pawelt Posted November 18, 2018 Posted November 18, 2018 (edited) Nie ma na note3 global dev czy się jednak mylę, chyba jednak się bo na oficjalnej stronie jest. Edited November 18, 2018 by pawelt
seyfer Posted December 7, 2018 Posted December 7, 2018 Dzisiaj dostałem info ze jest dostępna aktualizacja global stable 10.1.2.0 NCHMIFI. Tel dostał trochę kopa na miui 10 ale to tylko modyfikacja miui, wersja androida bez zmian.
pawelt Posted December 8, 2018 Posted December 8, 2018 Ciekawe dlaczego nie wgrać miui pl z tego portalu. Już od dawna mam 8.1. Bez sensu siedzieć na global szczególnie stabil. Ciekawe czy masz odblokowanie twarzą bo jak używałem wcześniej nie było.
seyfer Posted December 8, 2018 Posted December 8, 2018 najpierw potesuje tego globala póki co wielki + dla ogólnej wydajności - zauważalnie responsywniej wszystko smiga, do tego bateria na chwile obecną prawie 1,5 dnia , 3.5h SoT i 42% baterii zostało.
pawelt Posted December 8, 2018 Posted December 8, 2018 3.5 sot na 40% to raczej nie za dobrze. Ja mam 7- 7,5 sot na jednym ładowaniu. Jak nie dotykam gier to nawet więcej. A mam parę pamięciożernych apek na stałe zablokowanych w pamięci. Taki aktualny zrzut jak widać 10%/h sot to jest nieźle. Chociaż dzidexx na pewno mnie przebija
mariusz.ur Posted December 8, 2018 Posted December 8, 2018 Nie wiem po czym wnosisz, że nie za dobrze. Sądzisz, że każdy używa telefonu tak samo i w takich samych warunkach? Tyle rzeczy wpływa na to, że takie porównania nie mają sensu.
seyfer Posted December 8, 2018 Posted December 8, 2018 U mnie zasięg pomimo przekaźnika w mieście różnie. Cały czas włączone wifi + dane. Sprawdzę globala najpierw bo z lenistwa miuieu porzuciłem na etapie mi4. W razie potrzeby i napływu chęci zawsze mogę wrócić
pawelt Posted December 18, 2018 Posted December 18, 2018 (edited) A u mnie dzisiaj na xiaomi.eu 8.12.13 taki sot. Sam byłem w szoku to mój rekord przy normalnym użytkowaniu. Że tak powiem od deski do deski byłem zajęty i przegapiłem zero % Takie małe ostrzeżenie dla miłośników global http://en.miui.com/thread-4950139-1-1.html Edited December 27, 2018 by pawelt
pawelt Posted January 14, 2019 Posted January 14, 2019 (edited) Ostrzegam że na Minote3 xiaomi.eu 9.1.10 może wyczyścić całkowicie system, dane do zera. Niestety dopadło to mnie, fakt często robiłem kopie ale trochę to wkurzające. Fakt planowałem wyczyszczenie komórki do zera ale jednak mam wtedy kopię zaplanowaną bo nie wszystkie dane archiwizują sie w chmurach. A tutaj dostałem komórkę wyczyszczoną do zera i nie tylko ja https://xiaomi.eu/community/threads/9-1-10.48651/post-467810 Ps. Ale za to naprawiło mi problem z bluetooth tzn po wyłączeniu blue. nie dawało się go ponownie włączyć bez restartu. Teraz działa idealnie. Coś za coś. Edited January 14, 2019 by pawelt
lindinho Posted January 19, 2019 Posted January 19, 2019 (edited) Dostaliście już Oreo do Global Stable? http://en.miui.com/thread-5314376-2-1.html Edited January 19, 2019 by lindinho
seyfer Posted January 26, 2019 Posted January 26, 2019 Wczoraj weszła aktualizacja, zostaje testowanie
pawelt Posted February 22, 2019 Posted February 22, 2019 I mimo wszystko wygląda na to że dostaniemy pie https://www.google.com/amp/s/www.gizchina.com/2019/02/21/three-xiaomi-phones-to-get-android-9-pie-update/amp/
hUBI Posted March 3, 2019 Posted March 3, 2019 Ktoś instalował LineageOS z Android 9? https://download.lineageos.org/jason Używam od dłuższego czasu na Redmi 3 i sobie chwalę. Teraz chciałem na MI Note 3.
MaxBlack Posted March 10, 2019 Posted March 10, 2019 Działa wam HotSpot na najnowszym romie EU? Niestety u mnie nie.
MaxBlack Posted March 17, 2019 Posted March 17, 2019 Nie mogę znaleźć tej opcji. Postanowiłem zrobić przywrócenie ustawień fabrycznych może pomoże.
lindinho Posted March 26, 2019 Posted March 26, 2019 (edited) Panowie. mam najnowszy Global. Jest dobry, problem jest tylko z Hotspotem. Działa, ale jak krew z nosa. Kombinowałem już z apn w Nju i Aero2. I tu pytanie: czy w xiaomi.eu działa hotspot bezproblemowo na pełnej prędkości? Dwa: czy działa NFC bez kombinowania? Jeśli odpowiedzi są na tak, może ktoś uprzejmy podeśle linka do zmiany romu, bom ja laik? Edited March 26, 2019 by lindinho
lindinho Posted April 2, 2019 Posted April 2, 2019 (edited) Czy w przypadku przejścia z Miui Global na Miui Dev traci się wszystkie dane? Jak na Dev działa hotspot i NFC? Edited April 2, 2019 by lindinho
mikesz74 Posted April 3, 2019 Posted April 3, 2019 (edited) Co wnosi ta aktualizacja? Czy wszystko działa poprawnie? U mnie wszystko działa ok Na temat baterii na razie się nie wypowiadam Wydajność ok Edited April 5, 2019 by mikesz74
lindinho Posted April 17, 2019 Posted April 17, 2019 czy ktoś wie, jak na Global Dev 9.4.11 naprawić działanie NFC poprzez Google Pay? Czy ogólnie na Dev nie działa czy akurat na tym tygodniowym sofcie?
pawelt Posted April 18, 2019 Posted April 18, 2019 Co do global to ciekawe bo na xiaomi.eu już go rozwiązali. Wprowadzili w GP jakiś czas temu te zabezpieczenia i jak widać gryzą się teraz na globalu. Rozwiązuje tą sprawę też root ale do tego potrzeba twrp. Nie wiem dlaczego ktoś się trzyma globala przecież nie traci się nawet gwarancji na xiaomi.eu, a ilośc rozwiązań przewyższa globala, nie mówiąc o możliwości korzystania z gcam
lindinho Posted April 18, 2019 Posted April 18, 2019 (edited) Już odpowiadam. Nigdy nie wgrywałem nowego softu, poza paczką przez OTA, stąd stres i brak wiary we własne siły. Nadto, z tego co czytałem, na Xiaomi.eu też były/są problemy z Google Pay. A do Global DEva przywiodły mnie tylko i wyłącznie problemy z hotspotem na Stable. I zastałem problem z NFC. Edited April 18, 2019 by lindinho
pawelt Posted April 19, 2019 Posted April 19, 2019 (edited) Aktualnie weekly xiaomi.eu no problem nfc, google pay co do hotspot ostatnio nie sprawdzałem. Edited April 19, 2019 by pawelt
lindinho Posted April 19, 2019 Posted April 19, 2019 (edited) I na dzisiejszym Globalu Dev coś się zmieniło, można płacić Google Pay, mimo oblania testu SafetyNet i braku certyfikacji urządzenia w Google Play. To już nic nie rozumiem heh. PS. tylko trochę lipa, bo nie trzeba odblokować, wystarczy wybudzenie by zapłacić... Edited April 19, 2019 by lindinho
pawelt Posted May 31, 2019 Posted May 31, 2019 (edited) No dobra xiaomi.eu wydało pie dla Minote3. I wygląda na to że jest szansa na gcam potem sprawdzę bo do tego typu aktualizacji robię większe wipe tzn data https://xiaomi.eu/community/threads/9-5-30.50760/post-489096 Ps sprawdziłem ogólnie nieźle właściwie wszystko działa voWIFI volte. Gcam na pie super szybko się uruchamia. Jest też metoda @dromaczek na xda mi nie zadziałało może dlatego, że wywaliłem data przed pie. Ale ta ręczna działa i wchodzą bez problemu porty na pie. Edited May 31, 2019 by pawelt
--Mariusz-- Posted May 31, 2019 Posted May 31, 2019 16 godzin temu, pawelt napisał: No dobra xiaomi.eu wydało pie dla Minote3. I wygląda na to że jest szansa na gcam potem sprawdzę bo do tego typu aktualizacji robię większe wipe tzn data https://xiaomi.eu/community/threads/9-5-30.50760/post-489096 Ps sprawdziłem ogólnie nieźle właściwie wszystko działa voWIFI volte. Gcam na pie super szybko się uruchamia. Jest też metoda @dromaczek na xda mi nie zadziałało może dlatego, że wywaliłem data przed pie. Ale ta ręczna działa i wchodzą bez problemu porty na pie. Możesz napisać jak wrażenia z użytkowania po tych kilku godzinach? Przede wszystkim czy wszystko działa i jak z baterią w porównaniu do poprzednich wersji? Jestem właśnie na etapie wgrywania ROMu do nowego Mi Note 3 i zastanawiam się czy pchać się od razu w wersję opartą na nowym androidzie, bo zaraz wyjeżdżam za granicę i nie będzie możliwości żonglowania ROMami w razie jakichś problemów. Ewentualnie którą z poprzednich wersji najbardziej możesz polecić, jako w pełni stabilną i z dobrze działającą baterią?
pawelt Posted June 1, 2019 Posted June 1, 2019 (edited) Zaraz zaraz z baterią trochę poczekam chociaż wczorajszy drenaż był ostry ciągle próby z gcam wgrywanie konfigurowanie były nawet obiecujące ale dokładnie sprawdzę przy normalnym użytkowaniu. Jaka wersja na baterii a była taka. Dziwnie dodał się link ale sprawdź na poprzedniej stronie 9h sot o czymś jednak świadczy. Edited June 1, 2019 by pawelt
--Mariusz-- Posted June 1, 2019 Posted June 1, 2019 @pawelt wcześniej widziałem polecałeś też 8.11.1 jako rzekomo najbardziej stabilny, z dobrą baterią i świetnymi zdjęciami. Zmieniło się wiele od tego czasu, czy może jednak nadal po ponad pół roku warto się zainteresować tą wersją?
pawelt Posted June 1, 2019 Posted June 1, 2019 (edited) Nie mam pojęcia bo jak dla mnie wersje weekly xiaomi.eu zawsze były niezłe. Może 1 na 20-30 wywaliło jakiś błąd. Ale zwykle znikł w następnej aktualizacji albo wręcz na 2 drugi dzień. Teraz na pie mam jeden bug zwiazany z odblokowaniem ekranu twarzą ale pozostałe metody działają bez problemu. Byc może pomoże reinstalling, już tak raz miałem. Ale za to znikł długo ciągnący się błąd z bluetooth, teraz można wyłączyć i włączyć bez restartu aby zadziałało. Edited June 1, 2019 by pawelt
Qater Posted June 4, 2019 Posted June 4, 2019 Czy wam też na najnowszym weekly po próbie odblokowaniu ekranu podświetla się tylko na czarno? Pomaga tylko restart. Dzieje się tak tylko gdy poziom baterii spadnie poniżej 30%. Przy podłączonej ładowarce problem znika. Chciałbym uniknąć instalacji na czysto z wipe data. Ustawienia oszczędzania energii przewertowałem i nic nie daje efektu.
pawelt Posted June 4, 2019 Posted June 4, 2019 Ano właśnie czy po przejściu na pie robicie full wipe lub chociaż zwykle wipe. Bo ja takich problemów jak wyzej nie mam. Jest jeszcze metoda @dromaczek na xda czyli jak przejść na pie bez utraty danych.
Qater Posted June 5, 2019 Posted June 5, 2019 Pozostało mi zrobić full wipe bo narazie jak bateria spadnie do 30% to telefon jest nie do uzytktu.
Mazzo Posted June 5, 2019 Posted June 5, 2019 (edited) Tylko ja u siebie na najnowszym ROMie mam problem z GPS? Nie da się przełączyć z trybu "Tylko telefon" na jakikolwiek inny, bo wraca z powrotem na tę opcję. Ktoś ma ten problem i ewentualnie wie, co z nim zrobić? Edit. Nie dostałem pytania od systemu o to, czy chcę włączyć wysoką dokładność lokalizacji, problem załatwiony, idę testować ten rom Edited June 5, 2019 by Mazzo
Recommended Posts