checkmate Posted May 13, 2014 Posted May 13, 2014 Jaśniej mógłbyś trochę?? Zamówiłeś Note WCDMA, tak? W takim razie jaka cena i gdzie kupiony? No i oczywiście kiedy mniej więcej zamówiłeś/dostaniesz go?
jozek Posted May 13, 2014 Author Posted May 13, 2014 Póki co odsyłam na poniższy link widać że Polacy zaczynają kupować . A jak przyjedzie to zaczniemy od video .coś wkleję. http://miuipolska.pl/redmi-note-pro-wcdma-na-ibuygou-com/ Czekam na korespondencję ze sklepu . Będę informował. 1
checkmate Posted May 13, 2014 Posted May 13, 2014 Aha, to nic nowego, zamawiajcie, ja tam czekam na pierwsze polskie recenzje wersji z 2GB RAM, jak będzie spoko to zamówię z tańszego źródła, aż tak mi się nie spieszy z zakupem.
jozek Posted May 15, 2014 Author Posted May 15, 2014 Dziś jest 15 maja .zerknołem na konto Ibugu,a tam w opisie mam ''płatne''.. Gdy zmieni się na wysłane,to od razu napisze. Dużymi literami...... .
observer Posted May 20, 2014 Posted May 20, 2014 @jozek Doszło już? Najbardziej to mi się podoba duży wyswietlacz, pojemna bateria i dual SIM. Tego jestem pewny. Na reszcie sie nie znam.
jozek Posted May 20, 2014 Author Posted May 20, 2014 w opisie mam cały czas że dopiero zapłaciłem Note będę używal jako tablecika . Jak rozpykam całość to może huawei pójdzie na emeryturkę.
checkmate Posted May 20, 2014 Posted May 20, 2014 Uu to teraz poczekasz - zamówiłeś w 1 fali po wejściu wersji WCDMA i kiszka, tani porządny sprzęt to i mega zainteresowanie, wcale mnie to nie dziwi
observer Posted May 20, 2014 Posted May 20, 2014 Uu to teraz poczekasz - zamówiłeś w 1 fali po wejściu wersji WCDMA i kiszka, tani porządny sprzęt to i mega zainteresowanie, wcale mnie to nie dziwi Dokładnie. Z ibuygou Redmi Note zniknął.. Nie ma go w ofercie na dzien dzisiejszy, a przed 15 maja jeszcze był. Ja może zamówię później, a na razie zadowolę się Hogmi S1, który przyszedł dokładnie w 5 dób po zamówieniu. jozef trzymaj sie dzielnie.
wroublin Posted May 21, 2014 Posted May 21, 2014 Jakieś spekulacje, co do powrotu Redmi Note WCDMA do sprzedaży? Zastanawiam się, czy warto i ile będzie trzeba czekać, bo może zamówię 1S. Mój obecny telefon staje się coraz bardziej nieużywalny i powoli będę miał nóż na gardle. Note kusi mnie lepszą baterią i aparatem, co w zasadzie jest dla mnie najważniesze w smartfonie, poza oczywiście płynnością działania... Obecny tel. nie wytrzymuje nawet 1 dnia i muszę go ładować po powrocie z pracy, a wykonanie połączenia zajmuje mu jakieś 5-6 minut, zanim zorientuje się, że nacisnąłem słuchawkę żeby wybrać numer.
wroublin Posted May 21, 2014 Posted May 21, 2014 na facebooku ibuygou odpisali, że będzie około przyszłego tygodnia, więc wyjdzie jeszcze trochę czekania. Czy dobrze myślę, że Note pro (MTK) nie będzie miał takiego wsparcia jak redmi 1S(snapdragon)? mam tu na myśli mirecovery i łatwość zainstalowania romu MIUI Polska. Czy może są szanse na jakieś rewolucje? Mam nadzieję że pojawią się jakieś testy tego note pro, zanim znowu zniknie z ibuy...
marcin36 Posted May 21, 2014 Posted May 21, 2014 To może rozwiniesz trochę swoją wypowiedź i nas oświecisz, w czym MTK jest gorszy od Snapdragona?
observer Posted May 21, 2014 Posted May 21, 2014 To może rozwiniesz trochę swoją wypowiedź i nas oświecisz, w czym MTK jest gorszy od Snapdragona? Właśnie proszę też o rozwinięcie. Wielu ludzi waha się międzu S1 i Note. Jakie są główne różnice pomiędzy tymi telefonami. Oczywiście poza tym ,że Note ma większa baterie , większy , wyswietlacz i inny procesor. Pytam też dla tego ,że dałem dzis S1 żonie do zabawy. Efektem czego nie oddała mi juz telefonu. Tak jej się spodobal ten S1. Nie mam znów telefonu, zaledwie po 3 dniach zabawy. Teraz pozostaje mi tylko zakup kolejnego S1 lub Note. Myślę ,że duży wyswietlacz to nie jest problem, a dla wielu zaleta. Z koleji bateria 3000mA to tez duża przewaga Note. Wielu ludzi chce potrzebuje dwa sloty SIM dlatego rozwaza między S1 i Note Pro. Na dalszych parametrach sie nie znam to nie porównuję. Pozostawiam rozwiniecie tego porównania osobom bardziej obytym w temacie. Ja jestem tylko zwykłym lajkonikeim w temacie Xiaomi. Pozdro
jozek Posted May 21, 2014 Author Posted May 21, 2014 Obiecałem że video jakieś zrobię,no chyba że Acid podobnie jak z mi 3 zafunduje nam recenzję -profesional
Acid Posted May 21, 2014 Posted May 21, 2014 Lol. Kupcie co chcecie. Jak chcesz mieć Note to bierz Note. Nie patrz się na procesor. Ja nie lubię MTK ponieważ to shit od strony programistycznej. Xiaomi nie bawi się w MTK, nie wiem może przez to, że Mediatek nie udostępnia źródeł do swojego softu? Na MTK nie ma prawdziwego MiRecovery, trzeba kombinować z innym recovery. \ 1S w jeden dzień po kupnie miałem rom polski bo to banał. Na Note trzeba będzie czekać aż jakiś chińczyk skleci recovery bo te domyślne nie bedzie pozwalało na instalację niczego prócz chińskiego OTA. Znaczy teoretycznie. Nie wiem jak w Note to będzie na pewno wyglądać. Może przez updater bedzie się dało ale jak znam życie będą cyrki jak ze starym Red Rice. Poza tym te durne montowanie pamięci. W 1S jest 6GB wewnętrznej pamięci emulowanej. Czyli cały nośnik USB jest dostępny i dzieli pamięć USB z wewnętrzną. Czyli jak na MI3. Nie ma cyrków z SD/USB. Na Note będzie znowu to g... z Red Rice. Poza tym Android 4.2, a te emulowane pamieć są od 4.3 bodaj. GPS tez pewnie będzie skopany bez poprawki. No i nie wiem czy będę miał Note. Nawet jeśli to niechętnie będę się nim bawił. Obiecałem że video jakieś zrobię,no chyba że Acid podobnie jak z mi 3 zafunduje nam recenzję -profesional Nie wiem. Prawdę mówiąc nie mam czasu. 1S to prawie to samo co stary. Tylko ten CPU i ogólne różnice które napisałem na stronie w zeszłym tygodniu. Ale nie mam nic przeciwko byś sam zrobił recenzję. Ja to mogę nawet na stronę wrzucić a w nagrodę wysłać nalepki czy coś.
jozek Posted May 21, 2014 Author Posted May 21, 2014 ZGODA Jeżeli forumowicze z administratorem zgodzą się na video zrobione huawei g 600.Chyba że bym skołował jakąś kamerkę no to będzie wypasik maly. Pozdrawiam wszystkich.
observer Posted May 22, 2014 Posted May 22, 2014 Hmmm....Czyli można brać Note'a ze świadomoscią,że trzeba będzie troche pokombiniować przy ładowaniu polskiego softa. Dodatkowo jeśli się system wywali to teeż support będzie słaby. Dodatkowo moga byc problemy z GPSem, jak ktos wczesniej ws[pomniał. Argumenty powyższe to wariant pesymistyczny. Wariant optymistyczny natomiast to to, ze po przęmęczeniu sie po wgrywaniu polskiego softa, telefon bedzie działał, nie bedzie sie psuł, GPS będzie działał za wyjatkiem rosyjskich satelit, będzie sie miało pojemna baterię, duży 5,5'' ekran jeśli ktoś lubi, no i dual SIM. Hmmm....
Numb Posted May 22, 2014 Posted May 22, 2014 W Redmi nie mamy update bo są 2 miesiące, jak w piątek nie będzie to i dłużej. A bugów jest caaaaaała lista, dokładnie 64, choć nie wszystkie dopisane... Widocznie Xiaomi nie zależy, żeby je załatać, przy czym 10 jest poważnych, a na dodatek ROM jest prawie pół roku w plecy w stosunku do reszty. Redmi Note też jest na MTK, więc myślę że wiele nie będzie się różnić...
Acid Posted May 22, 2014 Posted May 22, 2014 A Redmi 1S miał problem z kamerą i juz jest nowa wersja 24 z tylko tą poprawką. Widać więc różnice w traktowaniu. Wysłane z MI3
observer Posted May 22, 2014 Posted May 22, 2014 A Redmi 1S miał problem z kamerą i juz jest nowa wersja 24 z tylko tą poprawką. Widać więc różnice w traktowaniu. Wysłane z MI3 A jeśli można spytać, czy wiadomo jaki konkretnie problem wystąpił z kamerą w S1?
Acid Posted May 22, 2014 Posted May 22, 2014 Nie mam pojęcia. Ja nic nie zauważyłem a changelog mówi tylko o poprawce kamery.
Numb Posted May 22, 2014 Posted May 22, 2014 Może elektroniczna stabilizacja, która nie działa w Redmi...
observer Posted May 22, 2014 Posted May 22, 2014 jozek ile ty płaciłeś za awojego Note Pro? Widzę ,że jest już dostępny na ibuygou za 250 USD. Wysyłają od 3 do 8 dni - tak piszą. Ale tylko kolor biały. Ble, obrzydliwe, jak lodówka.
jozek Posted May 23, 2014 Author Posted May 23, 2014 840 ,a dokładnie powiem jak dostane pake. Mam nadzieje że wyslą dziś . Skoro są 2 raz wystawione na ibugu to może te wcześniejsze powysyłają. ''Aktualna łączna opłata: USA 266,99 dolarów'' STATUS PRZESYŁKA -''WYSŁANE'' Dostanę przesyłkę do środy ,jak obstawiacie. '' Informacje Przesyłka otrzymana Shenzhen - Chiny, Republika Ludowa 10:06 Ukryj szczegóły ''
observer Posted May 23, 2014 Posted May 23, 2014 840 ,a dokładnie powiem jak dostane pake. Mam nadzieje że wyslą dziś . Skoro są 2 raz wystawione na ibugu to może te wcześniejsze powysyłają. ''Aktualna łączna opłata: USA 266,99 dolarów'' STATUS PRZESYŁKA -''WYSŁANE'' Dostanę przesyłkę do środy ,jak obstawiacie. '' Informacje Przesyłka otrzymana Shenzhen - Chiny, Republika Ludowa 10:06 Ukryj szczegóły '' Co 840? Nie rozumiem. Obecnie trzeba zaołacić za Note Pro 250+25 wysyłka czyli razem 275. Czyli zaoszczędziłeś 275-267=8 dolarów. Ja obstawiam,że przesyłkę dostaniesz w najblizszy poniedziałek. A wtorek to juz jest mus, że musi być.
ialath Posted May 23, 2014 Posted May 23, 2014 Ja też właśnie dostałem info że paczka ruszyła w świat. Mam nadzieję że w przyszłym tygodniu ją dostanę
sleyoo Posted May 23, 2014 Posted May 23, 2014 Ja zapłaciłem 827, Ale to było 13 jak kosztował 239,99. Telefon wysłany szkoda że zajęło im to tylko 10 dni. wysłane z Red Rice'a
jozek Posted May 23, 2014 Author Posted May 23, 2014 Piszą w DHL że o 23 będzie w strefie celnej Warszawa. W sprawie ceny to ''paczka ubezpieczona'' zaznaczyłem
observer Posted May 23, 2014 Posted May 23, 2014 (edited) Piszą w DHL że o 23 będzie w strefie celnej Warszawa. W sprawie ceny to ''paczka ubezpieczona'' zaznaczyłem Oto jak szybko działa DHL(godziny podane zawsze czasu polskiego(przeliczyłem)): 16 maja 14:12 Shenzen Chiny - kurier odbiera paczkę 17 maja 12:43 Hong-kong Chiny- paczka przybywa do Hong Kongu 17 maja 22:53 Hong- Kong Chiny- paczka opuszcza Chiny 18 maja 17:25 Leipzig Niemcy- paczka przybywa do Leipzig 19 maja 05:00 Szczecin Polska- paczka przybywa do Szczecina 19 maja 13:29 paczka laduje u mnie w domu Reasumując od momentu zabrania paczki z SHENZEN do momentu dostarczenia jej do mojego DOMU upłynęło 71 godzin i 17 minut, czyli prawie 3 doby. Aha celnicy odprawiali szybko paczkę w Szczecinie z pominieciem tego całego cyrku kontroli w Warszawie. Czyli paczka leciała z Niemiec do Szczecina bezpośrednio. Na podstawie tej wiedzy śmiem twierdzić, że telefon będziesz mial w poniedziałek, a ostatecznie we wtorek. Amen Powyższy przykład jest po to aby pokazać , jak szybko można dostac paczkę jeśli zapłaci sie 25 dolców. Natomiast tkzw free shipment, czyli ,ze nie płacimy nic za przesylę, trwa około 5 do 7 tygodni(w zalezności od sklepu). Mówiąc jeszcze prościej: bulisz i masz szybko, nie bulisz to czekasz minimum 1,5 miesiąca na paczkę z Azji. POZDRO Edited May 23, 2014 by observer
Amaral Posted May 23, 2014 Posted May 23, 2014 Mój Redmi 1s też tak szybko dotarł. I też z pominięciem Warszawy. Chiny-Niemcy-Katowice tapnięte z Mate'a
checkmate Posted May 23, 2014 Posted May 23, 2014 Natomiast tkzw free shipment, czyli ,ze nie płacimy nic za przesylę, trwa około 5 do 7 tygodni(w zalezności od sklepu). Mówiąc jeszcze prościej: bulisz i masz szybko, nie bulisz to czekasz minimum 1,5 miesiąca na paczkę z Azji. POZDRO Bujda Zamawiam wszystko przez free-shipping i paczki do mnie idą od 12 dni do 20. Najczęściej 14-15 dni czekam. 2-3 tygodnie czekania warte jest zaoszczędzenia 25$, a czasy 1,5 miesiąca na pakę z Chin już dawno minęły
observer Posted May 23, 2014 Posted May 23, 2014 Bujda Zamawiam wszystko przez free-shipping i paczki do mnie idą od 12 dni do 20. Najczęściej 14-15 dni czekam. 2-3 tygodnie czekania warte jest zaoszczędzenia 25$, a czasy 1,5 miesiąca na pakę z Chin już dawno minęły Nie, to nie bujda. Jak mówię to wiem. A jak nie wiem, to po prostu nie mówię. Nie piszę czegoś tylko dla tego ,ze mi sie wydaje, lub wyczytałem to z konstelacji gwiazd dzisiejszej nocy. Chyba jestes szczęściarzem lub zamawiasz w odpowiednich sklepach. Ja zamawiałem różne rzeczy w róznych sklepach, baaaardzo tanio + free shipping. W ostatnich 10 miesiącach 8 paczek. Najszybciej to było w 3,5 tygodnia, ale tylko raz tak sie zdarzyło. pozostałe paczki to 4-6 tygodni, a jedna paczka nawet osiem tygodni. Także czasy gdzie paczka idzie z Chin 1,5 miesiąca są ciągle aktualne. Wszystko zależy skad zamawiasz, za jaka cene zamawiasz i co zamawiasz. Mogę podac ci sklepy gdzie mówią ,ze czas do otrzymania przesyłi może trwać do 70 dni.
checkmate Posted May 24, 2014 Posted May 24, 2014 (edited) "Jak mówię to wiem." Pan alfa i omega? Dziwisz się jak zamawiasz pewnie najtaniej jak się da, firma krzak, produkt z zerowym feedbackiem i ci leci paka kij wie ile? Ja ostatni rok (tylko w 2014, źle się określiłem) - 18 paczek z chin, w tym kilka tel. - wszystko czasowo jak wyżej -12-20dni. Normalne sklepy/stragany na aliexpress. Kumpel co też zamawia - 7 paczek,w tym 2 telefony, średnio 15-21 dni. To że tobie idzie paczka pół roku nie znaczy że innym też, poczytaj forum, zobaczysz że długo nie idą. A jak źle z freeshipping - płać 25$ za dhl i tyle. "Mogę podac ci sklepy gdzie mówią ,ze czas do otrzymania przesyłi może trwać do 70 dni." To zamawiaj dalej z takich stronek i dalej marudź że długo idą haha. PS. z tym pół roku nie zrozumiałeś ironii observer... Edited May 24, 2014 by checkmate
Recommended Posts