Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy da sie modyfikować rozmiar czcionki zegara wyświetlanego na ekranie blokady?

Często w motywach(także standardowym) czcionka mogłaby być większa. A data i dzień tygodnia to już są wyjątkowo małe

Da sie to zmienić?

• Like 1
Opublikowano

Uruchomiłem Menadżer Plików.

Włączyłem wyświetlanie ukrytych plików i folderów.

Nigdzie nie widzę folderu System

Spróbowałem użyć funkcji "szukaj" i wyszukać plik manifest. Nie znajduje niczego takiego.

Źle szukam?

Opublikowano

Skąd mam wiedzieć "Od kiedy Menadżer plików ma dostęp do /system?"

Czy po uruchomieniu aplikacji pojawia sie komunikat "Aplikacja nie wyświetla zawartości folderu "system" ? U mnie takiego komunikatu nie ma - więc nie wiem o tym.

Gdybym wiedział to bym nie pytał.

Opublikowano

Ludzie. Kto Wam powiedział że w telefonie? Przecież to samo macie w paczce zip. Tam modyfikacja co trzeba a potem sam plik albo z powrotem do zip i instalacja romu albo wrzucić plik do pamięci przez adb push.

Wysłane z MI3

Opublikowano

Mam już wgląd do partycji systemowej.

Zajoba zaraz dostanę. Nigdzie nie ma  tego pliku manifest XML.

Sprawdzałem na zainstalowanym systemie i w zipie ROM'u, który rozpakowałem.

Wyszukiwarka w katalogu system telefonu ani w rozpakowanym ROM'ie nie znajduje pliku manifest.

W rozpakowanym ROM'ie jest jeden manifest.mf i znajduje sie w katalogu ....\META-INF\MANIFEST.MF"

Nie ma innych plików Manifest.

Gdzie to badziewie siedzi?

Opublikowano

System - media - theme - default - plik lockscreen otwórz.

Otworzyłem ten plik - wszystko jest po chińsku.

Opublikowano

A czego się spodziewales? Manifest.xml jest dosyć prosty w budowie i kod można ogarnąć (sam kod nie jest chinski, a komentarze po znaku # nie mają znaczenia). Tylko tekst ekranu blokady jest chinski jeśli jest tam użyty zwykły tekst a nie np odnośnik do tłumaczenia.

Wysłane z MI3

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...