miki_ Opublikowano 20 Maja 2014 Opublikowano 20 Maja 2014 Czy da sie modyfikować rozmiar czcionki zegara wyświetlanego na ekranie blokady? Często w motywach(także standardowym) czcionka mogłaby być większa. A data i dzień tygodnia to już są wyjątkowo małe Da sie to zmienić? 1
Acid Opublikowano 20 Maja 2014 Opublikowano 20 Maja 2014 Oczywiście. Musisz edytować Manifest.xml z pliku lockscreen w system/media/default (czy jakoś tak). Wysłane z MI3
miki_ Opublikowano 21 Maja 2014 Autor Opublikowano 21 Maja 2014 Uruchomiłem Menadżer Plików. Włączyłem wyświetlanie ukrytych plików i folderów. Nigdzie nie widzę folderu System Spróbowałem użyć funkcji "szukaj" i wyszukać plik manifest. Nie znajduje niczego takiego. Źle szukam?
ZduneX25 Opublikowano 21 Maja 2014 Opublikowano 21 Maja 2014 Od kiedy Menadżer plików ma dostęp do /system? Pobierz coś co wymaga roota.
miki_ Opublikowano 21 Maja 2014 Autor Opublikowano 21 Maja 2014 Skąd mam wiedzieć "Od kiedy Menadżer plików ma dostęp do /system?" Czy po uruchomieniu aplikacji pojawia sie komunikat "Aplikacja nie wyświetla zawartości folderu "system" ? U mnie takiego komunikatu nie ma - więc nie wiem o tym. Gdybym wiedział to bym nie pytał.
lucas7911 Opublikowano 21 Maja 2014 Opublikowano 21 Maja 2014 Spróbuj aplikacji typu "ROOT Explorer" z Google play
Acid Opublikowano 21 Maja 2014 Opublikowano 21 Maja 2014 Ludzie. Kto Wam powiedział że w telefonie? Przecież to samo macie w paczce zip. Tam modyfikacja co trzeba a potem sam plik albo z powrotem do zip i instalacja romu albo wrzucić plik do pamięci przez adb push. Wysłane z MI3
miki_ Opublikowano 21 Maja 2014 Autor Opublikowano 21 Maja 2014 Mam już wgląd do partycji systemowej. Zajoba zaraz dostanę. Nigdzie nie ma tego pliku manifest XML. Sprawdzałem na zainstalowanym systemie i w zipie ROM'u, który rozpakowałem. Wyszukiwarka w katalogu system telefonu ani w rozpakowanym ROM'ie nie znajduje pliku manifest. W rozpakowanym ROM'ie jest jeden manifest.mf i znajduje sie w katalogu ....\META-INF\MANIFEST.MF" Nie ma innych plików Manifest. Gdzie to badziewie siedzi?
szamanek Opublikowano 21 Maja 2014 Opublikowano 21 Maja 2014 Ściągnij motyw na kompa w postaci pliku *.mtz Tam masz folder \lockscreen\advance\ i w nim plik manifest.xml
ZduneX25 Opublikowano 22 Maja 2014 Opublikowano 22 Maja 2014 System - media - theme - default - plik lockscreen otwórz.
miki_ Opublikowano 22 Maja 2014 Autor Opublikowano 22 Maja 2014 System - media - theme - default - plik lockscreen otwórz. Otworzyłem ten plik - wszystko jest po chińsku.
Acid Opublikowano 22 Maja 2014 Opublikowano 22 Maja 2014 A czego się spodziewales? Manifest.xml jest dosyć prosty w budowie i kod można ogarnąć (sam kod nie jest chinski, a komentarze po znaku # nie mają znaczenia). Tylko tekst ekranu blokady jest chinski jeśli jest tam użyty zwykły tekst a nie np odnośnik do tłumaczenia. Wysłane z MI3
GeoT Opublikowano 23 Maja 2014 Opublikowano 23 Maja 2014 Kurczę kolego megainfo jak to czytam to na twoim miejscu bym lepiej się za to nie brał
Rekomendowane odpowiedzi