Blind Opublikowano 26 Października 2016 Opublikowano 26 Października 2016 Witam , Czy ktoś już się spotkał z takim przypadkiem jak w załączniku. Co może być tego powodem i co z tym zrobić ?
senq Opublikowano 26 Października 2016 Opublikowano 26 Października 2016 50 minut temu, Blind napisał: Witam , Czy ktoś już się spotkał z takim przypadkiem jak w załączniku. Co może być tego powodem i co z tym zrobić ? Miałem, tylko w prawym dolnym rogu + dużo zawieszonych pikseli = wymiana gwarancyjna.
Blind Opublikowano 26 Października 2016 Autor Opublikowano 26 Października 2016 Tyle, że "sklep" w którym kupiłem telefon w korespondencji mailowej stwierdził : Cytat zolta plama to przewaznie efekt ladowania zbyt wysokim napieciem/natezeniem i gwarancja tego nie obejmuje.
senq Opublikowano 26 Października 2016 Opublikowano 26 Października 2016 (edytowane) Ale Ty ładujesz ekran czy baterie? gdzieś powinienem mieć zdjęcie z korespondencji przed gwarancją, ogólne gwarancja u Xiaomi w chinach uznana bez problemu, sprawdź czy nie masz do tego zawieszonych pikseli. -Czarne tło duża jasność i patrz czy nie ma kolorowych punktów. Sklep w którym kupowałeś realizuje gwarancję w Polsce czy w chinach? Tak poza tym, całym zasilaniem wszystkich podzespołów steruje płyta główna. Jeśli poszło by za duże napięcie na ekran to trochę innych rzeczy jest wcześniej które powinny zostać spalone. Nie mówiąc już o samej baterii. Zdjęć nie mogę znaleźć, ale może wypowiedzieć się xon24 / @buriza - u niego realizowałem gwarancję Edytowane 26 Października 2016 przez senq 1
Blind Opublikowano 26 Października 2016 Autor Opublikowano 26 Października 2016 Sprawdziłem te piksele, przyznam szczerze, że wcześniej nie sprawdzałem bo w poprzednich telefonach widziałem martwe piksele. Ale gdy dobrze się wpatrzyłem to znalazłem w okolicach tej plamy 4, oraz jest jeden na samym środku wyświetlacza. Telefon kupowałem w technos-online i z tego co wiem gwarancję realizują w Polsce. Jutro zrobię skan faktury i spróbuję im go odesłać, zobaczymy co z tym zrobią.
wojtekmarchewka Opublikowano 26 Października 2016 Opublikowano 26 Października 2016 Ja miałem to samo co Ty ale po drugiej stronie w Mi4, w moim przypadku było to przegrzewanie się procesora,usterka pojawiła sie w 10 miesiącu użytkowania, telefon kupiony w Gearbest. Dostałem dwie opcje, odesłać na naprawę, lub że zwrócą mi na konto śmieszne 20$, oczywiście odesłałem, od dwóch tygodni jest u nich i jak na razie cisza. Nie daj sobie wmówić jakieś ładowanie wysokim napięciem/natężeniem, wtedy ma Ci się prawo uszkodzić bateria nie ekran, do Mi4 nigdy nie użylem innej ładowarki niż oryginalna Zaczęło się tak A skończyło tak W tym miejscu co jest plama telefon cholernie się nagrzewał, zaczęło się to po wgraniu androida 6.0 i Miui 8 , temperatura na baterii raz osiągneła 50C , grając w jakoś popierdółkę
Blind Opublikowano 27 Października 2016 Autor Opublikowano 27 Października 2016 Właściwie to nie gram w gry na telefonie, ale często korzystam z internetu. Z tego co widzę, mój telefon jest dopiero w początkowej fazie tej nieprzyjemnej usterki
tpawel Opublikowano 27 Października 2016 Opublikowano 27 Października 2016 Nie ma opcji żeby przez szybkie ładowanie się wyświetlacz popsuł. Nawet jak jest szybka ładowarka to telefon powinien ograniczyć prąd ładowania.Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka 1
senq Opublikowano 27 Października 2016 Opublikowano 27 Października 2016 U mnie to znajdowało się na dole ekranu, w miejscu, które najmniej się grzeje. Ale też plama rosła z czasem. Wysyłaj na gwarancję, nie daj sobie wmówić winy.
mgcompany Opublikowano 28 Października 2016 Opublikowano 28 Października 2016 Cytat zolta plama to przewaznie efekt ladowania zbyt wysokim napieciem/natezeniem i gwarancja tego nie obejmuje. Możesz podłączyć nawet do ładowarki, która daje ponad 3A i z napięciem 5-9V (a tych jest coraz więcej) i sprawdzić przez miernik USB (np. taki: https://www.aliexpress.com/item/Current-Voltage-Meter-Charging-Detector-Mobile-Power-Current-and-Voltmeter-Ammeter-Voltage-USB-Charger/32711953631.html), że Redmi Note 2 nie weźmie więcej niż 1.3A przy 5V. Możesz zostawić go na cały dzień pod ładowarką i nic się nie stanie. Po prostu ten model telefonu nie przyjmuje więcej niż 5V, tym samym ładowarka nie przeskoczy na wyższe napięcie ładowania i nie pobierze więcej prądu niż może. A jeśli korzystasz tylko z oryginalnej ładowarki, to tym bardziej nie powinno to mieć wpływu na ekran. Jedyny sposób to podanie z zasilacza z góry ustalonego napięcia i natężenia, czy od razu spaliłbyś płytę główną. Gwarancja jest? To muszą przyjąć. Gdybyś fizycznie uszkodził ekran, pękło by szkło lub coś gorszego, to wtedy mają prawo odmówić.
Carburator Opublikowano 29 Października 2016 Opublikowano 29 Października 2016 Miałem te plamy w innym telefonie K&M Drive, tylko większe i wzdłuż obu bocznych krawędzi ekranu. Był po gwarancji, więc poszedł do kosza. Dodatkowo spuchła w nim bateria. Jako że bardzo często używałem go do nawigacji, to też często podłączony był do ładowarki w samochodzie. A przyczyny tych żółtych plam wzdłuż boków ekranu upatrywałem w zbyt mocnym ucisku łapek uchwytu telefonu. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi