Jump to content

Z ciekawości - jaka soczewka i ekran

Lanney

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Znajomy zamawiał złotego 4/64 z chin RN4 na Snapdragonie z jakiegoś mało znanego mi sklepu i ma boe oraz samsunga, a czytnik niby ten lepszy.

Mój przyjdzie jakoś w przyszłym tygodniu. Czarny 4/64 z ibuygou z europejskiego magazynu to dam znać.

• 2 weeks later...

IMG_20171208_230124.thumb.jpg.08ed967c219672a3562dbd6c745941fd.jpgDziś tak porównywałem prędkość działania 4/64 z chin i 3/32 z Proline.

Mam wrażenie, że egzemplarz 3/32 ma kolor bieli na ekranie bardziej biały niż mój (mój na ostrzejszy jakby kolor ) - dodam że mogę się mylic bo jeden ma naklejoną folie od Nillkin a drugi flexible glass 3D 

Czy mogą występować takie różnice wynikające z zastosowania innych ekranów???

Edited by 90tomash

22 minuty temu, Damiannoo19 napisał:

Następny xD

Wszytko masz w tym wątku.
Ludzie, tak ciężko przejrzeć?

Czyżbym nie wspominał, ze totalny noob jestem jeśli chodzi o telefony ?:-(

Cytat

w dialerze wybierz *#*#6484#*#* i wybierz pierwszą opcję i wszystko będzie tam napisane.

Nie wiem co to dialer...

Dobra... nieważne mam...

Edit.

Dobra no to...

Back camera: Samsung... :x

Czytnik: FPC :?

LCD: Tianma

Jąder ten aparat faktycznie nie urywa...

Chociaż z ekranem dobrze trafiłem, ale szkoda mi jednak tego aparatu.

Edited by DyndaS

• 3 weeks later...

Czesc, zakupiłem niedawno redmi note 4 global w cyfrowe.pl. Dziś z ciekawości będąc w Carrefourze porównałem swój wyświetlacz z wystawowa wersja w wersji 3/32 i jestem w szoku Wyświetlacz w tamtym wystawowym jest bielszy i jakby miał większy kontrast... Ustawienia jasności wszystko tak samo ustawione. W czym jest problem? :o

@adriancoffee Nie wiem, czy zauważyłeś, ale Twój temat został połączony z innym. Spójrz na post https://miuipolska.pl/forum/topic/24804-z-ciekawości-jaka-soczewka-i-ekran/?do=findComment&comment=412977

22 godziny temu, adriancoffee napisał:

Oczywiście przed zakupem nie jestem w stanie zweryfikować jaki tam będzie wyświetlacz?

Niestety nie jesteśmy w stanie w żaden sposób tego stwierdzić

• 3 weeks later...

Cześć, pod koniec grudnia kupiłem Note 4 w wersji global. Trafiłem niestety na ekran otm1911 i jedyny zarzut jaki do niego mam to to, że jest żółty. 

Porównując go wersjami wystawowymi w sklepach stacjonarnych, widać, że tamte mają ładną biel, natomiast mój jest zółtawy. Chciałem więc sprzedać ten i kupić następny tak, żeby trafić na tianme nt....

Problem jest jednak taki, że te wystawowe chociaż mają ładniejsze kolory i biel, niesamowicie smużą przy przewijaniu czegokolwiek. 

WIna konkretnego egzemplarza czy ten tianmy tak mają? U mnie na otm1911 problem nie występuję, a jedyny zarzut to te żółtawe kolory.

Zmianiać, czy wpadne z deszczu pod rynne?

ustawienia zmieniałem. Wszystko okej, żadne tryby czytania nie są też włączone.

WIem, że to loteria i chcę w nią zagrać :D 

Pytanie czy takie smugi na tianmie to standard czy raczej wada tego wystawowego?

w moim otm1911 obraz jest płynny.

Swoją drogą, mam otm1901 w 5a i jest biały.

2 godziny temu, Big00s napisał:

Na Mi 5X mam otm1911 i biel jest biała, ale ghosting występuję znaczący.

U mnie biel jest hmm czerwono-zolta, gorsza nawet od 5a czy innych note 4, które oglądam na wystawach. Natomiast smużenia nie ma w ogóle, a właśnie zauważyłem je na tych ekranach tianma nt na wystawie, które choć kolory mają ładniejsze i biel to jednak zastanowiło mnie to smuzenie. Nawet z tym jest loteria?