Jump to content

Różne wyświetlacze ?

majdan12

Recommended Posts

@KLP89 kiedy i gdzie kupiłes?

Kupiłem u GoldWay'a 10 czerwca złożyłem zamówienie 26 mailem już w rękach wersja złota z przeinstalowanym globalem.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Boe. Kolor Grey. Po aktualizacji do miui8 takie coś:

df1f38bcb54e2b02705df889e2f0e54b.jpg74b3564919773ceab1ee025d3d53313b.jpg

Czasem się pojawia. Zmiana jasności i zabl. i odbl. ekranu pomaga i to znika.

Żeby pozbyć się tego na dobre to jedynie zmiana kernela pomaga. Ciekawi mnie czy ktoś jeszcze ma takie paski jak ja ,@Fugens i kilku innych userów

• Tapatalk • Redmi Note 3 Pro •

Żeby pozbyć się tego na dobre to jedynie zmiana kernela pomaga. Ciekawi mnie czy ktoś jeszcze ma takie paski jak ja ,@Fugens i kilku innych userów

Jak jeszcze byłem na Miui, to nieraz pojawiał mi się cieńki biały pasek (identyczny jak ten który można ustawić do podglądu ile jest baterii, tylko że on jest u góry) na dole jak u Ciebie, ale wystarczyło zablokować i odblokować poza tym zdarzało to się raz na parę dni i nie było zbyt uciążliwe. Więc to był jakiś inny problem.

Ja mam tak kiedy wlacze tryb czytania - Bug miui

• 1 month later...

Panowie, jeśli chodzi o sprawdzanie rodzaju wyświetlacza, to jest kilka sposobów...Nie trzeba instalować AIDA64.

Weryfikacja: ustawienia/Informacje o telefonie/ klikamy 5x „wersja jądra”/"Engineering Mode"/Device View/LCD

Widzę, że w całej serii Redmi są stosowane różne wyświetlacze. Przypomnę, że w Redmi 3 Pro wygląda to tak:

- mds_dsi_nt35521s_EBBG_720p_video:1 / Producent: AUO
- mds_dsi_hx8394f_BOE_720p_video1 / Producent: Tianma

Wyświetlacz CIEMNIEJSZY to ten w którego opisie jest informacja: _nt
Wyświetlacz JAŚNIEJSZY  to ten w którego opisie jest informacja: _hx

Wyświetlacz "nt" jest ciemniejszy od "hx" od 30%

Mam wrażenie, że dużo łatwiej jest kupić jaśniejszy wyświetlacz wybierając telefon koloru białego lub złotego...

Edited by cointreau
  • Like 1

5 godzin temu, lajsta napisał:

Niestety w Kate jest 39 pozycji po kliknięciu w wersję jądra i nie ma tam Engineering mode.

Pisane z RN3P SE

W Kezno jest to samo, więc kliknij 1 pozycję i pod koniec masz wersję wyświetlacza :)

Akurat ja mam ten ciemniejszy :)

Edited by Demon3

58 minut temu, Marceli7 napisał:
Cytat
Wyświetlacz JAŚNIEJSZY  to ten w którego opisie jest informacja: _hx

Wyświetlacz "nt" jest ciemniejszy od "hx" od 30%

Ktoś sprawdzał i wyszło 30%? To jest olbrzymia różnica! Skąd takie rewelacje?

Jakiś link, albo coś poproszę!

dobre pytanie :)

23 godziny temu, Marceli7 napisał:

Ktoś sprawdzał i wyszło 30%? To jest olbrzymia różnica! Skąd takie rewelacje?

Jakiś link, albo coś poproszę!

Dla niektórych jest to duża różnica, a dla innych już nie....Na pewno zauważysz tą różnicę mając przed sobą dwa telefony o różnych ekranach. Jeden z nich będzie miał wyraźnie zażółcony ekran...przygaszony. Mimo wszystko zanim nie wiedziałeś, że tak może być, to nie pomyślałeś sobie po zakupie..."dlaczego ten ekran jest taki ciemny", a to wynika z faktu, że jasność tego ciemniejszego wyświetlacza jest i tak przyzwoitą jasnością dla większości osób korzystających z telefonu.

Poza tym o jaki Ty mnie link prosisz? Chyba nie oficjalny od Xiaomi ;) Weź dwa telefony z różnymi wyświetlaczami i miernikiem jasności dokonaj porównania.Pamiętaj, że ja cały czas pisze o Redmi 3 Pro, a nie Redmi 3 Note Pro...Może u Was jest tylko 10% różnicy? Nie wiem, ja tylko sygnalizowałem, że może być podobnie u większego brata Redmi.

Edited by cointreau

Nie wiem, ja tylko sygnalizowałem, że może być podobnie u większego brata Redmi.

Wszystko jasne. Coś tam, gdzieś tam, inny model...
Mam tianma nt. Mój ekran nie jest żółty i jest bardzo jasny. Porównania nie mam, bo niby skąd? Wersja Kate może nawet nie mieć innego wyświetlacza, a RN3 jest dopiero 6 smartem w moim posiadaniu. Także, taka sytuacja ;)

12 godzin temu, Marceli7 napisał:

Wszystko jasne. Coś tam, gdzieś tam, inny model...

Wybierasz z kontekstu połowę mojego zdania i sugerujesz, że manipuluje informacjami.

Naucz się czytać ze zrozumieniem...Napisałem wyraźnie na początku swojej wypowiedzi, że "w Redmi 3 Pro wygląda to tak"

Mam tianma nt. Mój ekran nie jest żółty i jest bardzo jasny

Zatem istnieje bardzo duże prawdopodobieństwo, że masz "ciemniejszy" wyświetlacz, co nie oznacza, że jest on kiepskiej jakości na tle producentów innych telefonów. Nie zamierzam Ci odbierać radości z użytkowania swojego smartphone'a, wyjaśniam tylko, że na 99% są jaśniejsze wyświetlacze w tej serii.

Porównania nie mam, bo niby skąd?

Nie interesuje mnie skąd...Pytałeś, to odpisałem. Nie jesteś w stanie tego osobiście zweryfikować, to pozostaje Ci przyjąć do wiadomości, to co inni już zrobili lub być święcie przekonanym, że wiesz lepiej, pomimo, że nie masz możliwości tego sprawdzić.

Wersja Kate może nawet nie mieć innego wyświetlacza

Chyba pomyliły Ci się działy...Ten na którym się wypowiadasz jest poświęcony Kenzo, a nie Kate

Mimo wszystko Cię uświadomię:

- Redmi 3 Pro / Na forum zostało już zweryfikowane, że w tym modelu są różne wyświetlacze

- Redmi Note 3 Pro (Kate) / Jak wyżej

- Redmi Note 3 Pro (Kenzo) / Drogą dedukcji, jest duże prawdopodobieństwo, ze tutaj jest tak samo, tym bardziej, że Kate wszedł na rynek po Kenzo. Można to zaakceptować lub popaść w depresję...Twój wybór :)

Ja tu wspominam o różnych rodzajach wyświetlacza tylko po to, aby osoby stojące przed zakupem swojego telefonu miały świadomość tego jak wygląda sytuacja, jeśli oczywiście ma to dla nich znaczenie...Dla niektórych nie ma, natomiast dla mnie ma, dlatego jak kupuję znajomym Xiaomi, to zawsze wybieram ten jaśniejszy. Tyle w temacie.

Edited by cointreau

11 godzin temu, cointreau napisał:

W wielu miejscach była o tym rozmowa...między innymi tutaj:

Dobra to jest bez sensu... mds_dsi_nt35521s. Według mej wiedzy to nie jest ekran RN3. Mylę się? To teraz jeszcze jedno pytanie: rozumiem, że masz wiedzę o tym, że w RN3 Quallcom i SE były także montowane ekrany AUO?

Powtórzę: w moim (pewnie nie tylko moim) RN3 jest lcd tianma nt35596 i nie jest on ciemny ani zażółcony. Możesz zaklinać rzeczywistość i pisać jakieś banialuki o depresji (bez przesady), ale to raczej nie wpływa na jakość lcd.

Zapewne zdarzają się Xiaomi ekrany gorsze technicznie, nawet tragiczne, bywa. Ale czy wszystkie tianma nt (jak sugerujesz) są aż tak kiepskie? Śmiem wątpić. Pozwolisz?

Na Anandtechu napisali, że tianma w RN3 ma ponad 8000 K :) Swoją drogą... Byłem dość zdziwiony widząc test naszej maszynki na tej stronie!

PS: Jeszcze jedno...

Chyba pomyliły Ci się działy...Ten na którym się wypowiadasz jest poświęcony Kenzo, a nie Kate

Rozumiem, że Tobie działy sie NIE pomyliły? Żeby nie było: ja nie mam problemu z tym, że tu piszesz :)

Edited by Marceli7

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...