pianta_d Posted April 14, 2017 Share Posted April 14, 2017 Jasne że jest możliwość. Pierwsze bym prosił, żebyś pokazał screena z Informacje o telefonie. Zobaczymy jaki soft tam masz Wysłane z mojego Redmi Note 4X Tap RN4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beardozer Posted April 14, 2017 Share Posted April 14, 2017 Podpinam się pod prośbę. Mam taką wersję (zdjęcie poniżej) Edit. Hm, dopiero zauważyłem, że w "nazwie modelu" nie mam napisane redmi note 4x, a napewno mam wersję na snapie Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heisenberg Posted April 14, 2017 Share Posted April 14, 2017 [mention=28191]Beardozer[/mention] zaraz sprawdzę na oficjalnej stronie czy to GLOBAL czy China Wysłane z mojego Redmi Note 4X @pianta_d Oki masz syfMIUI. W Opcjach programistycznych znajdź MiUnlock i tam zobaczysz czy masz odblokowany telefon Wysłane z mojego Redmi Note 4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
pianta_d Posted April 14, 2017 Share Posted April 14, 2017 [mention=28191]Beardozer[/mention] zaraz sprawdzę na oficjalnej stronie czy to GLOBAL czy China Wysłane z mojego Redmi Note 4X [mention=13572]pianta_d[/mention] Oki masz syfMIUI. W Opcjach programistycznych znajdź MiUnlock i tam zobaczysz czy masz odblokowany telefon Wysłane z mojego Redmi Note 4X Tap RN4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heisenberg Posted April 14, 2017 Share Posted April 14, 2017 @pianta_d extra, jest odblokowany. Teraz pytanie czy chcesz oficjalny soft tzw Global Stable (aktualizacje można powiedzieć z 'chmury' OTA On-The-Air, nie martwisz się o nic lecz mogą się zdarzać gdzieś jakieś niedociągnięcia w tłumaczeniu) czy soft xiaomi.eu (miuipolska.pl cotygodniowe aktualizacje bez OTA czyli musisz samemu ściągać odpowiedni soft i wgrywać, jest to soft rozwojowy) w skrócie GLOBAL - dla mniej zaawansowanych, XIAOMI.EU - dla troszkę bardziej zaawansowanych użytkowników @Beardozer posiadasz soft Global Stable (tutaj masz link z oficjalnej strony http://en.miui.com/download-321.html ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pianta_d Posted April 14, 2017 Share Posted April 14, 2017 Na RN2 miałem miuipolska.pl, wolałbym ten sofcik od @acida Tap RN4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beardozer Posted April 14, 2017 Share Posted April 14, 2017 [mention=13572]pianta_d[/mention] extra, jest odblokowany. Teraz pytanie czy chcesz oficjalny soft tzw Global Stable (aktualizacje można powiedzieć z 'chmury' OTA On-The-Air, nie martwisz się o nic lecz mogą się zdarzać gdzieś jakieś niedociągnięcia w tłumaczeniu) czy soft xiaomi.eu (miuipolska.pl cotygodniowe aktualizacje bez OTA czyli musisz samemu ściągać odpowiedni soft i wgrywać, jest to soft rozwojowy) w skrócie GLOBAL - dla mniej zaawansowanych, XIAOMI.EU - dla troszkę bardziej zaawansowanych użytkowników [mention=28191]Beardozer[/mention] posiadasz soft Global Stable (tutaj masz link z oficjalnej strony http://en.miui.com/download-321.html )Dzięki za odpowiedź. Chciałem zainstalować miuipolska, żeby mieć aktualizacje co tydzień, dostałem pozwolenie na odblokowanie bootloadera, ale niestety z niewiadomych mi przyczyn mi unlock zatrzymuje się 50% i za nic w świecie nie chce ruszyć dalej. Patrzyłem różne kable, różne wejścia USB. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heisenberg Posted April 14, 2017 Share Posted April 14, 2017 17 minut temu, Beardozer napisał: Dzięki za odpowiedź. Chciałem zainstalować miuipolska, żeby mieć aktualizacje co tydzień, dostałem pozwolenie na odblokowanie bootloadera, ale niestety z niewiadomych mi przyczyn mi unlock zatrzymuje się 50% i za nic w świecie nie chce ruszyć dalej. Patrzyłem różne kable, różne wejścia USB. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Miałem podobny problem. Pomogło to: 1. Zresetuj telefon do ustawiń fabrycznych (wcześniej zrób sobie kopię danych wchodzisz w ustawienia > dodatkowe ustawienia > kopia i kasowanie danych). 2. Nie konfiguruj WiFi ani konta MI Account przy włączaniu. 3. Ustawiasz opcje dla programistów: klikasz 5 razy na napis MIUI version, aż pojawi się informacja na ekranie, że masz dostęp do Opcji programistycznych (Developer options), będą one dostępne w Dodatkowych ustawieniach (Aditional settings) zaznaczasz tam opcję Debugowanie USB (Debugging USB) oraz opcję: "Zdjęcie blokady OEM Zezwalaj na odblokowanie bootloadera" (OEM Unlocking Allow the bootloader to be unlocked), teraz robisz restart telefonu. 4. Teraz konfigurujesz sieć bezprzewodową. 5. Opcje programisty > MiUnlock > Dodaj konto > konfigurujesz. 6. Podłączasz fona w trybie Fastboot i próbujesz odblokować Bootloader. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pianta_d Posted April 14, 2017 Share Posted April 14, 2017 @Heisenberg dziękuję bardzo. Powiedz proszę, w moim przypadku w jaki sposób mam wgrać miui.pl? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heisenberg Posted April 14, 2017 Share Posted April 14, 2017 (edited) @pianta_d pobierasz recovery TWRP https://dl.twrp.me/mido/twrp-3.1.0-0-mido.img pobierasz ROM https://qc3.androidfilehost.com/dl/pIOlPBZKseJTqh8BTkEZwA/1492394846/457095661767152430/xiaomi.eu_multi_HMNote4X_7.4.6_v8-7.0.zip Pierwsze musisz zainstalować recovery (wyżej masz link do pobrania do swojego modelu) i później postępujesz według tej instrukcji VIDEO TUTORIAL: 3. Instalacja recovery Instalujemy Fastboot wg FAQ Umieszczamy pobrane wcześniej recovery (twrp.img) w katalogu z fastboot.exe Otwieramy wiersz poleceń (ctrl+shift+prawy przycisk myszy w oknie eksploratora) Przechodzimy do fastboot na telefonie (przycisk głośność-dół + power) Sprawdzamy obecność urządzenia fastboot devices (musi się pokazać ID) Następnie: fastboot flash recovery twrp.img Na koniec fastboot boot twrp.img Dla urządzeń z fabrycznym Androidem 6 (np. MI5, MIMAX, MI5S, HMNote4, HMPro itd) w TWRP przechodzimy do menu Wipe > Format data i wpisujemy yes co usunie fabryczne szyfrowanie partycji danych. Jeśli recovery ma chiński język to wg tego filmu zmienimy go na Polski Z menu Reboot wybieramy Reboot recovery i ponownie podłączamy urządzenie do komputera, którego pomięć wewnętrzna powinna być teraz widoczna po wybraniu w TWRP przycisku Mount > Mount internal storage 4. Instalacja MIUIPolska Przenosimy pobrany wcześniej rom xiaomi.eu_multi_xxx... do pamięci telefonu będąc w TWRP W TWRP z menu Install wybieramy i instalujemy rom Po zakończonym procesie urządzenie wybieramy Reboot Podczas samouczka wybieramy język Polski i cieszymy się polskim MIUI Następne aktualizacje wykonujemy już przez aplikację Aktualizacje Edited April 14, 2017 by Heisenberg Link to comment Share on other sites More sharing options...
pianta_d Posted April 14, 2017 Share Posted April 14, 2017 ok, dziękuję bardzo. jak wrócę z roboty to się tym zajmę. dam znać jak pójdzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heisenberg Posted April 14, 2017 Share Posted April 14, 2017 (edited) @pianta_d nie ma sprawy Edited April 14, 2017 by Heisenberg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beardozer Posted April 14, 2017 Share Posted April 14, 2017 Ja również dziękuję za radę, spróbuję zrobić Twoim sposobem. Wysłane z mojego Redmi Note 4x Link to comment Share on other sites More sharing options...
acidbrain Posted April 14, 2017 Share Posted April 14, 2017 Ja kupiłem 2 telefony 4x od goldway. Jeden normalnie zablokowany bootloader a drugi niby odblokowany. Normalnie moge flashowac w EDL ale jak chce przez fastboot to się wgrywa ale później system cały czas się restartuje. Rozumiem, że to jest jakiś scrackowany booloader. I teraz nie wiem czy tak zostawić czy się bawić w jakieś blokowanie i odblokowanie normalnie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heisenberg Posted April 14, 2017 Share Posted April 14, 2017 @acidbrain mi też się resetował. Nie miałem z tym żadnego problemu Wysłane z mojego Redmi Note 4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
pianta_d Posted April 15, 2017 Share Posted April 15, 2017 [mention=13572]pianta_d[/mention] nie ma sprawy Wszystko poszło pięknie, dzięki raz jeszcze, a dla Wszystkich zdrowych i wesołych świątTap RN4X 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heisenberg Posted April 15, 2017 Share Posted April 15, 2017 5 godzin temu, pianta_d napisał: Wszystko poszło pięknie, dzięki raz jeszcze, a dla Wszystkich zdrowych i wesołych świąt Tap RN4X Cieszę się, że mogłem pomóc choć jestem świeżym użytkownikiem I również Wesołych dla wszystkich! No i dla @Acida też podziękowania bo to jest jego robota, ja tylko to powieliłem, skopiowałem, przekazałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zimorodek Posted April 16, 2017 Share Posted April 16, 2017 Ciekawe jakie u nich są egzemplarze. Sony czy samsung w optyce. http://fostertechnologies.pl/pl/p/Xiaomi-Redmi-NOTE-4X-32GB-Wybor-4-Kolory-/441 No i cena lepsza niż ta w sklepie z Krakowa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdWolf Posted April 16, 2017 Share Posted April 16, 2017 Ciekawe jakie u nich są egzemplarze. Sony czy samsung w optyce. http://fostertechnologies.pl/pl/p/Xiaomi-Redmi-NOTE-4X-32GB-Wybor-4-Kolory-/441 No i cena lepsza niż ta w sklepie z Krakowa.Przede wszystkim to nie jest oficjalna polska dystrybucja dlatego tylko 12 mc gwarancji w ich własnym serwisie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted April 17, 2017 Share Posted April 17, 2017 Ale całkiem niezły sklep. Ogarniają dość dobrze temat Xiaomi, co wcale nie jest tak oczywiste w PL. Wysłano z Redmi Note 4x Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragonfail Posted April 17, 2017 Share Posted April 17, 2017 U mnie wszystko super. Chyba najlepszy mój telefon. Tylko jeden problem.. czy na miui 8.2.4 macie problem z uprawnieniami? Np co kilka dni muszę włączać dymki czatu w messenger bo się same wyłączająWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdWolf Posted April 17, 2017 Share Posted April 17, 2017 U mnie wszystko super. Chyba najlepszy mój telefon. Tylko jeden problem.. czy na miui 8.2.4 macie problem z uprawnieniami? Np co kilka dni muszę włączać dymki czatu w messenger bo się same wyłączająWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu TapatalkaHmm, u mnie wszystko działa prawidłowo. Może po aktualizacji aplikacji messengera zażądała nowych uprawnień. Ja akurat Facebooka i Messengera bardzo rzadko aktualizuje. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
amigielska Posted April 17, 2017 Share Posted April 17, 2017 (edited) Witam wszystkich ! Po przeczytaniu wątku mam jeden problem - jestem na kupnie Xiaomi Redmi Note 4X, jednak naczytałam się też o Note 4 global version i teraz już sama nie wiem co wybrać. Posiadam linki do dwóch sklepów, gdzie byłabym skłonna zakupić telefon: http://www.pcprojekt.pl/smartfony/1595-smartfon-xiaomi-redmi-note-4-32gb-lte-dual-sim-czarny-polska-dystrybucja-.html http://fostertechnologies.pl/pl/p/Xiaomi-Redmi-NOTE-4X-32GB-Wybor-4-Kolory-/441 Interesuje mnie wersja czarna, więc różnica w cenie telefonu wynosi 50 zł. W związku z tym mam następujące pytania: - Rozumiem że obydwa telefony mają Miui Global z językiem polskim, jednak nie jest to Miui Polska, czyli trzeba będzie ją wgrać ? Czy to skutkuje utratą gwarancji ? Czy w którymś z nich należy odblokować bootloader lub jakoś inaczej ingerować w system itp ? - czy brak lte b20 w 4X jest bardzo odczuwalny ? - czy na model Global Version będą pasowały akcesoria z 4X czy Note 4 ? (wiem, że już ktoś o to pytał, ale ponoć jest różnica w rozmieszczeniu jacka u góry, nie chciałabym zaliczyć gafy i kupić etui, które nie pasuje) Nie jestem znawczynią w temacie, będzie to mój pierwszy telefon od Xiaomi, dlatego pytam o opinię i proszę o odpowiedź który wybór będzie korzystniejszy Edited April 17, 2017 by amigielska błąd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragonfail Posted April 17, 2017 Share Posted April 17, 2017 Witam wszystkich ! Po przeczytaniu wątku mam jeden problem - jestem na kupnie Xiaomi Redmi Note 4X, jednak naczytałam się też o Note 4 global version i teraz już sama nie wiem co wybrać. Posiadam linki do dwóch sklepów, gdzie byłabym skłonna zakupić telefon:http://www.pcprojekt.pl/smartfony/1595-smartfon-xiaomi-redmi-note-4-32gb-lte-dual-sim-czarny-polska-dystrybucja-.htmlhttp://fostertechnologies.pl/pl/p/Xiaomi-Redmi-NOTE-4X-32GB-Wybor-4-Kolory-/441 Interesuje mnie wersja czarna, więc różnica w cenie telefonu wynosi 50 zł. W związku z tym mam następujące pytania: - Rozumiem że obydwa telefony mają Miui Global z językiem polskim, jednak nie jest to Miui Polska, czyli trzeba będzie ją wgrać ? Czy to skutkuje utratą gwarancji ? Czy w którymś z nich należy odblokować bootloader lub jakoś inaczej ingerować w system itp ? - czy brak lte b20 w 4X jest bardzo odczuwalny ? - czy na model Global Version będą pasowały akcesoria z 4X czy Note 4 ? (wiem, że już ktoś o to pytał, ale ponoć jest różnica w rozmieszczeniu jacka u góry, nie chciałabym zaliczyć gafy i kupić etui, które nie pasuje) Nie jestem znawczynią w temacie, będzie to mój pierwszy telefon od Xiaomi, dlatego pytam o opinię i proszę o odpowiedź który wybór będzie korzystniejszy Instalujesz rom global. Telefon jest wtedy wykrywany jako redmi note 4. Brak LTE B20 nie robi nic.. przynajmniej u mnie. Wszystko działa. Akcesoria niektóre pasują inne nie. . Kupując 4x przynajmniej w moim przypadku musiałem wgrać ROM global. TyleWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted April 17, 2017 Share Posted April 17, 2017 A ja mam równolegle Redmi pro bez b20 i widzę różnice nawet w Warszawie, w głębi biura Redmi pro przerzuca na 3g, a 4x ładnie na b20. Moim zdaniem jeśli jest jakaś wersja telefonu z b20 to warto to pasmo mieć, no chyba że tak jak np mi5 czy właśnie Redmi pro, które nie [email protected] tego pasma to nic się nie dzieje, 3g jakoś tam też działa. Ale jeśli jest ten sam telefon w wersji z b20 i bez b20 to już warto nawet te kilka zł dopłacić. U ET 150$+6$DHL +150zl VAT, niecałe 800zl i w tydzień w domuWysłano z Redmi Note 4x Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoldSnickers Posted April 17, 2017 Share Posted April 17, 2017 Ktoś z Was miał taką dziwną przypadłość, że raz na jakiś czas samo z siebie wyłącza się wifi, gps i autorotacja ekranu? Jestem na MIUI Global Stable i od kilku wersji mam tak, że raz na jakiś czas samo z siebie mi się to wyłącza. Raz miałem tak, że się obudziłem rano i było wyłączone, innym razem korzystałem z telefonu a nagle patrzę, że internet już leci z pakietu. Później znowu przez 2 dni mam spokój i znowu to samo. Powyłączane mam oszczędzania energii i inne zaplanowane zadania. Także nie mam już pomysłu czy to jakiś bug czy czegoś jeszcze w opcjach nie znalazłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragonfail Posted April 17, 2017 Share Posted April 17, 2017 Ktoś z Was miał taką dziwną przypadłość, że raz na jakiś czas samo z siebie wyłącza się wifi, gps i autorotacja ekranu? Jestem na MIUI Global Stable i od kilku wersji mam tak, że raz na jakiś czas samo z siebie mi się to wyłącza. Raz miałem tak, że się obudziłem rano i było wyłączone, innym razem korzystałem z telefonu a nagle patrzę, że internet już leci z pakietu. Później znowu przez 2 dni mam spokój i znowu to samo. Powyłączane mam oszczędzania energii i inne zaplanowane zadania. Także nie mam już pomysłu czy to jakiś bug czy czegoś jeszcze w opcjach nie znalazłem.Nie. Ani razuWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted April 18, 2017 Share Posted April 18, 2017 Ktoś z Was miał taką dziwną przypadłość, że raz na jakiś czas samo z siebie wyłącza się wifi, gps i autorotacja ekranu? Jestem na MIUI Global Stable i od kilku wersji mam tak, że raz na jakiś czas samo z siebie mi się to wyłącza. Raz miałem tak, że się obudziłem rano i było wyłączone, innym razem korzystałem z telefonu a nagle patrzę, że internet już leci z pakietu. Później znowu przez 2 dni mam spokój i znowu to samo. Powyłączane mam oszczędzania energii i inne zaplanowane zadania. Także nie mam już pomysłu czy to jakiś bug czy czegoś jeszcze w opcjach nie znalazłem.Co to za stable? Wysłano z Redmi Note 4x Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoldSnickers Posted April 18, 2017 Share Posted April 18, 2017 8.2.4.0 wcześniej na 8.2.1.0 i 8.2.2.0 było to samo. Wprawdzie częściej, ale jednak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdWolf Posted April 18, 2017 Share Posted April 18, 2017 Instalujesz rom global. Telefon jest wtedy wykrywany jako redmi note 4. Brak LTE B20 nie robi nic.. przynajmniej u mnie. Wszystko działa. Akcesoria niektóre pasują inne nie. . Kupując 4x przynajmniej w moim przypadku musiałem wgrać ROM global. TyleWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Witam wszystkich ! Po przeczytaniu wątku mam jeden problem - jestem na kupnie Xiaomi Redmi Note 4X, jednak naczytałam się też o Note 4 global version i teraz już sama nie wiem co wybrać. Posiadam linki do dwóch sklepów, gdzie byłabym skłonna zakupić telefon:http://www.pcprojekt.pl/smartfony/1595-smartfon-xiaomi-redmi-note-4-32gb-lte-dual-sim-czarny-polska-dystrybucja-.htmlhttp://fostertechnologies.pl/pl/p/Xiaomi-Redmi-NOTE-4X-32GB-Wybor-4-Kolory-/441 Interesuje mnie wersja czarna, więc różnica w cenie telefonu wynosi 50 zł. W związku z tym mam następujące pytania: - Rozumiem że obydwa telefony mają Miui Global z językiem polskim, jednak nie jest to Miui Polska, czyli trzeba będzie ją wgrać ? Czy to skutkuje utratą gwarancji ? Czy w którymś z nich należy odblokować bootloader lub jakoś inaczej ingerować w system itp ? - czy brak lte b20 w 4X jest bardzo odczuwalny ? - czy na model Global Version będą pasowały akcesoria z 4X czy Note 4 ? (wiem, że już ktoś o to pytał, ale ponoć jest różnica w rozmieszczeniu jacka u góry, nie chciałabym zaliczyć gafy i kupić etui, które nie pasuje) Nie jestem znawczynią w temacie, będzie to mój pierwszy telefon od Xiaomi, dlatego pytam o opinię i proszę o odpowiedź który wybór będzie korzystniejszy Kupiłem w PC Project wersję z B20 rom global. Wszystko działa rewelacyjnie, zasięg super. Wcześniej w miejscu gdzie pracuje na Samsungu S4 miałem dwie kreski zasięgu, teraz jest 100 procent. Przed zakupem zamierzałem zmieniać rom na miui.eu (miui Polska) ale działa wyśmienicie i wszystko jest bardzo dobrze spolszczone. Jeśli chodzi o modele i nazewnictwo to z tego co się orientuję to ten sam model z telefonu ze snapdragonem w Chinach i na wschodzie nosi nazwę 4X ( ponieważ wersja z mediatek miała nazwe Note 4) a w wersji poza Chiny czyli Global nosi nazwę Note 4 (ze Snapdragonem). Polecam zakupić wersję z B20 i potestować i ew potem zmienić na miui.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
paralemptor Posted April 18, 2017 Share Posted April 18, 2017 Pytanie "lajkonika", który na dniach stanie się posiadaczem Note 4X. Wcześniej miałem Redmi Pro, który w zależności od zainstalowanej wersji MIUI z xiaomi.eu miał większe lub mniejsze problemy z żywotnością akumulatora, a oficjalnej wersji Global nie było wcale. Czy w przypadku Note 4X również występują wersję softu, na których jest z tym zauważalnie lepiej bądź gorzej? Nie chodzi mi o kilka minut w jedną czy drugą stronę, ale bardziej o jakieś "drenowanie" baterii. Prędzej czy później chęć dłubania i instalacji innego ROMu niż stabilnego Globala wygra i zacznę eksperymentować, ale... czy można uznać, że czas pracy na akumulatorze w wersji global stable będzie najlepszy? Wiem, że od tego typu pytań jest osobny poddział na forum, ale czy ktoś z Was testował na tym modelu alternatywne ROMy w rodzaju LineageOS? Oczywiście, jak można się domyślić, najważniejszą dla mnie rzeczą jest czas pracy bez dostępu do zasilania Z góry dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
amigielska Posted April 18, 2017 Share Posted April 18, 2017 Dziękuję wszystkim za rady wezmę ten z pasmem b20 i dam znać jak się sprawuje 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted April 18, 2017 Share Posted April 18, 2017 Pytanie "lajkonika", który na dniach stanie się posiadaczem Note 4X. Wcześniej miałem Redmi Pro, który w zależności od zainstalowanej wersji MIUI z xiaomi.eu miał większe lub mniejsze problemy z żywotnością akumulatora, a oficjalnej wersji Global nie było wcale. Czy w przypadku Note 4X również występują wersję softu, na których jest z tym zauważalnie lepiej bądź gorzej? Nie chodzi mi o kilka minut w jedną czy drugą stronę, ale bardziej o jakieś "drenowanie" baterii. Prędzej czy później chęć dłubania i instalacji innego ROMu niż stabilnego Globala wygra i zacznę eksperymentować, ale... czy można uznać, że czas pracy na akumulatorze w wersji global stable będzie najlepszy? Wiem, że od tego typu pytań jest osobny poddział na forum, ale czy ktoś z Was testował na tym modelu alternatywne ROMy w rodzaju LineageOS? Oczywiście, jak można się domyślić, najważniejszą dla mnie rzeczą jest czas pracy bez dostępu do zasilania Z góry dzięki Mam i Redmi pro i Redmi note 4x, generalnie w 4x bateria trzyma prawie 2x dłużej, przy takim działaniu nie odczujesz tego polepszenia czy pogorszenia o 10% Wysłano z Redmi Note 4x Link to comment Share on other sites More sharing options...
rad_pst Posted April 18, 2017 Share Posted April 18, 2017 Dnia 17.04.2017 o 14:27, amigielska napisał: Witam wszystkich ! Po przeczytaniu wątku mam jeden problem - jestem na kupnie Xiaomi Redmi Note 4X, jednak naczytałam się też o Note 4 global version i teraz już sama nie wiem co wybrać. Posiadam linki do dwóch sklepów, gdzie byłabym skłonna zakupić telefon: http://www.pcprojekt.pl/smartfony/1595-smartfon-xiaomi-redmi-note-4-32gb-lte-dual-sim-czarny-polska-dystrybucja-.html http://fostertechnologies.pl/pl/p/Xiaomi-Redmi-NOTE-4X-32GB-Wybor-4-Kolory-/441 Interesuje mnie wersja czarna, więc różnica w cenie telefonu wynosi 50 zł. W związku z tym mam następujące pytania: - Rozumiem że obydwa telefony mają Miui Global z językiem polskim, jednak nie jest to Miui Polska, czyli trzeba będzie ją wgrać ? Czy to skutkuje utratą gwarancji ? Czy w którymś z nich należy odblokować bootloader lub jakoś inaczej ingerować w system itp ? - czy brak lte b20 w 4X jest bardzo odczuwalny ? - czy na model Global Version będą pasowały akcesoria z 4X czy Note 4 ? (wiem, że już ktoś o to pytał, ale ponoć jest różnica w rozmieszczeniu jacka u góry, nie chciałabym zaliczyć gafy i kupić etui, które nie pasuje) Nie jestem znawczynią w temacie, będzie to mój pierwszy telefon od Xiaomi, dlatego pytam o opinię i proszę o odpowiedź który wybór będzie korzystniejszy Posiadam note 4 global version i akcesoria typu szkło i etui pasują z 4x. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragonfail Posted April 18, 2017 Share Posted April 18, 2017 Posiadam note 4 global version i akcesoria typu szkło i etui pasują z 4x.Nie. Dziś przyszło do mnie z allegro etui. Miało być ok. Jednak mikrofon u góry oraz ir jest zakryte przez etui no nie ma dziury wytłoczonej. Oraz jack jest przesunięty lekko w prawoWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts