fps Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 (edited) Dziś się budzę i takie coś na 8.2.1 Edited February 7, 2018 by fps Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 Snapchat naładował baterię? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fps Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 Telefon był chwilkę podłączony do ładowarki wieczorem dlatego tak to wygląda na wykresie. Wrażenie że te Oreo żre bardzo dużo baterii. Z resztą co kryje się pod pojęciem 'System Android'? Ściągnąłem sobie aplikacje Wakelock Detector (Root) i spróbuje przeanalizować tą sytuację. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 Ja bym korzystał z wersji Lite bo wersja root ma problem z Androidem 7.1 w górę Uprawnienia nadaje się przez adb. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fps Posted February 8, 2018 Share Posted February 8, 2018 Chyba wszystko jasne... Tylko że jak to wyłącze to co stracę? Da się to jakoś ogarnąć? Może to wina oreo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted February 8, 2018 Share Posted February 8, 2018 ROM eu oparty na Oreo będzie mieć błędy. Można zobaczyć które konkretnie z tych usług wybudzają. Jeśli masz jakieś synchronizacje czy kopie zapasowe no to coś tam będzie wybudzać. 9%to nie tragedia Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fps Posted February 8, 2018 Share Posted February 8, 2018 No to chyba pozostaje mi czekać na aktualizację. Link to comment Share on other sites More sharing options...
herrek Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 wg mnie bateria rewelka, 6h SOT, 1,5h rozmów i dwa dni trzymania- na koniec jeszcze 10% baterii pozostało, jak dla mnie super. Da się na noc jakoś automatycznie wyłączać wifi? - byłoby jeszcze lepiej MIUI 9.2.2.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thunderprobe Posted February 13, 2018 Share Posted February 13, 2018 Możecie podpowiedzieć co z tym zrobić? Telefon ma 3 tygodnie, takie wyniki pojawiły się bezpośrednio po aktualizacji do 9.2.2.0 - wcześniej regularnie były 3 pełne dni i 5-6h SOT. Teraz nie wyciąga nawet dnia i dwóch godzin SOT.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted February 13, 2018 Share Posted February 13, 2018 Zacznij od wipe. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fps Posted February 14, 2018 Share Posted February 14, 2018 3 godziny sot na ostatniej miuipolska to lipa. 8 godzin w tym 3 godziny ekran i zostało mi 16% Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted February 14, 2018 Share Posted February 14, 2018 9.2.3 OreoWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fps Posted February 14, 2018 Share Posted February 14, 2018 @wojasheck co to za wersja systemu? Pomożesz mi z tą baterią? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted February 15, 2018 Share Posted February 15, 2018 [mention=13091]wojasheck[/mention] co to za wersja systemu? Pomożesz mi z tą baterią? To Global Stable 9.2.3.0 na Oreo. Pokaż jakieś statystyki z Wakelock Detector itpWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fps Posted February 15, 2018 Share Posted February 15, 2018 (edited) @wojasheck mam błąd aplikacji. "Nie udało się wykonać tego zadania. Spróbuj ponownie później." Obecnie mam 68% 1h 40 minut ekranu. 3h 40 minut na baterii. Chyba uciekam na global stable bo tu bateria trzyma gorzej niż w lg z baterią 2150mah Edited February 15, 2018 by fps Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted February 15, 2018 Share Posted February 15, 2018 Dokładnie spróbuj stabilnejWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbiecik Posted February 15, 2018 Share Posted February 15, 2018 @fps daj sobie na wstrzymanie z Oreo bo ma dużo bugów. Lepiej wgrać 7.1.1 chyba, że bugi Ci nie będą przeszkadzać MI6 Global Beta 8.2.8 Oreo Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted February 15, 2018 Share Posted February 15, 2018 U mnie 9.2.3 nie jest wcale gorszy od poprzedniego na NougacieWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fps Posted February 15, 2018 Share Posted February 15, 2018 38 minut temu, zbiecik napisał: @fps daj sobie na wstrzymanie z Oreo bo ma dużo bugów. Lepiej wgrać 7.1.1 chyba, że bugi Ci nie będą przeszkadzać MI6 Global Beta 8.2.8 Oreo Właśnie wróciłem na 7.12.7 i wywalone na bugeo Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbiecik Posted February 15, 2018 Share Posted February 15, 2018 Powiadomienia to porażka, inbox i Gmail nie idzie zmusić do powiadomień, tak samo Twitter tak jak by powiadomienia były z 7.1.1 ale nie działają na Oreo , ciemne tło w pasku podczas odtwarzania Spotify, to tylko niektóre MI6 Global Beta 8.2.8 Oreo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas_Anderson Posted February 15, 2018 Share Posted February 15, 2018 Na moim Oreo jak nie działają mi powiadomienia to używam apki NotifiCon. Ona pomaga Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wkamil Posted February 15, 2018 Share Posted February 15, 2018 U mnie 9.2.3 nie jest wcale gorszy od poprzedniego na NougacieWysłane z mojego MI 6 przy użyciu TapatalkaSkąd ściągnąć global stable 9.2.3? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted February 15, 2018 Share Posted February 15, 2018 Powiadomienia to porażka, inbox i Gmail nie idzie zmusić do powiadomień, tak samo Twitter tak jak by powiadomienia były z 7.1.1 ale nie działają na Oreo , ciemne tło w pasku podczas odtwarzania Spotify, to tylko niektóre MI6 Global Beta 8.2.8 Oreo Wiesz że mówimy o Global Stable? Ty siedzisz na Becie. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbiecik Posted February 15, 2018 Share Posted February 15, 2018 Wiem, to tylko cytaty z forum miui, gdzie wszyscy odradzają instalację stabilnej wersji bo ma więcej bugów niż beta MI6 Global Beta 8.2.8 Oreo Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted February 16, 2018 Share Posted February 16, 2018 Bardzo ciekawe. Ja jakoś tych bugów nie mam Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
orte Posted February 16, 2018 Share Posted February 16, 2018 18 hours ago, wkamil said: 22 hours ago, wojasheck said: U mnie 9.2.3 nie jest wcale gorszy od poprzedniego na Nougacie Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Skąd ściągnąć global stable 9.2.3? http://bigota.d.miui.com/V9.2.3.0.OCAMIEK/miui_MI6Global_V9.2.3.0.OCAMIEK_650ad43775_8.0.zip 2 hours ago, wojasheck said: Bardzo ciekawe. Ja jakoś tych bugów nie mam Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Ani ja 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wkamil Posted February 17, 2018 Share Posted February 17, 2018 Dzięki, zainstalowane, specjalnie różnic w stosunku do 9.2.2 nie widzę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toldo Posted February 22, 2018 Share Posted February 22, 2018 Ostatni rom miuipolska. Imho lepiej niż na globalu.Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
majmaj Posted February 28, 2018 Share Posted February 28, 2018 Hej, czy mi sie wydaje tylko czy wyłączenie wybudzenia ekranu dwuklikiem znacznie polepsza prace baterii? Link to comment Share on other sites More sharing options...
flither Posted February 28, 2018 Share Posted February 28, 2018 Nie wydaje ci się. Nie wiem jak jest w MIUI bo nie próbowałem, ale generalnie przy uruchomionym dwukliku telefon nie przechodzi w głęboki sen (kernel musi czuwać nad ekranem). Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted March 2, 2018 Share Posted March 2, 2018 Dla osób narzekających na Oreo. Wyniki mam praktycznie takie same jak na poprzednim W tym ponad 30 min Mapy i większość w miejscu gdzie zasięg najlepszy nie jest. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
WTFaydh Posted March 2, 2018 Share Posted March 2, 2018 Takie czary u mnie dziś. Prawie cały dzień na 33% , ciekawe jak długo tak jeszcze wytrzyma. MIUI 9.2.3.0 Global Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted March 15, 2018 Share Posted March 15, 2018 Global Developer 8.3.8 - pierwszy pełen cyklWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipO21 Posted March 15, 2018 Share Posted March 15, 2018 jak ty to robisz że masz 10h SOT ? U mnie po 1,5 dnia to max 6h SOT przy LTE / WIFI lub max 7h... ma 9.2.2.0 miałem czasami i ponad 8h.. ale głównie po WIFI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted March 15, 2018 Share Posted March 15, 2018 W cyklu 1.5 doby mam około 9hWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts