nowakdinho Posted June 30, 2014 Share Posted June 30, 2014 (edited) Witam wszystkich forumowiczów, jestem tu nowy, jak napisałem w złym dziale proszę o przeniesienie. Wczoraj przyszedł do mnie xiaomi Redmi Note, bardzo mi się podoba ale mam dwa problemy... 1. Jak przenieść aplikacje na kartę SD? Próbowałem wszystkiego, folder Mount itd. Niby wszystko ok, ale aplikacje po kilku sekundach się wyłączają... 2. W grach, np real racing 3, asphalt8 strasznie słabo działa dotyk, sterowanie dotykiem jest praktycznie niemożliwe, nawet jeśli steruje się sensorem, a tylko hamuje dotykiem. Proszę o pomoc Edited June 30, 2014 by nowakdinho Link to comment Share on other sites More sharing options...
jareczeeek Posted June 30, 2014 Share Posted June 30, 2014 Witam. Czy mozna jakoś przenieść aplikacje i pliki na kartę pamieci lub czy jest mozliwa domyślna instalacja na karcie? Bo pamięć tel to 8Gb a to dla mnie za mało .mam kartę 32Gb i chcę ją wykorzystać. Proszę o pomoc, może o jakiś poradnik jak to zrobić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted June 30, 2014 Share Posted June 30, 2014 Jak masz ROM MIUI Polska to dane aplikacji lecą na SD, nic nie trzeba robić... Co do drugiego to nie mam pojęcia. Nie masz jakiejś folii na ekranie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jareczeeek Posted June 30, 2014 Share Posted June 30, 2014 (edited) to ten poradnik służy do instalacji miui polska w xiaomi redmi note wcdma ??? http://miuipolska.pl/instalacja-xiaomi/ Edited June 30, 2014 by jareczeeek Link to comment Share on other sites More sharing options...
nowakdinho Posted June 30, 2014 Author Share Posted June 30, 2014 Ja mam miui polska a instalują się aplikacje na wewnętrznej.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted July 1, 2014 Share Posted July 1, 2014 Tak, ten poradnik. Tylko a Redmi 1S aplikacje są na wewnętrznej, w 1 i Note na SD. Wiadomo, że aplikacja będzie na tel, ale jej dane i większość rozmiaru na SD w folderze Android. Jeśli tak nie jest to spróbujcie factory reset. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mtmwielgosz Posted July 1, 2014 Share Posted July 1, 2014 Sprawdź czy to jest oryginał bo ja nie mam żadnego problemu z dotykiem. Wysłane z mojego HM NOTE 1W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
nowakdinho Posted July 1, 2014 Author Share Posted July 1, 2014 (edited) Oryginał na 100%. Dotyk normalnie dziala bdb, tylko w grach sie psuje. No właśnie nie instalując się na karcie a mam miui polska... Edited July 1, 2014 by nowakdinho 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nowakdinho Posted July 1, 2014 Author Share Posted July 1, 2014 Dalej nic, ciągle uparcie zapisuje się na wewnętrznej... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted July 1, 2014 Share Posted July 1, 2014 Na karcie nie ma folderu Android? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nowakdinho Posted July 1, 2014 Author Share Posted July 1, 2014 Jest, ale wydaje mi się ze został z poprzedniego tel, na którym przenosiłem aplikacje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Re4ctioN Posted July 1, 2014 Share Posted July 1, 2014 Jest, ale wydaje mi się ze został z poprzedniego tel, na którym przenosiłem aplikacje To wyczyść kartę (robiąc uprzednio jakiś backup danych coby nie potracić czegoś dla Ciebie ważnego) i zainstaluj kilka aplikacji/gier - na karcie SD powinien utworzyć się folder Android a w nim data (tam powinny być dane aplikacji) i obb (z tego co się orientuję to do obb lecą gry ale nie wiem czy to zasada). Link to comment Share on other sites More sharing options...
nowakdinho Posted July 1, 2014 Author Share Posted July 1, 2014 Wrócę do domu to spróbuje, dzieki Link to comment Share on other sites More sharing options...
stola1993 Posted July 3, 2014 Share Posted July 3, 2014 mam miui polska wersja stable i za cholere nie mgoe przeniesc na karte sd nic ... ;/ aplikacje i wszystko instaluje sie na wewnetrznej, co zrobic ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kubeck Posted July 3, 2014 Share Posted July 3, 2014 Instalować Link2SD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
znafca Posted July 4, 2014 Share Posted July 4, 2014 Ja używam na tym telefonie GL to SD, działa super. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nowakdinho Posted July 4, 2014 Author Share Posted July 4, 2014 Jest ktoś z okolic Szczecina kto się na tym zna? I pomoglby za opłatą? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kubeck Posted July 4, 2014 Share Posted July 4, 2014 (edited) Odpal gparted (lub jakiś odpowiednik jeśli masz Windowsa, np. MiniTool Partition Wizard). Dzielisz kartę SD na dwie partycje. Pierwsza musi być FAT (aby Windows mógł ją odczytać, będziesz na niej miał swoje dane), a drugą zrób EXT2 (aplikacje). Włączasz Link2SD, wybierasz EXT2, twój telefon zostaje zrestartowany. I to tyle. EDIT: Aha, no i zrób sobie backup tego co masz na karcie, tak na wszelki wypadek. Edited July 4, 2014 by Kubeck Link to comment Share on other sites More sharing options...
darek2105 Posted July 12, 2014 Share Posted July 12, 2014 (edited) Czy jest jakiś normalny sposób na to żeby Note widział i korzystał w normalny sposób z karty sd? W chwili obecnej nie jest to możliwe: link2sd np. podaje komunikat że telefon ma emulację karty sd i nie może przenieś aplikacji na sd. Kombinowałem z dwiema partycjami na karcie sd: jedna z fat32 i druga ext2. Niestety nie działa to jak powinno. Telefon widzi tylko partycję fat32 i umożliwia tylko częsciowe z niej korzystanie. Nie da się w normalny sposób korzystać z karty sd, jak na innych telefonach. Czy da się to poprawić? Edited July 12, 2014 by darek2105 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted July 12, 2014 Share Posted July 12, 2014 Z setny wątek na ten sam temat, wystarczy poszukać -.- W Redmi Note aplikacje są na tel, ale dane aplikacji idą na SD... Inaczej nie zrobisz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darek2105 Posted July 12, 2014 Share Posted July 12, 2014 Setny wątek i gucio t tego. Szukałem! Forum po jest żeby pytać, więc nie rozumiem dąsów! Tak będzie zawsze "W Redmi Note aplikacje są na tel, ale dane aplikacji idą na SD"? czy pojawi się jakieś uaktualnienie żeby było normalnie. A jak sformatować kartę>> na fat32? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted July 12, 2014 Share Posted July 12, 2014 Nigdy nie będzie. Miui v5 nie ma takiej funkcji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wasabi Posted July 14, 2014 Share Posted July 14, 2014 Zainstalowałem MIUI POLSKA w Redmi WCDMA i zdjęcia i aplikacje lądują na karcie pamięci, czyli z tego co czytam jest ok. Zabrałem się za Note i tutaj problem. Rom elegancko jest (zgłasza 4.2.2 JDQ39 MIUI-4.6.15), kartę pamięci widzi jako nośnik SD i nijak nic nie ląduje na niej (oprócz aplikacji które mają w standardzie wykorzystanie karty np. OsmAnd). Zdjęcia, apki, wszystko do pamięci wewnętrznej idzie. Próbowałem formatować kartę na różne sposoby, dałem inną, mniejszą, kilka razy przywracałem system, kilka razy instalowałem ROM i nic. Czy to jest jakiś błąd w sofcie, czy to tylko u mnie? Aplikacje które wymagają zakładania partycji swap itd. nie działają, bo system gdy wykryje kartę, grzecznie formatuje ją na FAT. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wasabi Posted July 14, 2014 Share Posted July 14, 2014 Ok. Po kilku godzinach kombinowania i wgrywania zainstalowałem w końcu https://goo.im/devs/ibotpeaches/miuiandroid/releases/redmi-note/xiaomi.eu_multi_lcsh92_wet_jb9_JHDCNBE23.0_jb-4.2.zip/ . (wersja MULTI dla Note WCDMA). Zauważyłem następujące efekty. Kamerka nagrywa szybciej, system ładuje się również szybciej, zaczęła poprawnie działać aplikacja Link2SD (instalacja ROOT według opisu checkmate). Może jest jakiś problem z przyznawaniem praw w obecnej wersji PL, niby przyznaje ale jakoś chyba coś jest nie tak i może dlatego jest problem z tym montowaniem SD jako pamięci docelowej dla danych? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozek Posted July 14, 2014 Share Posted July 14, 2014 Czekam na odpowiedzi w temacie. Gdzie ustawić żeby wszystko szło na SD. Czy w ogóle,się da. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wasabi Posted July 15, 2014 Share Posted July 15, 2014 (edited) Zainstalowałem dzisiejszy ROM. Niestety nadal apki nie trafiają na kartę pamięci. W chwili obecnej wygląda na to, że trzeba się posiłkować programami zewnętrznymi. Ja po prostu przerzucam gry za pomocą GL to SD. Inne programy albo nie zajmują wiele miejsca, albo same pozwalają na wybranie gdzie trzymają dane. Odkryłem jeszcze jeden ciekawy problem. Otóż gdy zadziałał nad ranem alarm w systemowym budziku i został wyłączony, to po pierwszym odebranym połączeniu odpala jego dźwięk i nie daje się nijak wyłączyć. Pomaga restart. Tak było na poprzedniej wersji ROMU, to samo dzisiaj rano na wersji którą linkowałem wyżej. Zobaczymy rano jak będzie na dzisiejszej. . Po zmianie ROMU ponownie trzeba było zrobić ROOTa. Edited July 15, 2014 by wasabi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted July 15, 2014 Share Posted July 15, 2014 Z budzikiem jest to samo w Redmi 1. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted July 15, 2014 Share Posted July 15, 2014 I na portach dla v987/v967s też już od kilku wersji Link to comment Share on other sites More sharing options...
wasabi Posted July 16, 2014 Share Posted July 16, 2014 Zainstalowałem zegarek Timely, budzik nie sprawia problemu, ale wolałbym rozwiązanie systemowe, nie lubię dublować apek. Co zrobić, poczekamy na kolejne wydania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozek Posted July 16, 2014 Share Posted July 16, 2014 Raporty Miui Czy przez tę Apke mamy wysyłać zgłoszenia. Trafiają do Miui Polska. Buczy bateria .pisze ze zbiera informacje. Coś więcej .ktoś korzystał.Na Redmi pro można ustawić pogodynke (ekran blokady) Jak ustawić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted July 16, 2014 Share Posted July 16, 2014 (edited) Przez raporty MIUI idzie za chiński mur. Chyba jedynie logcat najprostsza droga, żeby Acid ogarnął. Tapatalk User from Mi2s Edited July 16, 2014 by kulig007 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozek Posted July 16, 2014 Share Posted July 16, 2014 A to myślałem ze to Acid zrobił. Apropo tego budziła powyżej Działa nie potrzeba restartowac czy cos tam. Uśpienie wyświetlacza juz mi się nie przestawia. ZROBIONE.Budzika Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted July 16, 2014 Share Posted July 16, 2014 Musisz ściągnąć lockscreen z pogodą np. THfs Advansed Weather w motywach. Potem możesz ustawić w motywy-kategorie-wlasne-ekran blokady-własne Tylko ja mam tutaj THL W200? Link to comment Share on other sites More sharing options...
znafca Posted July 17, 2014 Share Posted July 17, 2014 Polecam programik FolderMount, działa super, tyle że na darmowej wersji można przenieść 3 foldery tylko. Ja tam zapłaciłem 6.8zl warto. Zaznaczamy folder gdzie jest gra/program i przenosi to na kartę, później żeby z nich korzystać trzeba zamontować(cos jak deamon tools). Link to comment Share on other sites More sharing options...
wasabi Posted July 17, 2014 Share Posted July 17, 2014 (edited) Niestety w note ten sposób nie działa. Przynajmniej mi nie udało się zmusić go do działania. A partycje zakładałem chyba wszystkim co miałem pod ręką. Widział tylko FAT . W innych śmigło a tutaj nie. Edited July 18, 2014 by wasabi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts