Jump to content

Recommended Posts

Posted

To wina albo sprzedawcy który nie wie co na, albo producenta który zrobił źle etui ;) ja kupiłem ipaky na 4x i pasuje idealnie. Niestety sprzedawca się ze mną kłóci że szkło, które dodaje do etui jest do tego modelu a wygląda jakby było do iphone'a 4. Wielkością i kształtem.
Szkoda że ceny szkieł na cały ekran są aż tak duże, bo trochę loteria sprawdzać, które będzie na prawdę pasować.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Posted
Pytanie "lajkonika", który na dniach stanie się posiadaczem Note 4X. Wcześniej miałem Redmi Pro, który w zależności od zainstalowanej wersji MIUI z xiaomi.eu miał większe lub mniejsze problemy z żywotnością akumulatora, a oficjalnej wersji Global nie było wcale. Czy w przypadku Note 4X również występują wersję softu, na których jest z tym zauważalnie lepiej bądź gorzej? Nie chodzi mi o kilka minut w jedną czy drugą stronę, ale bardziej o jakieś "drenowanie" baterii. Prędzej czy później chęć dłubania i instalacji innego ROMu niż stabilnego Globala wygra i zacznę eksperymentować, ale... czy można uznać, że czas pracy na akumulatorze w wersji global stable będzie najlepszy?
Wiem, że od tego typu pytań jest osobny poddział na forum, ale czy ktoś z Was testował na tym modelu alternatywne ROMy w rodzaju LineageOS? Oczywiście, jak można się domyślić, najważniejszą dla mnie rzeczą jest czas pracy bez dostępu do zasilania
Z góry dzięki

W zwykłej 4 na snapie. Na xiaomi.eu niestety, gdzieś ucieka bateria, na czystym świeżo zainstalowanym romie, w idle znikają procenty, pojawiają się jakieś wybudzenia. Na Globalu trzymał sztywno, w idle 1% raz na kiedyś :v To samo mam na Mi Note. Było ok, a od dwóch aktualizacji coś mi gwałci baterię. :(

Mi Note

Posted
17 godzin temu, tpawel napisał:

Mam i Redmi pro i Redmi note 4x, generalnie w 4x bateria trzyma prawie 2x dłużej, przy takim działaniu nie odczujesz tego polepszenia czy pogorszenia o 10%

Wysłano z Redmi Note 4x

Mógłbyś napisać coś więcej porównując oba te telefony? Różnica w jakości obrazu (OLED vs IPS), min i max poziom jasności, min poziom dźwięku (w Redmi Pro był dla mnie zbyt głośny przy odsłuchu czegokolwiek, a często słucham różnych podcastów do snu ;)) i ogólne porównanie jakości wykonania.

Posted

Byłbyś w stanie zrobić jakieś zdjęcia jak ono przylega i jak to wygląda na krawędziach? Zastanawiałem się nad nim właśnie wcześniej też.

Po 16 wrzucę

Wytapane z RN4X

c880ccf773eaf509de7c1420b8625d63.jpg0759ba4d917c408884642c275af9ad97.jpg

• Like 1
Posted
Mógłbyś napisać coś więcej porównując oba te telefony? Różnica w jakości obrazu (OLED vs IPS), min i max poziom jasności, min poziom dźwięku (w Redmi Pro był dla mnie zbyt głośny przy odsłuchu czegokolwiek, a często słucham różnych podcastów do snu ;)) i ogólne porównanie jakości wykonania.

Ekran wiadomo nie ma gadania nawet, dla mnie OLED to inna klasa wogole.
Jakosc wykonania-mam Redmi pro black, z tyłu niby szczotkowane aluminium, też na plus dla Redmi pro. Jako ciekawostkę podam że plastikowe wstawki anten w 4x nic nie dają w kwestii polepszenia zasięgu GSM czy WiFi, nawet ciut lepszy zasięg mam na Redmi pro.
Na Redmi pro mam Dolby atmos i przez to jest sporo głośniej, więc bez sensu porównywać do 4x w którym nie mam DA.
Generalnie odczucia mam takie że Redmi pro jest jednak klasę wyżej. Za to Note 4x ma mega zarządzanie energią-tego brakuje w Redmi pro, ale i tak te 5-7h SOT w jeden dzień zrobi (dla mnie za malo) no i wersje z lte800, potrzebuję tego pasma, ale jak ktoś tyłka z miasta nie rusza to zdecydowanie da się żyć.
W sumie ciężko porównać te telefony skoro czarny Redmi pro kosztuje 220$, a czarny Note 4x 160$. To jest jedna czwarta ceny, więc jakoś tam tłumaczy pewne kompromisy

Wysłano z Redmi Note 4x

Posted

Witam. Przybył dziś do mnie ten telefon, sprawuje się na tą chwilę wyśmienicie, lecz nie wiem jak wyłączyć wibracje klawiszy funkcyjnych (wstecz, menu). Pomoże ktoś ??, bo wszędzie szukałem ale tego jakoś nie zauważyłem.

Posted
1 godzinę temu, acidbrain napisał:

Wibracje i dźwięk - > wibracje przy dotknięciu. Na wyłączone :)

Dzięki wielkie

Posted

@exwindows , dzięki za fotki. Fajnie to wygląda. Poczekam jeszcze z tydzień czy gdzieś u siebie w mieście na miejscu się nie pojawi i chyba to zamówię.

Wytapatalkowane z Nołta Cztery Glołbal

Posted
21 godzin temu, Dragonfail napisał:

Nie. Dziś przyszło do mnie z allegro etui. Miało być ok. Jednak mikrofon u góry oraz ir jest zakryte przez etui no nie ma dziury wytłoczonej. Oraz jack jest przesunięty lekko w prawo

NOTE 4 -NOTE 4X(1).jpg

2 godziny temu, GoldSnickers napisał:

@exwindows , dzięki za fotki. Fajnie to wygląda. Poczekam jeszcze z tydzień czy gdzieś u siebie w mieście na miejscu się nie pojawi i chyba to zamówię.

Ja polecam szkła firmy Mocolo na Allegro są po 40 złotych a aliexpress idzie kupić już za 15 zł.

https://pl.aliexpress.com/item/Mocolo-Luxury-Full-Cover-Redmi-Note-4-4X-Tempered-Glass-Screen-Protector-for-Xiaomi-Mi-Redmi/32800974431.html?spm=2114.13010608.0.0.Xa5jHF

Posted

Też zamierzam dodatkowe zamówić na Ali, tylko 3 tygodnie bez szkła to bezpieczniej będzie 25 zł w plecy niż 200 za wyświetlacz

Wytapane z RN4X

Posted
6 godzin temu, AdWolf napisał:

Zamawiałeś dla Redmi Nota 4?

I jak wrażenia bo również zastanawiam się nad tym etui. Można prosić link do zaufanego sprzedawcy ew jakieś zdjęcia po założeniu.

Bardzo dobra cena na Redmi Note 4.

https://www.sferis.pl/smartfon-xiaomi-redmi-note-4-dual-sim-32gb-czarny-redmi-note-4-ds-black-p495868

Tak zamawiałem na redmi nota 4 global, akcesoria pasują od 4x.

https://pl.aliexpress.com/item/MSVII-Brand-Ultra-Thin-Luxury-For-Xiaomi-Redmi-Note-4-Case-Hard-Coque-Back-Cover-Slim/32784792402.html?spm=2114.13010608.0.0.ODMvzR

Posted (edited)

Zamawiałeś wersję gładką czy szorstką (Frosted) ? Zastanawiam się nad tą szorstką żeby trochę polepszyć trzymanie telefonu w jednej rece :-).

Ogólnie te etui są elastyczne czy raczej twardy sztywny plastik ?

Na zdjęciach wszystkie kolory wyglądają bardzo ładnie.

Edited by AdWolf
Posted

Mnie z pelnym VAT, dhl i pistonami za wersję global wyszło w sumie 780zl. Telefon w tydzień i w domu

Wysłano z Redmi Note 4x

Posted

Zauważył ktoś z Was, że na stronie en.miui.com zniknęła większość romów stable (dev nie śledziłem)? Najnowszy pokazuje 8.1.15.0. gdzie sam niedawno ściągałem 8.2.2.0. Ktoś wie o co to chodzi?

Posted (edited)
Dnia 14.04.2017 o 10:14, Heisenberg napisał:

[mention=28191]Beardozer[/mention] zaraz sprawdzę na oficjalnej stronie czy to GLOBAL czy China

@pianta_d Oki masz syfMIUI. W Opcjach programistycznych znajdź MiUnlock i tam zobaczysz czy masz odblokowany telefon

Skąd wiesz że ten rom to syfmiui? jest to wersja stąd http://en.miui.com/download-321.html po kliknięciu older versions, czyli z:

Version: V8.1.10.0.MCFMIDI 1.4G --->  Version: V8.1.15.0.MCFMIDI (MIUI8) Size: 1.4G

czy może ja czegoś nie rozumiem ...

Edited by Tompson
źle wszedł cytat
Posted
11 godzin temu, Tompson napisał:

Skąd wiesz że ten rom to syfmiui? jest to wersja stąd http://en.miui.com/download-321.html po kliknięciu older versions, czyli z:

Version: V8.1.10.0.MCFMIDI 1.4G --->  Version: V8.1.15.0.MCFMIDI (MIUI8) Size: 1.4G

czy może ja czegoś nie rozumiem ...

Przypatrz się na screen użytkwonika pianta_d Tam jest soft 8.1.10.0.0

• Like 1
Posted

może ktoś podesłać link do etui do 4X bo na wszystkich polskich stronach pod nazwą note 4X widnieją etui do note 4 i nie wiem czy to jest kwestia lenistwa sprzedawców i błędu ze zdjęciem czy też rzeczywiście doszło to pomyłki

Posted
może ktoś podesłać link do etui do 4X bo na wszystkich polskich stronach pod nazwą note 4X widnieją etui do note 4 i nie wiem czy to jest kwestia lenistwa sprzedawców i błędu ze zdjęciem czy też rzeczywiście doszło to pomyłki

To jest pomyłka. Teraz gościu mi pieniądze zwraca bo nie wiedział że to nie to samo..

Posted

To akurat wiem. Sugerowałem się tym co napisał k2lon123, który napisał że wszystkie polskie strony przeszukał ;).

Posted
Dnia 19.04.2017 o 20:06, rad_pst napisał:

Te szkła Mocolo są naprawdę dobrej jakości i idealnie pasują do RN4x ? Ma ktoś jakieś doświadczenie z tymi szkłami ?

Posted

Sorki z góry za może głupie pytanie...Jak to jest z tą jakością internetu?Czytałem że bez B20 lipna sprawa z LTE ale jak ma się to do HSPA?Pytam bo telefon mnie bardzo interesuje a na LTE mi aż tak nie zależy.Wystarczy HSPA gdzie na obecnym fonie mam ok 5Mbps.Jak to u Was wygląda?

Posted

Ja mam wersję z b20 wprawdzie, ale jak siedzę w domu to mam pełny zasięg play i z tego co mi pokazuje LTE Discovery to jestem podłączony po B3. Wcześniej na SGS4, nie wiem na jakim bandzie się łaczył, ale miałem jedną kreskę czasami skaczącą na roaming t-mobile. Co mnie bardzo cieszy, to Mi nie lubi się z roamingiem, więc jak tylko może to trzyma sztywno play. Na razie nie zdarzyło mi się widzieć w apce, żeby się łączył nawet po b20, jak się pogoda poprawi to wyjadę za miasto na rowerze to sprawdzę wtedy jak będzie zasięg trzymał. 

Posted
3 godziny temu, Lionel napisał:

Te szkła Mocolo są naprawdę dobrej jakości i idealnie pasują do RN4x ? Ma ktoś jakieś doświadczenie z tymi szkłami ?

Znajomy ma i naprawdę idealnie pasują, jeżeli chodzi o doświadczenie to narazie tel mu nie upadł. Na szkle po 3 tyg żadnych rys. Sam zamówiłem z tego linku co podałem. Powinno przyjść w przyszłym tyg to podeśle jakieś zdjęcia.

22 godziny temu, k2lon123 napisał:

a co do szkła to można zamawiać te na note 4 ?

Nie można,

4x/4 global mają diodę powiadomień po lewej stronie,

4 mediatek dioda po prawej.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...