Jump to content

Najnowsza aktualizacja 9.5.9.0

piotrino

Recommended Posts

12 godzin temu, przeeemek napisał:

To już mamy 9.6.2.0

no to może masz problem i jakieś syfmiui bo najnowszy STABILNY GLOBAL na Redmi 5Plus to 9.5.12.0. No chyba, że masz jakiegoś deva albo Xiaomi.eu wgrane

Mi wczoraj pojawiła się nowa aktualizacja, ale po kliknięciu w powiadomienie nic się nie urochomiło i nadal jestem na starej wersji 9.5.12.0

Dziwna sytiacja.

Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka

81d8b616b400be6ac7e5a88fa2212ba1.jpg

no to może masz problem i jakieś syfmiui bo najnowszy STABILNY GLOBAL na Redmi 5Plus to 9.5.12.0. No chyba, że masz jakiegoś deva albo Xiaomi.eu wgrane

Może ty masz problem, bo na pewno nie ja. Aktualizacje idą mi normalnie jak wszystkim.

ab21e4b06be42c4ec63021f36bf30cee.jpg43fa3031235a53743511dff845beba59.jpg

@przeeemek A jaki masz region?

Znalazłem jakieś wzmianki tylko o wycofaniu tej aktualizacji co masz ze względu na dużą ilość błędów z baterią i problemami z sms więc pewnie zdążyłeś zaktualizować zanim ją usunęli z serwerów

Ja nic nie zauważyłem. A xiaomi mówi, że poprawili to co widać na załączonym obrazku.
Jedno co mi się zdaje to zmienili dźwięk podłączenia i odłączenia ładowarki przy którejś z aktualizacji. Bo wcześniej jaoiś nie zwracałem na niego uwagi a teraz wydaje mi się taki dziwny.
Jak się pojawi miui 10 to dopiero będą zmiany .20b804da3a7f456747731542fc551553.jpg

Co zauważyłem, to jak przychodzi SMS, to nie wyskakuje powiadomienie na ekranie, czy jak to nazwać. Jest tylko cyferka przy ikonie od wiadomości.
Wcześniej było tak, że po odblokowaniu telefonu miałem na ekranie część smsa widocznego i można było w to kliknąć, żeby wejść w wiadomości.
Pewnie da się to zmienić w ustawieniach, ale zmiana jakas jest

• Like 1

No i u mnie dzisiaj pojawiła się aktualizacja do wersji 9.6.2.0.
Pytanie tylko dlaczego zmienia się nazwa z NEGMIFA na NEGMIFD i czy ma to na coś wpływ?e8631397601394592fb0462f86ad86a4.jpg

Potwierdzam, nowe widgety zegara

A ja zauważyłem że na ekranie blokady zegar i data jest na środku, wcześniej miałem w lewym górnym rogu.

Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu palca...

Nie wiem czy gdzieś to przenieśli, czy zlikwidowali. Ale w poprzednim miui, mogłem ustawić czas przez który odblokowywanie odciskiem czy hasłem nie działało i można było odblokować telefon. Teraz nie mogę tego znaleźć.

Nie wiem czy wcześniej były ale zauważyłem nowe tapety. 

Czy ma ktoś jakiś sposób jak zrobić by system nie ubijal mi tak agresywnie apek w tle. 4 gb ramu a jest bardzo słabo np w porównaniu z lenovo p2, który również mial 4 gb ramu. 

Niech ktoś napisze co dokładnie robił, żeby system ich nie ubijal. Może coś pominąłem. Kłódka itp wszystko robiłem a z czasem i tak ubija. 

Taki juz urok miui

Nie wiem czy wcześniej były ale zauważyłem nowe tapety. 
Czy ma ktoś jakiś sposób jak zrobić by system nie ubijal mi tak agresywnie apek w tle. 4 gb ramu a jest bardzo słabo np w porównaniu z lenovo p2, który również mial 4 gb ramu. 
Niech ktoś napisze co dokładnie robił, żeby system ich nie ubijal. Może coś pominąłem. Kłódka itp wszystko robiłem a z czasem i tak ubija. 

Dnia 23.06.2018 o 11:08, pavco1 napisał:

A ja zauważyłem że na ekranie blokady zegar i data jest na środku, wcześniej miałem w lewym górnym rogu.

Wie ktoś może jak zmienić żeby był po lewej tak jak wcześniej? Z góry dzięki 

16 minut temu, rafek_wrc napisał:

Zmień motyw ekranu blokady

A w jaki sposób mogę to zrobić? 

Dnia 23.06.2018 o 11:26, wgr33 napisał:

Nie wiem czy gdzieś to przenieśli, czy zlikwidowali. Ale w poprzednim miui, mogłem ustawić czas przez który odblokowywanie odciskiem czy hasłem nie działało i można było odblokować telefon. Teraz nie mogę tego znaleźć.

ktoś doszukał się tej opcji po tej aktualizacji? to była tak mega wygodna opcja,a  teraz nie ma :/

Coś w tym chyba jest, bo ja ostatnio osiągnąłem najlepszy wynik. 3 dni i 12h przy ekranie włączonym 6h. Podświetlenie na auto - około połowa jasności ekranu. Wifi i dane zawsze mam włączone. Może i mało telefonów w tym czasie wykonałem, ale i tak taki wynik to jest coś. Nie było to jakieś specjalne oszczędzanie baterii aby uzyskać jak najdłuższy wynik. Po prostu można zapomnieć o ładowarce mając taki telefon.
4fec8f531b4ab8bb570748faf4cb8ce5.jpg

Nie wiem jak wy ale zauważyłem lepsze zarządzanie baterią na 9.6.2

Na bank bateria trzyma o wiele lepiej ....bc11c3b7c1a91bc549676f03f202c292.jpg78e32458992c43cf054c36a6ab971791.jpg

13 godzin temu, blaca napisał:

Koledzy wyżej chyba nie potrzebują takich telefonów skoro 3 dni bez ładowarki wytrzymują. Ja nawet lenovo p2 do wieczora zabijałem. 

Jak potrzebuję, to używam. Jak potrzebuję internet to go włączam i siedzę sobie na nim. Jak nie potrzebuję to go wyłączam. Żadnego facebooka nie używam (oprócz TT). Wyświetlacz ustawiony na 50-60% jasności. W gry żadne nie gram i to wszystko. Tylko poczta, TT, internet jak potrzebuję no i dzwonienie, sms,mms .....

• Like 1