Mazzo Posted June 5, 2019 Posted June 5, 2019 Dnia 1.06.2019 o 09:16, pawelt napisał: Zaraz zaraz z baterią trochę poczekam chociaż wczorajszy drenaż był ostry ciągle próby z gcam wgrywanie konfigurowanie były nawet obiecujące ale dokładnie sprawdzę przy normalnym użytkowaniu. Jaka wersja na baterii a była taka. Dziwnie dodał się link ale sprawdź na poprzedniej stronie 9h sot o czymś jednak świadczy. Dałeś radę ogarnąć temat GCam? Daj znać, jak coś wymyśliłeś, bo sam pisałeś, że testowałeś sporo
pawelt Posted June 5, 2019 Posted June 5, 2019 (edited) @MazzoA zajrzałeś do modyfikacji? Tam masz ogarnięty temat gcam na pie. Acha mój błąd w pie działa odblokowanie twarzą miałem przypadkiem włączoną jedną funkcję. Tak więc pie xiaomi.eu działa bardzo dobrze, dział gcam (najpewniejszy jest jednak na dzień dzisiejszy moduł pod magisk) poprawione błędy z oreo jak np bluetooth. Tak w ogóle w porównaniu do oreo mamy tylko wartość dodaną czyli funkcje których nie było na 8. jak np optymalizacja baterii, pełny czarny. Jest super Edited June 6, 2019 by pawelt
zimmonx Posted June 6, 2019 Posted June 6, 2019 22 godziny temu, pawelt napisał: @MazzoA zajrzałeś do modyfikacji? Tam masz ogarnięty temat gcam na pie. Acha mój błąd w pie działa odblokowanie twarzą miałem przypadkiem włączoną jedną funkcję. Tak więc pie xiaomi.eu działa bardzo dobrze, dział gcam (najpewniejszy jest jednak na dzień dzisiejszy moduł pod magisk) poprawione błędy z oreo jak np bluetooth. Tak w ogóle w porównaniu do oreo mamy tylko wartość dodaną czyli funkcje których nie było na 8. jak np optymalizacja baterii, pełny czarny. Jest super A jak bateria? Jaki sot?
pawelt Posted June 7, 2019 Posted June 7, 2019 Przy tak mocnym testowaniu, sot ledwo 5h. Teraz robię na 9.6.5 także znowu nowe.
Qater Posted June 8, 2019 Posted June 8, 2019 (edited) Niestety po wipe system i data nadal przy baterii poniżej 50% ekran potrafi się nie włączyć po wybudzeniu przyciskiem POWER. Kilkukrotne zablokowanie i odblokowanie potrafi wywołać ten stan. Problem był jednak chyba w jakiejś aplikacji po przywracaniu kopii z chmury xiaomi. Edited June 8, 2019 by Qater
pawelt Posted June 9, 2019 Posted June 9, 2019 Ja większość aplikacji po przejściu na pie musiałem preinstalować bo wywalało błędy. Być może jest któraś apka co ma wpływ na baterię. Ja tak miałem jak magisk canary powodował restarty systemu do fastboot. Na stabilnej jest super.
dafit87 Posted June 10, 2019 Posted June 10, 2019 Po wygraniu najnowszej aktualizacji mam problem z Magiskiem. Po wgraniu telefon uruchamia się do ekranu blokady i restartuje się do twrp. Miał ktoś taki problem? Pomaga wgranie romu na nowo ale magiska brak. ROM 9.6.5
Qater Posted June 12, 2019 Posted June 12, 2019 Czy wy też macie dość ciche rozmowy telefoniczne od czasu miui 10 ? Ja czyściłem już głośnik, ale nic oprócz przestawienia wartości w mixer_paths nie daje efektu. Jestem w sieci Virgin i zastanawiam się czy to nie problem ze strony sieci właśnie.
pawelt Posted June 12, 2019 Posted June 12, 2019 Dnia 10.06.2019 o 06:58, dafit87 napisał: Po wygraniu najnowszej aktualizacji mam problem z Magiskiem. Po wgraniu telefon uruchamia się do ekranu blokady i restartuje się do twrp. Miał ktoś taki problem? Pomaga wgranie romu na nowo ale magiska brak. ROM 9.6.5 U mnie no problem z magisk 19.3 szczególnie, że mam dzięki niemu działającą gcam. Ale ja jednak poszedłem w full wipe. Najwięcej problemów sprawiały zewnętrzne apki przywrócone z oreo z kopii w chmurze. Zrób uninstal i zaistaluj ponownie
Mazzo Posted June 13, 2019 Posted June 13, 2019 U mnie na ten przykład na tę chwilę, po aktualizacji do 9.6.5 nie działa Wi-Fi. Przełącznik przechodzi w tryb włączony, a później sam się wyłącza. Ma ktoś podobny problem?
lindinho Posted July 1, 2019 Posted July 1, 2019 i jest w końcu Pie na Global Dev. Czy coś wielkiego zmienił? Ja nie widzę...
pawelt Posted July 2, 2019 Posted July 2, 2019 Dnia 13.06.2019 o 12:51, Mazzo napisał: U mnie na ten przykład na tę chwilę, po aktualizacji do 9.6.5 nie działa Wi-Fi. Przełącznik przechodzi w tryb włączony, a później sam się wyłącza. Ma ktoś podobny problem? Na xiaomi.eu nigdy nie miałem kłopotów z Wifi powiem więcej działa mi w Play - wificalling. Spróbuj zrestartować komórkę, zwykle pomaga. Jak nie preinstaluj system, też zwykle pomaga.
seyfer Posted August 24, 2019 Posted August 24, 2019 (edited) U mnie po przejściu z globala na początku bajka. sot 5-6h ( na globalu 4-4.5) minusem jednak było to że prawie nie słyszałem rozmówcy. Poinstalowalem kilka weekly w celu sprawdzenia i jest tylko gorzej.. format data robiony już z 3 razy i ręce mi powoli opadaja Edited August 24, 2019 by seyfer
PurpleHaze Posted August 26, 2019 Posted August 26, 2019 Dnia 24.08.2019 o 19:17, seyfer napisał: U mnie po przejściu z globala na początku bajka. sot 5-6h ( na globalu 4-4.5) minusem jednak było to że prawie nie słyszałem rozmówcy. Poinstalowalem kilka weekly w celu sprawdzenia i jest tylko gorzej.. format data robiony już z 3 razy i ręce mi powoli opadaja Poinstalowane syfu, ciagle synchro z xxx aplikacji, albo nie powylaczane opcje typu skanowanie wifi itd i takie efekty. Ja na sot nie narzekam, instaluje raz na 1-2 miesiace nowa wersje softu i tyle.
seyfer Posted August 27, 2019 Posted August 27, 2019 Żadnego synchro i syfu. Instalowałem wszystko praktycznie od nowa. Wczoraj po całości wyczyściłem tel i zainstalowałem wersje, gdzie niby poprawiono głośność rozmowy na Snapach 660. Tel nagrzewa się po 5min użytkowania. drenaż baterii podobnie
PurpleHaze Posted August 28, 2019 Posted August 28, 2019 21 godzin temu, seyfer napisał: Żadnego synchro i syfu. Instalowałem wszystko praktycznie od nowa. Wczoraj po całości wyczyściłem tel i zainstalowałem wersje, gdzie niby poprawiono głośność rozmowy na Snapach 660. Tel nagrzewa się po 5min użytkowania. drenaż baterii podobnie Wiesz to ze instalujesz wszystko od nowa, nie oznacza ze nie wrzucasz aplikacji, ktore drenuja baterie. Pisze zupelnie powaznie, zeby nie bylo ze kazda sroka swoj ogon... Telefon kupilem w styczniu w chinach wersja 6/128. Po dostaniu w lapy, pierwsze co instalacja miuipolska i tak sie juz bujam ponad 7 miesiecy. Nie zauwazylem zlej jakosc rozmow, zebym mial problem ze zrozumieniem rozmowcy, czy w druga strone byly jakies problemy. Telefon odczuwalnie nagrzewa sie w dwoch wypadkach, przy ladowaniu QC i przy uzytkowaniu w aucie jako navi + rozmowy + slonce przez szybe. W normalnym/codziennym uzyciu, jak strony www, jakies aplikacje itd nie odczulem tego. Fakt mam to grube silikonowe etui od xiaomi, ale jak wyzej, nawet przez nie czuc nagrzewanie przy ladowaniu. Co do SOT, to jakos za poltorej dnia podam ci jak to u mnie wyglada. Ja laduje telefon srednio co 1.5 dnia, nigdy nie zwracalem uwagi na SOT. Tyle tylko, ze ja ze spolecznosciowek mam facebooka lite i nic wiecej. Jak pisalem tel sluzy do dzwonienia, przegladania netu, appki tez raczej minimalistycznie, najwiecej baterii mi zre opera Poruszam sie raczej w obrebie miasta, mam non stop wlaczone LTE i wifi.
lindinho Posted August 28, 2019 Posted August 28, 2019 13 godzin temu, PurpleHaze napisał: Wiesz to ze instalujesz wszystko od nowa, nie oznacza ze nie wrzucasz aplikacji, ktore drenuja baterie. Pisze zupelnie powaznie, zeby nie bylo ze kazda sroka swoj ogon... Telefon kupilem w styczniu w chinach wersja 6/128. Po dostaniu w lapy, pierwsze co instalacja miuipolska i tak sie juz bujam ponad 7 miesiecy. Nie zauwazylem zlej jakosc rozmow, zebym mial problem ze zrozumieniem rozmowcy, czy w druga strone byly jakies problemy. Telefon odczuwalnie nagrzewa sie w dwoch wypadkach, przy ladowaniu QC i przy uzytkowaniu w aucie jako navi + rozmowy + slonce przez szybe. W normalnym/codziennym uzyciu, jak strony www, jakies aplikacje itd nie odczulem tego. Fakt mam to grube silikonowe etui od xiaomi, ale jak wyzej, nawet przez nie czuc nagrzewanie przy ladowaniu. Co do SOT, to jakos za poltorej dnia podam ci jak to u mnie wyglada. Ja laduje telefon srednio co 1.5 dnia, nigdy nie zwracalem uwagi na SOT. Tyle tylko, ze ja ze spolecznosciowek mam facebooka lite i nic wiecej. Jak pisalem tel sluzy do dzwonienia, przegladania netu, appki tez raczej minimalistycznie, najwiecej baterii mi zre opera Poruszam sie raczej w obrebie miasta, mam non stop wlaczone LTE i wifi. hotspot i NFC Ci działa?
PurpleHaze Posted August 29, 2019 Posted August 29, 2019 10 godzin temu, lindinho napisał: hotspot i NFC Ci działa? Hot spot z tego co sprawdzalem teraz (bo nie uzywam) nie dziala. Przy probie wlaczenia wywala blad. NFC bez problemu.
seyfer Posted August 29, 2019 Posted August 29, 2019 U mnie hotspot działa, NFC nie używam . Coś jednak albo nie do końca się w telefonie czyści albo instaluje jakiś syf... Co jakiś czas sam telefon wydaje jakiś dziwny komunikat dźwiękowy.... Nawet po świeżej instalacji zanim backupa przywrócę.. jakieś sugestie?
seyfer Posted August 30, 2019 Posted August 30, 2019 (edited) Właśnie motyw standardowy, lokalizacja na "oszczędzanie baterii". Nie dzieje sie to cały czas ale sporadycznie. ( dźwięk po odblokowaniu ekranu, żeby to jeszcze było jakieś miłe dla ucha plumkniecie czy coś.. ) Najlepsze jest to, że dźwięk przy odblokowaniu mam wyłączony. Po włączeniu nakładają się jakby oba.. ok, jest i rozwiązanie - przy każdym update włączał sie NFC a ze karte nosiłem w case z telefonem to ciągle sygnalizował jakąś komunikację.... pozostaje teraz załątwić problem z głośnością rozmów, bo odnoszę wrażenie że zmiany w mixer paths wpływaja na wszystkie inne parametry poza tym do rozmów.. Z viperem podobnie Mam i rozwiązanie cichych rozmów.... Jak pisałem żadne zmiany w mixer paths czy viper w żaden sposób nie wpływały na głośność rozmów - dzwonki z kolei na najniższym poziomie głośności wyły niemiłosiernie... Jeśli macie podobny problem to polecam cieńka igłę i ręcznie przetkac ta siatkę ochronna na głośniku. Pot, brud itp zatykają ją. Na końcu można przetrzeć np szczoteczką do zębów i efekt wow gwarantowany. Edited September 30, 2019 by seyfer
pawelt Posted October 14, 2019 Posted October 14, 2019 No i doszliśmy do miui 11 (pie) na xiaomi.eu. Powiem tak wszystko u mnie działa i śmiga, gcam bez zmian jadę teraz na v7. Jakby ktoś się pytał po raz pierwszy od kilkunastu rom-ów osiągnąłem taki czas(może nie 9h ale i tak super) . Szczerze polecam.
Recommended Posts