s4kron Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 tianma nt35596 czarny przód/ srebrny tył 3/32 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapiS Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 tianma nt35596 szary tył biały przód, 3/32 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uri0550 Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 Tianma nt5596 czarny przód / srebrny tył i 3/32 Dokładnie tak samo jak u@s4kron RN3 PRO & Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcolomeo Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 2 sztuki z boe - złote zamawiane w ciągu 3 tygodni Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
acocieto Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 @KLP89 kiedy i gdzie kupiłes? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLP89 Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 @KLP89 kiedy i gdzie kupiłes? Kupiłem u GoldWay'a 10 czerwca złożyłem zamówienie 26 mailem już w rękach wersja złota z przeinstalowanym globalem. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapiS Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 23 minuty temu, acocieto napisał: @KLP89 kiedy i gdzie kupiłes? Dnia 31.08.2016 o 15:05, KLP89 napisał: Telefon kupiłem od GoldWay'a Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blest Posted September 7, 2016 Share Posted September 7, 2016 U mnie czarny przód srebrny tył wyświetlacz BOE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviteusz Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 Boe. Kolor Grey. Po aktualizacji do miui8 takie coś: Czasem się pojawia. Zmiana jasności i zabl. i odbl. ekranu pomaga i to znika. Żeby pozbyć się tego na dobre to jedynie zmiana kernela pomaga. Ciekawi mnie czy ktoś jeszcze ma takie paski jak ja ,@Fugens i kilku innych userów • Tapatalk • Redmi Note 3 Pro • Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endymion Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 Boe. Kolor Grey. Po aktualizacji do miui8 takie coś: Czasem się pojawia. Zmiana jasności i zabl. i odbl. ekranu pomaga i to znika. Żeby pozbyć się tego na dobre to jedynie zmiana kernela pomaga. Ciekawi mnie czy ktoś jeszcze ma takie paski jak ja ,@Fugens i kilku innych userów • Tapatalk • Redmi Note 3 Pro • Jak jeszcze byłem na Miui, to nieraz pojawiał mi się cieńki biały pasek (identyczny jak ten który można ustawić do podglądu ile jest baterii, tylko że on jest u góry) na dole jak u Ciebie, ale wystarczyło zablokować i odblokować poza tym zdarzało to się raz na parę dni i nie było zbyt uciążliwe. Więc to był jakiś inny problem. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blest Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 U mnie takie coś nie występuje aktualnie, wyświetlacz mam taki jak Ty. Redmi Note 3 pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fugens Posted September 11, 2016 Share Posted September 11, 2016 Wersja Grey front czarny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demon3 Posted September 11, 2016 Share Posted September 11, 2016 13 godzin temu, Fugens napisał: Wersja Grey front czarny. ten sam LCD i wersja kolorystyczna Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobbanan Posted September 11, 2016 Share Posted September 11, 2016 Boe w złotym 2/16GB Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariuszB Posted September 12, 2016 Share Posted September 12, 2016 Boe złoty 3/32, na opakowaniu mam date 2016.08 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KuaQ Posted September 12, 2016 Share Posted September 12, 2016 Boe. Kolor Grey. Po aktualizacji do miui8 takie coś: Czasem się pojawia. Zmiana jasności i zabl. i odbl. ekranu pomaga i to znika. Żeby pozbyć się tego na dobre to jedynie zmiana kernela pomaga. Ciekawi mnie czy ktoś jeszcze ma takie paski jak ja ,@Fugens i kilku innych userów • Tapatalk • Redmi Note 3 Pro • Ja mam tak kiedy wlacze tryb czytania - Bug miui Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviteusz Posted September 12, 2016 Share Posted September 12, 2016 (edited) 37 minut temu, KuaQ napisał: Ja mam tak kiedy wlacze tryb czytania - Bug miui Nie MIUI. Problem jest po stronie kernela na 100%. Tylko szkoda że jeszcze nie wiem dokładnie w którym miejscu Edited September 12, 2016 by Daviteusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
lajsta Posted September 15, 2016 Share Posted September 15, 2016 (edited) tanma nt35596 szaro-czarny 3/32 Pro Prime "kate" ekran o wymiarach 70x128 mm (vs. 68x122 mm) Edited September 15, 2016 by lajsta Link to comment Share on other sites More sharing options...
cointreau Posted October 21, 2016 Share Posted October 21, 2016 (edited) Panowie, jeśli chodzi o sprawdzanie rodzaju wyświetlacza, to jest kilka sposobów...Nie trzeba instalować AIDA64. Weryfikacja: ustawienia/Informacje o telefonie/ klikamy 5x „wersja jądra”/"Engineering Mode"/Device View/LCD Widzę, że w całej serii Redmi są stosowane różne wyświetlacze. Przypomnę, że w Redmi 3 Pro wygląda to tak: - mds_dsi_nt35521s_EBBG_720p_video:1 / Producent: AUO - mds_dsi_hx8394f_BOE_720p_video1 / Producent: Tianma Wyświetlacz CIEMNIEJSZY to ten w którego opisie jest informacja: _nt Wyświetlacz JAŚNIEJSZY to ten w którego opisie jest informacja: _hx Wyświetlacz "nt" jest ciemniejszy od "hx" od 30% Mam wrażenie, że dużo łatwiej jest kupić jaśniejszy wyświetlacz wybierając telefon koloru białego lub złotego... Edited October 21, 2016 by cointreau 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lajsta Posted October 22, 2016 Share Posted October 22, 2016 Niestety w Kate jest 39 pozycji po kliknięciu w wersję jądra i nie ma tam Engineering mode. Pisane z RN3P SE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demon3 Posted October 22, 2016 Share Posted October 22, 2016 (edited) 5 godzin temu, lajsta napisał: Niestety w Kate jest 39 pozycji po kliknięciu w wersję jądra i nie ma tam Engineering mode. Pisane z RN3P SE W Kezno jest to samo, więc kliknij 1 pozycję i pod koniec masz wersję wyświetlacza Akurat ja mam ten ciemniejszy Edited October 22, 2016 by Demon3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marceli7 Posted October 23, 2016 Share Posted October 23, 2016 Wyświetlacz JAŚNIEJSZY to ten w którego opisie jest informacja: _hx Wyświetlacz "nt" jest ciemniejszy od "hx" od 30%Ktoś sprawdzał i wyszło 30%? To jest olbrzymia różnica! Skąd takie rewelacje?Jakiś link, albo coś poproszę! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demon3 Posted October 23, 2016 Share Posted October 23, 2016 58 minut temu, Marceli7 napisał: Cytat Wyświetlacz JAŚNIEJSZY to ten w którego opisie jest informacja: _hx Wyświetlacz "nt" jest ciemniejszy od "hx" od 30% Ktoś sprawdzał i wyszło 30%? To jest olbrzymia różnica! Skąd takie rewelacje? Jakiś link, albo coś poproszę! dobre pytanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
cointreau Posted October 24, 2016 Share Posted October 24, 2016 (edited) 23 godziny temu, Marceli7 napisał: Ktoś sprawdzał i wyszło 30%? To jest olbrzymia różnica! Skąd takie rewelacje? Jakiś link, albo coś poproszę! Dla niektórych jest to duża różnica, a dla innych już nie....Na pewno zauważysz tą różnicę mając przed sobą dwa telefony o różnych ekranach. Jeden z nich będzie miał wyraźnie zażółcony ekran...przygaszony. Mimo wszystko zanim nie wiedziałeś, że tak może być, to nie pomyślałeś sobie po zakupie..."dlaczego ten ekran jest taki ciemny", a to wynika z faktu, że jasność tego ciemniejszego wyświetlacza jest i tak przyzwoitą jasnością dla większości osób korzystających z telefonu. Poza tym o jaki Ty mnie link prosisz? Chyba nie oficjalny od Xiaomi Weź dwa telefony z różnymi wyświetlaczami i miernikiem jasności dokonaj porównania.Pamiętaj, że ja cały czas pisze o Redmi 3 Pro, a nie Redmi 3 Note Pro...Może u Was jest tylko 10% różnicy? Nie wiem, ja tylko sygnalizowałem, że może być podobnie u większego brata Redmi. Edited October 24, 2016 by cointreau Link to comment Share on other sites More sharing options...
bmwwyspa Posted October 24, 2016 Share Posted October 24, 2016 Witam. Ja mam tianma nt35596 srebrno-czarny 3/32 Pro Prime 09.2016 Link to comment Share on other sites More sharing options...
acocieto Posted October 24, 2016 Share Posted October 24, 2016 Z ciekawości gdzie kupiłes? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marceli7 Posted October 24, 2016 Share Posted October 24, 2016 Nie wiem, ja tylko sygnalizowałem, że może być podobnie u większego brata Redmi.Wszystko jasne. Coś tam, gdzieś tam, inny model...Mam tianma nt. Mój ekran nie jest żółty i jest bardzo jasny. Porównania nie mam, bo niby skąd? Wersja Kate może nawet nie mieć innego wyświetlacza, a RN3 jest dopiero 6 smartem w moim posiadaniu. Także, taka sytuacja Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
cointreau Posted October 25, 2016 Share Posted October 25, 2016 (edited) 12 godzin temu, Marceli7 napisał: Wszystko jasne. Coś tam, gdzieś tam, inny model... Wybierasz z kontekstu połowę mojego zdania i sugerujesz, że manipuluje informacjami. Naucz się czytać ze zrozumieniem...Napisałem wyraźnie na początku swojej wypowiedzi, że "w Redmi 3 Pro wygląda to tak" 12 godzin temu, Marceli7 napisał: Mam tianma nt. Mój ekran nie jest żółty i jest bardzo jasny Zatem istnieje bardzo duże prawdopodobieństwo, że masz "ciemniejszy" wyświetlacz, co nie oznacza, że jest on kiepskiej jakości na tle producentów innych telefonów. Nie zamierzam Ci odbierać radości z użytkowania swojego smartphone'a, wyjaśniam tylko, że na 99% są jaśniejsze wyświetlacze w tej serii. 12 godzin temu, Marceli7 napisał: Porównania nie mam, bo niby skąd? Nie interesuje mnie skąd...Pytałeś, to odpisałem. Nie jesteś w stanie tego osobiście zweryfikować, to pozostaje Ci przyjąć do wiadomości, to co inni już zrobili lub być święcie przekonanym, że wiesz lepiej, pomimo, że nie masz możliwości tego sprawdzić. 12 godzin temu, Marceli7 napisał: Wersja Kate może nawet nie mieć innego wyświetlacza Chyba pomyliły Ci się działy...Ten na którym się wypowiadasz jest poświęcony Kenzo, a nie Kate Mimo wszystko Cię uświadomię: - Redmi 3 Pro / Na forum zostało już zweryfikowane, że w tym modelu są różne wyświetlacze - Redmi Note 3 Pro (Kate) / Jak wyżej - Redmi Note 3 Pro (Kenzo) / Drogą dedukcji, jest duże prawdopodobieństwo, ze tutaj jest tak samo, tym bardziej, że Kate wszedł na rynek po Kenzo. Można to zaakceptować lub popaść w depresję...Twój wybór Ja tu wspominam o różnych rodzajach wyświetlacza tylko po to, aby osoby stojące przed zakupem swojego telefonu miały świadomość tego jak wygląda sytuacja, jeśli oczywiście ma to dla nich znaczenie...Dla niektórych nie ma, natomiast dla mnie ma, dlatego jak kupuję znajomym Xiaomi, to zawsze wybieram ten jaśniejszy. Tyle w temacie. Edited October 25, 2016 by cointreau Link to comment Share on other sites More sharing options...
bmwwyspa Posted October 25, 2016 Share Posted October 25, 2016 15 godzin temu, acocieto napisał: Z ciekawości gdzie kupiłes? Z olx wziąłem z wawy oni mają je chyba po 839zł czarne 3/32 i już odblokowane! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marceli7 Posted October 25, 2016 Share Posted October 25, 2016 - Redmi 3 Pro / Na forum zostało już zweryfikowane, że w tym modelu są różne wyświetlacze.Podrzuć proszę link opisujący żółty, ciemny tianma _nt.Ładnie proszę Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
cointreau Posted October 26, 2016 Share Posted October 26, 2016 W wielu miejscach była o tym rozmowa...między innymi tutaj: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marceli7 Posted October 26, 2016 Share Posted October 26, 2016 (edited) 11 godzin temu, cointreau napisał: W wielu miejscach była o tym rozmowa...między innymi tutaj: Dobra to jest bez sensu... mds_dsi_nt35521s. Według mej wiedzy to nie jest ekran RN3. Mylę się? To teraz jeszcze jedno pytanie: rozumiem, że masz wiedzę o tym, że w RN3 Quallcom i SE były także montowane ekrany AUO? Powtórzę: w moim (pewnie nie tylko moim) RN3 jest lcd tianma nt35596 i nie jest on ciemny ani zażółcony. Możesz zaklinać rzeczywistość i pisać jakieś banialuki o depresji (bez przesady), ale to raczej nie wpływa na jakość lcd. Zapewne zdarzają się Xiaomi ekrany gorsze technicznie, nawet tragiczne, bywa. Ale czy wszystkie tianma nt (jak sugerujesz) są aż tak kiepskie? Śmiem wątpić. Pozwolisz? Na Anandtechu napisali, że tianma w RN3 ma ponad 8000 K Swoją drogą... Byłem dość zdziwiony widząc test naszej maszynki na tej stronie! PS: Jeszcze jedno... > Chyba pomyliły Ci się działy...Ten na którym się wypowiadasz jest poświęcony Kenzo, a nie Kate Rozumiem, że Tobie działy sie NIE pomyliły? Żeby nie było: ja nie mam problemu z tym, że tu piszesz Edited October 26, 2016 by Marceli7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviteusz Posted October 27, 2016 Share Posted October 27, 2016 Boe. Po aktualizacji już w uruchomionym systemie, przez około godzine mam wyświetlony napis "MI" na środku ekranu. Fon idzie do serwisu • Tapatalk • Redmi Note 3 Pro • Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diabl0pl Posted October 27, 2016 Share Posted October 27, 2016 (edited) Tianma. Złoty, 3GB/32GB z Goldway. Edited October 27, 2016 by Diabl0pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Graifitifiz Posted October 28, 2016 Share Posted October 28, 2016 Tianma nt5596, czarny 3/32 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts