Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mój Mi 5 pękł i się wygiął. Udało się go uratować i chciałbym go sprzedać. Nie był wymieniany ekran, telefon jest wyprostowany i mam do was takie pytanie. Czy jest jeszcze możliwość gwarancji (nwm czy uwzględnić to w ogłoszeniu) bo słyszałem że chinczycy mają w to wylane :) Telefon zamawiałem z aze.com.pl. Pozdrawiam

Opublikowano

Jak kupowałeś w aze to tam masz gwarancję. Ale tak naprawdę to żaden kupujący w aze nie ma gwarancji bo oni olewają każdego. Poczytaj sobie opinię o nich. Kilka razy zmieniali nazwę a każda ich działalność jest opisana w opiniach. 

Ale jak jest wygięty to raczej uszkodzenie mechaniczne. 

Nawet jak wyprostowany to wewnątrz będzie widać po rozebraniu że coś z nim było nie tak.

Opublikowano
4 minuty temu, Poohacz79 napisał:

Ale tak naprawdę to żaden kupujący w aze nie ma gwarancji bo oni olewają każdego.

Kupiłeś tam telefon? Zgłaszałeś na gwarancję? Korzystałeś z gwarancji? Jeśli nie, to nie wygłaszaj czegoś czego nie wiesz. Ja kupiłem u nich, reklamowałem telefon (problem z przednim głośnikiem). Proces gwarancyjny monitorowany cały czas (przez specjalną stronę serwisową u nich). Wszystko trwało około tygodnia. Więc nie wmawiaj, że olewają każdego.

I nie bronię ich, tylko denerwujące jest jak ktoś przeczyta jakąś opinie i potem powiela nie wiedząc czy to prawda czy nie.

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, virusek90 napisał:

Kupiłeś tam telefon? Zgłaszałeś na gwarancję? Korzystałeś z gwarancji? Jeśli nie, to nie wygłaszaj czegoś czego nie wiesz. Ja kupiłem u nich, reklamowałem telefon (problem z przednim głośnikiem). Proces gwarancyjny monitorowany cały czas (przez specjalną stronę serwisową u nich). Wszystko trwało około tygodnia. Więc nie wmawiaj, że olewają każdego.

I nie bronię ich, tylko denerwujące jest jak ktoś przeczyta jakąś opinie i potem powiela nie wiedząc czy to prawda czy nie.

Miałeś farta.

Mój kolega z pracy kupił Xiaomi całej rodzinie. Łącznie 5 sztuk w różnych odstępach czasu.

Dwa niestety odmówiły posłuszeństwa. Ogólnie dramat.

Najpierw nie chcą odebrać przesyłki potem tygodniami analizują problem aż wreszcie po trzech miesiącach sukces.

Ja kupiłem kiedyś MI4c po 2 miesiącach plama na ekranie. Ogólnie typowe przegrzanie. Werdykt serwisu - wina użytkownika.

W dwóch innych punktach stwierdzono przegrzanie LCD.

Więc mam jakiś tam poglad na jakość ich usług i nie opieram się jedynie na opiniach wyczytanych w internecie.

Teraz kupuje w IBG serwis PL wygląda tam całkiem inaczej. Kontakt błyskawiczny i @Acid nie wysyła nikogo na drzewo tylko rzetelnie ocenia problem go rozwiązuje.

Edytowane przez Poohacz79
Opublikowano

Napisałeś, że olewają każdego. Podkreślam: każdego. A jednak tak nie jest. Ja wysłałem normalnie przesyłkę (opłaciłem sam). Odebrali bez problemu, od razu na serwis został przyjęty, przesłano mi link do zgłoszenia serwisowego, itp. Było to może z miesiąc temu

Opublikowano

Dobrze. Masz rację. Nie każdego. 

Ale klienta który zakupił u nich 5 telefonów niestety olali.

Na forum też znajdziesz użytkowników którzy  próbowali reklamować swoje telefony i mieli pod górkę

Opublikowano

Ja również zadowolony z aze jestem. Odpisywali na pytania szczegółowo,wysyłka na mój koszt-odebrana 2 dni po wysłaniu. I tak jak kolega wyżej pisał wszystko masz na stronie(podgląd co się dzieje ze sprzętem).

Co do telefonu to nikt Ci tego nie przyjmie. Uszkodzenie mechaniczne z Twojej winy...

Opublikowano

Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...