Mlody18PL Opublikowano 18 Stycznia 2017 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Witam. Mój Mi 5 pękł i się wygiął. Udało się go uratować i chciałbym go sprzedać. Nie był wymieniany ekran, telefon jest wyprostowany i mam do was takie pytanie. Czy jest jeszcze możliwość gwarancji (nwm czy uwzględnić to w ogłoszeniu) bo słyszałem że chinczycy mają w to wylane Telefon zamawiałem z aze.com.pl. Pozdrawiam
galakty Opublikowano 18 Stycznia 2017 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Jak spadł i się wygiął to nie masz gwarancji...
Poohacz79 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Jak kupowałeś w aze to tam masz gwarancję. Ale tak naprawdę to żaden kupujący w aze nie ma gwarancji bo oni olewają każdego. Poczytaj sobie opinię o nich. Kilka razy zmieniali nazwę a każda ich działalność jest opisana w opiniach. Ale jak jest wygięty to raczej uszkodzenie mechaniczne. Nawet jak wyprostowany to wewnątrz będzie widać po rozebraniu że coś z nim było nie tak.
virusek90 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Opublikowano 19 Stycznia 2017 4 minuty temu, Poohacz79 napisał: Ale tak naprawdę to żaden kupujący w aze nie ma gwarancji bo oni olewają każdego. Kupiłeś tam telefon? Zgłaszałeś na gwarancję? Korzystałeś z gwarancji? Jeśli nie, to nie wygłaszaj czegoś czego nie wiesz. Ja kupiłem u nich, reklamowałem telefon (problem z przednim głośnikiem). Proces gwarancyjny monitorowany cały czas (przez specjalną stronę serwisową u nich). Wszystko trwało około tygodnia. Więc nie wmawiaj, że olewają każdego. I nie bronię ich, tylko denerwujące jest jak ktoś przeczyta jakąś opinie i potem powiela nie wiedząc czy to prawda czy nie.
Poohacz79 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Opublikowano 19 Stycznia 2017 (edytowane) 17 minut temu, virusek90 napisał: Kupiłeś tam telefon? Zgłaszałeś na gwarancję? Korzystałeś z gwarancji? Jeśli nie, to nie wygłaszaj czegoś czego nie wiesz. Ja kupiłem u nich, reklamowałem telefon (problem z przednim głośnikiem). Proces gwarancyjny monitorowany cały czas (przez specjalną stronę serwisową u nich). Wszystko trwało około tygodnia. Więc nie wmawiaj, że olewają każdego. I nie bronię ich, tylko denerwujące jest jak ktoś przeczyta jakąś opinie i potem powiela nie wiedząc czy to prawda czy nie. Miałeś farta. Mój kolega z pracy kupił Xiaomi całej rodzinie. Łącznie 5 sztuk w różnych odstępach czasu. Dwa niestety odmówiły posłuszeństwa. Ogólnie dramat. Najpierw nie chcą odebrać przesyłki potem tygodniami analizują problem aż wreszcie po trzech miesiącach sukces. Ja kupiłem kiedyś MI4c po 2 miesiącach plama na ekranie. Ogólnie typowe przegrzanie. Werdykt serwisu - wina użytkownika. W dwóch innych punktach stwierdzono przegrzanie LCD. Więc mam jakiś tam poglad na jakość ich usług i nie opieram się jedynie na opiniach wyczytanych w internecie. Teraz kupuje w IBG serwis PL wygląda tam całkiem inaczej. Kontakt błyskawiczny i @Acid nie wysyła nikogo na drzewo tylko rzetelnie ocenia problem go rozwiązuje. Edytowane 19 Stycznia 2017 przez Poohacz79
virusek90 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Napisałeś, że olewają każdego. Podkreślam: każdego. A jednak tak nie jest. Ja wysłałem normalnie przesyłkę (opłaciłem sam). Odebrali bez problemu, od razu na serwis został przyjęty, przesłano mi link do zgłoszenia serwisowego, itp. Było to może z miesiąc temu
Poohacz79 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Dobrze. Masz rację. Nie każdego. Ale klienta który zakupił u nich 5 telefonów niestety olali. Na forum też znajdziesz użytkowników którzy próbowali reklamować swoje telefony i mieli pod górkę
virusek90 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Znajdziesz też takich co nie zostali olani i wszystko przebiegło sprawnie. Jednym słowem loteria . . .
Ryba85 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Ja również zadowolony z aze jestem. Odpisywali na pytania szczegółowo,wysyłka na mój koszt-odebrana 2 dni po wysłaniu. I tak jak kolega wyżej pisał wszystko masz na stronie(podgląd co się dzieje ze sprzętem). Co do telefonu to nikt Ci tego nie przyjmie. Uszkodzenie mechaniczne z Twojej winy...
ZduneX25 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.
mrosi Opublikowano 19 Stycznia 2017 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi