Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, 

próbował ktoś z was może innych ROM'ów pokroju CM/Hexagon/H2OS na naszej Mi5? Ma ktoś jakieś doświadczenia? Zastanawiam się nad jakimś, ale nie wiem czy warto odstawić dla nich MIUI :P

Pozdrawiam.

Opublikowano

Zależy czego potrzebujesz z MIUI, jeśli używasz klawisza home dotykowo - nie znajdziesz tego w innych ROMach. Kilku innych funkcji też nie, jak opcje aparatu manualne z poglądem ostrości, włączanie/wyłączanie o określonej godzinie (działające), porządna kontrola uprawnień, etc.

Samo MIUI jest zamulające ale na tym procesorze prawie tego nie widać. Zostań przy MIUI, jeśli chcesz mieć wszystkie dodatki z tego systemu albo zmień, jeśli nie są Ci do niczego potrzebne.

Opublikowano
33 minuty temu, sp4ubw napisał:

Zależy czego potrzebujesz z MIUI, jeśli używasz klawisza home dotykowo - nie znajdziesz tego w innych ROMach. Kilku innych funkcji też nie, jak opcje aparatu manualne z poglądem ostrości, włączanie/wyłączanie o określonej godzinie (działające), porządna kontrola uprawnień, etc.

Samo MIUI jest zamulające ale na tym procesorze prawie tego nie widać. Zostań przy MIUI, jeśli chcesz mieć wszystkie dodatki z tego systemu albo zmień, jeśli nie są Ci do niczego potrzebne.

MIUI zamulające? Skoro na X10 nie muli, to ja nie wiem..

Opublikowano

Dnia 23.08.2016 o 11:49, nafing napisał:

Przesiadłem się wczoraj pierwszy raz odkąd mam MI5 na coś innego niż MIUI ponieważ kilka aplikacji, z których korzystam źle działały i teraz... wszystko jest idealnie, bateria trzyma mega długo, jestem w szoku, z niczym nie mam problemów. 

Korzystam z tego buildu, CM13:

http://forum.xda-developers.com/mi-5/development/unofficial-private-cyanogenmod-13-builds-t3426349

Polecam, warto.

Sprawdzałeś może PAC-ROM? Ja właśnie pobieram, ciekawe jak się sprawuje.

Edit: jak na razie śmiga świetnie, zobaczymy jaki SoT.

Opublikowano

Postanowiłem, że zostanę na tym CM aż wyjdzie update MIUI dla MI5 bo ostatnio jest trochę pomijany. 

Podtrzymuję - rom sprawuje się super, nie mam problemów z dropboxem, snapchatem, endomondo czy messengerem w przeciwieństwie do MIUI.

Aczkolwiek MIUI ma i tak ten jeden ogromny plus - wygląd, który wynagradza nawet problemy z aplikacjami lub ich ograniczoną funkcjonalnością :P 

Opublikowano
4 godziny temu, nafing napisał:

Postanowiłem, że zostanę na tym CM aż wyjdzie update MIUI dla MI5 bo ostatnio jest trochę pomijany. 

Podtrzymuję - rom sprawuje się super, nie mam problemów z dropboxem, snapchatem, endomondo czy messengerem w przeciwieństwie do MIUI.

Aczkolwiek MIUI ma i tak ten jeden ogromny plus - wygląd, który wynagradza nawet problemy z aplikacjami lub ich ograniczoną funkcjonalnością :P 

Na PAC-ROM'ie też wszystko śmiga idealnie, poza tym.. trochę brakowało mi tego "stockowego" Androida, wcześniej miałem Huawei'a z EMUI, teraz MIUI :D Jak mi się znudzi to wrzucę backup z MIUI i z głowy, ale na razie posiedzę na tym :) 

Opublikowano (edytowane)

Oj ten przycisk to straszna męka dla mnie, paradoksalnie jeden z głównych powodów mojego powrotu do MIUI :P 

Edytowane przez nafing
Opublikowano
Dnia 5.09.2016 o 11:01, nafing napisał:

Oj ten przycisk to straszna męka dla mnie, paradoksalnie jeden z głównych powodów mojego powrotu do MIUI :P 

Ja jeszcze się trzymam, nie przeszkadza mi to aż tak :D Podoba mi się jednak zaangażowanie usera, który wydaje PAC-ROM na Mi5. Całkiem szybko fixuje błędy (np. po tym jak zgłosiłem problem z dźwiękiem, nie wiem czy potrwało to 24 godziny) :D

Opublikowano
Dnia 27.08.2016 o 10:32, nafing napisał:

ale przecież mess, endo i snap działają na MIUI :o.

Opublikowano
Dnia 6.09.2016 o 22:14, Nezumi napisał:

ale przecież mess, endo i snap działają na MIUI :o.

Ja np. przy najnowszej wersji Tapatalka co chwilę miałem FC aplikacji, musiałem użyć starszej wersji. Robiłem wszelkiego rodzaju wipe etc. ale nic to nie pomagało, na PAC-ROM'ie wszystko śmiga.

Opublikowano
15 godzin temu, Mathias napisał:

Ja np. przy najnowszej wersji Tapatalka co chwilę miałem FC aplikacji, musiałem użyć starszej wersji. Robiłem wszelkiego rodzaju wipe etc. ale nic to nie pomagało, na PAC-ROM'ie wszystko śmiga.

Ja na Inboxie miałem crashe na Mi4, a kuzynka na 2 Mi4 nie, winne miui, apka, telefon? Ciężko stwierdzić...

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...