marcinj6 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 @Pawel978,@marcinj6, Wyłączcie Automatyczną jasność ekranu i pozbędziecie się problemów z żyroskopem/akcelerometrem. Wysłane w kosmos przy użyciu pralki Frania. Wylaczylem automatyczna jasnosc i nadal w ciemnosci w filmach 360 obraz laguje.. Nie ma roznicy czy automatyczna jasnosc jest wlaczona czy wylaczona.
Foxtrott Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Dnia 24.04.2016 o 23:04, Goti napisał: Hmm dziwna sprawa bo mi działa odblokowywanie, nie mogę wejść jedynie w Ustawienia->Urządzenia Bateria na minus w porównaniu do poprzedniej wersji. Czy przypadkiem nie zamroziłeś lub usunąłeś Cloud Print ?
Mark1991 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 18 minut temu, marcinj6 napisał: Wylaczylem automatyczna jasnosc i nadal w ciemnosci w filmach 360 obraz laguje.. Nie ma roznicy czy automatyczna jasnosc jest wlaczona czy wylaczona. A w ustawienia -> wyświetlacz -> kontrast i kolory -> musisz mieć ustawione na standardowy. U mnie po tej zmianie i wyłączeniu automatycznej jasności wczoraj wieczorem akcelerometr się nie zawiesił.
Pawel978 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 3 godziny temu, Mark1991 napisał: A w ustawienia -> wyświetlacz -> kontrast i kolory -> musisz mieć ustawione na standardowy. U mnie po tej zmianie i wyłączeniu automatycznej jasności wczoraj wieczorem akcelerometr się nie zawiesił. Tak, po tych zmianach żyroskop i akcelerometr jest ok, tak zostanie z tym czy naprawią to jednak? Bo ten problem już kilka aktualizacji jest.
Mark1991 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 2 minuty temu, Pawel978 napisał: Tak, po tych zmianach żyroskop i akcelerometr jest ok, tak zostanie z tym czy naprawią to jednak? Bo ten problem już kilka aktualizacji jest. Bardzo liczę że to w końcu naprawią, może wraz z nowym MIUI 8 które niebawem nasz telefon dostanie(?), nie wyobrażam sobie żeby to już tak zostało, telefon jest ogólnie świetny tylko te czujniki i wkładanie jacka na raty...
marcinj6 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 A w ustawienia -> wyświetlacz -> kontrast i kolory -> musisz mieć ustawione na standardowy. U mnie po tej zmianie i wyłączeniu automatycznej jasności wczoraj wieczorem akcelerometr się nie zawiesił. Rzeczywiście nie laguje:) miałem wczesniej na auto cały czas i w ciemności przycinalo w filmikach 360 a na standard działa dobrze przy wyłączonej auto jasności.
Pawel978 Opublikowano 1 Maja 2016 Opublikowano 1 Maja 2016 7 godzin temu, Mark1991 napisał: Bardzo liczę że to w końcu naprawią, może wraz z nowym MIUI 8 które niebawem nasz telefon dostanie(?), nie wyobrażam sobie żeby to już tak zostało, telefon jest ogólnie świetny tylko te czujniki i wkładanie jacka na raty... Też tak sądzę, świetny telefon tyko kilka błędów pasuje naprawić
Antaro Opublikowano 1 Maja 2016 Opublikowano 1 Maja 2016 Hmmm dziwne, ze nasz Redmi to jedyny telefon, który nie ma jeszcze 6.4.28 na głownej stronie. Czy cos się stało, że nie mozna pobrac zadnej wersji romu miuipolska ?
Frty Opublikowano 1 Maja 2016 Opublikowano 1 Maja 2016 Jest bug z powiadomieniami gmail bo nie ma dźwięku i dopiero przeinstalowanie pomaga na chwilę i ze zdjęciami google bo czasem zamyka po włączeniu i trzeba czyścić dane aplikacji także mają co robić a wymyślają nowy wygląd pogody hehe
Vpuchaty Opublikowano 2 Maja 2016 Opublikowano 2 Maja 2016 Witam, Dzisiaj Xiaomi "pozwoliło" mi odblokować BL.... BL odblokowany, z global dev zanstalowałem TWRP (http://en.miui.com/thread-240531-1-1.html\) a następnie stąd: https://miuipolska.pl/download/ 6.4.21 miui.pl ale robiłem tylko wipe dalvik i cache - czy to wystarcza...?? Dodatkowo pytanko bo na http://xiaomi.eu/community/threads/6-4-28.31333/ jest już 6.4.28, czy aktualizacja automatyczna z tel. powinna działać, bo mi nic nie znajduje.....??
reqx Opublikowano 2 Maja 2016 Opublikowano 2 Maja 2016 @Vpuchaty tak, wipe dalvik i cache starczy. aktualizacji 6.4.28 nie ma jeszcze na Kenzo (czyli Redmi note 3 Pro Snapdragon) i wydaję mi się, że nie będzie. Czekamy do następnego piątku. Z tego co wiem nie będzie narazie aktualizacji OTA bo xiaomi.eu nie chce robić już takowych więc jak wyjdzie następna aktualizacja to przez aplikację aktualizację albo recovery wgrywasz.
Pawel978 Opublikowano 2 Maja 2016 Opublikowano 2 Maja 2016 Zainstalowałem Rom MiuiPolska i mimo że w recovery przed uruchomieniem ponownie dałem opcje żeby mi zainstalowało root to go nie mam, aplikacje proszą żebym najpierw zrootował telefon. W czym problem? Jest jakiś root przez recovery z zipa który mogę wgrać? Bo programu nie mogę znaleźć żadnego.
Vpuchaty Opublikowano 2 Maja 2016 Opublikowano 2 Maja 2016 Zainstalowałem Rom MiuiPolska i mimo że w recovery przed uruchomieniem ponownie dałem opcje żeby mi zainstalowało root to go nie mam, aplikacje proszą żebym najpierw zrootował telefon. W czym problem? Jest jakiś root przez recovery z zipa który mogę wgrać? Bo programu nie mogę znaleźć żadnego. Musisz pobrać i przez twrp wgrać super su Mam jeden problem nie mogę wejść w ustawienia --> urządzenie -_wyrzuca do głównego ekranu to znany Bug na 6.4.21 czy tylko u mnie coś nie tak? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
hcboria Opublikowano 3 Maja 2016 Autor Opublikowano 3 Maja 2016 8 godzin temu, Vpuchaty napisał: Mam jeden problem nie mogę wejść w ustawienia --> urządzenie -_wyrzuca do głównego ekranu to znany Bug na 6.4.21 czy tylko u mnie coś nie tak? zdaje się że @Goti miał podobny problem u mnie jest ok
Acid Opublikowano 3 Maja 2016 Opublikowano 3 Maja 2016 Znany bug u ludzi grzebiących w aplikacjach systemowych. Włącz ponownie CloudPrint i tyle. Wysłano z MiNote
Vpuchaty Opublikowano 3 Maja 2016 Opublikowano 3 Maja 2016 Zrobiłem pełny factory reset i ponowną instalacje romu i wszystko działa idealnie, brak Bug'ów Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Frty Opublikowano 5 Maja 2016 Opublikowano 5 Maja 2016 Dnia 30.04.2016 o 12:14, MarcinSzq napisał: Btw: Czy ktoś z Was mających 6.4.14 mogły sprawdzić czy telefon zwiesi się podczas odtwarzania muzyki z Powerampa? Dokładnie to wygląda tak: Odtwarzam muzykę z Powerampa mając wyłączony ekran i po jakimś czasie gdy chcę odblokować tel, to albo nie mogę odblokować go odcinkiem palca, albo trwa to długo, po czym nie mogę nic z robić na tel, bo wiesza każdą aplikację - jedyni restart pomaga. Mam 6.4.21 i do czasu kiedy nie wyjdzie 6.4.28 nie chcę się męczyć z tym bugiem - Jeśli nie występuje na 6.4.14 to bym zrobił downgrade. Wysłane w kosmos przy użyciu pralki Frania. Poweramp działa mi dobrze na xxx. 14 ale są dwa najgorsze dla mnie bugi nienaprawione. Tel. się wiesza czasem i nie idzie go odblokować, jedynie menu zasilania działa oraz nie działa dobrze czyszczenie ramu a już wogole nie działa mi w opcji po blokadzie ekranu. Ram bardzo ucieka bo w pamięci są programy które trzeba ręcznie zatrzymywać i to samo z autostartem, nie wiem, wygląda na to że cały panel sterowania jest u mnie do bani.
hcboria Opublikowano 5 Maja 2016 Autor Opublikowano 5 Maja 2016 2 godziny temu, Frty napisał: Poweramp działa mi dobrze na xxx. 14 ale są dwa najgorsze dla mnie bugi nienaprawione. Tel. się wiesza czasem i nie idzie go odblokować, jedynie menu zasilania działa oraz nie działa dobrze czyszczenie ramu a już wogole nie działa mi w opcji po blokadzie ekranu. Ram bardzo ucieka bo w pamięci są programy które trzeba ręcznie zatrzymywać i to samo z autostartem, nie wiem, wygląda na to że cały panel sterowania jest u mnie do bani. takie bugi u mnie nie występują więc to nie wina softu
rzadzu Opublikowano 5 Maja 2016 Opublikowano 5 Maja 2016 Czy u Was też po wpięciu kabla aux dźwięk czasami jest odtwarzany przez wbudowany głośnik mimo tego, że na ekranie pojawia się ikona słuchawek? Ten błąd jest strasznie irytujący, bo czasami działa w drugą stronę: po odłączeniu kabla dźwięk jest nadal przesyłany przez wyjście słuchawkowe...
rzadzu Opublikowano 5 Maja 2016 Opublikowano 5 Maja 2016 3 godziny temu, marcinj6 napisał: Nie mam takiego błędu.. Jaką wersję softu masz zainstalowaną?
MarcinSzq Opublikowano 5 Maja 2016 Opublikowano 5 Maja 2016 Poweramp działa mi dobrze na xxx. 14 ale są dwa najgorsze dla mnie bugi nienaprawione. Tel. się wiesza czasem i nie idzie go odblokować, jedynie menu zasilania działa oraz nie działa dobrze czyszczenie ramu a już wogole nie działa mi w opcji po blokadzie ekranu. Ram bardzo ucieka bo w pamięci są programy które trzeba ręcznie zatrzymywać i to samo z autostartem, nie wiem, wygląda na to że cały panel sterowania jest u mnie do bani. takie bugi u mnie nie występują więc to nie wina softu Na 100% wina softu, bo mam tak samo na 6.4.21. Przed odblokowaniem bootloadera miałem 7.1.9.0.0 zainstalowanego przez sprzedawcę i ten bug nie występował. Jest to o tyle dziwne, że wcześniej miałem ten sam zestaw (greenify+wakelock detector) i nic takiego się nie działo. Wysłane w kosmos przy użyciu pralki Frania.
marcinj6 Opublikowano 5 Maja 2016 Opublikowano 5 Maja 2016 Jaką wersję softu masz zainstalowaną? Miuipolska 6.4.14
rzadzu Opublikowano 5 Maja 2016 Opublikowano 5 Maja 2016 8 minut temu, marcinj6 napisał: Miuipolska 6.4.14 Poszukałem trochę i wychodzi na to, że to dosyć częste zjawisko: http://en.miui.com/thread-242335-1-1.html
hcboria Opublikowano 5 Maja 2016 Autor Opublikowano 5 Maja 2016 1 godzinę temu, MarcinSzq napisał: Na 100% wina softu, bo mam tak samo na 6.4.21. Przed odblokowaniem bootloadera miałem 7.1.9.0.0 zainstalowanego przez sprzedawcę i ten bug nie występował. Jest to o tyle dziwne, że wcześniej miałem ten sam zestaw (greenify+wakelock detector) i nic takiego się nie działo. Wysłane w kosmos przy użyciu pralki Frania. na 100% wina softu bo występuje u Ciebie? W takim razie my z @marcinj6 mamy jakiegoś buga bo u nas nie występuje
MarcinSzq Opublikowano 5 Maja 2016 Opublikowano 5 Maja 2016 na 100% wina softu bo występuje u Ciebie? W takim razie my z @marcinj6 mamy jakiegoś buga bo u nas nie występuje Skoro nie występowało na jednym romie, a występuje na innym, to chyba oczywiste. Wysłane w kosmos przy użyciu pralki Frania.
matisnh Opublikowano 5 Maja 2016 Opublikowano 5 Maja 2016 Czy u Was też po wpięciu kabla aux dźwięk czasami jest odtwarzany przez wbudowany głośnik mimo tego, że na ekranie pojawia się ikona słuchawek? Ten błąd jest strasznie irytujący, bo czasami działa w drugą stronę: po odłączeniu kabla dźwięk jest nadal przesyłany przez wyjście słuchawkowe... Też tak mam i kilku innych użytkowników również, ze słuchawkami działa ok, ale gdy podłączam głośnik Nokii to dzieje się tak jak piszesz. Dzieje się tak u mnie na każdym romie miuipolska, na oficjalnych xiaomi nie sprawdzałem.
rzadzu Opublikowano 6 Maja 2016 Opublikowano 6 Maja 2016 Pojawiła się wersja 6.5.5. Kto chce robić za królika doświadczalnego?
hcboria Opublikowano 6 Maja 2016 Autor Opublikowano 6 Maja 2016 5 minut temu, rzadzu napisał: Pojawiła się wersja 6.5.5. Kto chce robić za królika doświadczalnego? już się ściąga, choć nie wiem czy nie poczekać do M8
marcinj6 Opublikowano 6 Maja 2016 Opublikowano 6 Maja 2016 już się ściąga, choć nie wiem czy nie poczekać do M8 i jak zainstalowales? Bo ja jak wrócę do domu to będę instalował
Big00s Opublikowano 6 Maja 2016 Opublikowano 6 Maja 2016 Zainstalowałem rano i jak narazie wszytko działa.
hcboria Opublikowano 6 Maja 2016 Autor Opublikowano 6 Maja 2016 51 minut temu, marcinj6 napisał: i jak zainstalowales? Bo ja jak wrócę do domu to będę instalował tak, póki co działa
Vpuchaty Opublikowano 6 Maja 2016 Opublikowano 6 Maja 2016 potwierdzam, jak na razie wszystko działa poprawnie...
Rekomendowane odpowiedzi