Bobson Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 Czyli jak dobrze rozumiem z v7 trzeba wrócić na wersje przed połączeniem a następnie już wg. tego poradniku tak? A @Acid Wg. Ciebie warto wracać? Kiedyś gdzieś czytałem ze chyba jeszcze gdzieś tam masz mi2s, czy wzrostów szybkości przy działaniu paru aplikacji już nie będzie taka jak kiedyś, bo np. aplikacje teraz wymagają więcej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 Zyskasz trochę więcej funkcji w aparacie, oraz trochę lepszy wynik na baterii. Ale jak tak czytam, to chyba nie ma sensu wracać, bo ostanie kilka wydań dla Mi2s nie było takich najgorszych. TapTap Tapatalk+MI4W Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobson Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 (edited) Na baterii mi nie zależy (kupiłem zestaw z 2 bateriami + ładowarką przenośną) dodatkowo mam możliwość ładowania telefonu w szkole oraz w pracy. Funkcji w aparacie używam tyle co w Snapchacie Ogólnie by mi zależało na wydajności np. to jednoczenie przeglądanie storn internetowych oraz pisaniu na messengrze, albo np. zrobieniu screenshoota i wysłaniu go potrafi zamulić telefon. Takie sa moje odczucia ale już nie do końca pamiętam jak to wyglądało w v5. Może to już przez wiek telefonu tak sie to robi? ;D Edited January 18, 2016 by Bobson Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 No ja już też nie mam za bardzo porównania v5 do v6/v7, bo jak wszedł v6 na nowej, zwiększonej partycji i Androidzie 5.x.x to dałem na luz z aktualizacjami. Wolałem zostawić telefon na KitKat. Wtedy było ZDECYDOWANIE stabilniej od tych pierwszych wersji na Lolipop. A skoro teraz nie używasz dużo aparatu, kwestia baterii też Cię nie obchodzi.... to moim zdaniem nie ma sensu wracać. Ewentualnie zejść do 4.4 KitKat. Chociaż nie wiem czy i to coś pomoże w kwestii wydajności i multitaskingu TapTap Tapatalk+MI4W Link to comment Share on other sites More sharing options...
Addamas Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 (edited) Dnia 18.01.2016o23:18, Bobson napisał: Na baterii mi nie zależy (kupiłem zestaw z 2 bateriami + ładowarką przenośną) dodatkowo mam możliwość ładowania telefonu w szkole oraz w pracy. Funkcji w aparacie używam tyle co w Snapchacie Ogólnie by mi zależało na wydajności np. to jednoczenie przeglądanie storn internetowych oraz pisaniu na messengrze, albo np. zrobieniu screenshoota i wysłaniu go potrafi zamulić telefon. Takie sa moje odczucia ale już nie do końca pamiętam jak to wyglądało w v5. Może to już przez wiek telefonu tak sie to robi? ;D Ściągnij Kernel Adiutor i pobaw się z ustawieniami Entropii, bo to z nią jest problem najwyraźniej. 512/512 lub 256/256. Telefon powinien dostać kopa i być bardziej żwawy kosztem minimalnie większego zużycia prądu... Włącz oczywiście opcję Zastosuj po starcie Taki urok Androida... Mam max taktowanie procesora zmniejszone do 1458 Mhz, governor interactive, GPU do 200 Mhz ondemand i naprawdę ciężko mi uświadczyć jakaś zwiechę... Edited January 19, 2016 by Addamas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobson Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 20 godzin temu, Addamas napisał: Ściągnij Kernel Adiutor i pobaw się z ustawieniami Entropii, bo to z nią jest problem najwyraźniej. 512/512 lub 256/256. Telefon powinien dostać kopa i być bardziej żwawy kosztem minimalnie większego zużycia prądu... Włącz oczywiście opcję Zastosuj po starcie Taki urok Androida... Mam max taktowanie procesora zmniejszone do 1458 Mhz, governor interactive, GPU do 200 Mhz ondemand i naprawdę ciężko mi uświadczyć jakaś zwiechę... Tak zrobie, rozumiem że darmowe wersja wystarczy? W google play są 2, jedna darmowa jedna za 4 zł z hakiem ;> Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 Płatna niczym się nie różni od wersji free. To tylko gest(darowizna) w stronę autora aplikacji. I swoją drogą warto zapłacić, bo na prawdę to jedna z lepszych (o ile nie najlepsza) do konfiguracji kernela. TapTap Tapatalk+MI4W Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobson Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 1 minutę temu, kulig007 napisał: Płatna niczym się nie różni od wersji free. To tylko gest(darowizna) w stronę autora aplikacji. I swoją drogą warto zapłacić, bo na prawdę to jedna z lepszych (o ile nie najlepsza) do konfiguracji kernela. TapTap Tapatalk+MI4W Nie mogę dodać karty płatniczej :v Juź nie raz chciałem pobrać free ksiażki ale najpierw musze dodać karte i nie mogę ;cc Zmieniłem Entropie na O/Z na 256/256 i no wyraźnie telefon jakoś szybciej działa, dziwne a zarazem interesujące xd Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 Addamas wertował temat od A do Z. Także podążaj za jego wskazówkami TapTap Tapatalk+MI4W Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobson Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 Dałem po 256, póki co jest spoko, procesor również zmniejszyłem, GPU zostawiłem bez zmian. Ciekawe czy różnica również byłaby w grach ale aktualnie usunąłem te bardziej wymagające ponieważ aby grać potrzebowały łącza wifi ;x Link to comment Share on other sites More sharing options...
Addamas Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 Na 200 MHz da się grać, a do przeglądania neta, YouTube w 720p wystarczy Xiaomi Mi2S with sMIUI Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikidar Posted January 23, 2016 Share Posted January 23, 2016 Witam, Mam pytanie do posiadaczy mi2s. Czy na v7 polskich z tąd jak i innych jest w opcjach ustawień dźwięku opcja DIRAC? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikidar Posted January 26, 2016 Share Posted January 26, 2016 Up Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted January 26, 2016 Share Posted January 26, 2016 @mikidarFizycznie nie ma mowy bo w nim jest Dolby Mobile. Jest chyba możliwość zainstalowania ViperFX, ale nie jestem pewien bo na najnowszym sMIUI nie ma go. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Addamas Posted January 26, 2016 Share Posted January 26, 2016 Na żadnym sMIUI nie było Vipera. Jedynie Dolby Audio. Wg. tego tematu : http://xiaomi.eu/community/threads/misound.23354/ Mi2s ma Dolby Mobile, więc o Dirac można zapomnieć. Niestety. Zainstalować można Vipera przez recovery z paczki zip, ale nie podam linków bo nigdy tego nie robiłem. W kwestii odtwarzania muzyki pragnę jeszcze przypomnieć o bugu którego wciąż nie naprawili Chińczycy:http://en.miui.com/thread-190073-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikidar Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Dlaczego mozna zapomniec? Ja mam wiui v5 i dirac jest. Dlatego pytam gdyz jak kilka misiecy temu wgralem miui6 i w nim nie bylo dirac to spowrotem downgrade do wiui i od tego czasu nic nowszego nie instalowalem bo bez dirac mi2s ma dzwiek w sluchawkach do bani. Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Pokaż screenshota bo jakoś nie wierzę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikidar Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Teraz nie moge bo zona w pracy,a ja mam mi4c. Zona uzywa mi2s. Dlaczego nie wierzysz? Wszystkie miui v5 w mi2s maja dirac. Syn ma redmi1s v7 i tez ma dirac. A mi2s w miui v6,v7 juz nie maja dirac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Jak już to ma ViperFX. Miał całkiem sporo możliwości i kilka osób miało żal o jego brak w nowszych wydaniach MIUI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikidar Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Nie mow co mial bo wiem co mial. Dirac mial i ma. Viper wogule nie sprawdzal sie w moim przypadku w miui. Calkiem nienaturalnie grala muza po podlaczeniu do wzmacniacza(NAD 3020i) Moze i na czystym androidzie gra viper lepiej,nie wiem bo niemialem okazji sprawdzic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Bo nie miał fabrycznie nigdy. Może ci się jakoś po drodze pomieszało z Mi2A. Tam niby jest Dirac i nawet NFC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Ja też z tego co kojarzę, mi2a miał Dirac. Zaś Mi2s Digital Dolby. Ale to ktoś musiałby jeszcze potwierdzić TapTap Tapatalk+MI4W Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Mi2 ma Dolby Sound i koniec. Wysłano z Mi4c Teraz nie moge bo zona w pracy,a ja mam mi4c. Zona uzywa mi2s. Dlaczego nie wierzysz? Wszystkie miui v5 w mi2s maja dirac. Syn ma redmi1s v7 i tez ma dirac. A mi2s w miui v6,v7 juz nie maja dirac. Nieprawda. Wysłano z Mi4c 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikidar Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Nie bede nikogo przekonywal. Jak mi sie uda to wam wysle te screny. I w koncu sie wam te glupie mordy zamkną. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 I po co się puszysz jak paw?! TapTap Tapatalk+MI4W Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikidar Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Puszczasz sie ty ,niewiadomo zkim. Po co gracie mi na nerwach?na razie fotki t redmi1s syna.za kilka minut jak zonka z pracy wruci z pracy dam z mi2s Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 A zmień język na angielski. Stary. Jak chcesz rozmawiać na poziomie to weź sam jakiś zaprezentuj. Wgraj oficjalne MIUI a nie jakieś wiui, zmień na angielski i dopiero będziemy gadać. Wysłano z Mi4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikidar Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 Oj juz mi sie niechce teraz,zaraz do roboty ide. Moze wieczorem. A cóż da że zmnienie język? Przecież widać że jest dirac. Nie o to chodziło? Mi2s ma też polski język więc zmienie na polski. Redmi1s nie ma pl,bo ma roma z italii(miui.it) Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 WIUI już nie jest aktualizowany. Może jakiś Włoch wcisnął do Mi2S Dirac. W temacie WIUI nie ma wzmianki, że jest a byłaby pewnie to zaleta dla niektórych. Miałem przez pewien czas ostatni ROM WIUI na jb i pozbyłem się go po tygodniu. Dirac nie zauważyłem jeśli był. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikidar Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 Wiui jest z xda. Jest multilingua . A testowalem rozne roomy. Najlepiej chodzi ostatni wiui. I jest 4.4 kitkat. Widac na screnach Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 Wiem, że masz WIUI na KK. Dlatego napisałem o JB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Addamas Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 (edited) A jak wrócić na stare partycje pod WIUI? Jako bazowy przyjmuje aktualny układ. Na ostatnim update Mi2s szlag trafia, po restarcie 2x FC Kopii w chmurze, Dokumenty się same wyłączają, nie działa synchronizacja kontaktów i kalendarza w Koncie Google + znacząco gorszy wynik na 3G... Wipe dalvik / cache kompletnie niczego nie zmienia Powrót na 6.1.14 nic nie pomaga... super Edited January 28, 2016 by Addamas Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikidar Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 (edited) Poradnik jak zjechac na v5 i dwie partycje chyba jest tutaj na tym forum. Robilem to kilka miesiecy temu. Trzeba robic przez miflash. Pozatym z mojego doswiadczenia nie ma sensu instalowac roomu innego niz v5. Mi2s chodzi najlepiej na v5 i ma kilka funkcji ktorych nie ma w nowszych miui. Dwie partycje troche denerwują,ale jak np ja niegram w gry to mi pamieci wystarczalo.nie wiem jak jest w wersji 16gb. Edited January 28, 2016 by mikidar Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 Wiui jest z xda. Jest multilingua . A testowalem rozne roomy. Najlepiej chodzi ostatni wiui. I jest 4.4 kitkat. Widac na screnach Dyskusja o Dolby i Dirac w Mi2 jest bezsensowna bo opierasz się na jednym stringu w nieoficjalnym włoskim tłumaczeniu, w nieoficjalnym romie (z wieloma modyfikacjami), sprzed 2 lat. Dla mnie to głupota. Wgraj oficjalny, sprawdź audio-effects.conf czy zawiera liby od Dolby (a zawiera) i wtedy możesz się z nami kłócić. Wysłano z Mi4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikidar Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 Wiem jedno, Kazdy nowszy od v5 ma dzwiek do d*py. Wiec chyba z palca se nie wyssalem. A czy jest wloski czy nie? Nie obchodzi mnie to. Jest wielojezyczny. I najwazniejsze dla mnie ze gra o niebo lepiej niz np redmi1s,czy chociazby mi4c ktorego uzywam aktualnie. Ps. Nie zamierzam się z nikim kłucić. Zadalem pytanie kilka dni temu a wy jedziecie po mnie nie wiem dlaczego. Mi2s ma rom z tego linka: http://en.miui.com/thread-21088-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts