Jump to content

Recommended Posts

Posted
Dnia 3.12.2017 o 17:56, cebem napisał:

Operuję funtami, nowy ekran z chin srednio 18f, nie uważam na telefon, ekran zmieniałem już 2 razy, ostatnim razem wyrwałem za 9f.

Widziałem wymianę przez gościa, który znał się na rzeczy w modelu 4x i nie powiedziałbym, że to takie super łatwe. Trzeba jednak mieć doświadczenie i osprzęt bardzo mile widziany.

Posted
10 godzin temu, DyndaS napisał:

Widziałem wymianę przez gościa, który znał się na rzeczy w modelu 4x i nie powiedziałbym, że to takie super łatwe. Trzeba jednak mieć doświadczenie i osprzęt bardzo mile widziany.

Mam 4 na mediateku, fakt, jakieś zdolności manualne trzeba mieć, ale najtrudniejsze jest samo otworzenie telefonu, później to już tylko śrubki i konektory, porządek na biurku podczas pracy, czas i opanowanie. Do ekranu z chin zawsze dorzucają zestaw narzędzi. Nie jest to takie trudne jak się wydaje. Jeśli ktoś będzie zamawiał i próbował to polecam ekran już sklejony z ramką, oszczędza dużo pracy, nie trzeba bawić się z taśmą 2stronną itd. I przy wyjmowaniu uważać na baterię, można trochę zginać, ale nie polecam podważać ostrymi narzędziami :D

Posted

Nie wiem jak u innych użytkowników ale u mnie po aktualizacji do 8.5.6.0 bateria od 100% do 0% schodzi w 6,5godz przy ekranie włączonym jedynie przez 2godz 58min. Poza tym w użyciu baterii aplikacje zużyły 19% a sprzęt 81% (w tym ekran 70,5% czyli 58% całości zużytej baterii, przy jasności ustawionej na 1/3). Bateria ładowała się przed aktualizacją około 2godz 20min a teraz przynajmniej 3godz 15min.

Czy ktoś ma jeszcze podobne problemy?

Posted

Witam. Panowie jest taka funkcja - ustawienia-wi-fi-asystent wi-fi. Jeśli tą funkcję zaznaczę to rozumiem iż w przypadku gdy jest słabe wi-fi to przejdzie telefon na przesył danych ? czy tak ? Ale tak się nie dzieje, gdyż jak mam włączone wi-fi i wyjdę na zewnątrz to mi się nie włącza transmisja danych, chyba że należy mieć włączone wi-fi i transmisję danych i w przypadku zaniku wi-fi wtedy przejdzie z automatu na transmisje danych, czy o to tu chodzi ? Pozdrawiam  

Posted (edited)

Tak, masz mieć włączoną transmisję danych.

Wtedy przy słabym połączeniu Wifi zaczyna pobierać dane z pakietu.
Jeszcze można tym zarządzać w opcjach programistycznych.

Edited by Hewret
Posted

Witam. Chciałbym się dostać do pliku systemowego w katalogu głównym/storage/emulated poprzez podłączony telefon do komputera. Jeśli podłączam się pod komputer, wchodzę w redmi note4/pamięć wewnętrzna, to mam listę plików i katalogów. ale nie widzę tego czego szukam. A w fonie jak wchodzę menedżer plików ( w ustawieniach mam odznaczone ukryj pliki systemowe)  to wyświetlają mi się katalogi z katalog główny/sdcard, tu też nie ma mego szukanego katalogu, ale jak kliknę na katalog główny to mam to czego szukam storage/emulated. W jaki sposób mogę się do niego dostać poprzez kompa , bo tu nie mogę znaleźć katalogu głównego tylko pokazuje mi pamięć wewnętrzną ?

Posted
6 godzin temu, akej napisał:

W jaki sposób mogę się do niego dostać poprzez kompa , bo tu nie mogę znaleźć katalogu głównego tylko pokazuje mi pamięć wewnętrzną ?

Po pierwsze, w komputerze musisz mieć włączone pokazywanie plików/folderów ukrytych oraz systemowych.

Po drugie, w telefonie, w TWRP, w którymś z podmenu (Montowanie pamięci, o ile mnie pamięć nie myli), musisz powachlować ustawieniami MTP/FTP. W którejś z opcji te same pliki/foldery są widoczne  poziomu PC.

• 2 weeks later...
Posted

Cześć. Czy jest jakas programowa możliwość sprawdzenia czy telefon obsługuje pasmo B20?

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Posted

Roota masz? Jesli tak to network signal guru(wtedy widzisz liste pasm w band lock)
Jesli nie to netmonster i patrz do jakich pasm Ci sie loguje

Wysłane z Le Pro 3

• Like 1
Posted

Coś wiadomo kiedy będzie miui 9 na nasz telefon?

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Posted

Bo to inny telefon? :)
Mniej popularny i chyba celowo uwalony bo byl za dobry jak na redmi :)
Soft mniej dopracowany i mniejszy ekran nie zawsze oznacza ze mniej prądu bierze. Widywalem tu na forum ludzi z 14h SoT wiec te testy na gsmarena roznie wypadają, wiadomo xiaomi ma co tydzien nowy soft ktory nieraz rozni sie znacząco jesli chodzi o zarządzanie energią

Wysłane z Le Pro 3

• 2 weeks later...
Posted

Witam .
W ciągu miesiąca planuje zakup RN4. 
tutaj moje pytania:
1. Czy warto dopłacać do wersji 4/64 ? Smartfona używam do przeglądania internetu, sporadycznie jakaś gra ....
2. Na co zwrócić szczególną uwagę przy zakupie ? Jakieś rady ?
3. Pewniej kupić w sferis czy proline ? (dodam,że tylko te 2 sklepy wchodzą w grę)

Pozdrawiam i liczę na pomoc ;) 
Tomek 

Posted
4 minuty temu, edoss777 napisał:

Witam .
W ciągu miesiąca planuje zakup RN4. 
tutaj moje pytania:
1. Czy warto dopłacać do wersji 4/64 ? Smartfona używam do przeglądania internetu, sporadycznie jakaś gra ....
2. Na co zwrócić szczególną uwagę przy zakupie ? Jakieś rady ?
3. Pewniej kupić w sferis czy proline ? (dodam,że tylko te 2 sklepy wchodzą w grę)

Pozdrawiam i liczę na pomoc ;) 
Tomek 

Cześć,

ad1. Wg skoro będzie używany do tego co napisałeś to nie warto dopłacać, choć z czasem wiadomo aplikację będą bardziej zasobożerne ale myślę, że 3giga ramu w zupełności sobie poradzi. Różnicę lepiej przeznaczyć na szkło/etiu. 

ad2. Na procesor, wg mnie lepiej sprawdzi się ten ze Snapdragonem na pokładzie gdyż jest bardziej wspierany (aktualizacje itp.). Kolor? Kwestia gustu, mam cały czarny i bardzo palcują się plecki ale mnie to osobiście nie przeszkadza, siostra ma złoty i plecki nie palcują się praktycznie.

ad3. Nie mam pojęcia, weź z tego sklepu gdzie cena bardziej atrakcyjna. Możesz również kierować się renomą sklepu. Wybór ostatecznie należy do Ciebie :)

Pozdrawiam :)

• Thanks 1
Posted
3 minuty temu, p89 napisał:

Cześć,

ad1. Wg skoro będzie używany do tego co napisałeś to nie warto dopłacać, choć z czasem wiadomo aplikację będą bardziej zasobożerne ale myślę, że 3giga ramu w zupełności sobie poradzi. Różnicę lepiej przeznaczyć na szkło/etiu. 

ad2. Na procesor, wg mnie lepiej sprawdzi się ten ze Snapdragonem na pokładzie gdyż jest bardziej wspierany (aktualizacje itp.). Kolor? Kwestia gustu, mam cały czarny i bardzo palcują się plecki ale mnie to osobiście nie przeszkadza, siostra ma złoty i plecki nie palcują się praktycznie.

ad3. Nie mam pojęcia, weź z tego sklepu gdzie cena bardziej atrakcyjna. Możesz również kierować się renomą sklepu. Wybór ostatecznie należy do Ciebie :)

Pozdrawiam :)

1. Hmm więc do przeglądania internetu, yt, skrzynki mailowej, sporadycznie gierka w zupełności 3/32 mi wystarczy :)
--- Możesz polecić jakieś dobre etui i szkło do tego modelu ? :) 
2. Snap 625 - z tym prockiem będę kupował , okej. Przypadł mi do gustu z szarymi plecami :P ponoć najmniej się palcuje :) 
3. Najpewniej dorwę coś ze Sferis bo najbliżej - w razie w ... odpukać w niemalowane :) 
Na kartoniku musi być czerwona naklejka z napisem "Global" tak ? Wtedy obsługuje LTE b20 i to pasmo 800/ 900 tak ? 

Posted

1. Raczej nie gdyz nie uzbroiłem swojego note w tę akcesoria :)

3. Zgadza się, napis Global na pudełku i będzie LTE B20 :)

Posted
1 godzinę temu, firefighter napisał:

Czyli może mieć ale nie aktywne?

Raczej niemożliwe. To tak jak w Windows, jeśli zamontujesz nowe urządzenie, system automatycznie zainstaluje sterowniki i będzie je "widział" w systemie.

• 5 weeks later...
  • 3 months later...
Posted (edited)

Witam. Panowie nie chcę zakładać nowego wątku dlatego tu piszę. Chodzi mi o funkcję która automatycznie przełącza między wi-fi a transmisją danych w zależności od siły sygnału. Wydaje mi się że kiedyś takowa była, a teraz nie mogę jej znaleźć. Może podpowie mi ktoś gdzie takowa jest. MIUI 9.5.2.0 

Znalazłem rozwiązanie. Wątek zamknięty.

Edited by akej
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted

Ta  nowa wersja miui 9 to niby szybka ale tylko dlatego że okrojona na maxa i nie działa wiele opcji które były w 8 przez co można k....icy dostać. Brak możliwości usuwania nakładek, usunięto motywy (online również) nie można spersonalizować ekranu tak jak by się chciało -wszystko okroili i wielce szybko działa, śmiechu warte. Aż żałuje że zrobiłem tą aktualizacje.

Posted
Dnia 17.07.2018 o 21:16, BigosPL napisał:

Ta  nowa wersja miui 9 to niby szybka ale tylko dlatego że okrojona na maxa i nie działa wiele opcji które były w 8 przez co można k....icy dostać. Brak możliwości usuwania nakładek, usunięto motywy (online również) nie można spersonalizować ekranu tak jak by się chciało -wszystko okroili i wielce szybko działa, śmiechu warte. Aż żałuje że zrobiłem tą aktualizacje.

Aplikacja motywy nie działa na regionie polski. Zainstaluj MIUI Polska lub zmień region np na Stany Zjednoczone i motywy będziesz mógł zmienić :)

• 2 weeks later...
Posted
Dnia 24.07.2018 o 18:48, AfgFire napisał:

Aplikacja motywy nie działa na regionie polski. Zainstaluj MIUI Polska lub zmień region np na Stany Zjednoczone i motywy będziesz mógł zmienić :)

To akurat wiedziałem że po zmianie regionu  wracają motywy i tapety, tyle że to najmniejszy problem. Dla mnie system (nakładka) ma być tak zrobiony aby to użytkownik mógł decydować co ma być a czego ma nie być (przynajmniej na ekranie głównym) Poza tym tak trąbili o tej piekielnie szybkiej nakładce "9" że zapomnieli opisać o tym co użytkownik straci , bo tak naprawdę nie zyskał nic (no może odrobinę) Wciąż uważam że wszystko zostało mocno okrojone dlatego chodzi ciut szybciej. Pozdrawiam. 

• 2 weeks later...
Posted

Witam, posiadam Redmi Note 4 MTK od ponad 2 lat. Jak go kupiłem miał 4 gb ramu i 64 gb pamięci. Od dosyć dawna po którejś aktualizacji zniknął mi 1gb ramu. Teraz mi pokazuje tylko 3 gb ramu. Co się stało? Czy Wy też tak macie??

• 1 year later...
  • 8 months later...
Posted
2 godziny temu, sasza100 napisał:

kto z posiadaczy ma redmi note 4? jak wam sprawuje sie ten tel??

Telefon do dzwonienia pisania i yt daje rade . Nic więcej nie mogę oczekiwać :D

• 11 months later...
Posted

Uszanowanko :)
Naszła mnie chęć na zakup tego telefonu. Są jeszcze nowe na allegro. Do tej pory używam Redmi 4x ( ... piąty rok już leci :) ).
Grywam w grę Age of Z, która rozpala ten telefon do czerwoności w 5 minut. Niestety gra tnie się niemiłosiernie kiedy jest mnóstwo ludzi na serwerze. Zastanawiam się czy to będzie dobry pomysł. W kwestii procesora to będzie przeskok, ale w kwestii grafiki już chyba nie aż taki. Czy jest sens nabyć ten "flagowiec" xD czy lepiej kupić coś obecnej epoki ?
Z góry dziękuję za odpowiedź :)