Jump to content

Recommended Posts

Posted

Masz na myśli xiaomi.eu czy inne?
Xiaomi.eu jest lepsze niż global bo jest robione na romach china, które są z reguły bardziej dopracowane. Do tego nie mają tyłu apek od Google, właściwie to mają tylko Google Play, resztę instalujesz sam wg własnego uznania

Wysłano z Redmi Note 4x

Posted
Xiaomi.eu, sam mam i nie narzekam a czekam aż LineageOS wyjdzie bo uwielbiałem CM

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Wiadomo kiedy lineageOS wyjdzie dla RN4 MTK.?

Posted

Wiadomo kiedy lineageOS wyjdzie dla RN4 MTK.?

Nie, ja codziennie spoglądam na listę użytkowników wersji alpha i obecnie jest ich tylko 47 ale liczba rośnie więc i są szanse. Mogę podesłać link jak wrócę do domu

Wysłane z mojego Prezes przy użyciu Tapatalka

Posted

Jak to jest z tymi certyfikatami? Kupiłem właśnie RN4 i tak sobie patrzę i jest CCE czyli ten niby chiński certyfikat czy coś, a dlaczego nie ma europejskiego? Przeglądając zdjęcia np. na euro rtv agd także nie ma żadnych CE ani CCE..

Posted

Aha okej czyli rozumiem że wszystko ok? A jeszcze takie pytanko, czy te nalepki z tyłu można odkleić czy będzie jakiś problem potem z gwarancja?

Posted (edited)

Koledzy mam do was pytanie. Po długich męczarniach (okazało się że trzeba  jeszcze na 3 dni zbindowac telefon z kontem na które otrzymałem pozwolenie na odblokowanie) odblokowałem bootloader oraz wgrałem TWRP. Jestem właściwie gotowy do instalacji MIUI Polska ale tu pojawia się moje pytanie. Czy wykonując kopię zapasową w TWRP po czym jak zainstaluje MIUI Polska będę mógł normalnie cofnąć cały system do obecnego globala bez straty jakichkolwiek danych czy od nowa czysta instalacja i wgrywanie wszystkiego? Niby swoją przygodę z wgrywaniem oprogramowania zaczynałem za gimnazjum w xperii X8 a nigdy nie korzystałem z tej opcji.  

Edited by Felandore
Posted

Hej,

Ktoś z Was zakupił w Proline ten model: Xiaomi Redmi Note 4 Pro 32GB Dual SIM LTE Black - https://proline.pl/?p=XM-RN4-32-CE+BK

Szukam informacji o nim, bo niby jest to Redmi Note 4, ale jednak procesor ma Snapdragon 625 - więc z tego co poczytałem to wygląda to na Redmi Note 4 X - do którego będę więc szukać ewentualnie oprogramowania, skoro nawet tu na forum nie ma opisu dla takiego modelu?

Bardzo proszę o odpowiedź.

Posted
Hej,
Ktoś z Was zakupił w Proline ten model: Xiaomi Redmi Note 4 Pro 32GB Dual SIM LTE Black - https://proline.pl/?p=XM-RN4-32-CE+BK
Szukam informacji o nim, bo niby jest to Redmi Note 4, ale jednak procesor ma Snapdragon 625 - więc z tego co poczytałem to wygląda to na Redmi Note 4 X - do którego będę więc szukać ewentualnie oprogramowania, skoro nawet tu na forum nie ma opisu dla takiego modelu?
Bardzo proszę o odpowiedź.

Ja nabyłem ten dokładnie model i chętnie udzielę odpowiedzi na Twoje pytania :)ef906710e8022221b817c29e58725b87.jpg

Posted

Panowie skąd taka wersja jak pisze wyżej kolega 8.2.1.0 jest dostępna,  jeśli na stronie miui http://en.miui.com/download-309.html aktualna wersja dla RN4 MTK Global to wersja 8.1.7.0 ? Ja mam aktualnie wersję 8.1.6.0 i z poziomu telefonu nie wyszukuje mi żadnych aktualizacji, a powinien zaktualizować się do wersji 8.1.7.0

Posted
7 godzin temu, SiaraSiarzewski napisał:

@akej

Spróbuj zmienić w telefonie region na "Hongkong". Mi się wtedy pojawiła aktualizacja, po zainstalowaniu normalnie była po polsku itd.

Cześć, dzięki za podpowiedź, działa ten sposób. Telefon znalazł aktualizację do wersji 8.1.7.0.MBFMIDI (MIUI8)/

Posted (edited)

U mnie po pierwsze nie da się zmienić regionu ( nie wchodzi w tą zakładkę w ustawieniach, cały czas mam region Chiny) a po drugie, pomimo ściągnięcia pełnego zipa do wersji 8.1.7.0 w trakcie aktualizacji przerywa i wyskakuje nieudana aktualizacja ... jakieś pomysły ?

Edited by gamyl
Posted
2 godziny temu, gamyl napisał:

U mnie po pierwsze nie da się zmienić regionu ( nie wchodzi w tą zakładkę w ustawieniach, cały czas mam region Chiny) a po drugie, pomimo ściągnięcia pełnego zipa do wersji 8.1.7.0 w trakcie aktualizacji przerywa i wyskakuje nieudana aktualizacja ... jakieś pomysły ?

Miałem podobnie jak Ty.

Nie mogłem zaktualizować telefonu przez aplikacje "update", tylko przez komputer się dało.Podobnie było ze zmianą regionu , nie mogłem tego zmienić.

To wszystko zaważyło na tym że zmieniłem system na xiaomi.eu i teraz jest spokój.

Posted
22 godziny temu, wernix napisał:

Ja nabyłem ten dokładnie model i chętnie udzielę odpowiedzi na Twoje pytania :)

Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź i screen.

Czyli ściągamy oprogramowanie pod Redmi Note 4 i wszystko pasuje, czy jednak na coś zwracać uwagę ?

Jeśli możesz napisz jeszcze czy jesteś zadowolony ze sklepu Proline i z telefonu - będę bardzo wdzięczny :)

Posted
Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź i screen.
Czyli ściągamy oprogramowanie pod Redmi Note 4 i wszystko pasuje, czy jednak na coś zwracać uwagę ?
Jeśli możesz napisz jeszcze czy jesteś zadowolony ze sklepu Proline i z telefonu - będę bardzo wdzięczny

Właśnie z tym fw pod RN4 to bym uważał, trzeba pamiętać że ten telefon z Proline ma Snapa 625 a on był wydany w RN4X. Ja na razie nie myślę o zmianie oprogramowania bo tel działa świetnie.

Co do sklepu Proline nie mam zastrzeżeń, bardzo szybka wysyłka i dobre zabezpieczenie telefonu.

Telefon w pełni spełnia moje oczekiwania, jedynie jeszcze nie zweryfikowałem możliwości aparatu ale dla mnie aparat nie jest najważniejszy.
Od pierwszego naładowania wytrzymał mi 2,5 dnia (10,5 h ekran włączony). Ładowanie od 10 do 100 procent w 2,5 h co jest również plusem przy takiej baterii.

Trzeba tylko pamiętać że RN4 jest ciężki do obsługi jedną ręką, ja się z tym liczyłem przed zakupem więc mi to bardzo nie przeszkadza :)

Natomiast minus - ale to raczej do uchwytu - RN4 nie mieści się w uchwyt do samochodu Nokia CR-123, na to nie byłem przygotowany :(

Posted

Panowie, 

warto wykonać aktualizację MIUI Polska z wersji 6.9 (październik 16) na 7.4 (kwiecień 17) dla RN4? Minęło pół roku, zastanawiam się czy wprowadzono jakieś istotne poprawki, aby bawić się w update.

Posted
3 godziny temu, animaes napisał:

Panowie, 

warto wykonać aktualizację MIUI Polska z wersji 6.9 (październik 16) na 7.4 (kwiecień 17) dla RN4? Minęło pół roku, zastanawiam się czy wprowadzono jakieś istotne poprawki, aby bawić się w update.

Nie chce Ci się po prostu przejrzeć changelogów, nie?

Posted

Przejrzałem i nic godnego uwagi nie znalazłem. Dlatego pytam drogich kolegów z forum o opinię w tej sprawie.

Posted

Natomiast minus - ale to raczej do uchwytu - RN4 nie mieści się w uchwyt do samochodu Nokia CR-123, na to nie byłem przygotowany

Posiadam też uchwyt Nokia CR-123 i udało mi się na siłę wcisnąć tam RN4 ale faktycznie ciasno. Polecam natomiast uchwyt Samsung EE - V200, wykonanie bardzo dobre, i idealnie pasuje ( właśnie mierzyłem od kumpla). Rewelacyjny.
Posted

No więc właśnie... Wszędzie jest z 3gb Ramu i ten jest snapdragonem. Dlatego pytam czy istnieje taki model? 

Posted

A takie pytanie,bo przymierzam się do kupna Redmi Note 4 na Snapie, i takie pytanie który MIUI mu wgrać?Ten do Redmi Note 4 MTK czy Redmi Note 4X snap? Przecież Redmi Note 4 i 4X się różnią,pomimo iż oba są na Snapie,tylko wersja 4 jest Global, a 4X chinczyk :)

Posted

Witam, proszę Was o podpowiedz, zgłupiałem już całkowicie w kwestii rodzajów Remidi note 4, może da się to jakoś opisać w punktach

Zależy mi na zakupie w Polsce i otrzymaniu faktury, Przeglądam różne sklepy itd i wszędzie jest coś innego, zwariować można, raz 4, raz 4x, raz procesor Helio, raz snapdragon 625

Oglądałem dziś w euro.rtv  ten telefon http://www.euro.com.pl/telefony-komorkowe/xiaomi-redmi-note-4-32gb-czarny.bhtml czy wg Was jest ok, czy polecacie jakiś inny z tej serii 

Zależy mi na tej europejskiej wersji (chyba) aby nie mieć problemów z gwarancją itd, a najbardziej na fakturze - tel na firmę 

Posted
14 minut temu, exwindows napisał:

Nie w tym sklepie

Czemu nie w tym sklepie ? w tym skepie posiada nazwę Redmi Note 4 Pro 

Kolejna jakaś nazwa tego telefonu...