Dyskusja ogólna
39 topics in this forum
-
- 9 replies
- 3.8k views
Witam. Chciałbym odblokować bootloader a moim telefonie Redmi 5. Wersja oprogramowania to Global Stable 11.0.2.0. Telefon przygotowałem według istniejących poradników. Po uruchomieniu telefonu w trybie fastboot i podłączeniu do komputera, uruchamiam program Mi Unlock, loguję się w nim na swoje konto i przechodze do sekcji odblokowania. Klikam na Unlock, proces pokazuje cyferki od 0 do 100% i kończy działanie komunikatem "Couldn't unlock Can't get info, connet again" - Linia Verifying device ma zielonego "ptaszka", linia Unlocking jest na czerwono i ma czerwone przekreślone kółko. Czy da się w tym telefonie odblokować bootloader?
Last reply by Wiskoler, -
-
- 1 reply
- 4.5k views
Jest możliwość odzyskania usuniętych ukrytych danych. Niestety nie zapisały się w chmurze
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 1 follower
- 29 replies
- 15.8k views
Czy ten telefon ma możliwość szybkiego ładowania quick charge 3.0 ??
Last reply by przeeemek, -
- 5 replies
- 3k views
Cześć czy jest jakiś prosty sposób na powrót z MIUI 11 do wersji 10? Przypadkiem zatwierdziłem aktualizacje. Ale telefon spowolnił się po tej aktualizacji.
Last reply by MiNos, -
- 1 reply
- 1.1k views
Mam Xiaomi Redmi 5 ROSSY. Na en.miui.com mój tel jest w Phase 2, która jednak jeszcze nie ma daty rozkładowej. I tu są problemy: Wczoraj mi się pobrała aktualizacja oznaczona jako: MIUI Global 11.0.1 | Wersja stabilna 11.0.1 (ODAMIXM). Jak widzicie jest oznaczona jako 11-tka i Global. Jak to możliwe, skoro na en.miui.com jeszcze nie ma daty, kiedy telefony będące w fazie 2 dostaną MIUI 11? Spojrzyjcie właśnie na ww. stronkę. Nie umiem tych zalet MIUI 11 znaleźć. Nie umiem znaleźć u siebie na telu tych zegarów różnorodnych, opisanych na stronce jako "A display is always on for a reason". To samo dotyczy: "Personalize your screen", "A breath of life", "No…
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 3 followers
- 62 replies
- 14.5k views
Wczoraj dostałem nową wersję MIUI10.0.2.0 Jakie są wasze opinie? Bo mi nakładka się bardzo podoba?
Last reply by frrancuz, -
- 1 follower
- 16 replies
- 4.9k views
Dzisiejszy poranek przywitał mnie aktualizacją..Jak u Was? W telefonie nigdy nie było grzebane i kombinowane z softem.
Last reply by Motorolka, -
- 0 replies
- 1.3k views
Redmi 5 Plus. Z Gcam korzystam od dawna. Po aktualizacji GoogleCamera-Pixel2Mod-Arnova8G2 version 8 działa tylko aparat. Gdy przełączam na kamere wyskakuje: Bład aparatu Nie można połączyć się z aparatem. Inne wersje Gcam nie działają :/ W buildPro wszystko zmienione. Magisk wgrany. Ale jak sprawdzam Rootchecker to wyskakuje, że root przyznany. a wszystko robione w ten sam sposób już któryś raz z kolei. Proszę o pomoc
Last reply by ibiszek, -
- 1 follower
- 6 replies
- 4.7k views
Witam, od niedawna mam ten telefon Xiaomi Redmi 5 Plus i jest OK, mam z nim tylko jeden kłopot,. We wszystkich starych telefonach na androidzie (miałem ich już 3 czy 4) na dole była ikonka, która po tapnięciu pokazywała listę aplikacji, które można było sobie wyszukać po nazwie, a potem przytrzymując palcem dodać ikonkę aplikacji na ekran pulpitu. W tym nie ma czegoś takiego i nie wiem jak to zrobić. Znalazłem że można wyszukać po nazwie aplikację w wyszukiwarce Google, i jeśli jest zainstalowana to z tego poziomu ją uruchomić, ale nie można z tego poziomu jej przytrzymać i dodać ikonkę aplikacji na pulpit. Bardzo mnie to denerwuje - coś co od lat bardzo d…
- 4 replies
- 1.8k views
Redmi 5 Plus. Po odblokowaniu bootloadera i wgraniu TWRP i Miui eu. stwierdziłem że puki co lepszy jest Global do którego wróciłem. Stwierdziłem że poczekam z innymi romami do czasu zaprzestania wsparcia lub pojawieniu się innego ciekawego custom roma. Teraz pytanie: czy po zablokowaniu bootloadera będę musiał czekać powtórnie na zgodę od Xiaomi?
- 6 replies
- 2.2k views
Witam, Na moim R5+ mam MIUI Global 10.0 | Wersja Stabilna 10.0.4.0 (OEGMIFH). Jak rozumiem, jeśli chciałbym wgrać MIUI Polska to musiałbym użyć MIUI 10: 9.1.24 ANDROID: 8.1.0 ROM: HM5Plus. I tu moje pytanie: Skoro jest tam numer 9.1.24 to czy to oznacza, że to jest starsza wersja od tej, którą mam?
Last reply by niwdew, -
- 2 replies
- 1.8k views
Odblokowałem bootloadera w Redmi Note 5 i na miejsce chińskiego softu wgrałem soft polski. Czy mogę bez przeszkód aktualizować MIUI (aktualna wersja 10 | 9.1.10 i proponuje aktualizację do 10 | 9.1.17) i nie zmieni mi to na powrót MIUI na wersję CN? Jestem laikiem w temacie telefonów. Z góry dzięki za odpowiedź.
Last reply by EiderSeek, -
- 1 follower
- 116 replies
- 19.6k views
Witam. Mam pytanie w/w telefon kupiony na Allegro, w tytule aukcji wersja global, oznaczenie w ustawieniach: MIUI GLOBAL 9.2/Stabilna 9.2.3.0 NDSMIEK Już wiem że nie ma wersji global do tego telefonu, przyszedł w ofoliowanym kartoniku ale ze śladami na wyświetlaczu (paluchy) , więc ktoś w nim grzebał. Wiem już żeby nie aktualizować. Co mogę teraz zrobić . Jakie niebezpieczeństwo występuje użytkując ten ROM, telefon śmiga nie widać doinstalowanego syfu firm trzecich - szpiegowanie?. Czy mogę po zgodzie na odblokowanie bootloadera zmienić system
Last reply by karashell, -
- 3 replies
- 2.9k views
Witajcie Zrobiłem aktualizację xiaomi.eu z 8.3.22 na 8.4.19 i wcięło mi odblokowanie twarzą Nie mogę znaleźć, czy może ta opcja została usunięta po aktualizacji? pzdr Z.
Last reply by ireneuszi83, -
- 3 replies
- 4.1k views
Witam, mam telefon xiaomi redmi 4x z odblokowanym bootloaderem. Kupiłem sobie redmi 5 plus. Kartę z redmi 4x przełożyłem do redmi 5 Plus (zablokowany bootloader) i teraz mam pytanie. Na moim koncie Xiaomi mam zarejestrowany numer ten co przełożyłem z redmi 4x. Na koncie Xiaomi w zakładce "Aktualne urządzenia" z poziomu telefonu redmi 5 Plus, mam komunikat: Redmi 5 Plus - karta sim nie jest zainstalowana lub aktywowana. Inne urządzenia - redmi 4x. Fakt , że mam dwie karty sim włożone w telefon. Ten drugi numer widocznie nie jest dopisany do konta Xiaomi. Nie chciałbym go dopisywać do konta. Chodzi mi o ten mój pierwszy numer z redmi 4x. Czy jeśli przełożyłem karty z jed…
Last reply by mrosi, -
- 10 replies
- 3k views
Chwalcie się swoimi wynikami, napiszcie jaki rom/wifi-lte/zainstalowane apk [emoji6] Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka
Last reply by piotrino, -
- 1 follower
- 105 replies
- 17.1k views
Dziś dostałam na telefon najnowsza aktualizacja. Brak zawieszeń telefonu co zdarzało się raz po raz.... I najnowsza Łatka bezpieczeństwa..... Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka
Last reply by 225rgnusmas, -
- 1 follower
- 37 replies
- 9.7k views
Witam Mam pytanie otóż mocno mi zależ na aktualizacji do miui 9.5 (gesty z iphone X) chciałbym się zapytać czy orientujecie się kiedy ma nastąpić aktualizacja i czy w ogóle nastąpi na w.w smartphone? Wiem ze redmi 5 plus posiada już aktualizacje do 9.5, ale co z redmi 5 ?
Last reply by wgr33, -
- 5 replies
- 2.8k views
Redmi 5 plus kupiony w "Telakces": Wyświetlacz: Tianma TD4310 Kamerka tył: sony imx486, front : ov5675 Czytnik linii: FPC Zapraszam do dzielenia się informacjami
Last reply by bednar93, -
- 1 follower
- 31 replies
- 5.8k views
Postanowiłam dziś zaryzykować i pobawić się bootloaderem - odblokował się bez problemu (nie musiałam czekać żadnych 360 godzin), status odblokowania pokazuje, że urządzenie jest odblokowane. Więc idąc za ciosem - spróbowałam zainstalować twrp i roota wg Tego poradnika. I niby mi tam coś porobił, niby to twrp wgrał, ale jak próbuję wejść do recovery, to wciąż jest MiRecovery. Jak go podłączam w trybie fastboot i wpisuję fastboot devices, to mi wyświetla "2afb15379805 fastboot". Nie wiem, czy to znaczy, że go wykrywa, czy nie. Ale jak mu każę fastboot reboot, to uruchamia telefon bez problemu. Więc chyba go widzi? Co robię źle? A może to z tym sprzętem jest c…
Last reply by skyy02, -
- 4 replies
- 2.4k views
Siemka, Mam pytanie do użytkowników redmi 5 plus o funkcje wireless display, a mianowicie czy działa na telefonach z Xiaomi.eu? Telefon mam od niedawna, obecnie działa jeszcze w wersji oficjalnej global 9.6.4.0 i wireless display nie działa. Telewizor wykrywa, coś zaczyna się łączyć, później czarny ekran i koniec. Dodam jeszcze że miracast z innymi telefonami działa oraz do tej pory użytkowałem MI4 z xiaomi.eu i miracast działał bez problemu z moim tv. Ma ktoś jakiś pomysł? Czy wersja global posiada jakiś znany błąd w tej kwestii?
Last reply by bayerman, -
- 1 reply
- 1.7k views
Witam. Jestem posiadaczem Redmi 5 Plus w wersji MIUI 9.6.2.0, na moim poprzednim Xiaomi Redmi Note 4 nie mialem tego problemu. Chodzi tutaj dokladnie o to, ze na 5 Plus nie posiadam Dziennych tapet blokady, niby szczegol ale jakos umilało. Dodam, iz zmiana regionu nie działa, w ustawieniach rowniez tego nigdzie nie ma. Wchodzac w aplikacje widze, ze jest ona zainstalowana na telefonie ale nie idzie jej wyszukac. Ktos jest w stanie pomoc?
Last reply by pantinPL, -
- 7 replies
- 3.5k views
Siema, właśnie odebrałem mój telefon zamówiony z Aliexpress. Od początku wiedziałem czego się spodziewać jeśli chodzi o soft. Na pudełku napisy tylko po chińsku więc przygotowałem się na najgorsze. A tym czasem sprawdzam. Jest zainstalowany global, myślę no pozostaje odblokować bootlader, a tu szok i niedowierzanie BL odblokowany Jakby ktoś był zainteresowany to mogę podać namiary na sklep.
Last reply by TLH, -
- 1 reply
- 2.5k views
Witam! Skąd pobrać najnowszy rom global (na miui.com są jakieś prace) dla Redmi 5 Plus? Pozdrawiam!
Last reply by Nezumi, -
- 0 replies
- 1.8k views
Dzień dobry wszystkim! A mianowicie: wczoraj zauważyłam, że mam pękniętą tylną szybkę od aparatu, w telefonie xiaomi redmi 5. I moje pytanie brzmi, orientuje się ktoś, czy można tą szybkę zamówić gdzieś przez internet, albo stacjonarnie ile to będzie kosztować (średnio) (Kielce) ?
Last reply by Wiktoria73,