Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Mam problem z telefonem.

Chciałem wgrać sobie nowy system, to sprawdziłem czy mam odblokowany bootloader i miałem Device unlocked na true. Zainstalowałem więc inne MIUI nowsze. Wgrało się ale był problem tego typu że ściągnąłem tą samą wersję co miałem więc poszukałem innej i przypadkowo sformatowałem cały telefon nie mam systemu oraz bootloader się zablokował.

Nie mogę teraz otworzyć recovery mam takie coś:

http://imgur.com/X4DcJ3y

Nie wiem co robić.

Proszę o pomoc.

Edytowane przez xLeszczu
Opublikowano

Jak ci się uruchamia w fastboot to spróbuj jeszcze raz odblokować bl miunlockiem. Jak się nie uda to pozostaje instalacja romu fastboot w trybie download (edl) Miflashem. Tylko musisz przejść do trybu download, Chyba wszystko masz w poradniku 

Opublikowano (edytowane)

Ale wykonałem wszystkie te kroki, ale gdy chcę wgrać ROM to wyskakuje coś takiego:

http://imgur.com/NEOIyoN

Z tego co wyczytałem chodzi o to, że telefon ma zablokowany bootloader.

Ale przed tym jak zacząłem kombinować był on odblokowany.

A i jestem w trybie fastboot bo jak wyłączam go to MiFlash nie wykrywa telefonu.

Edytowane przez xLeszczu
Opublikowano

Tak z tego wynika że masz zablokowany bl. Nie wiem czy wcześniej miałeś odblokowany, jeśli sam tego nie zrobiłeś to wątpię w to. A skrypt testujący stan bootloadera w przypadku Redmi 3 często oszukuje. Co masz zrobić już napisałem, raczej bez miflasha romu fastboot i telefonu w trybie download nic z tym nie zrobisz.

Opublikowano

Jeszcze proponowałbym użyć odpowiedniego romu, stosowanie obrazów od innych modeli z reguły kończy się cegłą.

Opublikowano

To prawda, ale w sumie nie wiadomo jaki to telefon. Sporo ludzi myśli że Redmi 3 i Redmi note 3 to to samo, a "note" niestety robi tu różnicę. 

Opublikowano (edytowane)

Właśnie nie moge go uruchomić w trybie EDL jak klikam vol+ i power to nic się nie dzieje jedynie wyskakuje znaczek xiaomi i cały czas świeci telefon się nie włącza po prostu jest cały czas znaczek i telefonu nie znajduje w MiFlash

Jedynie co telefon znajduje w MiFlash jak jest w trybie Fastboot

Ale jak próbuję wgrać ROM'a to wyskakuje coś takiego:

http://imgur.com/NEOIyoN

Edytowane przez xLeszczu
Opublikowano

Dobrze wyskakuje. Masz zablokowany bootloader to nie zainstalujesz romu w trybie fastboot.

Poszukaj jak odpalić edl. Albo Vol+ Vol- i PWR.

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, kapiS napisał:

http://en.miui.com/thread-290959-1-1.html tutaj masz poradnik jak wejść do edl na zbrickowanym telefonie, z flashowaniem dalej z tego co widziałem, radzisz sobie więc tego nie będę linkował :) po wejściu w edl jak w poradniku u góry instaluj normalnie przez miflasha soft

No właśnie wczoraj szukałem i znalazłem właśnie to samo i o dziwo załapało.

Miałem Hard Bricka ale tym skryptem telefon przeszedł zaczęło go wykrywać w MiFlash zainstalowałem globalny ROM i śmiga teraz tylko muszę czekać na odblokowanie botloadera.

Nadal nie wiem jak to się stało, że po sformatowaniu całego telefonu i zrobieniu z niego Hard Bricka BotLoader się zamknął jest to możliwe??

Edytowane przez xLeszczu
Opublikowano

Przez Aktualizacje w systemie nie przejdziesz pomiędzy Global a China.
Możesz pomiędzy Global Stable a Global Dev oraz pomiędzy China Stable a China Dev.

Opublikowano

Nie można zmienić global - > china, na odwrót i dev - > stable i na odwrót przez systemowy updater. Musisz pobrać wersję fastboot i przez miflasha zainstalować. Dodatkowo powiem Ci ze na naszych qualcommach nie trzeba dev china zeby odblokować bootloadera, moze byc nawet global stable. 

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, kapiS napisał:

Nie można zmienić global - > china, na odwrót i dev - > stable i na odwrót przez systemowy updater. Musisz pobrać wersję fastboot i przez miflasha zainstalować. Dodatkowo powiem Ci ze na naszych qualcommach nie trzeba dev china zeby odblokować bootloadera, moze byc nawet global stable. 

No tak ale jak mogę wgrać global -> stable przez MiFlash skoro tam nie ma tych plików flash_all itp.

@Dobra nieważne muszę pobrać ROM dla MiFlash'a

Edytowane przez xLeszczu
Opublikowano
6 godzin temu, xLeszczu napisał:

No tak ale jak mogę wgrać global -> stable przez MiFlash skoro tam nie ma tych plików flash_all itp.

@Dobra nieważne muszę pobrać ROM dla MiFlash'a

Z ciekawości, dlaczego chcesz instalować china dev? Nie ma języka polskiego i chyba gappsów

A odblokowanie bootloadera działa na każdym oficjalnym romie. 

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...