Krzywy911 Posted January 20, 2017 Share Posted January 20, 2017 Witam, ostatnio na imprezie zbiłem wyświetlacz w moim Redmi Pro, nic nie widać a dotyk nie działa. Czy jest szansa na odzyskanie danych (wiekszosc odzyskałem z chmury jednak zdjęcia z feralnej imprezy nie zdążyły się na nią wysłać)... Telefon się uruchamia i jest podłączony do sieci wifi ponieważ słyszę jak dostaję wiadomości na facebooku. Niestety był zablokowany kodem i po podłączeniu do komputera nie wyświetla zawartości. Debugowanie mam chyba wyłączone Posiadam kabel usb otg (usb-c -> usb). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted January 20, 2017 Share Posted January 20, 2017 Patrz w którym dziale piszesz... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted January 20, 2017 Share Posted January 20, 2017 (edited) Najprostsza metoda: Przytrzymaj power, aż telefon zawibruje, jak to zrobi to naciśnij i trzymaj dodatkowo przycisk zwiększania głośności, po kilku sekundach przestań naciskać power, zostawiając wciśnięty klawisz głośności. Ten również zwolnij po kilku kolejnych sekundach, poczekaj z dziesięć sekund i podłącz się kablem do pc. Zobaczysz redmi pro i uzyskasz dostęp do wszystkich plików. Koniec Ps. OTG działa w obie strony. Nie wiem skąd powyższe stwierdzenie u moderatora. Edited January 20, 2017 by sp4ubw Dokładny opis 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zukami Posted May 9, 2017 Share Posted May 9, 2017 Chciałbym odkopać temat, wpadł mi w ręce xiaomi redmi pro znajomego i ma na nim bardzo ważne zdjęcia, które potrzebuje odzyskać, według sposobu opisanego wyżej nic mi nie wychodzi, Proszę o radę co mogę zrobić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted May 10, 2017 Share Posted May 10, 2017 Sposób opisany wyżej dotyczy telefonu z miuipolska, na którym jest TWRP. Jeśli nie masz recovery to nie masz takiej opcji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
@[email protected] Posted May 10, 2017 Share Posted May 10, 2017 Jeśli cokolwiek widać na wyświetlaczu to można podłączyć przez OTG myszkę lub klawiaturę i tak sterować telefonem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
@[email protected] Posted May 10, 2017 Share Posted May 10, 2017 1 godzinę temu, Zeork napisał: Zawsze jest opcja wejscia w fastboot z przyciskow i wgrania twrp lub inne kombinacje Jeśli jest odblokowany bootloader. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zexon72 Posted May 10, 2017 Share Posted May 10, 2017 @zukami jeśli nie uda się via twrp mogę wyjąć zdjęcia z telefonu Infinity Boxem. W razie czego pisz na PW Link to comment Share on other sites More sharing options...
seba83616 Posted September 12, 2017 Share Posted September 12, 2017 Witam panowie i panie rozwaliłem swój Xiaomi Redmi Note 3 pękł ekran telefon normalnie się odpala ale jest tylko w niektórych miejscach łapie dotyk, potrzebuję zgrać kontakty z telefonu bo na kartę się nie zgrało czy jest jakiś sposób żeby zgrać kontakty z nie działającego telefonu który podpina się normalnie pod komputer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts