bosniak Posted July 9, 2017 Share Posted July 9, 2017 (edited) Dzisiaj przeinstalowałem system z śmieciowego chińczyka wg turtoriala z tej strony i telefon nie ma zasięgu. "karta sim jest niezarejestrowana" Co robić? Przepraszam za zamieszanie chodzi o telefon córki Xiaomi Redmi 4 (chyba standard 2 GB ramu i dysk 16 GB) Edited July 11, 2017 by bosniak Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted July 9, 2017 Share Posted July 9, 2017 4 minuty temu, bosniak napisał: Dzisiaj przeinstalowałem system z śmieciowego chińczyka wg turtoriala z tej strony i telefon nie ma zasięgu. "karta sim jest niezarejestrowana" Co robić? A numery IMEI masz? Wgrałbym MiFlashem rom fastboot global dev, lub stable (dla twojego telefonu). Tylko nie wiadomo co ty tam teraz masz, czy odblokowany bl itd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosniak Posted July 10, 2017 Author Share Posted July 10, 2017 (edited) Mam odblokowany bootloader, zresztą to zawsze można sprawdzić. Imei mam, a wgrany jest Miui 8.3 by xiaomi.eu 7.5.25(rozwojowa). Telefon chodzi oprócz zasięgu i komunikatu "karta sim jest niezarejestrowana." Dodam jjeszcze że za każdym razem po włączeniu telefonu wywala komunikat o błędzie "klo bugreport" Edited July 10, 2017 by bosniak Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted July 11, 2017 Share Posted July 11, 2017 Dnia 10.07.2017 o 07:33, bosniak napisał: Telefon chodzi oprócz zasięgu i komunikatu "karta sim jest niezarejestrowana." Czyli nie działa. Zasięg sieci to podstawowa funkcjonalność telefonu komórkowego. Zrób tak, jak napisał @FromWP. Zgraj na początek swoje dane z telefonu (fotki, filmy, etc.), pobierz ROM fastboot i zainstaluj go poprzez MiFlash. Potem na nowo wgraj TWRP i ROM MIUI Polska/EU. Powinno pomóc. Tutorial MiFlash: i poradnik instalacji (pełnej), na podstawie instalacji w Redmi 4/Pro: Co do tego ostatniego, zmieniasz tylko ROMy - pobierasz właściwe dla Twojego modelu telefonu. Reszta tak samo. Zanim zaczniesz, poczytaj kilka razy, żeby mieć pewność, że nic nie umknęło. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebaf69 Posted June 26, 2018 Share Posted June 26, 2018 Witam Odswieze temat. Posiadam MI5 i dwie karty SIM, mam zainstalowane MIUI 10 8.6.21. jestem teraz poza granicami kraju i po wyjsciu z samolotu dostalem informacje ze karta SIM 1 i 2 nie zarejestrowana. Pokazuje zasieg i LTE ale nie moge nigdzie zadzwonic ani nie ma neta. Czy ktos mial cos podobnego i wie jak ten problem rozwiazac. Zawsze po wlaczeniu telefonu pojawia mi sie ten problem ale wybieram "ponow" i wszystko dziala. Niestety teraz dostaje komunikat po paru minutach ze karta sim nie zarejestrowana w Xiaomi. Nie mam pojecia co z tym zrobic a zalezy mi na mozliwosci dzwonienia, internet tez sie przyda ale to juz mniejszy problem. Z gory dziekuje za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudek Posted June 30, 2018 Share Posted June 30, 2018 1. NIe ten dział. 2. Spróbuj zmienić język w telefonie na angielski i przeprowadź procedurę jeszcze raz Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted July 16, 2018 Share Posted July 16, 2018 @rubidoux pokaż informacje IMEI ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts