wachlarz140 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 (edytowane) Dzień dobry! Mam problem z internetem mobilnym. A dokładniej mówiąc nie łapie mi w ogóle internetu 3G ani 4G. Na innych telefonach łapie, więc to nie wina karty. Tak samo jest z kartą w T-mobile. Również brak możliwości 3G/4G. Preferowana sieć oczywiście LTE, do wyboru tylko 4 sieci 2G. W "punkcie dostępowym" nic nie zmieniałem, jest "standardowo". Nie mam jeszcze odblokowanego bootloadera. Edit: Karta jest oczywiście w pierwszym slocie. Zapomniałem dopisać. Edytowane 16 Sierpnia 2016 przez wachlarz140
musek Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Poszukaj prawidłowych ustawień punktów dostępu (APNy), dodaj je ręcznie i ustaw jako aktywne. Po ustawieniu uruchom ponownie telefon i daj znać jaki rezultat.
wachlarz140 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2016 "Prawidłowe ustawienia" jak znalazłem zawierają tylko informację*:apn: internetnumer dostępowy: *99#nazwa użytkownika: brak hasło: brakdns: dynamiczny Gdzie nie znalazłem możliwości wpisania ani "numeru dostępu" ani "dns-u". Tak czy inaczej, zrobilem nowy APN i nadal nic. Nadal pokazuje tylko możliwości z 2G. * - Zródło
s4kron Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Masz moje ustawienia z Play wszystko działa poprawnie Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
wachlarz140 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Aktualizacja do MIUI 8 (albo MIUI Polska) pomaga. LTE działa. Temat do zamknięcia.
skay77 Opublikowano 3 Września 2016 Opublikowano 3 Września 2016 ja znowu mam na odwrot nie mam 3G ale mam lte (ale tez cos slaby zasieg) i oczywiscie nie moge dzwonic (: i tu nie wiem czy tu zawinil xposed czy moja beztroska i ciekawosc i nacisniecie USA band i wlasnie od tego momentu nie moge sie przelaczyc na 3G
Gość Opublikowano 3 Września 2016 Opublikowano 3 Września 2016 ja znowu mam na odwrot nie mam 3G ale mam lte (ale tez cos slaby zasieg) i oczywiscie nie moge dzwonic (: i tu nie wiem czy tu zawinil xposed czy moja beztroska i ciekawosc i nacisniecie USA band i wlasnie od tego momentu nie moge sie przelaczyc na 3G Mieszkasz w Stanach Zjednoczonych Ameryki ? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
skay77 Opublikowano 3 Września 2016 Opublikowano 3 Września 2016 slimozis dzieki za odzew poradzilem sobie dobrze ze mialem jakoms stara karte t-mobile wlozylem ja w pierwszy slot ustawilem 2/3G pochodzila z 10min wylaczylem telefon wlozylem stara karte i jakos zatrybila (niby proste a na to niewpadlem wrrr ,a co do zamieszkania mieszkam to troche w polsce to na wycieczki jezdze na ukraine postrzelac sobie a tak to irkuck
Gość Opublikowano 3 Września 2016 Opublikowano 3 Września 2016 slimozis dzieki za odzew poradzilem sobie dobrze ze mialem jakoms stara karte t-mobile wlozylem ja w pierwszy slot ustawilem 2/3G pochodzila z 10min wylaczylem telefon wlozylem stara karte i jakos zatrybila (niby proste a na to niewpadlem wrrr ,a co do zamieszkania mieszkam to troche w polsce to na wycieczki jezdze na ukraine postrzelac sobie a tak to irkuck Serio raczej mnie to mało obchodzi tylko zastanawiało mnie po kiego ustawiasz na USA 😋 Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
skay77 Opublikowano 3 Września 2016 Opublikowano 3 Września 2016 tak z ciekawosci (: potem szukanie rozwiazania pewnie niedlugo bedzie lost imei wlasnie pobralem narzedzie i czekamy
forlog Opublikowano 2 Września 2017 Opublikowano 2 Września 2017 (edytowane) Witam, jest to mój pierwszy post na tym forum wiec jeżeli coś źle wygląda to z góry przeprasza. Do sedna ... około 2 tygodnie temu zakupiłem z oficjalnej polskiej dystrybucji Xiaomi redmi note 3 pro (3/32). Jestem użytkownikiem sieci play i pomimo maksymalnego zasiegu nie mam dostępu do internetu (zazwyczaj) jednak czasami coś się przestawi i internet jest w standardzie edge więc wychodzi na to że i tak nie działa. karta sim jest świeżo po wymianie i dalej to samo. APN'y ustawione ze strony play zresztą wrzucam SS z ustawień apn i info o telefonie. da rade jakoś temu zaradzić czy telefon trzeba odesłać na gwarancje? Edytowane 2 Września 2017 przez forlog
kierzu_ Opublikowano 2 Września 2017 Opublikowano 2 Września 2017 Jak masz ustawiony tryb sieci? Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
forlog Opublikowano 2 Września 2017 Opublikowano 2 Września 2017 Tryb? Nie rozumiem Chyba że chodzi o typ to ustawione jest preferowany LTE, zmiana na 3g całkowicie wyłącza neta
tpawel Opublikowano 3 Września 2017 Opublikowano 3 Września 2017 Masz maksymalny zasięg ale 2g. A zasięg na pewno masz u siebie? Jak było na poprzednich telefonach?
jack78 Opublikowano 3 Września 2017 Opublikowano 3 Września 2017 A masz aktywny dane pakietowe w roamingu? Może jesteś na nadajnikach Plus lub t-Mobile
marcin19883 Opublikowano 3 Września 2017 Opublikowano 3 Września 2017 Długo jesteś w Playu? Miałeś go na innym telefonie? Czy odbierałeś kiedykolwiek neta playa? W APNach się nie grzebie, one są dobre. Nigdy nie ustawiałem nic na żadnym telefonie i Play zawsze działał
forlog Opublikowano 3 Września 2017 Opublikowano 3 Września 2017 Ta umowę mam ponad 1,5 roku na poprzednim telefonie normalnie LTE nawet lte+ łapało A to ciekawe podczas korzystania z WiFi łapie mi play4g ale jak rozlacze WiFi to od razu play E
Pawel978 Opublikowano 3 Września 2017 Opublikowano 3 Września 2017 Ja bym zaczął od zainstalowania na czysto, albo global stable ostatnie albo global beta przez miflash. Profilaktycznie.
forlog Opublikowano 3 Września 2017 Opublikowano 3 Września 2017 a co z gwarancja w takim wypadku bo właśnie zastanawiam sie czy go czasem nie odesłać na rma...:P
Pawel978 Opublikowano 3 Września 2017 Opublikowano 3 Września 2017 15 minut temu, forlog napisał: a co z gwarancja w takim wypadku bo właśnie zastanawiam sie czy go czasem nie odesłać na rma...:P Szczerze to nie wiem, ale na 90% jak wgrywasz oryginalne oprogramowanie to nie powinieneś utracić gwarancji. Ja bym spróbował przez edl zainstalować oryginalny rom na czysto. Zrób backup i spróbuj przed odesłaniem na gwarancję tego.
Rekomendowane odpowiedzi