Jump to content

Recommended Posts

• 3 weeks later...
Posted (edited)

Coś chyba Chińczycy namieszali w tej aplikacji. Nie wiem, czy jest sens dalej ją tłumaczyć.

Odpaliłem aplikację, to zrozumiałem o czym napisałeś, bo inaczej to trudno załapać  ;)

Edited by keiw
Posted (edited)

Rozgryzłem dziada :D

Jak pojawi się monit o zeskanowanie kodu, to wchodzimy na stronę aplikacji:

http://www.miui.com/zt/jianding/

lub:

https://jd.mi.com/

i skanujemy kod QR, który widzimy na ekranie.

Po tym nastąpi dopiero identyfikacja i otrzymamy raport na stronie www.

Jak się najedzie myszką na ten kod, to pojawia się nawet grafika informacyjna ;)

Edit:

Zmieniłem napis na "Umieść kod QR ze strony jd.mi.com w obszarze prostokąta"

Wrzuciłem Mi-Identification/Mi-Identyfikacja v1.2.1_PL z tą zmianą na:

Link -> http://przeklej.org/file/Tzi6me/Antifake.10201.00.PL.apk

Bez mojej zgody proszę nie wrzucać apk na inne fora!.

W Chrome można dać tłumaczenie w locie i otrzymacie wynik testu w PL.

Są tam kolejno informacje:

- IMEI, Data sprzedaży,

- model Mi, Wygaśnięcie gwarancji,

- Ile razy identyfikowano, kanał zakupu.

Edited by keiw
Posted

Na foto widać Twój IMEI oraz Twoje IP ;)

Wysyłane z mojego MI 3W za pomocą Tapatalk 2

• 4 weeks later...
Posted (edited)

Panowie a informacje szczegolowe o telefonie sa chinskie krzaczki w tej aplikacji, jak to zmienic na pl?

A czytałeś ten temat od początku ?, była mowa, że część tekstów jest pobierana bezpośrednio z serwera i nic z tym się nie da póki co zrobić.

Edited by Renegade
Posted

Super sprawa bo mi sprawdziło od razu bez żadnych kszaczorów i problemów a wynik wygląda tak :

Musieli chyba tą apke poprawić bo ja zeskanowałem kod ,pobrało apkę później po jej odpaleniu mamy do ustawienia wysoką wydajność itp. i jeszcze raz skanujemy ten sam kod z neta i za 3-3 minuty jest rezultat. Więc jeżeli jest rezultat to ich serwery działają bo Xiaomi chyba by nie robiło klientów w konia i wysyłało wszystkim dobry wynik.2101529_COOL.PNG

Posted (edited)

Aplikacji nie poprawili, wyniki otrzymujesz na stronie www i tam nanieśli poprawki. Obecnie strona komunikuje się po angielsku i nie trzeba już używać translatora.

Aplikacja jest również już standardowo w języku chińskim i angielskim.

Wrzuciłem najnowszą, przetłumaczoną na polski, wersję Antifake_10301_00_PL:

Link ->

http://przeklej.org/file/O02PDg/Antifake.10301.00.PL.apk

Bez mojej zgody proszę nie wrzucać apk na inne fora!.

Zmiany dotyczą przekierowania, w celu zeskanowania kodu QR, właśnie na nową stronę.

Na stronie otrzymujemy również IP identyfikowanego telefonu ;)

Edited by keiw
  • Like 1
  • 1 month later...
Posted

Wyszła nowa wersja Antifake_10302_00:

https://jd.mi.com/

Aplikacja jest już oryginalnie również po angielsku i nie ma sensu jej tłumaczyć.

Wynik skanowania i tak otrzymujemy online na wyżej podanej stronie, wcześniej należy zeskanować zamieszczony tam kod QR.

Ewentualnie będę informował o nowych wersjach.

• 5 months later...
Posted

cos nie działa, niby skanuje kod, ale zaś nei chce się pobrac:

404 Not Found

• Code: NoSuchKey
  • Key: antifake/antifake_10302_00.apk

ehh...

Posted

Z tydzień temu antifake_10302_00.apk  jeszcze działało (znalazłem link do apki na forum en.miui)

W tej chwili nawet ona wyrzuca błąd "Cant Update" i nie da się uruchomić, pewnie znów wyszła nowa wersja

Posted

Cofnijcie się stronę wcześniej i poczytajcie ;-)

Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka

Posted
21 godzin temu, keiw napisał:

Cofnijcie się stronę wcześniej i poczytajcie ;-)

Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka

No nie dziala bo maja zdupcone servery... I to juz od dlugiego czasu. Troche skandal.

Posted
23 godziny temu, Pawliko napisał:

No nie dziala bo maja zdupcone servery... I to juz od dlugiego czasu. Troche skandal.

potwierdzam, nie działa

• 2 weeks later...
Posted

Działa wszystko jest jak najbardziej w porządku. Należy pamiętać tylko o trybie wydajności w telefonie. 

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Dołączam się do poprzedników. Sprawdzona przed chwilą APKa i telefon zielony niczym trawa za oknem ;)

EDIT : Tak z ciekawości, czy jest możliwe że mimo iż wyskakuje zielone okno telefon jest nieoryginalny ? 

Edited by Dziubek
  • 4 weeks later...
Posted

Po weryfikacji dostaję komunikat: Za mało informacji. Wyświetla się IMEI i zweryfikowane 2 razy (bo już raz sprawdzałem).

Ktoś może odpowiedzieć czemu nie mam więcej informacji ?

W telefonie zielone tło i view on webpage.

Posted

Skąd taka pewność, że oryginał masz ? Swoją drogą może ktoś dojdzie czemu mamy komunikat; "Not enough information"

Posted

Jeżeli tel wam wyświetla, że jest OK i liczba ilości weryfikacji się zgadza to nie ma co się raczej przejmować tym szczegółem, po 2 najlepszy sposób na sprawdzenie oryginalności jest instalacja MIUIPolska.

Posted

Skąd taka pewność, że oryginał masz ? Swoją drogą może ktoś dojdzie czemu mamy komunikat; "Not enough information"

Ojej. Bo mam i już. Kupowałem z dobrego źródła. Poza tym mam Miuipolska, zdrapkę na pudełku, i sprawdzałem kiedyś jak jeszcze nie było tego błędu o braku wystarczających informacji.

404, gdzie kupiłeś?

Posted

Sprawdzałem kod spod zdrapki i raczej to oryginał, dostałem takie info; The product you are checking is Mi Mobile Phone.

Zainstalowałem także CPU-Z i parametry pokrywają się z tymi oficjalnymi (może nie co do 1:1 ale zbliżone - program chyba ci nie pokaże równych parametrów takie jak podają na stronach). Miuipolska też u mnie obecne na pokładzie;-), a skorzystałem z polecanych sprzedawców tu na forum.

• 5 weeks later...
Posted

Witam, zakupiłem telefon Mi4c na aaledrogo, sprzedawca w opisie napisał m.in. "Kupując u nas masz 100% pewności, że kupujesz produkt oryginalny, każde urządzenie posiada kod do sprawdzenia autentyczności na stronie producenta: http://www.mi.com/verify/" tyle, że nie wiem gdzie ten kod ma być bo na pudełku żadnej zdrapki nie mam. zainstalowałem apke AntiFake i oto wynik. Czy to znaczy że mam oryginał? W ustawieniach/informacje o telefonie mam

Model: Mi-4c,

Wersja android: 5.1.1 LMY47V

Wersja MIUI: MIUI 7.0 (stabilna) 7.0.96.0(LXKCNCI)

a jeszcze jedno, wczoraj przytrzymując Power i Vol+ włączył mi się MiRecovery 2 coś tam a dziś już mam tylko miśka w czapce naprawiającego robota i napis FASTBOOT. Namieszałem coś?

Mi-test.jpg

Posted
19 minut temu, Miodeczek napisał:

Witam, zakupiłem telefon Mi4c na aaledrogo, sprzedawca w opisie napisał m.in. "Kupując u nas masz 100% pewności, że kupujesz produkt oryginalny, każde urządzenie posiada kod do sprawdzenia autentyczności na stronie producenta: http://www.mi.com/verify/" tyle, że nie wiem gdzie ten kod ma być bo na pudełku żadnej zdrapki nie mam. zainstalowałem apke AntiFake i oto wynik. Czy to znaczy że mam oryginał? W ustawieniach/informacje o telefonie mam

Model: Mi-4c,

Wersja android: 5.1.1 LMY47V

Wersja MIUI: MIUI 7.0 (stabilna) 7.0.96.0(LXKCNCI)

a jeszcze jedno, wczoraj przytrzymując Power i Vol+ włączył mi się MiRecovery 2 coś tam a dziś już mam tylko miśka w czapce naprawiającego robota i napis FASTBOOT. Namieszałem coś?

Mi-test.jpg

Ten telefon nie ma zdrapek. Ogolnie kupiles od sklepu TV-SAT jak mniemam, to masz oryginalny sprzet z gownianym softem. Jedyne co musisz zrobic to zainstalowac MIUI Polska i bedzie gitara :D