225rgnusmas Posted June 19, 2018 Share Posted June 19, 2018 ? ja mam global 9.5.12.0 stabilna i nie mam tej aktualizacji... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fonsz Posted June 20, 2018 Share Posted June 20, 2018 12 godzin temu, przeeemek napisał: To już mamy 9.6.2.0 no to może masz problem i jakieś syfmiui bo najnowszy STABILNY GLOBAL na Redmi 5Plus to 9.5.12.0. No chyba, że masz jakiegoś deva albo Xiaomi.eu wgrane Link to comment Share on other sites More sharing options...
dobeq Posted June 20, 2018 Share Posted June 20, 2018 Mi wczoraj pojawiła się nowa aktualizacja, ale po kliknięciu w powiadomienie nic się nie urochomiło i nadal jestem na starej wersji 9.5.12.0 Dziwna sytiacja. Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafek_wrc Posted June 20, 2018 Share Posted June 20, 2018 To już mamy 9.6.2.0Jakis screen?Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
przeeemek Posted June 20, 2018 Share Posted June 20, 2018 no to może masz problem i jakieś syfmiui bo najnowszy STABILNY GLOBAL na Redmi 5Plus to 9.5.12.0. No chyba, że masz jakiegoś deva albo Xiaomi.eu wgraneMoże ty masz problem, bo na pewno nie ja. Aktualizacje idą mi normalnie jak wszystkim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fonsz Posted June 20, 2018 Share Posted June 20, 2018 @przeeemek A jaki masz region? Znalazłem jakieś wzmianki tylko o wycofaniu tej aktualizacji co masz ze względu na dużą ilość błędów z baterią i problemami z sms więc pewnie zdążyłeś zaktualizować zanim ją usunęli z serwerów Link to comment Share on other sites More sharing options...
przeeemek Posted June 20, 2018 Share Posted June 20, 2018 Region - Polska.Nic nie zmieniałem, nie wygrywałem, mam to co było po rozpakowaniu telefonu. Nie szukam na siłę aktualizacji itp. Jak znalazłem informację, że losowo wysyłali tą aktualizacje do użytkowników. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafek_wrc Posted June 20, 2018 Share Posted June 20, 2018 Jakieś zmiany?Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
przeeemek Posted June 20, 2018 Share Posted June 20, 2018 Ja nic nie zauważyłem. A xiaomi mówi, że poprawili to co widać na załączonym obrazku. Jedno co mi się zdaje to zmienili dźwięk podłączenia i odłączenia ładowarki przy którejś z aktualizacji. Bo wcześniej jaoiś nie zwracałem na niego uwagi a teraz wydaje mi się taki dziwny.Jak się pojawi miui 10 to dopiero będą zmiany . Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafek_wrc Posted June 20, 2018 Share Posted June 20, 2018 Gdzie tam miui 10 najszybciej wrzesień / październik Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
przeeemek Posted June 21, 2018 Share Posted June 21, 2018 Co zauważyłem, to jak przychodzi SMS, to nie wyskakuje powiadomienie na ekranie, czy jak to nazwać. Jest tylko cyferka przy ikonie od wiadomości.Wcześniej było tak, że po odblokowaniu telefonu miałem na ekranie część smsa widocznego i można było w to kliknąć, żeby wejść w wiadomości. Pewnie da się to zmienić w ustawieniach, ale zmiana jakas jest 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dobeq Posted June 22, 2018 Share Posted June 22, 2018 No i u mnie dzisiaj pojawiła się aktualizacja do wersji 9.6.2.0. Pytanie tylko dlaczego zmienia się nazwa z NEGMIFA na NEGMIFD i czy ma to na coś wpływ?Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pavco1 Posted June 22, 2018 Share Posted June 22, 2018 A ja zauważyłem że niektóre ikony które były w kształcie okręgu są teraz kwadratoweWysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wgr33 Posted June 22, 2018 Share Posted June 22, 2018 A ja zauważyłem że na ekranie blokady zegar i data jest na środku, wcześniej miałem w lewym górnym rogu.Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu palca... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafek_wrc Posted June 23, 2018 Share Posted June 23, 2018 A ja zauwazyłem że telefon tak jakby dostał lekkiego speedaWysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafek_wrc Posted June 23, 2018 Share Posted June 23, 2018 I jeszcze jedno mozna wreszcie wyłączyc app vault Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pavco1 Posted June 23, 2018 Share Posted June 23, 2018 Potwierdzam, nowe widgety zegaraA ja zauważyłem że na ekranie blokady zegar i data jest na środku, wcześniej miałem w lewym górnym rogu.Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu palca...Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
przeeemek Posted June 23, 2018 Share Posted June 23, 2018 Zauważyłem app vault. A co to jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wgr33 Posted June 23, 2018 Share Posted June 23, 2018 Nie wiem czy gdzieś to przenieśli, czy zlikwidowali. Ale w poprzednim miui, mogłem ustawić czas przez który odblokowywanie odciskiem czy hasłem nie działało i można było odblokować telefon. Teraz nie mogę tego znaleźć.Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu palca... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafek_wrc Posted June 23, 2018 Share Posted June 23, 2018 Zauważyłem app vault. A co to jest? To jest ten ekran po lewej od ekranu głównego Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
blaca Posted June 23, 2018 Share Posted June 23, 2018 Nie wiem czy wcześniej były ale zauważyłem nowe tapety. Czy ma ktoś jakiś sposób jak zrobić by system nie ubijal mi tak agresywnie apek w tle. 4 gb ramu a jest bardzo słabo np w porównaniu z lenovo p2, który również mial 4 gb ramu. Niech ktoś napisze co dokładnie robił, żeby system ich nie ubijal. Może coś pominąłem. Kłódka itp wszystko robiłem a z czasem i tak ubija. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafek_wrc Posted June 23, 2018 Share Posted June 23, 2018 Taki juz urok miui Nie wiem czy wcześniej były ale zauważyłem nowe tapety. Czy ma ktoś jakiś sposób jak zrobić by system nie ubijal mi tak agresywnie apek w tle. 4 gb ramu a jest bardzo słabo np w porównaniu z lenovo p2, który również mial 4 gb ramu. Niech ktoś napisze co dokładnie robił, żeby system ich nie ubijal. Może coś pominąłem. Kłódka itp wszystko robiłem a z czasem i tak ubija. Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek333777 Posted June 24, 2018 Share Posted June 24, 2018 Dnia 23.06.2018 o 11:08, pavco1 napisał: A ja zauważyłem że na ekranie blokady zegar i data jest na środku, wcześniej miałem w lewym górnym rogu. Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu palca... Wie ktoś może jak zmienić żeby był po lewej tak jak wcześniej? Z góry dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafek_wrc Posted June 24, 2018 Share Posted June 24, 2018 Zmień motyw ekranu blokady Wie ktoś może jak zmienić żeby był po lewej tak jak wcześniej? Z góry dzięki Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek333777 Posted June 24, 2018 Share Posted June 24, 2018 Dnia 23.06.2018 o 11:08, pavco1 napisał: A ja zauważyłem że na ekranie blokady zegar i data jest na środku, wcześniej miałem w lewym górnym rogu. Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu palca... Wie ktoś może jak zmienić żeby był po lewej tak jak wcześniej? Z góry dzięki Dnia 23.06.2018 o 11:08, pavco1 napisał: A ja zauważyłem że na ekranie blokady zegar i data jest na środku, wcześniej miałem w lewym górnym rogu. Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu palca... Wie ktoś może jak zmienić żeby był po lewej tak jak wcześniej? Z góry dzięki 16 minut temu, rafek_wrc napisał: Zmień motyw ekranu blokady Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka A w jaki sposób mogę to zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafek_wrc Posted June 24, 2018 Share Posted June 24, 2018 Zmień region w ustawieniach no. Na stany zjednoczone i pojawi ci się aplikacja motywy.Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek333777 Posted June 24, 2018 Share Posted June 24, 2018 Dzięki 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
aleksandramonika Posted June 25, 2018 Share Posted June 25, 2018 Dnia 23.06.2018 o 11:26, wgr33 napisał: Nie wiem czy gdzieś to przenieśli, czy zlikwidowali. Ale w poprzednim miui, mogłem ustawić czas przez który odblokowywanie odciskiem czy hasłem nie działało i można było odblokować telefon. Teraz nie mogę tego znaleźć. Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu palca... ktoś doszukał się tej opcji po tej aktualizacji? to była tak mega wygodna opcja,a teraz nie ma :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafek_wrc Posted June 25, 2018 Share Posted June 25, 2018 To jest chyba funkcja googlowska, smartlock czy jakos tak w ustawieniach googlaWysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted June 26, 2018 Share Posted June 26, 2018 @leksandramonikaNie ma już tej opcji. Zniknęła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafek_wrc Posted June 26, 2018 Share Posted June 26, 2018 Nie wiem jak wy ale zauważyłem lepsze zarządzanie baterią na 9.6.2Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
przeeemek Posted July 4, 2018 Share Posted July 4, 2018 Coś w tym chyba jest, bo ja ostatnio osiągnąłem najlepszy wynik. 3 dni i 12h przy ekranie włączonym 6h. Podświetlenie na auto - około połowa jasności ekranu. Wifi i dane zawsze mam włączone. Może i mało telefonów w tym czasie wykonałem, ale i tak taki wynik to jest coś. Nie było to jakieś specjalne oszczędzanie baterii aby uzyskać jak najdłuższy wynik. Po prostu można zapomnieć o ładowarce mając taki telefon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrino Posted July 4, 2018 Author Share Posted July 4, 2018 Nie wiem jak wy ale zauważyłem lepsze zarządzanie baterią na 9.6.2Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu TapatalkaNa bank bateria trzyma o wiele lepiej ....Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
blaca Posted July 4, 2018 Share Posted July 4, 2018 Koledzy wyżej chyba nie potrzebują takich telefonów skoro 3 dni bez ładowarki wytrzymują. Ja nawet lenovo p2 do wieczora zabijałem. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrino Posted July 5, 2018 Author Share Posted July 5, 2018 13 godzin temu, blaca napisał: Koledzy wyżej chyba nie potrzebują takich telefonów skoro 3 dni bez ładowarki wytrzymują. Ja nawet lenovo p2 do wieczora zabijałem. Jak potrzebuję, to używam. Jak potrzebuję internet to go włączam i siedzę sobie na nim. Jak nie potrzebuję to go wyłączam. Żadnego facebooka nie używam (oprócz TT). Wyświetlacz ustawiony na 50-60% jasności. W gry żadne nie gram i to wszystko. Tylko poczta, TT, internet jak potrzebuję no i dzwonienie, sms,mms ..... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts