RSL Opublikowano 10 Września 2016 Opublikowano 10 Września 2016 Siemka Jak działają te płatności telefonem? Niby wszystko mam skonfigurowane, w opcjach NFC jest domyślnie ustawione żeby płacić mBankiem, ale jak przykładam telefon do terminala to wyskakuje na nim błąd "użyj innej karty". Nie rozumiem dlaczego. Nadal jest ten system sprzed wojny secesyjnej, że trzeba mieć specjalną kartę sim mBank (chyba tylko Orange to miało) i kartę MasterCard? Nie mogę nigdzie w Internecie znaleźć świeżego wątku na ten temat albo po prostu źle szukam.
qmox Opublikowano 11 Września 2016 Opublikowano 11 Września 2016 Też mam tę kartę w mBanku, ale nigdzie w aplikacji nie widzę możliwości płacenia przez NFC (tylko w ustawieniach telefonu jest widoczna jako opcja płacenia, jednak nigdy nie korzystałem), wydaje mi się, że porzucili już tę funkcję na rzecz rozwoju HCE.
zielonyBB Opublikowano 11 Września 2016 Opublikowano 11 Września 2016 mbank testuje, ma być jakoś na jesieni. Wysłane z MI5 1
kamien Opublikowano 21 Września 2016 Opublikowano 21 Września 2016 Karta mobilna z BZWBK działa bardzo ładnie. Trzeba tylko troche dłużej poczekać niż przy plastiku. Karta działa w trybie HCE.
MKLN Opublikowano 20 Czerwca 2017 Opublikowano 20 Czerwca 2017 (edytowane) ING póki co nie oferuje android pay, ale mają opcję "mastercard w telefonie", z której skorzystałem. Założyłem konto, wszystko ustawiłem tak jak trzeba, ale przy przybliżaniu do terminala nic się nie dzieje. W ustawieniach wszystko jest w porządku. Może być to wina odblokowanego bootloadera? Soft xiaomi.eu 8.5.2.0 Pozdrawiam Maciej Dziękuję bardzo za ostrzeżenie, przykro mi ale wszechwiedzący moderator się myli, i cały ten wątek wcześniej przeczytałem i próbowałem różnych rozwiązań Edytowane 21 Czerwca 2017 przez MKLN
fritz_lc Opublikowano 23 Czerwca 2017 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Cześć Mam ING i uruchomione "mastercard w telefonie". Działa bez problemowo tylko musi być włączona aplikacja w momencie płacenia inaczej po prostu zero reakcji. Nie jest to tak jak w przypadku karty że wyciągasz zbliżasz i już , tylko musisz odblokować telefon i wejść do aplikacji ING wtedy zbliżasz do terminala. Początkowo też mi to nie działało ale próbowałem na różne sposoby i hula aż miło. Pozdrawiam
kamillm Opublikowano 24 Czerwca 2017 Opublikowano 24 Czerwca 2017 20 godzin temu, fritz_lc napisał: tylko musisz odblokować telefon i wejść do aplikacji ING wtedy zbliżasz do terminala Mimo, że aplikacja jest zakłódkowana musisz tak robić?
fritz_lc Opublikowano 24 Czerwca 2017 Opublikowano 24 Czerwca 2017 Sorki co rozumiesz przez "zakłódkowana" ??
zielonyBB Opublikowano 25 Czerwca 2017 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Ja mam ING dodane do autostartu. I to wszystko. Kłódka niepotrzebna, apka pracuje w tle. Wystarczy wybudzic telefon i można płacić.Sent from my MI 5 using Tapatalk
kamillm Opublikowano 25 Czerwca 2017 Opublikowano 25 Czerwca 2017 17 godzin temu, fritz_lc napisał: Sorki co rozumiesz przez "zakłódkowana" ?? Zeby nie ubijalo Ci aplikacji jak czyscisz np ram, zakladasz klodke wtedy
RDK Opublikowano 10 Października 2017 Opublikowano 10 Października 2017 Witam Od pewnego czasu (wydaje mi się, że od ostatniej aktualizacji, ale pewności nie mam) pojawił się problem z płatnościami zbliżeniowymi przy pomocy IKO. Mianowicie, gdy próbuję wykonać płatność następuje jedną z dwóch sytuacji:1. Terminal pokazuje informacje o tym, że należy przyłożyć jedną kartę,2. Na telefonie pojawia się informacja, że płatność przeszła, natomiast terminal nie reaguje i pieniądze nie są pobierane. Jeśli ktoś miał podobny problem lub ma jakiś pomysł, proszę o pomoc. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka 1
TryForgive Opublikowano 18 Października 2017 Opublikowano 18 Października 2017 Mam to samo, Identyczny problem. Działało wcześniej a teraz jest kropka w kropkę tak jak opisałeś.. ciekaw jestem czy to wina miui czy cos IKO blokuje.. ? myślałem że to tylko u mnie tak,ale dobrze wiedzieć że nie jestem jedyny ( chociaż niekoniecznie )... trzeba nosić karte albo płacić blikiem ( i ta mina sprzedawcy ) 1
rolin' Opublikowano 29 Października 2017 Opublikowano 29 Października 2017 (edytowane) Podepnę się do tematu. Bank Millennium. Niby Safetynet na zielono, a dodać realnej karty nie mogę, tylko wirtualną... Ktoś coś? @edit Wystarczyło usunąć dane aplikacji i aktywować ją raz jeszcze. Edytowane 29 Października 2017 przez rolin'
mati1342 Opublikowano 30 Października 2017 Opublikowano 30 Października 2017 Ja na Inteligo, aplikacja IKO działa bez problemu, wchodzę w aplikacje loguje się na konto, klikam płatności zbliżeniowe i gotowe Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
JacekBB Opublikowano 30 Października 2017 Opublikowano 30 Października 2017 Dostałem kartę z BGŻ PNB.Android pay aktywowany. Czy do płacenia wystarczy wybudzić smartfona czy trzeba odblokować wzorem ( nie można usunąć wzoru bo AP sapie ze ma być jakaś blokada )
abc00 Opublikowano 31 Października 2017 Opublikowano 31 Października 2017 @JacekBB https://www.android.com/intl/pl_pl/pay/
JacekBB Opublikowano 31 Października 2017 Opublikowano 31 Października 2017 (edytowane) Dzięki. Bardziej mi chodziło o to czy musi być blokada w postaci wzoru czy pinu do odblokowania tel? Jak ją usunę to AP krzyczy że mi usunie kartę za 5 minut. Wysłane z Mi5 Edytowane 31 Października 2017 przez JacekBB
K4r0lSz Opublikowano 31 Października 2017 Opublikowano 31 Października 2017 1 godzinę temu, JacekBB napisał: Dzięki. Bardziej mi chodziło o to czy musi być blokada w postaci wzoru czy pinu do odblokowania tel? Jak ją usunę to AP krzyczy że mi usunie kartę za 5 minut. Wysłane z Mi5 Musi.
JacekBB Opublikowano 31 Października 2017 Opublikowano 31 Października 2017 Sprawdzone. Płatność z BGŻ Pnp Paribas poszła lekko. Wysłane z Mi5
aho Opublikowano 20 Stycznia 2018 Opublikowano 20 Stycznia 2018 Na moim Mi5 PeoPay nie chce płacić zbliżeniowo. Ustawienia w apce są prawidłowe.
stereo0 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Dnia 20.01.2018 o 11:08, aho napisał: Na moim Mi5 PeoPay nie chce płacić zbliżeniowo. Ustawienia w apce są prawidłowe. Na moim płatności zbliżeniowe w peopay działają(jedno z najnowszych miuipolska). Proponuję zadzwonić sobie do banku bo mi raz po jednej aktualizacji też przestały działać. Resetują pin czy coś i potem działa jak natura chciała
K4r0lSz Opublikowano 26 Stycznia 2018 Opublikowano 26 Stycznia 2018 Dnia 20.01.2018 o 11:08, aho napisał: Na moim Mi5 PeoPay nie chce płacić zbliżeniowo. Ustawienia w apce są prawidłowe. Ustawienia > Więcej > Układ zabezpieczający > Używasz mobilnego portfela z HCE oraz Ustawienia > Więcej > Układ zabezpieczający > Dotknij i zapłać > Płatność domyślna > PeoPay są ustawione?
Rekomendowane odpowiedzi