Skocz do zawartości

[ROM] cotygodniowe aktualizacje xiaomi.eu/miuipolska PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
@Pawel978,@marcinj6,

Wyłączcie Automatyczną jasność ekranu i pozbędziecie się problemów z żyroskopem/akcelerometrem.

Wysłane w kosmos przy użyciu pralki Frania.

Wylaczylem automatyczna jasnosc i nadal w ciemnosci w filmach 360 obraz laguje.. Nie ma roznicy czy automatyczna jasnosc jest wlaczona czy wylaczona.

Opublikowano
Dnia 24.04.2016 o 23:04, Goti napisał:

Hmm dziwna sprawa bo mi działa odblokowywanie, nie mogę wejść jedynie w Ustawienia->Urządzenia :)

Bateria na minus w porównaniu do poprzedniej wersji.

Czy przypadkiem nie zamroziłeś lub usunąłeś Cloud Print ?

Opublikowano
18 minut temu, marcinj6 napisał:

Wylaczylem automatyczna jasnosc i nadal w ciemnosci w filmach 360 obraz laguje.. Nie ma roznicy czy automatyczna jasnosc jest wlaczona czy wylaczona.

A w ustawienia -> wyświetlacz -> kontrast i kolory -> musisz mieć ustawione na standardowy. 

U mnie po tej zmianie i wyłączeniu automatycznej jasności wczoraj wieczorem akcelerometr się nie zawiesił.

Opublikowano
3 godziny temu, Mark1991 napisał:

A w ustawienia -> wyświetlacz -> kontrast i kolory -> musisz mieć ustawione na standardowy. 

U mnie po tej zmianie i wyłączeniu automatycznej jasności wczoraj wieczorem akcelerometr się nie zawiesił.

Tak, po tych zmianach żyroskop i akcelerometr jest ok,  tak zostanie z tym czy naprawią to jednak? Bo ten problem już kilka aktualizacji jest. 

Opublikowano
2 minuty temu, Pawel978 napisał:

Tak, po tych zmianach żyroskop i akcelerometr jest ok,  tak zostanie z tym czy naprawią to jednak? Bo ten problem już kilka aktualizacji jest. 

Bardzo liczę że to w końcu naprawią, może wraz z nowym MIUI 8 które niebawem nasz telefon dostanie(?), nie wyobrażam sobie żeby to już tak zostało, telefon jest ogólnie świetny tylko te czujniki i wkładanie jacka na raty...

Opublikowano

Rzeczywiście nie laguje:) miałem wczesniej na auto cały czas i w ciemności przycinalo w filmikach 360 a na standard działa dobrze przy wyłączonej auto jasności.

Opublikowano
7 godzin temu, Mark1991 napisał:

Bardzo liczę że to w końcu naprawią, może wraz z nowym MIUI 8 które niebawem nasz telefon dostanie(?), nie wyobrażam sobie żeby to już tak zostało, telefon jest ogólnie świetny tylko te czujniki i wkładanie jacka na raty...

Też tak sądzę, świetny telefon tyko kilka błędów pasuje naprawić 

Opublikowano

Hmmm dziwne, ze nasz Redmi to jedyny telefon, który nie ma jeszcze 6.4.28 na głownej stronie. Czy cos się stało, że nie mozna pobrac zadnej wersji romu miuipolska ?

Opublikowano

Jest bug z powiadomieniami gmail bo nie ma dźwięku i dopiero przeinstalowanie pomaga na chwilę i ze zdjęciami google bo czasem zamyka po włączeniu i trzeba czyścić dane aplikacji także mają co robić a wymyślają nowy wygląd pogody hehe

Opublikowano

Witam,

Dzisiaj Xiaomi "pozwoliło" mi odblokować BL....

BL odblokowany, z global dev zanstalowałem TWRP (http://en.miui.com/thread-240531-1-1.html\) a następnie stąd: https://miuipolska.pl/download/ 6.4.21 miui.pl ale robiłem  tylko wipe dalvik i cache - czy to wystarcza...??

Dodatkowo pytanko bo na http://xiaomi.eu/community/threads/6-4-28.31333/ jest już 6.4.28, czy aktualizacja automatyczna z tel. powinna działać, bo mi nic nie znajduje.....??

Opublikowano

@Vpuchaty

tak, wipe dalvik i cache starczy.
aktualizacji 6.4.28 nie ma jeszcze na Kenzo (czyli Redmi note 3 Pro Snapdragon) i wydaję mi się, że nie będzie. Czekamy do następnego piątku.
Z tego co wiem nie będzie narazie aktualizacji OTA bo xiaomi.eu nie chce robić już takowych więc jak wyjdzie następna aktualizacja to przez aplikację aktualizację albo recovery wgrywasz.

Opublikowano

Zainstalowałem Rom MiuiPolska i mimo że w recovery przed uruchomieniem ponownie dałem opcje żeby mi zainstalowało root to go nie mam, aplikacje proszą żebym najpierw zrootował telefon. W czym problem? Jest jakiś root przez recovery z zipa który mogę wgrać? Bo programu nie mogę znaleźć żadnego. 

Opublikowano

Zainstalowałem Rom MiuiPolska i mimo że w recovery przed uruchomieniem ponownie dałem opcje żeby mi zainstalowało root to go nie mam, aplikacje proszą żebym najpierw zrootował telefon. W czym problem? Jest jakiś root przez recovery z zipa który mogę wgrać? Bo programu nie mogę znaleźć żadnego. 

Musisz pobrać i przez twrp wgrać super su

Mam jeden problem nie mogę wejść w ustawienia --> urządzenie -_wyrzuca do głównego ekranu to znany Bug na 6.4.21 czy tylko u mnie coś nie tak?

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
8 godzin temu, Vpuchaty napisał:

Mam jeden problem nie mogę wejść w ustawienia --> urządzenie -_wyrzuca do głównego ekranu to znany Bug na 6.4.21 czy tylko u mnie coś nie tak?

zdaje się że @Goti miał podobny problem

u mnie jest ok

Opublikowano

Zrobiłem pełny factory reset i ponowną instalacje romu i wszystko działa idealnie, brak Bug'ów

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Dnia 30.04.2016 o 12:14, MarcinSzq napisał:

Btw: Czy ktoś z Was mających 6.4.14 mogły sprawdzić czy telefon zwiesi się podczas odtwarzania muzyki z Powerampa?

Dokładnie to wygląda tak:

Odtwarzam muzykę z Powerampa mając wyłączony ekran i po jakimś czasie gdy chcę odblokować tel, to albo nie mogę odblokować go odcinkiem palca, albo trwa to długo, po czym nie mogę nic z robić na tel, bo wiesza każdą aplikację - jedyni restart pomaga.

Mam 6.4.21 i do czasu kiedy nie wyjdzie 6.4.28 nie chcę się męczyć z tym bugiem - Jeśli nie występuje na 6.4.14 to bym zrobił downgrade.

Poweramp działa mi dobrze na xxx. 14 ale są dwa najgorsze dla mnie bugi nienaprawione. Tel. się wiesza czasem i nie idzie go odblokować, jedynie menu zasilania działa oraz nie działa dobrze czyszczenie ramu a już wogole nie działa mi w opcji po blokadzie ekranu. Ram bardzo ucieka bo w pamięci są programy które trzeba ręcznie zatrzymywać i to samo z autostartem, nie wiem, wygląda na to że cały panel sterowania jest u mnie do bani. 

Opublikowano
2 godziny temu, Frty napisał:

Poweramp działa mi dobrze na xxx. 14 ale są dwa najgorsze dla mnie bugi nienaprawione. Tel. się wiesza czasem i nie idzie go odblokować, jedynie menu zasilania działa oraz nie działa dobrze czyszczenie ramu a już wogole nie działa mi w opcji po blokadzie ekranu. Ram bardzo ucieka bo w pamięci są programy które trzeba ręcznie zatrzymywać i to samo z autostartem, nie wiem, wygląda na to że cały panel sterowania jest u mnie do bani. 

takie bugi u mnie nie występują więc to nie wina softu

Opublikowano

Czy u Was też po wpięciu kabla aux dźwięk czasami jest odtwarzany przez wbudowany głośnik mimo tego, że na ekranie pojawia się ikona słuchawek? Ten błąd jest strasznie irytujący, bo czasami działa w drugą stronę: po odłączeniu kabla dźwięk jest nadal przesyłany przez wyjście słuchawkowe...

Opublikowano

takie bugi u mnie nie występują więc to nie wina softu

Na 100% wina softu, bo mam tak samo na 6.4.21.

Przed odblokowaniem bootloadera miałem 7.1.9.0.0 zainstalowanego przez sprzedawcę i ten bug nie występował.

Jest to o tyle dziwne, że wcześniej miałem ten sam zestaw (greenify+wakelock detector) i nic takiego się nie działo.

Opublikowano
1 godzinę temu, MarcinSzq napisał:

Na 100% wina softu, bo mam tak samo na 6.4.21.

Przed odblokowaniem bootloadera miałem 7.1.9.0.0 zainstalowanego przez sprzedawcę i ten bug nie występował.

Jest to o tyle dziwne, że wcześniej miałem ten sam zestaw (greenify+wakelock detector) i nic takiego się nie działo.

na 100% wina softu bo występuje u Ciebie?

W takim razie my z @marcinj6 mamy jakiegoś buga bo u nas nie występuje ;)

Opublikowano
na 100% wina softu bo występuje u Ciebie?

W takim razie my z @marcinj6 mamy jakiegoś buga bo u nas nie występuje

Skoro nie występowało na jednym romie, a występuje na innym, to chyba oczywiste.

Opublikowano

Czy u Was też po wpięciu kabla aux dźwięk czasami jest odtwarzany przez wbudowany głośnik mimo tego, że na ekranie pojawia się ikona słuchawek? Ten błąd jest strasznie irytujący, bo czasami działa w drugą stronę: po odłączeniu kabla dźwięk jest nadal przesyłany przez wyjście słuchawkowe...

Też tak mam i kilku innych użytkowników również, ze słuchawkami działa ok, ale gdy podłączam głośnik Nokii to dzieje się tak jak piszesz. Dzieje się tak u mnie na każdym romie miuipolska, na oficjalnych xiaomi nie sprawdzałem.

Opublikowano
5 minut temu, rzadzu napisał:

Pojawiła się wersja 6.5.5. Kto chce robić za królika doświadczalnego? :-)

już się ściąga, choć nie wiem czy nie poczekać do M8

Opublikowano
51 minut temu, marcinj6 napisał:

i jak zainstalowales? Bo ja jak wrócę do domu to będę instalował:)

tak, póki co działa ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...