Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

działa wszystkim play store normalnie? Pytam głownie ludzi na global stable :D mnie wczoraj wpadala jakas aktualizacja sklepu i juz sie nie odpali :D ew. wie ktos jak zatrzymać aktualizacje play store samego w sobie szukam szukam i nic nie działa :P?

Opublikowano (edytowane)

ta i aktuliizuje sie za 2 minuty i jestem w punkcie wyjscia :D

Looooooooooo

wlasnie po calym dniu rozkminilem co bylo przyczyna... motyw xD motyw ku888 ja pierdziu caly dzien zabawy a tu motyw xD taki motyw 

Edytowane przez Lamcza
Opublikowano

Z tego co wiem to przywrócono planowanie smsow, ale nie ma harmonogramu zadań w Panelu Sterowania. Znaczy jest, ale nic nie można ustawiać

Wysłane z mojego Redmi Note 4X

Opublikowano

Na pewno po aktualizacji z poprzedniej wersji nie wstaje :D Już przy uruchamianiu crashe systemmiui.com :P

Nom. Nie wstaje po aktualizacji zarówno przez apk aktualizacyjnej jak i Twrp z czyszczeniem kaszy. Powrót do 7.5.25

Opublikowano

W przeszłości już się zdarzały takie przypadki w innych modelach, że system nie wstawał po aktualizacji i dopiero poprawiony ROM banglał. Pewnie chińczyki coś znów zmienili i trzeba szukać co nie działa.

@painball To, że blokował to rozumiem, tyle ciekawi mnie jaki wpływ na sklep miał motyw? Pierwszy raz o takim przypadku czytam, a jak patrzę we wnętrzności motywów, to podmieniają jedynie wygląd aplikacji systemowych.
Albo chociaż jaki to był motyw, jak się nazywał? :)  

Opublikowano

Krótkie pytanie. Gdzie "najlepiej" kupić w polsce, z wysyłką z polski i pełną gwarancja realizowana na terenie polski telefon redmi note 4x (snap/4/64gb) ?

Opublikowano (edytowane)
10 hours ago, Antaro said:

Krótkie pytanie. Gdzie "najlepiej" kupić w polsce, z wysyłką z polski i pełną gwarancja realizowana na terenie polski telefon redmi note 4x (snap/4/64gb) ?

Jeżeli przez pełną gwarancję rozumiesz, oficjalną gwarancje PRODUCENTA realizowaną w Polsce, to nigdzie, ponieważ oficjalnie dystrybuowana jest tylko wersja 3/32 na Snapie. 

Edytowane przez tryhp3
Opublikowano
2 godziny temu, radier napisał:

Znaczy mamy za ciebie poszukać? Kup wersję 3/32 w Sferis za 749 zł.

3/32 mam teraz w redmi note 3 pro i mało ramu, oj mało.

Dlatego jeśli juz to tylko coś ponad to, wiec koniecznie wersja 4gb ram i 64gb pamiec pokładowa.

Szukałem, znalazłem kilka sklepów. Nie bede podawał nazw bo to pewnie niezgodne z regulaminem, jesli nie sa to jakies tam sklepy oficjalnie polecane na tym forum, a wiem ze kiedys, być wciąż są były takowe.

Wersja 4/64 kosztuje koło tysiaka, gdzie by nie szukać, po prostu myślałem, że znacie jakiegos "pewniaka" sprzedawc/sklep gdzie warto kupić ten telefon.

Opublikowano

Pewniaka Ci napisałem. To nie typowy Janusz, normalny sklep w Warszawie. To nie RAMu jest mało. To optymalizacja leży. Żeby 3GB nie potrafiły 3 apek w tle utrzymać to jest smiech

Opublikowano (edytowane)
1 hour ago, tpawel said:

Nawet telefony z abc data nie mają gwarancji producenta. Gwarantem jest sprzedawca

No to oficjalna dystrybucja/gwarancja. Zwykle jest, że to nie producent serwisuje, tylko jakiś serwis który, robi to w imieniu producenta. Kiedyś zepsuła się mi klawiatura Logitecha i odesłałem ją do serwisu w Krośnie, który wtedy serwisował wiele innych marek.

Sferis nie jest autoryzowanym sprzedawcą. Jeżeli ktoś ma słuchawkę z tego sklepu, to prośba o jakąś fotkę GW (z ciekawości kto jest gwarantem).

https://miuipolska.pl/serwis-xiaomi/

Oficjalna dystrybucja

Oficjalną dystrybucją Xiaomi w Polsce zajmuje się ABC Data, a sprzęt zakupiony w autoryzowanych sklepach posiada gwarancję realizowaną w SBE.

Edytowane przez tryhp3
Opublikowano (edytowane)

Możesz próbować w Proline. Wersja global 4/64, wyjdzie trochę powyżej 1000 zł z wysyłką. Z tego co piszą 24 miesiące gwarancji, jednak nie jest to oficjalna dystrybucja. Zawsze możesz się reszty dopytać.

Edytowane przez Aucon
Opublikowano

Ależ Wam trudno konkretnie odpowiedzieć na pytanie. ;)

Wersję 4/64 znajdziesz chociażby tu: https://proline.pl/smartfon-xiaomi-redmi-note-4-4gb-dual-sim-lte-black-polska-dystrybucja-p951856

Tak w ogóle, to 4/64 jest tylko w wersji Global jeśli mówimy o wersji z Snapdragonem, bo jest jeszcze na Mediateku, ale do Polski raczej nikt jej nie sprowadza, jest kilkadziesiąt $ droższa i nie obsługuje B20, zapewne CE też nie ma.

O gwarancję najlepiej pytaj bezpośrednio sprzedawcę. Hurtownie/sklepy dostają sprzęt o dystrybutora, który jest gwarantem "producenta" i sprzęt jest przekazywany jemu do naprawy, a ten wysyła dalej do punktu serwisowego. Sam sprzedawca również udziela gwarancję, a raczej rękojmię, z której możesz korzystać jako konsument.

Opublikowano
Dnia 26.05.2017 o 19:32, painball napisał:

Po 2 tygodniach walki ze zmianami softu. Viper4android. Aospami. RR'ami i cudami.

Pierd... i sprzedaję to g. w cholerę.

Bluetooth porażka.

Możesz napisać o co chodzi z tym bluetooth u Ciebie? Bo szukam wypowiedzi twojej, ale jej znaleźć nie mogę.

Opublikowano

Bawię się odrobinę w ustawieniach dźwięku i raz jedno lepiej, raz gorzej. Ten telefon to nie loteria. Każdy ma ten problem. Już trzy 4X miałem w rękach. Dwa global, jeden zwykły i w każdym to samo. Forum Fanboyów i żaden nie powie, że jest do d. Przecież siara by była. Albo po 2G gadają. Wtedy ujdzie. Jeszcze tylko tydzień;p

Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
27 minut temu, tpawel napisał:

Może poprostu mało kto gada przez bluetooth.

Jak Ci forum nie pasuje to po co się rejestrowałes? emoji6.png

Z Bluetooth jest bardzo źle, ale nie jest to katastrofa. Praktycznie każdego dnia korzystam w samochodzie. @painball ma rację i chwała mu za to, że jest na tym forum i próbuje ten temat ogarnąć (inne z resztą też). Może "ktoś" przy okazji zwróci uwagę na ten problem. Ja siedzę na dev i co piątek wypatruje poprawy :) Na razie kupa.

Niektórzy nie zauważają problemu w związku z tym, że: albo mieli telefony gorszej jakości, albo jakość jest im zupełnie obojętna.

Przed RN4 i RN2 miałem xperia m4 aqua. Jakość rozmów to była przepaść. Aqua jako całość wypadała bardzo miernie, ale jakość rozmów był "krystaliczna" w porównaniu do xiaomi (zarówno bluetooth jak i jakość głośnika w słuchawce)

Opublikowano

Bo korzystam. Po prostu wytykam narodową mentalność. Znaleźć na Polskim forum androidowym kogoś kto kupił telefon i mówi o tym, że coś z nim nie teges i w sumie jest rozczarowany to ze świecą.

Opublikowano

Cześć,

Dwa tygodnie temu kupiłem Redmi Note 4X wersja Global 4GB/64GB. Przedtem miałem telefon Nokia Lumia 920. Tak jak kolega wyżej pisał, podobnie telefon wypada w porównaniu do Lumii, bo jakość rozmów jest zauważalnie gorsza. Dotyczy to trybu HD Voice jak i bez.

Opublikowano

A jaki macie problem z bluetooth? Ja korzystam codziennie od wielu lat i w tym modelu nie mogę się przyczepić do jakości rozmów lub stabilności, co w poprzednim Redmi Note 2 było tragiczne szczególnie pod względem samego połączenia, bo o ile z początku było nieźle, to przez ostatnie pół roku co chwile się rozłączało i parowało, albo w ogóle nie chciało sparować i jeszcze czas reakcji na odebranie rozmowy był tak długi, że ludzie się rozłączali. Redmi 1 nie grzeszył jakością, choć sporo zależy również od samej słuchawki. Muzyki nie słucham przez Bluetooth więc się nie wypowiem, w słuchawce mam to wyłączone, bo nie potrzebuję słuchać dzwonka z dwóch źródeł.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...