Jump to content

Aplikacje na SD (połączony)

nowakdinho
 Share

Recommended Posts

• 2 weeks later...

Nie pocieszasz:) Wydaje mi się jednak, że KK to minimum na które każdy liczy. Teraz byle telefon wychodzi albo dostaje aktualizacje do androida 4.4 nie wspominając, że na horyzoncie jest Android L. Skoro Xiaomi planuje wejść na kolejne rynki to licze, że jednak postarają się o aktualizacje do nowszej wersji. Sorry za off-topic

Z setny wątek na ten sam temat, wystarczy poszukać -.-

W Redmi Note aplikacje są na tel, ale dane aplikacji idą na SD... Inaczej nie zrobisz.

No właśnie o to chodzi ze nie idą. Wszystko instaluje się w 100% na pamięci wewnętrznej. Mogę screena na mejla wysłać...

• 1 month later...

Tyle tu tego w tym temacie, że ni jak połąpać się nie idzie ale...
app2sd nie spełnia zadania bo niestety można tylko same aplikacje przenieść na SD, a ich danych nie :(

Sposób z tego linka: http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=32148 też nie jest idealny bo tylko kika aplikacji z nim działa, a reszte nadal trzeba zapisywać w pam. telefonu więc po wgraniu GTA SA nie ma miejsca nia nic wiecej :( i właśnie żadne gta z tym nie działa, a na fonie zmieści się tylko 1 :(

Zainstalowałem MIUI POLSKA w Redmi WCDMA i zdjęcia i aplikacje lądują na karcie pamięci, czyli z tego co czytam jest ok. Zabrałem się za Note i tutaj problem. Rom elegancko jest (zgłasza 4.2.2 JDQ39 MIUI-4.6.15), kartę pamięci widzi jako nośnik SD i nijak nic nie ląduje na niej (oprócz aplikacji które mają w standardzie wykorzystanie karty np. OsmAnd). Zdjęcia, apki, wszystko do pamięci wewnętrznej idzie. Próbowałem formatować kartę na różne sposoby, dałem inną, mniejszą, kilka razy przywracałem system, kilka razy instalowałem ROM i nic. Czy to jest jakiś błąd w sofcie, czy to tylko u mnie? 

Aplikacje które wymagają zakładania partycji swap itd. nie działają, bo system gdy wykryje kartę, grzecznie formatuje ją na FAT. 

Czyli jeśli dobrze rozumiem aplikacje instalują się jak powinny i ich dane sa na SD czyli np pliki gta są na SD???

Ma ktoś sposób jak doprowadzić SD do porzątku algo jakiś inny rom nawet nie MIUI ale żeby jednak telefon był w pełni funcjonalny.. aż dziwne, ze do taj pory tego nie naprawili....

Edited by bololabich

Jak już pisałem wcześniej - programik FolderMount działa idealnie. Najpierw instalujesz gre/aplikacje w pamięci telefonu, w FolderMount zaznaczasz folder z danymi do tej gry/aplikacji i apka przenosi go na kartę sd. Po przeniesieniu musisz tylko tą gre/aplikacje zamontować i cieszyć się z wolnego miejsca w telefonie. 

• 3 weeks later...

Jak już pisałem wcześniej - programik FolderMount działa idealnie. Najpierw instalujesz gre/aplikacje w pamięci telefonu, w FolderMount zaznaczasz folder z danymi do tej gry/aplikacji i apka przenosi go na kartę sd. Po przeniesieniu musisz tylko tą gre/aplikacje zamontować i cieszyć się z wolnego miejsca w telefonie. 

A co w sytuacji gdy dane są cały czas dogrywane?

Np. w Sygicu pobrałem sobie mapę Polski - FM przesunął ją na sd i super. Ale później pobrałem mapę UK i ta poszła do pamięci wewnętrznej a w FM nie było żadnych opcji aby coś z tym zrobić.

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...