Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wlasniedostalem telefon i mam dwa pytania

1 jak zainstalowac google market? 

2 dostalem do telefonu cos jak zatyczka do wejscia sluchawkowego czy ktos tez to dostal i czy wlasnie takie jest przyznaczenie tego?

Jak Acid powiedział. Zainstalować ROM Miuipolska a co do drugiego pytania, to najprawdopodobniej dostałeś Xiaomi MiKey. Bardzo fajny gadżet. Jest o nim temat na forum.

http://miuipolska.pl/forum/topic/2501-xiaomi-mikey/

Opublikowano

Po zainstalowaniu z googleplay apki HD Camera Ultra zdjecia z przedniego aparatu robione są w rozdzielczości 2592x1936, czyli 5Mega

Opublikowano

Jak już pisałem ten procek u innych firm np.Lenovo wypuściął już smarty z kit kat.

Więc dla tego pytam .

Co może być u nas problemem.

Skończymy na stabilne "50",ale bez kit kata kata

Opublikowano

Walić tego KitKata co nic nie zmieni, lepiej poczekać na Androida L - czytaj trzeba kupić nowe urządzenie bo z obecnych tylko Mi-3 może dostanie.

Jestem ciekaw co w Xiaomi sobie myślą? Android L na horyzoncie, na razie jest tylko developer preview, ALE:

-Na rynku nadal nie ma Mi-3s (i raczej nie będzie),

-Z całego portfolio tylko Mi-3 ma najnowszego Androida,

-wyjdzie Mi-4 pewnie z 4.4 KitKat a na MIUI bazowane na L ile trzeba będzie czekać? Rok? Bo na KitKata tyle czekano.

-Zepsuli cykl wydawniczy MIUI a v6 jak nie było tak nie ma.

-Coraz więcej ludzi na forum miui.en się delikatnie mówiąc wkurza, przesadzona miłość w komentarzach powoli zmienia się we wściekłość.

Są dwie opcje - albo szykują jakąś bombę albo pogubili się, popularność ich zjadła, skupiają się na jakichś pierdółkach typu MiKeye albo routery. Obstawiam to drugie.

Co chwila chwalą się ile nie sprzedali, że Q1 w 2014 był tam 271% lepszy od Q1 roku ubiegłego, a do roboty się zabrać chyba nie chcą albo już nie mają pomysłu i jadą na fejmie :D

Opublikowano

Nie masz co prawda takiej możliwości ale ja mam by zestawić obok MI2 i MI3. 

Pomimo KK w MI3 to nie widać specjalnie różnicy. W tych telefonach jest MIUI a nie baza Androida o jakiś tam kolejnym numerku.

Szybkość MI3 jest większa (porównując z MI2) z powodu podzespołów a nie androida. To samo z baterią. To MIUI tym steruje a nie Kitkat. 

Nie mówię, że nie powinien MI2 dostać update do KK bo powinien z uwagi na kompatybilność aplikacji z wyższymi wersjami i co za tym idzie obsługą nowych standardów i technologii np. smart watch. Chociaż port 4.4 jest dla MI2. 

Btw: nie będzie MI3S. Będzie MI4. W 4.7.8 w jednym z plików konfiguracji profili napisali wprost LEO | MI-4.

Opublikowano

Mi3S z nazwy powinien być w tej samej obudowie co Mi3, a nawet IBuyGou pokazał z fabryki zdjęcia, obudowa całkiem inna.

Myślę że Xiaomi próbuje zrobić v6 i wydać jednocześnie na wszystkie flagowce, dlatego mamy zastój. Seria Redmi długo poczeka albo wcale nie dostanie. Mediatek chyba jeszcze nie wydał 4.4 dla 6589, więc sądzę, że nie dostaniemy więcej niż 4.2 na Redmi 1.

Opublikowano (edytowane)

Nie masz co prawda takiej możliwości ale ja mam by zestawić obok MI2 i MI3. 

Pomimo KK w MI3 to nie widać specjalnie różnicy. W tych telefonach jest MIUI a nie baza Androida o jakiś tam kolejnym numerku.

Szybkość MI3 jest większa (porównując z MI2) z powodu podzespołów a nie androida. To samo z baterią. To MIUI tym steruje a nie Kitkat. 

Hmm, ciężko mi coś teraz napisać ;)

Bardziej chodziło mi to, że taki Mi-3 na Androida L, który wyjdzie +- we wrześniu, to Mi-3 będzie musiał bardzo długo czekać - o ile w ogóle się doczeka.

Android L to strzał w 10-tkę, większa rewolucja lub Jelly Bean jak wychodził - ulepszony ART zamiast Dalvika, projekt Volta itd. Dla mnie bomba - na to czekałem. Ciekawe co jeszcze wniesie L jak wyjdzie oficjalnie ;)

Dalvik dawał radę ale na 1.6 albo Froyo, później było coraz gorzej.

Edytowane przez checkmate
Gość zydowsky
Opublikowano

Ciekawe czy MI4 będzie miało Miui v6 i Andro L. Raczej zostaną przy kk?

Opublikowano

Za miui stoimy murem.

Chciałbym wypróbować miui na zte nubia z5 s.

Gdyby było wsparcie wcześniej to pewnie pisał bym teraz z Nubia.

No bo my wszyscy lubimy się pobawić jak duże dzieci.

Mamy Miui Polska

Zgraną pake na forum.

No i do szczęścia potrzeba nam Kit kat i L-ki.

Pozdrawiam wszystkich i dziękuję wszystkim za MIUI POLSKA

Opublikowano (edytowane)

iał

Taki głupi problem ma znajomy, którego namówiłem na Redmi Note: po 2 tygodniach użytkowania przestała działaś regulacja jasności. Ekran cały czas świeci na maksa. Suwanie suwaczkiem regulacji - bez efektu. Wyłączanie oraz włączania automatycznej regulacji jasności - bez efektu. Miałem go w rękach i sam próbowałem - w żaden sposób, nie byłem w stanie zmniejszyć tej jasności. Restarty nie pomagały.

Ktoś się zetknął z takim problemem?

Edytowane przez latet
Opublikowano (edytowane)

Po prawie miesiącu czekania, wspomożeniu budżetu vatem dostałem nota. Wykonanie i ogólne wrażenie na plus. Zainstalowane Miui Polska i root. Koma subiektywnie około 2x szybsza od leciwego s2. Tylko jedną rzecz mnie irytuje, czyli automatyczna regulacja jasności.

Działa to tragicznie w porównaniu do szajsunga s2

Edytowane przez nik
Opublikowano

Witam wszystkich.

nik - 

od kogo zamawiałeś i jaką pocztą paczka szła jeśli mogę wiedzieć?

jak się VAT płaci to od ceny samego telefonu czy od całości przesyłki, jeśli zamawiałem jeszcze jakieś pierdoły typu etui, osłona itp. za małą kwotę?

Opublikowano

Zamawialem w pandawill. Paczka była nadana jako gift, bez logo sklepu, z deklaracją na 25$ a mimo to się nią zainteresowali :-( przesyłka szła tak: Singapur, wer Warszawa, wer Zabrze i tam vat. Paczkę otwierał pracownik poczty bo później zaklejali swoja taśmą, pewnie weryfikowali to z otrzymaną transakcją zakupu i płatności.

Opublikowano

aha, w sumie z jakiego sklepu itd. i w jaki rejon Polski to pewno bez różnicy, jak mają sprawdzić to i tak sprawdzą :(

ale VAT płaciłeś od całości czy na tylko od telefonu a np. etui już nie? czy miałeś tylko jedną pozycję na zamówieniu?

Opublikowano

W tej pandzie to ja i znajomi zamawialismy już trochę i pierwszy raz vat. Kiedyś brałem z aliexpres haiera i tez poszlo przez Zabrze i też vat. Więc to loteria. A w swoim zamówieniu miałem tylko kome bez etui czy innych pier**l. Więc nie wiem czy też by ewentualnie policzyli.

• Like 1
Opublikowano

Ja muszę ciągle przestawiać wygaszanie ekranu, wracaja ustawienia do fabrycznych.

Pewnie będzie poprawka w stable.

Mam od kąd istnieje ten temat

,ani razu się sam nie zrestartował.

Opublikowano

,ani razu się sam nie zrestartował.

´"Mój" egzemplarz już 3 razy sam się wyłączył. Nie zrestartował, ale wyłączył. Bateria "siedzi" bardzo mocno.

Opublikowano

Dodany został mikey i mobileuncle, to pierwsze jeszcze nie wiem co to jest ale to drugie nie wiem po co. Przez mobileuncle wgrywalem Romy w innych telefonach a tu nie ma takiej potrzeby, dla tego moje pytanie po co to. A napiszcie mi co i jak z tym mikey.