majdan12 Posted August 13, 2016 Share Posted August 13, 2016 Czy w tym modelu są stosowane wyświetlacze różnych producentów ? tak jak to miało miejsce w Mi4c ? Bo oglądając porównanie wersji 2 GB RAM i 3 GB RAM dostrzegłem że wyświetlacze są inne. Czy może to niedopatrzenie ze strony osoby która przeprowadza to porównanie,i są inne ustawienia kolorów w MIUI ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endymion Posted August 13, 2016 Share Posted August 13, 2016 Z tego co mi wiadomo są używane wyświetlacze od trzech różnych producentów więc mogą być pewne różnice. Niech każdy sprawdzi w Aida64 i napisze. Ja mam wyświetlacz boe 35532. Jak szukałem informacji o funkcji dt2w natknąłem się na to, że są różne wyświetlacze i niektóre wspierają tą funkcję a niektóre nie. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted August 13, 2016 Author Share Posted August 13, 2016 1 godzinę temu, Endymion napisał: Z tego co mi wiadomo są używane wyświetlacze od trzech różnych producentów więc mogą być pewne różnice. Niech każdy sprawdzi w Aida64 i napisze. Ja mam wyświetlacz boe 35532. Jak szukałem informacji o funkcji dt2w natknąłem się na to, że są różne wyświetlacze i niektóre wspierają tą funkcję a niektóre nie. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Dzięki za informacje. Oby to nie były takie różnice jak w Note 2 gdzie wyświetlacz jakiegoś producenta był żółtawy a inne białe,takie jak być powinny. Może zapytam się sklepu w którym będę zamawiać ten model,może oni coś będą mogli mi doradzić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endymion Posted August 13, 2016 Share Posted August 13, 2016 Warto zapytać ale wątpię, że coś wartościowego się dowiesz. Nie słyszałem o żadnych problemach z wyświetlaczami, wszystkie raczej trzymają poziom. Ale nakombinowali przy produkcji przez co utrudniają modyfikacje. Czytnik linii papilarnych jednego producenta działa na cm'ie a inny nie działa, na custom kernelu jeden wyświetlacz (panel dotykowy) pozwala na funkcję wybudzania podwójnym klikiem inny z kolei nie wspiera tego. I weź tu znajdź informacje co akurat u Ciebie będzie działać co nie, trzeba samemu testować. Ale nie martw się, używając Miui nie ma tych wszystkich problemów, jedyne co się natknąłem to problem z gniazdem jack u niektórych jest delikatny i nie wykrywa wszystkich słuchawek. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted August 14, 2016 Author Share Posted August 14, 2016 Hong Kong Goldway mi odpisał Cytat Aktualnie smartfony Xiaomi sprzedawane przez nas w większości posiadają wyświetlacze SHARP Są to dobre wyświetlacze ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endymion Posted August 14, 2016 Share Posted August 14, 2016 Hong Kong Goldway mi odpisał Aktualnie smartfony Xiaomi sprzedawane przez nas w większości posiadają wyświetlacze SHARP Są to dobre wyświetlacze ? Ja nie mam Sharpa i jest dobry, ciężko mi powiedzieć... Jak mówiłem, nikt nie narzeka na wyświetlacze przynajmniej ja nic nie spotkałem. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted August 14, 2016 Author Share Posted August 14, 2016 Napisałem do sklepu jakie są jeszcze inne wyświetlacze montowane i który jest najlepszy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endymion Posted August 14, 2016 Share Posted August 14, 2016 Myślę, że nie masz się czym martwić. Nie ma raczej większych różnic między wyświetlaczami w RN3P, przynajmniej nigdzie o tym nie słyszałem. Niektórzy mają Sharpa, ja mam Boe. Zarówno Ci z Sharpem jak i ja sobie chwalą. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted August 14, 2016 Share Posted August 14, 2016 Ja mam u siebie wyswietlacz tianma nt35596 co to za firma?? Boe to chyba też tianma:p 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endymion Posted August 14, 2016 Share Posted August 14, 2016 Ja mam u siebie wyswietlacz tianma nt35596 co to za firma?? Boe to chyba też tianma:p Z tego co się orientuję Boe to jakaś chińska firma Tianma pewnie też, mają swoich chińskich tanich dostawców. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris.wisnia Posted August 15, 2016 Share Posted August 15, 2016 Ja mam boe i jest ok Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted August 15, 2016 Share Posted August 15, 2016 Nie wiem czy dobrze wyczytałem ze wyświetlacze tianma są lepsze niż boe?? http://www.fudzilla.com/news/mobile/37514-boe-and-tianma-struggle-with-full-hd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erlo17 Posted August 15, 2016 Share Posted August 15, 2016 21 godzin temu, marcinj6 napisał: Ja mam u siebie wyswietlacz tianma nt35596 co to za firma?? Boe to chyba też tianma:p Wyświetlacze tianma produkuje Japońska firma NTL Technologies, Ltd. Dostarczają też wyświetlacze dla Sharpa i innych wiodących marek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
acocieto Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 Moglibyście określić jaką macie wersje kolorystyczną RN3P określając producenta wyświetlacza? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endymion Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 Moglibyście określić jaką macie wersje kolorystyczną RN3P określając producenta wyświetlacza? Tak jak pisałem u mnie wyświetlacz firmy Boe a moja wersja kolorystyczna jest szara (czarny przód). Myślisz, że ma to jakieś znaczenie? Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mark1991 Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 (edited) @acocieto Wyświetlacz tianma nt35596, telefon złoty. Edited August 31, 2016 by Mark1991 Link to comment Share on other sites More sharing options...
acocieto Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 Nie ma pojęcia, szukam. Do tego z powodu braku szarego w ibgu może to srebrny ma Tianma. Czarne ramki srebrnego nie zachęcają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endymion Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 Ja właśnie poprzednio miałem telefon biały, z tyłu i z przodu i generalnie żałowałem tego wyboru bo denerwowały mnie czarne ramki wokół wyświetlacza które słabo się komponowały z białym kolorem. Dlatego tutaj od razu byłem pewien, że zamawiam wersję która ma czarny przód. Plecki w każdym kolorze są moim zdaniem ładne ale jednak zależało mi na czarnym przodzie, ładnie to się prezentuje. Co do wyświetlaczy, nie wydaje mi się, że są powiązane z wersją kolorystyczną, ale jak więcej osób napisze to się przekonamy. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
meehow81 Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 U mnie tianma nt35596 na srebrnym! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big00s Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 Tianma. Biały przód, srebrny tył. 2GB RAMu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
acocieto Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 (edited) Jak oceniacie srebrny na co dzień, czarne ramki przeszkadzają? Edited August 31, 2016 by acocieto Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czeslavo Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 Ja mam wyświetlacz Tianma w wersji szarej Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endymion Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 Czyli wersja kolorystyczna nie ma większego znaczenia... Wydaje mi się, że znaczenie może mieć fabryka w której bym robiony albo czas tzn. starsze mogą mieć inny wyświetlacz a nowsze inny. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veriael Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 Wersja szara, wyświetlacz "Boe". Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLP89 Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 Jak sprawdzić jaki się ma wyświetlacz? Telefon kupiłem od GoldWay'a niestety zrobiła mi się na nim żółta plamka mocno widoczna gdy wyświetlany jest biały kolor... Plama wyskoczyła po miesiącu użytkowania, kolor telefonu złoty, plamka ma ok 1cm długości i ok 5mm szerokości, telefonu nie reklamuje nie uśmiecha mi się wysyłanie do Hongkongu... Jak na razie się nie powiększa. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel924 Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 16 minut temu, KLP89 napisał: Jak sprawdzić jaki się ma wyświetlacz? Telefon kupiłem od GoldWay'a niestety zrobiła mi się na nim żółta plamka mocno widoczna gdy wyświetlany jest biały kolor... Plama wyskoczyła po miesiącu użytkowania, kolor telefonu złoty, plamka ma ok 1cm długości i ok 5mm szerokości, telefonu nie reklamuje nie uśmiecha mi się wysyłanie do Hongkongu... Jak na razie się nie powiększa. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka aplikacja aida64, i tam wybierasz wyświetlacz Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLP89 Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 aplikacja aida64, i tam wybierasz wyświetlacz Wygląda na to że mam boe więc nie polecam jak wyżej pisałem mam plamę na wyświetlaczu Wieczorem zrobię fotke jej i wrzuce posta Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blest Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 Może to klej, wystaw telefon na działanie słońca na jakiś czas i zobacz czy pomogło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endymion Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 U mnie z kolei pojawiły się martwe piksele, wyświetlacz Boe... Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel924 Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 ani nie straszcie bo też mam boe, jak na razie spokój Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilq05 Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 Tianma. Srebrny tył i czarny przód. 3/32 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLP89 Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 Może to klej, wystaw telefon na działanie słońca na jakiś czas i zobacz czy pomogło. Tak jak pisałem wrzucam zdjęcie tej plamki... Nie wygląda to na klej Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
rzemic Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 Miałem podobnie we wcześniejszym telefonie (Coolpad F1)- nawet w tym samym miejscu Z tego co wyczytałem to właśnie jakiś problem z klejem pod ekranem, niestety nic się z tym nie da zrobić - pozostaje wymiana wyświetlacza. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
answer Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 tianma biały przód/srebrny tył 3/32 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rzemic Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 BOE biały przód/srebrny tył, 2/16 Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts