shae Opublikowano 16 Czerwca 2017 Opublikowano 16 Czerwca 2017 Witam Od około miesiąca posiadam Redmi Note 4x (4 GB RAM, 64 GB pamięci, global ROM MIUI 8.2.1.0, Mediatek 10x2,11 GHz). Kupiony na Allegro, sprawdzony sprzedawca z serwisem itp. Generalnie jestem zadowolony ale jest kilka rzeczy, które mnie coraz częściej irytują, mianowicie: 1. Czasem zdarza się, że ktoś dzwoni (zarówno jak telefon leży bezczynnie jak i w sytuacji gdy coś na nim robię) a nie widać tego na ekranie - dzwonek leci, Mi Band wibruje i pokazuje połączenie a na ekranie po prostu widać pulpit. Nie mogę nic zrobić - odebrać, odrzucić itd. Dopiero jak przestanie dzwonić, pokazuje się komunikat o nieodebranym połączeniu, od kogo itd. Wówczas dopiero mogę oddzwonić. Czy ktoś miał podobny problem? 2. Kolejna sytuacja, również sporadyczna, to brak możliwości nawiązania połączenia z kimkolwiek - ciągle wybiera numer, bez sygnału. Po anulowaniu wybierania numeru w spisie połączeń widać tę próbę połączenia z adnotacją "nie połączono". Nie ma problemu z zasięgiem, do mnie w tym czasie można się dodzwonić ale ja nie mogę dzwonić. Pomaga dopiero ponowne uruchomienie telefonu. 3. Najmniejszy problem, ale jednak, dotyczy powiadomień - chodzi głównie o Messenger w wersji Lite. Losowo wybiera sobie kiedy mnie powiadomić o wiadomości, a kiedy nie. Ustawienia mam identyczne jak z eBayem, OLX i innymi aplikacjami, gdzie mogę otrzymywać wiadomości. One działają bez zarzutu, Messenger losowo. Może to wina tej konkretnej aplikacji, ale wolę zapytać. Z góry dziękuję za pomoc!
mgcompany Opublikowano 16 Czerwca 2017 Opublikowano 16 Czerwca 2017 Jeśli masz procesor Mediatek, to pomyliłeś dział, bo ten jest od wersji z Snapdragonem.
shae Opublikowano 16 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2017 Nie widzę działu dla Redmi Note 4X na MTK, tylko samo 4. No ale ok, temat założę tam, a ten proszę usunąć.
GoldSnickers Opublikowano 16 Czerwca 2017 Opublikowano 16 Czerwca 2017 Bo nie ma 4x z mediatekiem. Sprzedawca zrobił Cię w "ciula".
mgcompany Opublikowano 17 Czerwca 2017 Opublikowano 17 Czerwca 2017 Ehh... To, że kilku sprzedawców tak, go nazwało, to nie znaczy, że jest to 4X. Nie ma sensu rozwodzić się kolejny raz nad nazewnictwem. Ważniejszy jest podział na Note 4 z SoC od Qualcomma i SoC od Mediateka, a wtedy wszystko stanie się dużo jaśniejsze i czytelniejsze. Albo jeszcze prościej, wystarczy spojrzeć na nazwę kodową - Mediatek to nikel, Qualcomm to mido i to niezależnie od wersji pamięciowej czy global/international/china. @shae Praktycznie na każdym forum jest funkcja "Zgłoś post" jak tutaj, gdzie możesz wysłać info do moderatorów z adnotacją, że coś jest nie tak z postem.
KucyG Opublikowano 17 Czerwca 2017 Opublikowano 17 Czerwca 2017 Co do 2 twojego problemu, ja mam Redmi Note 2 i też czasami tak mam. Mogę tylko napisać, że u mnie pomaga włączenie (na jakieś 15 sek) i wyłączenie trybu samolotowego. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
GoldSnickers Opublikowano 17 Czerwca 2017 Opublikowano 17 Czerwca 2017 16 godzin temu, shae napisał: edit: a co do tego, że nie ma Redmi Note 4X z MediaTekiem, to jak mam rozumieć ten artykuł -> http://www.xiaomitoday.com/xiaomi-redmi-note-4x-higher-version-comes-464gb-memory-helio-x20-chip/, bo taki właśnie telefon mam. Oni sami sobie zaczynają robić syf w nazewnictwie jeśli to prawdziwe info o.O Już i tak namieszali z 4x i 4 global to jeszcze zrobią 4x z procesorem z...4 ? quo vadis xiaomi ? Swoją drogą do Twoich problemów: 1. Ja bym system wgrał na nowo (ale szukaj dziale odpowiedniego telefonu jak to zrobić) 2. Masz kartę w Play? 3. Musisz mesendżera dodać i do autostartu (opcja w uprawnieniach) jak i w baterii dodać, żeby mógł korzystać w tle. Chociaż ja mam gmaila ustawionego tak i też wybiera sam kiedy chce mnie o mailach powiadamiać
tpawel Opublikowano 17 Czerwca 2017 Opublikowano 17 Czerwca 2017 Ehh... To, że kilku sprzedawców tak, go nazwało, to nie znaczy, że jest to 4X. Nie ma sensu rozwodzić się kolejny raz nad nazewnictwem. Ważniejszy jest podział na Note 4 z SoC od Qualcomma i SoC od Mediateka, a wtedy wszystko stanie się dużo jaśniejsze i czytelniejsze. Albo jeszcze prościej, wystarczy spojrzeć na nazwę kodową - Mediatek to nikel, Qualcomm to mido i to niezależnie od wersji pamięciowej czy global/international/china. [mention=36174]shae[/mention] Praktycznie na każdym forum jest funkcja "Zgłoś post" jak tutaj, gdzie możesz wysłać info do moderatorów z adnotacją, że coś jest nie tak z postem. Na www.mi.com był 4x 4/64 z mtk więc to nie wymysl sprzedawcy
Acid Opublikowano 17 Czerwca 2017 Opublikowano 17 Czerwca 2017 Ehh... To, że kilku sprzedawców tak, go nazwało, to nie znaczy, że jest to 4X. Nie ma sensu rozwodzić się kolejny raz nad nazewnictwem. Ważniejszy jest podział na Note 4 z SoC od Qualcomma i SoC od Mediateka, a wtedy wszystko stanie się dużo jaśniejsze i czytelniejsze. Albo jeszcze prościej, wystarczy spojrzeć na nazwę kodową - Mediatek to nikel, Qualcomm to mido i to niezależnie od wersji pamięciowej czy global/international/china. [mention=36174]shae[/mention] Praktycznie na każdym forum jest funkcja "Zgłoś post" jak tutaj, gdzie możesz wysłać info do moderatorów z adnotacją, że coś jest nie tak z postem. Owszem kolego jest Note 4X na Mediateku (niestety). I jest 4X na pudełku. Jest to model w obudowie mido (bez śrubek) ale z płytą główną nikel. I jest to model 4+64.
FromWP Opublikowano 17 Czerwca 2017 Opublikowano 17 Czerwca 2017 Dokładnie tak, to nie nazewnictwo sprzedawców, tylko niestety Xiaomi a tu przykład http://fostertechnologies.pl/pl/p/Xiaomi-Redmi-NOTE-4X-PRO-464GB-Czarny-Mediatek/517
mgcompany Opublikowano 17 Czerwca 2017 Opublikowano 17 Czerwca 2017 O! To mój błąd. A Xiaomi jeszcze większy...
Rekomendowane odpowiedzi