majdan12 Posted September 6, 2017 Share Posted September 6, 2017 @Qniak Ja nadal nic złego nie widzę w swoim egzemplarzu. Używam telefonu jak każdego innego z uśmiechem na twarzy. Może za krótko się bawiłem telefonami z AMOLED? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jaqjordan Posted September 16, 2017 Share Posted September 16, 2017 Redmi Note 4X kupiony w Polsce na Allegro 2 tygodnie temu. Kolor czarno-szary. Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edek Posted September 20, 2017 Share Posted September 20, 2017 (edited) 4/64 black kupiony w proline.pl Edited September 20, 2017 by Edek Link to comment Share on other sites More sharing options...
vaxel Posted October 22, 2017 Share Posted October 22, 2017 No niestety ja też mam szajsunga . Link to comment Share on other sites More sharing options...
baacik360 Posted October 23, 2017 Share Posted October 23, 2017 Jak wam się objawia te smużenie ekranu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vaxel Posted October 23, 2017 Share Posted October 23, 2017 1 godzinę temu, baacik360 napisał: Jak wam się objawia te smużenie ekranu ? Czyli co mam sprawdzi?żeby zobaczyć to smużenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamcza Posted October 26, 2017 Share Posted October 26, 2017 przy przewijaniu chyhba, ale nie wiem u mnie tego nie ma . Pamietam na amoledach przy cmienych tlach i mininimalnym podswitleniu efekt bardzo widoczny w niektorych modelch. Link to comment Share on other sites More sharing options...
acocieto Posted November 5, 2017 Share Posted November 5, 2017 Występuje u Was przy max zbiliżeniu pixeloza obrazu? Na wykonym zdjęciu nie ma ich, ale no na RN3 czy R3 nie ma takiego ficzera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam606336 Posted November 26, 2017 Share Posted November 26, 2017 (edited) Witam, zastanawiam się co to mam za ekran w moim redmi note 4x global, może ktoś będzie wiedział Qcom, mdss dsi otm 1911 fhd video Edited November 26, 2017 by Adam606336 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rajzerek Posted November 26, 2017 Share Posted November 26, 2017 Boe Link to comment Share on other sites More sharing options...
DyndaS Posted November 28, 2017 Share Posted November 28, 2017 Znajomy zamawiał złotego 4/64 z chin RN4 na Snapdragonie z jakiegoś mało znanego mi sklepu i ma boe oraz samsunga, a czytnik niby ten lepszy. Mój przyjdzie jakoś w przyszłym tygodniu. Czarny 4/64 z ibuygou z europejskiego magazynu to dam znać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
90tomash Posted December 8, 2017 Share Posted December 8, 2017 (edited) Dziś tak porównywałem prędkość działania 4/64 z chin i 3/32 z Proline. Mam wrażenie, że egzemplarz 3/32 ma kolor bieli na ekranie bardziej biały niż mój (mój na ostrzejszy jakby kolor ) - dodam że mogę się mylic bo jeden ma naklejoną folie od Nillkin a drugi flexible glass 3D Czy mogą występować takie różnice wynikające z zastosowania innych ekranów??? Edited December 8, 2017 by 90tomash Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damiannoo19 Posted December 9, 2017 Share Posted December 9, 2017 Przecież masz napisane w tym wątku co i jak.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
90tomash Posted December 10, 2017 Share Posted December 10, 2017 W sensie że to normalne?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damiannoo19 Posted December 10, 2017 Share Posted December 10, 2017 Jeszcze raz napiszę Ci to samo, bo chyba nie zrozumiałeś. Wszytko masz w tym wątku. Wystarczy przejrzeć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DyndaS Posted December 11, 2017 Share Posted December 11, 2017 Może troch głupie pytanie... ale jak to dokładnie sprawdzić w RN4X MIUI 8 ? Chodzi o to menu z tym co tam siedzi w telefonie. Jeśli chodzi o telefony, to ja totalny noob jestem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damiannoo19 Posted December 11, 2017 Share Posted December 11, 2017 Następny xDWszytko masz w tym wątku. Ludzie, tak ciężko przejrzeć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DyndaS Posted December 11, 2017 Share Posted December 11, 2017 (edited) 22 minuty temu, Damiannoo19 napisał: Następny xD Wszytko masz w tym wątku. Ludzie, tak ciężko przejrzeć? Czyżbym nie wspominał, ze totalny noob jestem jeśli chodzi o telefony ? Cytat w dialerze wybierz *#*#6484#*#* i wybierz pierwszą opcję i wszystko będzie tam napisane. Nie wiem co to dialer... Dobra... nieważne mam... Edit. Dobra no to... Back camera: Samsung... Czytnik: FPC LCD: Tianma Jąder ten aparat faktycznie nie urywa... Chociaż z ekranem dobrze trafiłem, ale szkoda mi jednak tego aparatu. Edited December 11, 2017 by DyndaS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damiannoo19 Posted December 12, 2017 Share Posted December 12, 2017 Wiesz, zawsze możesz poszukać jakieś informacji. Bycie noobem nie ma znaczenia. Co do aparatu. W telefonie za 500 zł nie spodziewałbym się dobrego aparatu Link to comment Share on other sites More sharing options...
DyndaS Posted December 12, 2017 Share Posted December 12, 2017 Zawsze była opcja trafienia na sony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek1313 Posted December 13, 2017 Share Posted December 13, 2017 Pytanko co to za ekran? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
DyndaS Posted December 13, 2017 Share Posted December 13, 2017 Wklep to w przeglądarkę... No ale to ten gorszy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adriancoffee Posted December 28, 2017 Share Posted December 28, 2017 Czesc, zakupiłem niedawno redmi note 4 global w cyfrowe.pl. Dziś z ciekawości będąc w Carrefourze porównałem swój wyświetlacz z wystawowa wersja w wersji 3/32 i jestem w szoku Wyświetlacz w tamtym wystawowym jest bielszy i jakby miał większy kontrast... Ustawienia jasności wszystko tak samo ustawione. W czym jest problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piskor Posted December 28, 2017 Share Posted December 28, 2017 16 minut temu, adriancoffee napisał: W czym jest problem? W różnych producentach wyświetlaczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adriancoffee Posted December 28, 2017 Share Posted December 28, 2017 Ahh, czyli nic z tym nie zrobie? Te wystawowe w kerfurze są ładniejsze, bardziej jaskrawe i kolory mają większy kontrast. Trochę nie fajnie jak to zobaczyłem. Oczywiście przed zakupem nie jestem w stanie zweryfikować jaki tam będzie wyświetlacz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adriancoffee Posted December 29, 2017 Share Posted December 29, 2017 Przewaliłem cały internet. OTM1911 to ponoć nowy ekran Tianma, używany też w Mi A1. Ktoś coś o tym wie czy jako jedyny mam taki ekran? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piskor Posted December 29, 2017 Share Posted December 29, 2017 @adriancoffee Nie wiem, czy zauważyłeś, ale Twój temat został połączony z innym. Spójrz na post https://miuipolska.pl/forum/topic/24804-z-ciekawości-jaka-soczewka-i-ekran/?do=findComment&comment=412977 22 godziny temu, adriancoffee napisał: Oczywiście przed zakupem nie jestem w stanie zweryfikować jaki tam będzie wyświetlacz? Niestety nie jesteśmy w stanie w żaden sposób tego stwierdzić Link to comment Share on other sites More sharing options...
adriancoffee Posted January 19, 2018 Share Posted January 19, 2018 Cześć, pod koniec grudnia kupiłem Note 4 w wersji global. Trafiłem niestety na ekran otm1911 i jedyny zarzut jaki do niego mam to to, że jest żółty. Porównując go wersjami wystawowymi w sklepach stacjonarnych, widać, że tamte mają ładną biel, natomiast mój jest zółtawy. Chciałem więc sprzedać ten i kupić następny tak, żeby trafić na tianme nt.... Problem jest jednak taki, że te wystawowe chociaż mają ładniejsze kolory i biel, niesamowicie smużą przy przewijaniu czegokolwiek. WIna konkretnego egzemplarza czy ten tianmy tak mają? U mnie na otm1911 problem nie występuję, a jedyny zarzut to te żółtawe kolory. Zmianiać, czy wpadne z deszczu pod rynne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dd4422 Posted January 19, 2018 Share Posted January 19, 2018 (edited) A próbowałeś zmienić w ustawienia -wyświetlacz- kontrast i kolory? Jaki masz rom? Edited January 19, 2018 by dd4422 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomoS Posted January 19, 2018 Share Posted January 19, 2018 Nie da się tak po prostu zamówić wersji z konkretnym ekranem. To jest loteria co dostaniesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adriancoffee Posted January 19, 2018 Share Posted January 19, 2018 ustawienia zmieniałem. Wszystko okej, żadne tryby czytania nie są też włączone. WIem, że to loteria i chcę w nią zagrać Pytanie czy takie smugi na tianmie to standard czy raczej wada tego wystawowego? w moim otm1911 obraz jest płynny. Swoją drogą, mam otm1901 w 5a i jest biały. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adriancoffee Posted January 19, 2018 Share Posted January 19, 2018 2 godziny temu, dd4422 napisał: A próbowałeś zmienić w ustawienia -wyświetlacz- kontrast i kolory? Jaki masz rom? rom? mam wersje global - android 7 i i miui9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big00s Posted January 19, 2018 Share Posted January 19, 2018 Na Mi 5X mam otm1911 i biel jest biała, ale ghosting występuję znaczący. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adriancoffee Posted January 19, 2018 Share Posted January 19, 2018 2 godziny temu, Big00s napisał: Na Mi 5X mam otm1911 i biel jest biała, ale ghosting występuję znaczący. U mnie biel jest hmm czerwono-zolta, gorsza nawet od 5a czy innych note 4, które oglądam na wystawach. Natomiast smużenia nie ma w ogóle, a właśnie zauważyłem je na tych ekranach tianma nt na wystawie, które choć kolory mają ładniejsze i biel to jednak zastanowiło mnie to smuzenie. Nawet z tym jest loteria? Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawek.n Posted January 19, 2018 Share Posted January 19, 2018 Może w Ustawieniach, Wyświetlacz tam ustawić temperaturę kolorów....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts