? Instalował już ktoś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antek Szprycha Posted July 19, 2018 Share Posted July 19, 2018 Instalować global beta, xiaomi.eu czy może zostać na China? Ktoś porównywał? Posiadam oczywiście MEE7Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
blaca Posted July 20, 2018 Share Posted July 20, 2018 Global beta, bateria spisuje się bardzo dobrze, zarządzanie ramem zdecydowanie na plus, szybkość działania na plus. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal.smoderek Posted July 20, 2018 Share Posted July 20, 2018 A jak jest w global beta z językiem polskim w powiadomieniach? Bo w pierwszej becie strasznie rozjeżdżały się litery w polskich słowach. Ogarnęli to?Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
blaca Posted July 22, 2018 Share Posted July 22, 2018 Dnia 20.07.2018 o 21:50, michal.smoderek napisał: A jak jest w global beta z językiem polskim w powiadomieniach? Bo w pierwszej becie strasznie rozjeżdżały się litery w polskich słowach. Ogarnęli to? Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Teraz wyszła kolejna aktualizacja i nic się nie rozjeżdża Link to comment Share on other sites More sharing options...
wgr33 Posted July 22, 2018 Share Posted July 22, 2018 Czy jak wgram miui10 betę przez aktualizacje systemowe, to jeżeli będę chciał wrócić do 9.6.2 stabilnego też będę mógł to zrobić przez aktualizacje systemowe?Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu palca... Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrino Posted July 22, 2018 Author Share Posted July 22, 2018 Czy jak wgram miui10 betę przez aktualizacje systemowe, to jeżeli będę chciał wrócić do 9.6.2 stabilnego też będę mógł to zrobić przez aktualizacje systemowe?Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu palca...Powrót do Global Stable przez miflash tylko...Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fonsz Posted July 22, 2018 Share Posted July 22, 2018 (edited) @piotrino @wgr33 już nie wrócisz bo rollback w MIUI 10 jest zablkowany w Xiaomi Redmi Note 5(to nazwa modelu na inne rynki :Redmi 5 Plus) i Note 5 Pro(odpowiednik eurpejskiego Redmi Note 5) Edited July 22, 2018 by Fonsz Link to comment Share on other sites More sharing options...
wgr33 Posted July 22, 2018 Share Posted July 22, 2018 [mention=38097]piotrino[/mention] [mention=48027]wgr33[/mention] już nie wrócisz bo rollback w MIUI 10 jest zablkowany w Xiaomi Redmi Note 5(to nazwa modelu na inne rynki :Redmi 5 Plus) i Note 5 ProCzyli będzie trzeba poczekać na 10 stabilną? Rozumiem że z 10 beta na 10 stabilną można będzie przejść?Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu palca... Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal.smoderek Posted July 22, 2018 Share Posted July 22, 2018 Bzdury piszesz kolego. Na Redmi 5 plus póki co nie ma żadnego anti-rollbacka. Jest tylko na Redmi Note 5/ Redmi Note 5 Pro. A to nie to samo.Redmi 5 Plus to ten sam model co Redmi Note 5 India. A to jest różnica. Póki co na Redmi 5 Plus można spokojnie przeskakiwać z romu na rom [mention=38097]piotrino[/mention] [mention=48027]wgr33[/mention] już nie wrócisz bo rollback w MIUI 10 jest zablkowany w Xiaomi Redmi Note 5(to nazwa modelu na inne rynki :Redmi 5 Plus) i Note 5 Pro(odpowiednik eurpejskiego Redmi Note 5)Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
przeeemek Posted July 24, 2018 Share Posted July 24, 2018 Pobieram właśnie aktualizacje 9.6.4.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafek_wrc Posted July 24, 2018 Share Posted July 24, 2018 Potwierdzam, update pobraneWysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafek_wrc Posted August 5, 2018 Share Posted August 5, 2018 Wiadomo kiedy będzie miui 10 na 5 plus global?Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fonsz Posted August 5, 2018 Share Posted August 5, 2018 @rafek_wrc Już jest jakiś czas przecież. Global Beta jakoś od połowy lipca mniej więcej. Global stable pewnie wyjdzie do końca roku Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafek_wrc Posted August 11, 2018 Share Posted August 11, 2018 Użytkuje ktoś betę miui 10? Jest face unlock?Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antek Szprycha Posted August 12, 2018 Share Posted August 12, 2018 Użytkuje ktoś betę miui 10? Jest face unlock?Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu TapatalkaJest - region Indie . Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitwar36 Posted August 13, 2018 Share Posted August 13, 2018 W miui 10.eu także jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafek_wrc Posted August 30, 2018 Share Posted August 30, 2018 Jest i oreo Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bednar93 Posted August 30, 2018 Share Posted August 30, 2018 Także dostałem. Pochwal się potem jak się sprawuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
raneso Posted August 30, 2018 Share Posted August 30, 2018 @rafek_wrc @bednar93 Moglibyście sprawdzić, czy ta wersja ma anti rollback? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aleksandramonika Posted August 30, 2018 Share Posted August 30, 2018 12 godzin temu, bednar93 napisał: Także dostałem. Pochwal się potem jak się sprawuje nie jestem zadowolona, telefon zdecydowanie zwolnił, wieczne powiadomienie od System Android, ktorego nie da sie zamknac przy wlaczonych dymkach Messengera, sam wlaczajacy sie Spotify, ktory sam laczy sie z komputerem, pomimo ciaglego zamykania aplikacji i wylaczeniu mu opcji "rozpocznij w tle" no chyba, ze ktos rozgryzl jak to zamknac, a przelaczanie na spotify offline/online to nierozwiazanie zawiodlam sie ta aktualizacje :// Link to comment Share on other sites More sharing options...
225rgnusmas Posted August 30, 2018 Share Posted August 30, 2018 Czy u Was wciąż po tej aktualizacji nie działa lokalizacja w aplikacji pogody - tej wbudowanej? Strasznie mnie to denerwuje...na miui.eu lokalizacja apki pogodowej działa na globalu kicha od dłuższego czasu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafek_wrc Posted August 30, 2018 Share Posted August 30, 2018 Pogoda jest po staremu, trzeba wpisać z ręki miasto.Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antek Szprycha Posted August 30, 2018 Share Posted August 30, 2018 Czy u Was wciąż po tej aktualizacji nie działa lokalizacja w aplikacji pogody - tej wbudowanej? Strasznie mnie to denerwuje...na miui.eu lokalizacja apki pogodowej działa na globalu kicha od dłuższego czasu.Na global dev dziala ok.Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
przeeemek Posted August 31, 2018 Share Posted August 31, 2018 Obudziłem się w świecie Oreo . Ze zdziwieniem i zdumieniem. Jak coś zauważe, będę pisał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbyszko60 Posted August 31, 2018 Share Posted August 31, 2018 Oreo jest, a gdzie obiecane miui 10. Przez OTA by się przydało. Nie każdy ma odblokowanie telefonu żeby użyć innej opcji wgrania miui 10. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bednar93 Posted August 31, 2018 Share Posted August 31, 2018 (edited) U mnie aktualizacja przebiegła bezproblemowo. Telefon przyspieszył i to czuć. Pogoda rzeczywiście zgubiła moje miasto, ale po wpisu z palca działa jak należy. Żadnych niepokojących monitów, komunikatów. Jedynie co to przestał działać facebook (wersja 100 i 103) ale wgranie nowszej wersji (115) rozwiązało problem. Ogólnie jestem zadowolony Edit: o 6 odłączony od prądu (jest godz. 14). Ciągle LTE, synchro poczty, jasność auto i mam 89% przy 1:05h SoT Edited August 31, 2018 by bednar93 Link to comment Share on other sites More sharing options...
radek29 Posted August 31, 2018 Share Posted August 31, 2018 Po wczorajszej aktualizacji, kiedy włączę wifi telefon ciągle coś pobiera, nawet gdy bezczynnie lezy. Prędkość pobieranie oscyluje wokół tej która jest ukazana na obrazku. Wcześniej taką sytuacją nie miała miejsca. Ktoś ma podobną sytuację ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
225rgnusmas Posted September 1, 2018 Share Posted September 1, 2018 Dnia 31.08.2018 o 00:59, Antek Szprycha napisał: Na global dev dziala ok. Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka No własnie wczoraj na próbę zainstalowałem global dev i lokalizacja wciąż nie działa ... tylko na xiaomi eu. lokalizacja pogody pracuje idealnie....mimo wszystko wróciłem do globala, poniewaz eu ssie baterię ...a może macie inne spostrzeżenia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antek Szprycha Posted September 1, 2018 Share Posted September 1, 2018 może macie inne spostrzeżenia?Od początku przeszedlem z china stable na global dev i tak zostalem.Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbyszko60 Posted September 2, 2018 Share Posted September 2, 2018 U mnie jest lokalizacja i pogoda bez problemu. Tylko po tej aktualizacji wyświetla mi Mińsk bez Mazowiecki. Może masz coś źle ustawione w ustawieniach lokalizacji, albo apka pogody nie dostała dostępu do lokalizacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts