Dyskusja ogólna
86 topics in this forum
-
- 1 reply
- 361 views
Mam ostatnio taki problem - jak rozmawiam przez telefon to rozmówca mnie nie słyszy/bardzo słabo słyszy. Pomyślałem, że mam problem z mikrofonem w telefonie. Ale zrobiłem mały test - nagrałem siebie na dyktafon, odtworzyłem i...bardzo dobrze mnie słychać na nagraniu. Czyli mikrofon (jakiś) działa. Moje pytanie - czy w telefonie są dwa mikrofony, jeden do rozmów telefonicznych a drugi do dyktafonu? ?Bo jeżeli jest tylko jeden mikrofon do wszystkiego to sugerowałoby, że problem leży w innym miejscu (pytanie gdzie?).
Last reply by FromWP, -
-
- 8 followers
- 419 replies
- 90.8k views
Temat przeznaczony do napisania swojej opinii, wad i zalet Rn4 oraz do zadawania pytań. Obecnie czekam na mojego Rn4 i chciałbym się dowiedzieć jakie zdanie mają na jego temat użytkownicy. Podejrzewam że taki temat może pomóc przyszłym nowym właścicielom tego modelu.
Last reply by ajmbizi, -
- 1 reply
- 924 views
Długo wybiera połączenie z wybranym numerem ( trzeba dość długo czekać aż połączy, nieraz w ogóle nie połączy ) Nieraz też jest odwrotnie dzwoniący też długo czeka na połączenie ze mną lub nie połączy . Sieć Orange.
Last reply by Netoper, -
- 1 reply
- 1.9k views
Witam, jestem nowym użytkownikiem więc proszę o wyrozumiałość, tym bardziej , że dopiero wgłębiam się w temat rootowania i wgrywania custom roomów. Otóż mam pytanie, gdyż się zagubiłem z lekka, mam RN4 z global , chcę wgrać jakiś custom np. miuipolska albo pixel, żeby to zrobić muszę odblokować bootloader(który czyści cały telefon) więc przed wykonaniem tego chciałem zrobić kopie danych programem Titanum, lecz do tego potrzebuję roota, czytając parę tematów i żeby zrobić roota potrzebuje mieć zdjęty bootloader i tu koło się zamyka , chyba ,że ja czegoś nie rozumiem ? Oczywiście istnieje opcja zrobienia backupu danych ręcznie ale chciałem spróbować programem Titanum. …
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 0 replies
- 589 views
Cześć. Ostatnio z racji posiadania Amazfit Bip i chęci eksportowania treningów do Endomondo postanowiłem w telefonie zrobić roota. Proces się udał, pacjent przeżył. Mogę eksportować treningi z MiFit do GPX i później dalej gdzie chcę. Niestety zauważyłem, że po zabiegu telefon znacznie słabiej trzyma na baterii. Zawsze spokojnie trzymał 2 dnia, jak mnie użytkowałem to 3 dni. Teraz co najmniej kilka godzin mniej, ciężko mi dojechać do 48 h. W zużyciu baterii widzę, że system Android zużywa około 25 % baterii, przed rootem nie wiem ile bo jakoś nigdy mnie to nie interesowało. Zainstalowałem Wakelock Detector i w sumie nie widzę tam żadnej pozycji która by niesamowi…
Last reply by rogal198, -
- 5 replies
- 670 views
Witam, to jest mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość. Posiadam Xiaomi Redmi Note 4 MTK, a na nim wgrałem rom xiaomi.eu dev, już jakieś ładne pół roku temu. Od jakiegoś listopada 2018 r już. nie pokazała mi się żadna aktualizacja, pokazuje się tylko opcja zainstaluj (skończyło się na Miui 10.2 8.11.15). Ostatnio ściągnąłem najnowszy rom z miuipolska na telefon i próbowałem zaaktualizować przez opcję z pliku .zip. Mimo to że wszystko przebiegło jak powinno nadal mam tą wersję z listopada. Usunąłem tą instalkę razem ze starą. Po usunięciu starej instalki nagle zaskoczyła opcja pobrania aktualizacji. Niestety po aktualizacji mam ciągle starą wersję sprzed paru miesięc…
Last reply by emeles, -
- 9 replies
- 1.7k views
Jest już dostępna aktualizacja do MIUI10 na Redmi Note 4! Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Last reply by kim, -
- 2 replies
- 528 views
Witam na pokładzie RN4 SD , miui global 10.2 stable. Chciałbym root zrobić czyli cała resztę wraz z xiaomi eu . Ale mam kłopot bo wg poradników trzeba wgrać wersje china lub dev i już kilka próbowałem i jakoś ciągle error . Poprzednio przy redmi 3 bez większych problemów się udało, a tutaj coś mi nie idzie . Nie wiem czy jeszcze ktoś tutaj zagląda bo już RN7 no ale może:-) . Więc zainstalowane miflash, adb, miunlock itd konto zalogowane , 100% na stronie gdzie sie uzyskuje możliwość odblokowania , przy redmi 3 wszystko było zrobione to teraz chyba nie trzeba? W command adb devices widzi tel wszystko ok , w tel debug usb wlaczone, i nie wiem jak z tym trybem d…
Last reply by SYTROTIQX, -
- 1 reply
- 878 views
Witam, mam taki problem w folderze aparatu znajdującym się na pamięci wewnętrznej miałam ponad 200 zdjęć i filmików z wyjazdu. Na pamięci wewnętrznej założyłam folder i przeniosłam zdjęcia i filmiki, po próbie odtworzenia filmiku w nowym folderze pojawiał się komunikat, że nie można odtworzyć wideo, natomiast zdjęć nie dało się edytować, wysłać itp. Po podłączeniu do kompa nie było widać folderu z wyjazdu, a wszystkie pozostałe foldery były. W ścieżce filmików był komunikat, że znajdują się w chmurze i zostaną pobrane podczas odtwarzania. Chmury nie miałam założonej. Ale założyłam i wtedy włączyła się synchronizacja całej galerii. Chciałam wylogować się z chmury i wszystk…
Last reply by Mi Maniak, -
- 2 followers
- 187 replies
- 27.5k views
Dzisiaj rano pokazała się aktualizacja OTA na romie globala 8.0.3.0 - tym razem wersja ma oznaczenie 8.0.4.0. Ściągam.....W opisie tylko "fixed bugs". 1,5h później...... Aktulizacja zainstalowała się poprawnie, teraz szukam zmian
Last reply by akej, -
- 5 replies
- 886 views
Witam mam problem bo nie mogę znaleźć w opcjach wyłączania wifi i danych mobilnych po wyłączeniu ekranu. Czy w ogóle istnieje taka opcja czy są do tego odpowiednie aplikacje? Z góry dziękuję za pomoc. REDMI NOTE 4 wersja global
Last reply by Netoper, -
- 4 replies
- 3.8k views
Witam, dzisiaj prawdopodobnie dostanę Redmi Note 4. Przesiadam się z Redmi Note 2. Używam na nim aktualnie jako karty nr 1 - aero2, jako karty nr 2 - play. Czy w Redmi Note 4 znaczenie ma, w który slot włożę którą kartę, czy to kompletnie bez znaczenia? Od tego zależy, którą kartę mam dociąć na rozmiar nano sim. Nie jestem pewien czy w Redmi Note 2 miało to znaczenie, czy we wcześniejszym telefonie, ale było tak że jeden slot nie obsługiwał częstotliwości na której działa aero2. Przejrzałem forum 5 min i szukałem na googlach, ale nie udało mi się znaleźć odpowiedzi na to pytanie. Pozdrawiam
Last reply by niXon, -
- 1 follower
- 0 replies
- 1.6k views
Witajcie! Proszę o poradę w jaki sposób wykonać kopię całego telefonu przed oddaniem na naprawę gwarancyjną.Telefon to Redmi Note 4. Chodzi mi o wierną kopię wraz z zainstalowanymi aplikacjami, ustawieniami pulpitu, kontakty itp. Czy najlepszy będzie mi mover, może chmura xiaomi a może jakiś program na PC jak MI PC Suite tylko nie wiem czy wymienione przeze mnie sposoby przywrócą mi także aplikacje. Doradźcie proszę.
Last reply by Tomkoff, -
- 0 replies
- 1k views
Witam, ostatnio zauważyłem, że dzwonek w moim Redmi Note 4 gra cicho. Dźwięk powiadomień, dźwięk SMS i multimedia mają dobrą głośność. Porównywałem jego głośność z Redmi 4x i o dziwo tańszy model ma bardziej donośny dźwięk dzwonka. Nie pamiętam czy we wcześniejszych wersjach MIUI też tak było. Zauważyłem także, że telefon ostatnio ładuje się 3,15-25h. Przedtem ładował się około 2,45h.Ktoś z was też tak ma?
Last reply by Walkel, -
- 1 reply
- 2k views
Witam. W moim Redmi Note 4 mam problem z dodaniem wyjątku do modułu czyszczenia. Wersja MIUI to Global 9.5. "Kłudeczka" nie działa w tym przypadku. Chodzi mi dokładniej o aplikację Spotify. Możliwe że wiecie o opcji pobrania piosenek w przypadku braku internetu. I w tym jest problem. Po pobraniu tych piosenek, a za jakiś czas czyszczeniu, piosenki są usuwane. Nie jestem jeszcze ogarnięty w tym telefonie więc za wszystkie porady z góry dziękuję.
Last reply by AtoYo, -
- 2 followers
- 12 replies
- 5.6k views
Witam. Dlaczego Global ROM dla Redmi note 4X działa na androidzie 6.0, a miui polska na 7.0? I dlaczego są inne wersje MIUI?
Last reply by majka420, -
- 2 replies
- 1k views
Mam sporo zdjęć w folderach na karcie pamięci ale wyświetlają się po wejściu w dany folder z podziałem na daty czy jest szansa żeby wyświetlały się bez tego ?
Last reply by majka420, -
- 1 reply
- 1.3k views
Witam czy jest jakiś sposób aby ustawić w aplikacji muzyka jakieś wizualizacje kiedyś widziałem jak u kolegi na ekranie blokady wizualizacja leciała taki eqalizer ruchomy i nie wiem czy można to wgrać czy istnieje możliwość ustawienia tego albo ma ktoś namiar na apke
Last reply by Kiohin, -
- 0 replies
- 1k views
Witam powiedzcie mi jaki jest najlepszy rom dla RN4 jeśli chodzi o najwyższy cZas na baterii ? Kupiłem go wczoraj i zainstalowałem najnowsze miui tak potem czytam że tam SOT jest dużo niżsZy już w innych ramach.
Last reply by luquepl, -
- 2 replies
- 1k views
Hej, Kilka już razy instalowałem TWRP, następnie Magiska. Wszystko było w porządku, działał przez jakiś czas, aż któregoś dnia patrzę -> nie mam roota. Myślę sobie, że może jakoś go usunąłem, chcę wejść w TWRP -> tak, TWRP też nie ma. Sytuacja miała miejsce kilka razy. Dodatkowym problemem jest instalacja TWRP przez fastboota. Wszystko wykonuje się poprawnie, do TWRP wrzuca mnie w momencie jak użyję fastboot boot twrp.img i...na tym koniec. Trzymając POWER + VOL- + VOL+ nie trafiam do recovery. Po tym jak wejdę w nie komendą wyżej, i wybiorę Reboot -> Recovery, po prostu uruchamia mi system. Jedyne co, do TWRP mogę dostać się tylk…
Last reply by Insomaniak, -
- 0 replies
- 1.2k views
Witam, 2 dni temu kupiłem Xiaomi Redmi Note 4, na pierwszy rzut oka wszystko jest dobrze, ale gdy zacząłem rozmawiać przez telefon, okazało się że rozmówca mnie nie słyszy, cały czas mnie przerywa i zacina. Kiedy rozmawiam na messengerze problemu nie ma i dobrze mnie słychać, gdy się nagram na dyktafonie wszystko jest w porządku. Gdzie leży problem i jak mam go rozwiązać? Z góry dziękuję za odpowiedź
Last reply by Combo238, -
- 13 replies
- 6.6k views
Witam Forumowiczów, prosiłbym o poradę a dotyczy ona sytuacji kiedy odbieram połączenie czasami rozmówcę słyszę a on mnie nie ,początkowo myślałem ,że to coś z softem . Przywróciłem ustawienia fabryczne i dalej to samo.Okazało się, że i mój kumpel ma to samo ,problem tkwi w tym ,że w czasie rozmowy policzkiem lub uchem wciska się ikonkę ,, wycisz ,, Wie ktoś jak ja usunąć z pulpitu lub inne rozwiązanie ?. Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
Last reply by tolkien50, -
- 15 replies
- 2.6k views
Witam pyt do posiadaczy xiaomi redmi note 4 ile trwa waszych fonach dlugosc calkowitego ladowania baterii? umnie z ladowarka z pudelka trwa ladowanie okolo 6,7 h
Last reply by Cipek, -
- 4 replies
- 1.9k views
Witam. Posiadam zakupiony kilka dni temu RN4 w wersji 3/32 i chciałbym zweryfikować jego oryginalność. Doczytałem na forum iż na opakowaniu powinna znajdować się zdrapka a pod nią kod 20-cyfrowy do weryfikacji oryginalności. Ja takowej zdrapki na opakowaniu nie posiadam, czyżby telefon był podrobiony ? W jaki sposób mogę go zweryfikować, ponieważ jest świeży i w każdej chwili mogę go odesłać. Proszę o info. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Last reply by Misio1849, -
- 5 replies
- 2.3k views
Witam, mam wrzucone dwie karty. Jak ktoś do mnie dzwoni to ekran wygląda tak samo, różni się tylko mała ikona z liczbą określającą slot karty sim. Czy ktoś jest w stanie pomóc, abym mógł to jakoś zmienić? Chciałbym, aby np. jak ktoś dzwoni na SIM 1 ekran był w kolorze czerwony (lub innym), a jak ktoś dzwoni na SIM 2 to może być np. zielony. Zmiana dzwonka nie jest już taka istotna lecz również mogłoby być. Jest ktoś w stanie pomóc, jak to zrobić? Szukałem aplikacji, ale wszystko co jest dostępne działa w podobny sposób, wszystko można zmienić, ale niestety, dla mnie najważniejsze nie da się zmienić, czyli kolor ekrany połączenia.
Last reply by stawoska,