Jump to content

Recommended Posts

Posted

To w takim razie ja się nie znam :D Może dlatego że zmieniam telefon średnio co dwa lata hehe. A udało się Wam rozwiązać problem z uciekającą baterią w nocy?

Posted

A jakiej ładowarki polecacie używać?
Oryginalnej Xiaomi z Quickcharge czy zwykłej nisko prądowej 5V/1.0A np od Samsunga?
Gdzieś kiedyś czytałem że lepiej dla baterii i jej żywotności ładować niskim napięciem ale dłużej niż szybko dużym napięciem i prądem

Ponawiam pytanie :)
Posted (edited)

Podłączam się do dyskusji.Niedawno osiągnąłem bardzo dobry wynik praktycznie cały czas WiFi+chrome+gry. W nocy mam włączony tryb oszczędzania oraz o danych godzinach nocnych załącza mi się tryb samolotowy. Soft xiaomi eu, chyba nawet lepiej niż na globalu. Wiem, że pewnie kolejna aktualizacja wszystko rozkruszy no ale cóż. Screenshot_2017-12-16-13-06-19-620_com_miui.securitycenter.thumb.png.fa25999b2d0fd8b8c452e2f1754b6d8b.png

@piesSą różne teorie ale w sumie logicznie myśląc to lepiej jest dla baterii, gdy ładujemy ją wolno i niskim napięciem. Ja jak mam czas to ładuję 2 amperową od starego telefonu. Nie ładuje się aż tak wolno(przynajmniej szybciej niż jak przez USB przy komputerze) a telefon się tak nie nagrzewa no i lepiej dla baterii.

Edited by avira
  • Like 1
Posted

@maciek04 Niestety nie, wcześniej siedziałem na globalu. U każdego ten SOT trochę inaczej wygląda więc nie kierowałbym się resztą i aktualizował chyba, że nie ma jakiś dużych zmian na nowej wersji.

Posted (edited)

Hej, czy ktoś z was miał może problem z dzwonkami mp3? Nijak nie mogę ich ustawić,są tylko polifoniczne te od producenta. Acha mam Mi A1. Oczywiście mp 3 mam wgrane.

Proszę o pomoc

Dorrka

Edited by Dorrka
Posted

Ja po aktualizacji swojego mi6 do 7.11.7 od MIUI Polska wyciągam od 100% do powiedzmy 10% jakieś 3-4 godziny SOT. Wcześniej było naprawdę świetnie, nie wiem co się stało. Żadna nowa aplikacja się nie pojawiła, w wykresach aplikacji też niczego podejrzanego nie ma.

Warto robić reset do fabrycznych czy lepiej czekać na jakąś kolejną aktualizacje?

Posted
8 godzin temu, GostekKP napisał:

Ja po aktualizacji swojego mi6 do 7.11.7 od MIUI Polska wyciągam od 100% do powiedzmy 10% jakieś 3-4 godziny SOT. Wcześniej było naprawdę świetnie, nie wiem co się stało. Żadna nowa aplikacja się nie pojawiła, w wykresach aplikacji też niczego podejrzanego nie ma.

Warto robić reset do fabrycznych czy lepiej czekać na jakąś kolejną aktualizacje?

A czysciles po aktualizacji dalvik i cache? 

Posted
Dnia 31.12.2017 o 20:38, Troc napisał:

A czysciles po aktualizacji dalvik i cache? 

Tak, czyściłem. Niestety to nie pomogło. 

Posted

Czekać mozna zawsze, ale po co :) W każdym razie mam juz Mi6 i ponawiam pytanie o baterię i softy Global i xiaomi.eu, czy są jakieś różnicew wydajności ogniwa?

Posted
1 godzinę temu, wojasheck napisał:
Czekać mozna zawsze, ale po co  W każdym razie mam juz Mi6 i ponawiam pytanie o baterię i softy Global i xiaomi.eu, czy są jakieś różnicew wydajności ogniwa?

Kilka postów wyżej jest mój post, jak chodzi Global 9.0.1.0. Po tym ss, notowałem dłuższe działanie na baterii, do 9/10h SoT nawet. Xiaomi.eu jeszcze nie instalowałem, nie czuję takiej potrzeby jeszcze. Może dopiero, jak oreo wyjdzie na dobrym devie, to wtedy zrobię flasha. 

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

• Like 1
Posted

Przyznać muszę że po przejściu z OnePlus3T na Mi6 jestem zachwycony baterią. Gdy tam w cyklu dobowym wyciągnąłem 6h SOT tak tu jak widać kosmos. Co ciekawe OP3T ma baterię 50mAh większą ale widać że ekran i optymalizacja to klucz do sukcesu. Mój pierwszy pełny cykl z Mi6:

55cde58370018d039e9697eedec6d918.jpg218bc84e76ffa4a56e817359dee0f116.jpg

• Like 1
Posted

@QMiui obstawiam, że Global Stable to ba dev'ie raczej takich cudów nie ma. Mój obecnie najlepszy wynik na dev 7.12.7 to 5h55 min i 17% baterii. Więc myślę, że przy 1% miałbym spokojnie 6h40-7h.

Posted
Wojasheck jaki soft na pokładzie jeśli możesz zaspokoić moją ciekawość i gdzie kupiłeś?
Mi6 z x-kom :) ROM Global Stable 9.0.2.0

• 3 weeks later...
Posted

Panowie telefonik będzie dziś u mnie, kupiłam za 1000zł :D Pytanko jak zoptymalizować aby jak najdłużej trzymał? Odinstalować jakieś apki? Jakieś ustawienia?

8-)

Posted
Panowie telefonik będzie dziś u mnie, kupiłam za 1000zł  Pytanko jak zoptymalizować aby jak najdłużej trzymał? Odinstalować jakieś apki? Jakieś ustawienia?
8-)
Ja od samego początku gdy dostałem telefon praktycznie nic nie zmieniałem i bateria trzyma super.
Teraz zmieniłem Miui na 9.2.2.0 i tylko wyłączyłem dostęp do lokalizacji bateria SoT potrafi przekraczać 7h

Posted
1 godzinę temu, majmaj napisał:

Panowie telefonik będzie dziś u mnie, kupiłam za 1000zł...

A gdzie to kupiłaś za taką kasę? 

Posted
A czy przypadkiem nie jest to wersja z 4GB Ramu ?
Ja swoją 6/64 za niecałe 1200 wyrwałem, ale miesiąc użytkowany

Posted (edited)

U Was opcja "telefon w trybie gotowości" też jedzie na równo z Ekranem?

PS:

Chyba że źle to rozumiem i im więcej telefonu w trybie gotowości tym lepiej :D

Edited by majmaj
Posted

Wszystkie funkcje składają się na te 100% czyli na logikę, mniej używasz ekranu, więcej telefon czuwa więc procent za to odpowiedzialny idzie w górę :)