keiw Posted January 30, 2015 Author Posted January 30, 2015 Wrzuciłem nową i spolszczoną wersję Mi-Identification/Mi-Identyfikacja v1.2.1_PL Link -> http://www62.zippyshare.com/v/qQ54h7ed/file.html Bez mojej zgody proszę nie wrzucać apk na inne fora!.
kaju666 Posted February 17, 2015 Posted February 17, 2015 hmm niestety mi nie działa po zeskanowaniu kodu kreskowego pokazuje adres tego wątku
keiw Posted February 18, 2015 Author Posted February 18, 2015 (edited) Coś chyba Chińczycy namieszali w tej aplikacji. Nie wiem, czy jest sens dalej ją tłumaczyć. Odpaliłem aplikację, to zrozumiałem o czym napisałeś, bo inaczej to trudno załapać Edited February 18, 2015 by keiw
keiw Posted February 18, 2015 Author Posted February 18, 2015 (edited) Rozgryzłem dziada Jak pojawi się monit o zeskanowanie kodu, to wchodzimy na stronę aplikacji: http://www.miui.com/zt/jianding/ lub: https://jd.mi.com/ i skanujemy kod QR, który widzimy na ekranie. Po tym nastąpi dopiero identyfikacja i otrzymamy raport na stronie www. Jak się najedzie myszką na ten kod, to pojawia się nawet grafika informacyjna Edit: Zmieniłem napis na "Umieść kod QR ze strony jd.mi.com w obszarze prostokąta" Wrzuciłem Mi-Identification/Mi-Identyfikacja v1.2.1_PL z tą zmianą na: Link -> http://przeklej.org/file/Tzi6me/Antifake.10201.00.PL.apk Bez mojej zgody proszę nie wrzucać apk na inne fora!. W Chrome można dać tłumaczenie w locie i otrzymacie wynik testu w PL. Są tam kolejno informacje: - IMEI, Data sprzedaży, - model Mi, Wygaśnięcie gwarancji, - Ile razy identyfikowano, kanał zakupu. Edited February 18, 2015 by keiw
kaju666 Posted February 18, 2015 Posted February 18, 2015 (edited) no dzieki duzo zielonego to pewnie dobrze Edited February 19, 2015 by kaju666
keiw Posted February 18, 2015 Author Posted February 18, 2015 Na foto widać Twój IMEI oraz Twoje IP Wysyłane z mojego MI 3W za pomocą Tapatalk 2
Renegade Posted March 18, 2015 Posted March 18, 2015 (edited) Panowie a informacje szczegolowe o telefonie sa chinskie krzaczki w tej aplikacji, jak to zmienic na pl? A czytałeś ten temat od początku ?, była mowa, że część tekstów jest pobierana bezpośrednio z serwera i nic z tym się nie da póki co zrobić. Edited March 18, 2015 by Renegade
soulfly777kris Posted March 23, 2015 Posted March 23, 2015 Super sprawa bo mi sprawdziło od razu bez żadnych kszaczorów i problemów a wynik wygląda tak : Musieli chyba tą apke poprawić bo ja zeskanowałem kod ,pobrało apkę później po jej odpaleniu mamy do ustawienia wysoką wydajność itp. i jeszcze raz skanujemy ten sam kod z neta i za 3-3 minuty jest rezultat. Więc jeżeli jest rezultat to ich serwery działają bo Xiaomi chyba by nie robiło klientów w konia i wysyłało wszystkim dobry wynik.
keiw Posted March 25, 2015 Author Posted March 25, 2015 (edited) Aplikacji nie poprawili, wyniki otrzymujesz na stronie www i tam nanieśli poprawki. Obecnie strona komunikuje się po angielsku i nie trzeba już używać translatora. Aplikacja jest również już standardowo w języku chińskim i angielskim. Wrzuciłem najnowszą, przetłumaczoną na polski, wersję Antifake_10301_00_PL: Link -> http://przeklej.org/file/O02PDg/Antifake.10301.00.PL.apk Bez mojej zgody proszę nie wrzucać apk na inne fora!. Zmiany dotyczą przekierowania, w celu zeskanowania kodu QR, właśnie na nową stronę. Na stronie otrzymujemy również IP identyfikowanego telefonu Edited March 25, 2015 by keiw 1
keiw Posted May 23, 2015 Author Posted May 23, 2015 Wyszła nowa wersja Antifake_10302_00: https://jd.mi.com/ Aplikacja jest już oryginalnie również po angielsku i nie ma sensu jej tłumaczyć. Wynik skanowania i tak otrzymujemy online na wyżej podanej stronie, wcześniej należy zeskanować zamieszczony tam kod QR. Ewentualnie będę informował o nowych wersjach.
lg4xhd Posted November 22, 2015 Posted November 22, 2015 cos nie działa, niby skanuje kod, ale zaś nei chce się pobrac: 404 Not Found Code: NoSuchKey Message: The specified key does not exist. Key: antifake/antifake_10302_00.apk ehh...
d3tr0 Posted November 23, 2015 Posted November 23, 2015 Z tydzień temu antifake_10302_00.apk jeszcze działało (znalazłem link do apki na forum en.miui) W tej chwili nawet ona wyrzuca błąd "Cant Update" i nie da się uruchomić, pewnie znów wyszła nowa wersja
keiw Posted November 25, 2015 Author Posted November 25, 2015 Cofnijcie się stronę wcześniej i poczytajcie Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka
Pawliko Posted November 26, 2015 Posted November 26, 2015 21 godzin temu, keiw napisał: Cofnijcie się stronę wcześniej i poczytajcie Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka No nie dziala bo maja zdupcone servery... I to juz od dlugiego czasu. Troche skandal.
adam007c Posted November 27, 2015 Posted November 27, 2015 23 godziny temu, Pawliko napisał: No nie dziala bo maja zdupcone servery... I to juz od dlugiego czasu. Troche skandal. potwierdzam, nie działa
d3tr0 Posted December 7, 2015 Posted December 7, 2015 (edited) Jest nowa wersja działająca : http://obigota.d.miui.com/antifake/antifake_10303_00.apk Edited December 7, 2015 by d3tr0
Pawliko Posted December 7, 2015 Posted December 7, 2015 (edited) Potwierdzam. Działa. Martwi mnie tylko to. Edited December 7, 2015 by Pawliko
zehell Posted December 11, 2015 Posted December 11, 2015 Działa wszystko jest jak najbardziej w porządku. Należy pamiętać tylko o trybie wydajności w telefonie.
Dziubek Posted December 25, 2015 Posted December 25, 2015 (edited) Dołączam się do poprzedników. Sprawdzona przed chwilą APKa i telefon zielony niczym trawa za oknem EDIT : Tak z ciekawości, czy jest możliwe że mimo iż wyskakuje zielone okno telefon jest nieoryginalny ? Edited December 25, 2015 by Dziubek
404 Posted January 19, 2016 Posted January 19, 2016 Po weryfikacji dostaję komunikat: Za mało informacji. Wyświetla się IMEI i zweryfikowane 2 razy (bo już raz sprawdzałem). Ktoś może odpowiedzieć czemu nie mam więcej informacji ? W telefonie zielone tło i view on webpage.
macioszny Posted January 27, 2016 Posted January 27, 2016 Witam, też mam taki błąd. Telefon kupiłem od Sklep_TV-SAT .
baku1991 Posted January 27, 2016 Posted January 27, 2016 Tv-sat sprzedaje oryginały. Też mi się wyświetla to co wam, a mam oryginał.
404 Posted January 27, 2016 Posted January 27, 2016 Skąd taka pewność, że oryginał masz ? Swoją drogą może ktoś dojdzie czemu mamy komunikat; "Not enough information"
Nezumi Posted January 27, 2016 Posted January 27, 2016 Jeżeli tel wam wyświetla, że jest OK i liczba ilości weryfikacji się zgadza to nie ma co się raczej przejmować tym szczegółem, po 2 najlepszy sposób na sprawdzenie oryginalności jest instalacja MIUIPolska.
baku1991 Posted January 27, 2016 Posted January 27, 2016 Skąd taka pewność, że oryginał masz ? Swoją drogą może ktoś dojdzie czemu mamy komunikat; "Not enough information" Ojej. Bo mam i już. Kupowałem z dobrego źródła. Poza tym mam Miuipolska, zdrapkę na pudełku, i sprawdzałem kiedyś jak jeszcze nie było tego błędu o braku wystarczających informacji. 404, gdzie kupiłeś?
macioszny Posted January 28, 2016 Posted January 28, 2016 ja nie miałem zdrapki na pudełku, sprawdzałem procesor cpu-z, rozdzielczość ekranu i antutu benchmark wynik ok 49 000.
404 Posted January 28, 2016 Posted January 28, 2016 Sprawdzałem kod spod zdrapki i raczej to oryginał, dostałem takie info; The product you are checking is Mi Mobile Phone. Zainstalowałem także CPU-Z i parametry pokrywają się z tymi oficjalnymi (może nie co do 1:1 ale zbliżone - program chyba ci nie pokaże równych parametrów takie jak podają na stronach). Miuipolska też u mnie obecne na pokładzie, a skorzystałem z polecanych sprzedawców tu na forum.
baku1991 Posted January 28, 2016 Posted January 28, 2016 No to jak kupiłeś od polecanych sprzedawców to dlaczego ten temat roztrząsasz? Masz Miuipolska więc masz oryginał.
404 Posted January 28, 2016 Posted January 28, 2016 Odpowiedź jest prosta, żeby się upewnić w 100%. Płacisz, więc wymagasz i sprawdzasz
Miodeczek Posted February 27, 2016 Posted February 27, 2016 Witam, zakupiłem telefon Mi4c na aaledrogo, sprzedawca w opisie napisał m.in. "Kupując u nas masz 100% pewności, że kupujesz produkt oryginalny, każde urządzenie posiada kod do sprawdzenia autentyczności na stronie producenta: http://www.mi.com/verify/" tyle, że nie wiem gdzie ten kod ma być bo na pudełku żadnej zdrapki nie mam. zainstalowałem apke AntiFake i oto wynik. Czy to znaczy że mam oryginał? W ustawieniach/informacje o telefonie mam Model: Mi-4c, Wersja android: 5.1.1 LMY47V Wersja MIUI: MIUI 7.0 (stabilna) 7.0.96.0(LXKCNCI) a jeszcze jedno, wczoraj przytrzymując Power i Vol+ włączył mi się MiRecovery 2 coś tam a dziś już mam tylko miśka w czapce naprawiającego robota i napis FASTBOOT. Namieszałem coś?
Pawliko Posted February 27, 2016 Posted February 27, 2016 19 minut temu, Miodeczek napisał: Witam, zakupiłem telefon Mi4c na aaledrogo, sprzedawca w opisie napisał m.in. "Kupując u nas masz 100% pewności, że kupujesz produkt oryginalny, każde urządzenie posiada kod do sprawdzenia autentyczności na stronie producenta: http://www.mi.com/verify/" tyle, że nie wiem gdzie ten kod ma być bo na pudełku żadnej zdrapki nie mam. zainstalowałem apke AntiFake i oto wynik. Czy to znaczy że mam oryginał? W ustawieniach/informacje o telefonie mam Model: Mi-4c, Wersja android: 5.1.1 LMY47V Wersja MIUI: MIUI 7.0 (stabilna) 7.0.96.0(LXKCNCI) a jeszcze jedno, wczoraj przytrzymując Power i Vol+ włączył mi się MiRecovery 2 coś tam a dziś już mam tylko miśka w czapce naprawiającego robota i napis FASTBOOT. Namieszałem coś? Ten telefon nie ma zdrapek. Ogolnie kupiles od sklepu TV-SAT jak mniemam, to masz oryginalny sprzet z gownianym softem. Jedyne co musisz zrobic to zainstalowac MIUI Polska i bedzie gitara
Miodeczek Posted February 27, 2016 Posted February 27, 2016 baaaardzo dziękuje za odpowiedź, muszę to ogarnąć bo do tej pory bawiłem się HTC HD2 Leo do którego wrzucałem Andka.
Pawliko Posted February 27, 2016 Posted February 27, 2016 2 minuty temu, Miodeczek napisał: baaaardzo dziękuje za odpowiedź, muszę to ogarnąć bo do tej pory bawiłem się HTC HD2 Leo do którego wrzucałem Andka. https://miuipolska.pl/instalacja-miui-mi-note-promi4i/ Polecam metode numer 2. Jak bedziesz mial jakies problemy/pytania to pisz w odpowiednim dziale.
Recommended Posts