Jump to content

MI2/S - pytania ogólne - wątek zbiorczy

Robert

Recommended Posts

Czyli jak dobrze rozumiem z v7 trzeba wrócić na wersje przed połączeniem a następnie już wg. tego poradniku tak? A @Acid Wg. Ciebie warto wracać? Kiedyś gdzieś czytałem ze chyba jeszcze gdzieś tam masz mi2s, czy wzrostów szybkości przy działaniu paru aplikacji już nie będzie taka jak kiedyś, bo np. aplikacje teraz wymagają więcej? 

Na baterii mi nie zależy (kupiłem zestaw z 2 bateriami + ładowarką przenośną) dodatkowo mam możliwość ładowania telefonu w szkole oraz w pracy. Funkcji w aparacie używam tyle co w Snapchacie :) Ogólnie by mi zależało na wydajności np. to jednoczenie przeglądanie storn internetowych oraz pisaniu na messengrze, albo np. zrobieniu screenshoota i wysłaniu go potrafi zamulić telefon. Takie sa moje odczucia ale już nie do końca pamiętam jak to wyglądało w v5. Może to już przez wiek telefonu tak sie to robi? ;D 

Edited by Bobson

No ja już też nie mam za bardzo porównania v5 do v6/v7, bo jak wszedł v6 na nowej, zwiększonej partycji i Androidzie 5.x.x to dałem na luz z aktualizacjami. Wolałem zostawić telefon na KitKat. Wtedy było ZDECYDOWANIE stabilniej od tych pierwszych wersji na Lolipop.

A skoro teraz nie używasz dużo aparatu, kwestia baterii też Cię nie obchodzi.... to moim zdaniem nie ma sensu wracać. Ewentualnie zejść do 4.4 KitKat. Chociaż nie wiem czy i to coś pomoże w kwestii wydajności i multitaskingu

TapTap Tapatalk+MI4W

Dnia 18.01.2016o23:18, Bobson napisał:

Na baterii mi nie zależy (kupiłem zestaw z 2 bateriami + ładowarką przenośną) dodatkowo mam możliwość ładowania telefonu w szkole oraz w pracy. Funkcji w aparacie używam tyle co w Snapchacie :) Ogólnie by mi zależało na wydajności np. to jednoczenie przeglądanie storn internetowych oraz pisaniu na messengrze, albo np. zrobieniu screenshoota i wysłaniu go potrafi zamulić telefon. Takie sa moje odczucia ale już nie do końca pamiętam jak to wyglądało w v5. Może to już przez wiek telefonu tak sie to robi? ;D 

Ściągnij Kernel Adiutor i pobaw się z ustawieniami Entropii, bo to z nią jest problem najwyraźniej. 512/512 lub 256/256. Telefon powinien dostać kopa i być bardziej żwawy kosztem minimalnie większego zużycia prądu... Włącz oczywiście opcję Zastosuj po starcie :) 

Taki urok Androida... Mam max taktowanie procesora zmniejszone do 1458 Mhz, governor interactive, GPU do 200 Mhz ondemand i naprawdę ciężko mi uświadczyć jakaś zwiechę...

Edited by Addamas

20 godzin temu, Addamas napisał:

Ściągnij Kernel Adiutor i pobaw się z ustawieniami Entropii, bo to z nią jest problem najwyraźniej. 512/512 lub 256/256. Telefon powinien dostać kopa i być bardziej żwawy kosztem minimalnie większego zużycia prądu... Włącz oczywiście opcję Zastosuj po starcie :) 

Taki urok Androida... Mam max taktowanie procesora zmniejszone do 1458 Mhz, governor interactive, GPU do 200 Mhz ondemand i naprawdę ciężko mi uświadczyć jakaś zwiechę...

Tak zrobie, rozumiem że darmowe wersja wystarczy? W google play są 2, jedna darmowa jedna za 4 zł z hakiem ;> 

Płatna niczym się nie różni od wersji free. To tylko gest(darowizna) w stronę autora aplikacji. I swoją drogą warto zapłacić, bo na prawdę to jedna z lepszych (o ile nie najlepsza) do konfiguracji kernela.

TapTap Tapatalk+MI4W

1 minutę temu, kulig007 napisał:

Płatna niczym się nie różni od wersji free. To tylko gest(darowizna) w stronę autora aplikacji. I swoją drogą warto zapłacić, bo na prawdę to jedna z lepszych (o ile nie najlepsza) do konfiguracji kernela.

TapTap Tapatalk+MI4W

Nie mogę dodać karty płatniczej :v Juź nie raz chciałem pobrać free ksiażki ale najpierw musze dodać karte i nie mogę ;cc Zmieniłem  Entropie na O/Z na 256/256 i no wyraźnie telefon jakoś szybciej działa, dziwne a zarazem interesujące xd 

Dałem po 256, póki co jest spoko, procesor również zmniejszyłem, GPU zostawiłem bez zmian. Ciekawe czy różnica również byłaby w grach ale aktualnie usunąłem te bardziej wymagające ponieważ aby grać potrzebowały łącza wifi ;x 

Na żadnym sMIUI nie było Vipera. Jedynie Dolby Audio. 

Wg. tego tematu : http://xiaomi.eu/community/threads/misound.23354/
Mi2s ma Dolby Mobile, więc o Dirac można zapomnieć. Niestety.

Zainstalować można Vipera przez recovery z paczki zip, ale nie podam linków bo nigdy tego nie robiłem.

W kwestii odtwarzania muzyki pragnę jeszcze przypomnieć o bugu którego wciąż nie naprawili Chińczycy:
http://en.miui.com/thread-190073-1-1.html

Dlaczego mozna zapomniec?

Ja mam wiui v5 i dirac jest.

Dlatego pytam gdyz jak kilka misiecy temu wgralem miui6 i w nim nie bylo dirac to spowrotem downgrade do wiui i od tego czasu nic nowszego nie instalowalem bo bez dirac mi2s ma dzwiek w sluchawkach do bani.

Nie mow co mial bo wiem co mial.

Dirac mial i ma.

Viper wogule nie sprawdzal sie w moim przypadku w miui.

Calkiem nienaturalnie grala muza po podlaczeniu do wzmacniacza(NAD 3020i)

Moze i na czystym androidzie gra viper lepiej,nie wiem bo niemialem okazji sprawdzic.

Mi2 ma Dolby Sound i koniec.

Wysłano z Mi4c

Teraz nie moge bo zona w pracy,a ja mam mi4c.

Zona uzywa mi2s.

Dlaczego nie wierzysz?

Wszystkie miui v5 w mi2s maja dirac.

Syn ma redmi1s v7 i tez ma dirac.

A mi2s w miui v6,v7 juz nie maja dirac.

Nieprawda.

Wysłano z Mi4c

• Like 3

A zmień język na angielski.

Stary. Jak chcesz rozmawiać na poziomie to weź sam jakiś zaprezentuj. Wgraj oficjalne MIUI a nie jakieś wiui, zmień na angielski i dopiero będziemy gadać.

Wysłano z Mi4c

Oj juz mi sie niechce teraz,zaraz do roboty ide.

Moze wieczorem.

A cóż da że zmnienie język?

Przecież widać że jest dirac.

Nie o to chodziło?

Mi2s ma też polski język więc zmienie na polski.

Redmi1s nie ma pl,bo ma roma z italii(miui.it)

WIUI już nie jest aktualizowany. Może jakiś Włoch wcisnął do Mi2S Dirac. W temacie WIUI nie ma wzmianki, że jest a byłaby pewnie to zaleta dla niektórych. Miałem przez pewien czas ostatni ROM WIUI na jb i pozbyłem się go po tygodniu. Dirac nie zauważyłem jeśli był.

A jak wrócić na stare partycje pod WIUI? Jako bazowy przyjmuje aktualny układ.

Na ostatnim update Mi2s szlag trafia, po restarcie 2x FC Kopii w chmurze, Dokumenty się same wyłączają, nie działa synchronizacja kontaktów i kalendarza w Koncie Google + znacząco gorszy wynik na 3G... Wipe dalvik / cache kompletnie niczego nie zmienia

Powrót na 6.1.14 nic nie pomaga... super :D

Edited by Addamas

Poradnik jak zjechac na v5 i dwie partycje chyba jest tutaj na tym forum.

Robilem to kilka miesiecy temu.

Trzeba robic przez miflash.

Pozatym z mojego doswiadczenia nie ma sensu instalowac roomu innego niz v5.

Mi2s chodzi najlepiej na v5 i ma kilka funkcji ktorych nie ma w nowszych miui.

Dwie partycje troche denerwują,ale jak np ja niegram w gry to mi pamieci wystarczalo.nie wiem jak jest w wersji 16gb.

Edited by mikidar

Wiui jest z xda.

Jest multilingua .

A testowalem rozne roomy.

Najlepiej chodzi ostatni wiui.

I jest 4.4 kitkat.

Widac na screnach

Dyskusja o Dolby i Dirac w Mi2 jest bezsensowna bo opierasz się na jednym stringu w nieoficjalnym włoskim tłumaczeniu, w nieoficjalnym romie (z wieloma modyfikacjami), sprzed 2 lat. Dla mnie to głupota.

Wgraj oficjalny, sprawdź audio-effects.conf czy zawiera liby od Dolby (a zawiera) i wtedy możesz się z nami kłócić.

Wysłano z Mi4c

Wiem jedno,

Kazdy nowszy od v5 ma dzwiek do d*py.

Wiec chyba z palca se nie wyssalem.

A czy jest wloski czy nie?

Nie obchodzi mnie to.

Jest wielojezyczny.

I najwazniejsze dla mnie ze gra o niebo lepiej niz np redmi1s,czy chociazby mi4c ktorego uzywam aktualnie.

Ps.

Nie zamierzam się z nikim kłucić.

Zadalem pytanie kilka dni temu a wy jedziecie po mnie nie wiem dlaczego.

Mi2s ma rom z tego linka:

http://en.miui.com/thread-21088-1-1.html