hamsteer Posted July 26, 2014 Share Posted July 26, 2014 A jest możliwość zrobienia SWAPa i przeznaczenia części miejsca na SD? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted August 9, 2014 Share Posted August 9, 2014 Tu jest pewne rozwiązanie, powinno działać. http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=32148 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hamsteer Posted August 10, 2014 Share Posted August 10, 2014 Tu jest pewne rozwiązanie, powinno działać.http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=32148 Poczekam na miui 6. Może coś w tej kwestii poprawią a jeśli nie przetestuje ten sposób. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted August 10, 2014 Share Posted August 10, 2014 Nic nie poprawią. I żaden v6 tego nie zmieni. O ile w ogóle kiedykolwiek trafi na MTK... Wysłane z MI4 W Link to comment Share on other sites More sharing options...
hamsteer Posted August 10, 2014 Share Posted August 10, 2014 Nie pocieszasz:) Wydaje mi się jednak, że KK to minimum na które każdy liczy. Teraz byle telefon wychodzi albo dostaje aktualizacje do androida 4.4 nie wspominając, że na horyzoncie jest Android L. Skoro Xiaomi planuje wejść na kolejne rynki to licze, że jednak postarają się o aktualizacje do nowszej wersji. Sorry za off-topic Link to comment Share on other sites More sharing options...
nowakdinho Posted August 16, 2014 Author Share Posted August 16, 2014 Z setny wątek na ten sam temat, wystarczy poszukać -.- W Redmi Note aplikacje są na tel, ale dane aplikacji idą na SD... Inaczej nie zrobisz. No właśnie o to chodzi ze nie idą. Wszystko instaluje się w 100% na pamięci wewnętrznej. Mogę screena na mejla wysłać... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted August 16, 2014 Share Posted August 16, 2014 No niestety powinno, a nie działa. Chociaż w KK, który dostaniecie to nie będzie takiej funkcji i tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted August 16, 2014 Share Posted August 16, 2014 Czemu na maila? Tutaj wrzuć. A co wypluwa konsola po komendzie jako root: pm get-install-location? Nie tylko ja mam tutaj THL W200. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nowakdinho Posted August 17, 2014 Author Share Posted August 17, 2014 Czemu na maila? Tutaj wrzuć. A co wypluwa konsola po komendzie jako root: pm get-install-location? Nie tylko ja mam tutaj THL W200. tylko jak tutaj wrzucić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bololabich Posted September 20, 2014 Share Posted September 20, 2014 (edited) Tyle tu tego w tym temacie, że ni jak połąpać się nie idzie ale... app2sd nie spełnia zadania bo niestety można tylko same aplikacje przenieść na SD, a ich danych nie Sposób z tego linka: http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=32148 też nie jest idealny bo tylko kika aplikacji z nim działa, a reszte nadal trzeba zapisywać w pam. telefonu więc po wgraniu GTA SA nie ma miejsca nia nic wiecej i właśnie żadne gta z tym nie działa, a na fonie zmieści się tylko 1 Zainstalowałem MIUI POLSKA w Redmi WCDMA i zdjęcia i aplikacje lądują na karcie pamięci, czyli z tego co czytam jest ok. Zabrałem się za Note i tutaj problem. Rom elegancko jest (zgłasza 4.2.2 JDQ39 MIUI-4.6.15), kartę pamięci widzi jako nośnik SD i nijak nic nie ląduje na niej (oprócz aplikacji które mają w standardzie wykorzystanie karty np. OsmAnd). Zdjęcia, apki, wszystko do pamięci wewnętrznej idzie. Próbowałem formatować kartę na różne sposoby, dałem inną, mniejszą, kilka razy przywracałem system, kilka razy instalowałem ROM i nic. Czy to jest jakiś błąd w sofcie, czy to tylko u mnie? Aplikacje które wymagają zakładania partycji swap itd. nie działają, bo system gdy wykryje kartę, grzecznie formatuje ją na FAT. Czyli jeśli dobrze rozumiem aplikacje instalują się jak powinny i ich dane sa na SD czyli np pliki gta są na SD??? Ma ktoś sposób jak doprowadzić SD do porzątku algo jakiś inny rom nawet nie MIUI ale żeby jednak telefon był w pełni funcjonalny.. aż dziwne, ze do taj pory tego nie naprawili.... Edited September 20, 2014 by bololabich Link to comment Share on other sites More sharing options...
znafca Posted September 21, 2014 Share Posted September 21, 2014 Jak już pisałem wcześniej - programik FolderMount działa idealnie. Najpierw instalujesz gre/aplikacje w pamięci telefonu, w FolderMount zaznaczasz folder z danymi do tej gry/aplikacji i apka przenosi go na kartę sd. Po przeniesieniu musisz tylko tą gre/aplikacje zamontować i cieszyć się z wolnego miejsca w telefonie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bololabich Posted September 21, 2014 Share Posted September 21, 2014 OK działa tylko musiałem dać go do wyjątków w xextstorage i wtedy jak coś jest nie kompatybilne z modem można ogarnać tym Link to comment Share on other sites More sharing options...
raj Posted October 8, 2014 Share Posted October 8, 2014 Jak już pisałem wcześniej - programik FolderMount działa idealnie. Najpierw instalujesz gre/aplikacje w pamięci telefonu, w FolderMount zaznaczasz folder z danymi do tej gry/aplikacji i apka przenosi go na kartę sd. Po przeniesieniu musisz tylko tą gre/aplikacje zamontować i cieszyć się z wolnego miejsca w telefonie. A co w sytuacji gdy dane są cały czas dogrywane? Np. w Sygicu pobrałem sobie mapę Polski - FM przesunął ją na sd i super. Ale później pobrałem mapę UK i ta poszła do pamięci wewnętrznej a w FM nie było żadnych opcji aby coś z tym zrobić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
znafca Posted October 9, 2014 Share Posted October 9, 2014 W takiej sytuacji po prostu usuwasz katalog z FM - apka przenosi go z powrotem do pamięci telefonu. Wtedy przenosisz katalog od nowa na karte. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
raj Posted October 9, 2014 Share Posted October 9, 2014 ok, dzieki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts