mazok Posted January 29, 2015 Share Posted January 29, 2015 Tak palec się omsknal i fix z MI4 przypadkowo poszedł dla wszystkich... Wysłane z MI4 Musisz to dodać na sztywno do skryptu dla mi2 - teraz jest najlepiej od początku v6 - fix łapie błyskawicznie! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 29, 2015 Share Posted January 29, 2015 Mam już 5.0 na MI2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grykom Posted January 29, 2015 Share Posted January 29, 2015 Mam już 5.0 na MI2 I jak, i jak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 29, 2015 Share Posted January 29, 2015 W sumie nic. Nie interesuję się na razie wgraniem romu. Rom ma nową strukturę i muszę skrypt dostosować bo bez tego żaden rom nam nie wyjdzie, także dopiero w weekend może ruszymy z kompilacją. Co dziwne baza to zaledwie 5.0. Nie jest to 5.0.1 ani 5.0.2 aczkolwiek znając Xiaomi i jak aktualizowali MI4 to będzie 5.0 na początek a potem po paru aktualizacjach najnowsza baza. Oczywiście dla jasności kto przechodzi z v5 musi koniecznie MiFlasha v6 najpierw wgrać a potem 5.0 Dla tych z obecnym v6 chyba będzie to zwykła aktualka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 29, 2015 Share Posted January 29, 2015 Ok mam rom. Wgralem prosto na MIUIPolska przez Updater bez wipe Jedynie długo się instaluje bo apki zmieniają się na art. Natomiast jest jak mówiłem. Numerek się zmienił. Reszta to MIUI 6 jak mamy na co dzień. Aha i maja problemy z... aparatem. Nie ma MIUI kamery tylko ta z aosp. Wysłane z MI4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted January 29, 2015 Share Posted January 29, 2015 No i teraz pozostaje pytanie... Jest tak samo jak do tej pory, bez jakichś mniejszych / większych zmian - bo to dopiero bardzo wstępna faza beta. Czy zrobili ROM z łaski na uciechę, z numerkiem 5.0, co by się lud nie złościł o brak supportu. Mi2s powered by sMIUI Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 29, 2015 Share Posted January 29, 2015 Zaraz zaraz... Jakie większe zmiany? Przecież nikt tego nie mówił. Zawsze Wam mówiłem jak będzie. Zobaczycie tylko numerek 5.0 i tyle. To jest MIUI 6 a nie zwykły Android. Kiedyś był płacz bo ludzie chcieli ART - no to jest i można już startować ze stoperami Wysłane z MI4 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted January 29, 2015 Share Posted January 29, 2015 (edited) Ale podświadomie człowiek ciągle myślał, że coś wniesie ten 5.0. Jakieś drobne, ale nowości. Ja teraz bardzo liczę, że sobie poradzą z aparatem i będzie trochę więcej funkcji. Choć już na starcie problemy, ale może uda się ogarnąć. Mają jeszcze czas A choć z ART jest szybciej, co już gdzieś pisałem odnośnie 4.4.... To i tak wynoszę ponad to, Xposed i jego moduły. Także ja osobiście wolę zostać na KK, póki nie zrobią Xposed pod Lolipopa. Mi2s powered by sMIUI Edited January 29, 2015 by kulig007 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 29, 2015 Share Posted January 29, 2015 Nikt się nie kapnal, że w Mi2 przybyło rdzeni na procesorze? Wysłane z MI4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted January 29, 2015 Share Posted January 29, 2015 Hah, widziałem zdjęcie. Nawet przeczytałem, że octa-core....ale głupi nie zanalizowałem tej pomyłki, heh Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cake Posted January 29, 2015 Share Posted January 29, 2015 Czyli jednak warto przejść na 5.0 Rdzeni mi doda 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
madden Posted January 30, 2015 Share Posted January 30, 2015 Zaraz zaraz... Jakie większe zmiany? Przecież nikt tego nie mówił. Zawsze Wam mówiłem jak będzie. Zobaczycie tylko numerek 5.0 i tyle. To jest MIUI 6 a nie zwykły Android. Kiedyś był płacz bo ludzie chcieli ART - no to jest i można już startować ze stoperami Wysłane z MI4 Większe zmiany dla mnie z wyczekiwaną v6 na 5.0,to nie to,że dojdzie coś nowego (oprócz art ), tylko że to co jest zacznie działać.. Wysłane z Mi2s Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 30, 2015 Share Posted January 30, 2015 Moim osobistym zdaniem najlepiej było i będzie na 4.1. Wysłane z MI4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ari93 Posted January 30, 2015 Share Posted January 30, 2015 Apropo... co z tym miui v6 na 4.1? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eru Posted January 30, 2015 Share Posted January 30, 2015 Przepadło w odmętach internetu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 31, 2015 Share Posted January 31, 2015 Apropo... co z tym miui v6 na 4.1? Nie będzie. Będzie 5.0. Wysłane z MI4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnyAce Posted February 8, 2015 Share Posted February 8, 2015 Hej Z racji tego że jestem nowy na forum, witam was serdecznie Mam takie pytanie, ponieważ nigdzie nie mogę tego znaleźć (a siedzę już na forum od 3 godzin). Stałem się niedawno posiadaczem Mi-2S, i mam problem z tym, żeby mieć aktualną wersję oprogramowania. Wchodzę w apkę Aktualizację i próbuję wyszukać nowej aktualizacji. Przez ostatnie 2 tygodnie nic mi nie pobrało (sam starałem się codziennie sprawdzić, bo po dwóch tygodniach wydało mi się podejrzane). W Aktualiacjach jest napisane: "Nie znaleziono aktualizacji MIUI-4.10.24." Natomiast przechodząc do informacji o telefonie, mam wypisane, że jest to wersja androida 4.4.4 KTU84P, a MIUI-4.10.24. I tu moje pytanie - jaka to jest wersja MIUI? v5? v6? Bo z tego co wyczytałem, to mając wersję androida 4.4 kitkata powinienem mieć v6, prawda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted February 8, 2015 Share Posted February 8, 2015 Tak masz v6. Zresztą masz na stronie Galerię miui 6 to sobie zobacz czy wygląda podobnie. Co do aktualizacji to poczytaj instrukcję na stronie. Wysłane z MI4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grykom Posted February 19, 2015 Share Posted February 19, 2015 Cześć, czy możecie polecić ustawienia aplikacji Aparat w v5? Ewentualnie inną, leszą aplikację (jeśli takowa istnieje)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted February 19, 2015 Share Posted February 19, 2015 (edited) Ja jak pamiętam używałem mi2 RAW, oraz płatne pro capture, camera fv-5. Masz też wersje free, więc dla zbadania aplikacji zainstaluj i sprawdź. Mi2s powered by sMIUI Edited February 19, 2015 by kulig007 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grykom Posted February 24, 2015 Share Posted February 24, 2015 Tak jak pisałem w ostatnim poście jadę obecnie na v5 - wersja 4.10.17 Kupiłem MiBanda i z tego co czytałem muszę mieć v6. Czy jako posiadacze mi2s polecacie jakąś konkretną (np. starszą) wersję czy jedziecie na najnowych wydaniach i nie ma z tym większych problemów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted February 24, 2015 Share Posted February 24, 2015 (edited) No do Mibanda musisz wrzucić sobie v6. A która najlepsza... Z tego co pamiętam, to wersja 4.12.12 była bardzo OK, wersje z początku lutego też dobrze działają. Niektórzy mają mają problemy z GPS, ale Acid podał fixa, który to naprawia. Na v6 nie masz 3/4 funkcji aparatu, to chyba najbardziej dotkliwa bolączka. Mi2s powered by sMIUI Edited February 24, 2015 by kulig007 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xpeu89 Posted February 28, 2015 Share Posted February 28, 2015 Hej, Czy mi2s da radę obsłużyć jednocześnie mhl oraz otg? Są do kupienia takie z przejściówką 11 na 5 pin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted March 1, 2015 Share Posted March 1, 2015 Tak jak pisałem w ostatnim poście jadę obecnie na v5 - wersja 4.10.17 Kupiłem MiBanda i z tego co czytałem muszę mieć v6. Czy jako posiadacze mi2s polecacie jakąś konkretną (np. starszą) wersję czy jedziecie na najnowych wydaniach i nie ma z tym większych problemów? Jeśli chodzi o działanie aparatu, to nie zauważyłem żadnych różnic - we wszystkich wersjach V6 działa równie beznadziejnie. Śmiało stosuj najnowszą. Może w końcu coś poprawią (wątpię). Link to comment Share on other sites More sharing options...
saimon Posted March 2, 2015 Share Posted March 2, 2015 (edited) Może ktoś z Was miał podobny problem i udało się go rozwiązać. Otóż z dnia na dzień wejście do ładowania zepsuło się, nie trzyma kabla, kabel nie wchodzi do końca i nie ma tego charakterystycznego kliku po włożeniu. Z kablem jest wszystko ok, testowałem kilka. Czyszczenie gniazda nic nie pomogło, siedziałem nad tym pol godziny i wygrzebałem raptem kilka kłaków. Jestem strasznie zawiedziony, ponieważ wiem że będę miał problem używając telefonu jako nawigacji w aucie, eh... Gniazda nie da się też wymienić (potwierdzone info od Acida) Edited March 2, 2015 by saimon Link to comment Share on other sites More sharing options...
madden Posted March 2, 2015 Share Posted March 2, 2015 Mam w zasadzie to samo..aczkolwiek udało mi się w końcu dopasować kabel -oryginalny xiaomi - który nie wypada.. Wysłane z Mi2s Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted March 2, 2015 Share Posted March 2, 2015 Gniazda nie da się też wymienić (potwierdzone info od Acida) Teoretycznie serwis z stacją hot air mógłby się tego podjąć. Wtedy trzeba by kupić taką część: http://www.dragon-tt.com/xx.aspx?id=747 Sądzę, że kolega z Czech by się tego podjął. On ma stację hot air. Link to comment Share on other sites More sharing options...
osekltd Posted March 2, 2015 Share Posted March 2, 2015 W Lublinie bez problemu wymieniają takie gniazdka, znam kilka serwisów. oczywiście bez stacji nic nie zrobisz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted March 2, 2015 Share Posted March 2, 2015 Może ktoś z Was miał podobny problem i udało się go rozwiązać. Otóż z dnia na dzień wejście do ładowania zepsuło się, nie trzyma kabla, kabel nie wchodzi do końca i nie ma tego charakterystycznego kliku po włożeniu. Z kablem jest wszystko ok, testowałem kilka. Czyszczenie gniazda nic nie pomogło, siedziałem nad tym pol godziny i wygrzebałem raptem kilka kłaków. Jestem strasznie zawiedziony, ponieważ wiem że będę miał problem używając telefonu jako nawigacji w aucie, eh... Gniazda nie da się też wymienić (potwierdzone info od Acida) Mam prawie to samo, tylko jeszcze nie tak nasilone. Od jakiegoś czas kabel ładujący (od dawna ten sam) siedzi coraz luźniej i luźniej. Ale jeszcze ładuje. Co wlaściwie jest przyczyną? Coś się tam "wyciera", czy jak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted March 2, 2015 Share Posted March 2, 2015 +1 Panowie, czy to jakaś zmowa??? Mam to samo, od około miesiąca. Bałem się, że port USB się wysrał.... Ale na szczęście zmiana kabla pomogła. I wszystko jest ok. Może te 'ząbki' przy wtyczce mikro USB się wycierają? Mi2s powered by sMIUI Link to comment Share on other sites More sharing options...
saimon Posted March 3, 2015 Share Posted March 3, 2015 Czyli sprawa numer jeden - kupić nowy kabel. i ewentualnie zorientować się w serwisach w Rybniku / Raciborzu / Gliwicach czy posiadają takie cuda:-P Nadzieja została przywrócona, dzięki. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kendi Posted March 3, 2015 Share Posted March 3, 2015 U mnie w hongmi to samo, idealnie podpasowal kabel od Nokii 5800,ma obustronne zaczepy. BTW sprawdźcie kabel w innym urządzeniu, bo w nowym note LTE poprzedni kabel tez luźno siedział. Kabel ten i ładowarka jest od nexusa 7 i o dziwo z nim wszystko w porządku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elrash Posted May 22, 2015 Share Posted May 22, 2015 Jest jeszcze możliwość sciągnąć skądś miui na bazie andka 4.4 na mi2s, bo w dziale pobierz miui nie widzę, jest tylko najnowszy rom na lolipopie a czytałem ze na nim bateria krócej trzyma więc wolałbym w niego narazie nie wchodzić, a że zastanawiam się nad Mi bandem to raczej przejscie na 4.4 to mus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted May 22, 2015 Share Posted May 22, 2015 4.4 nie jest jakoś lepszy od lollipopa w kwestii baterii, oba w porównaniu do 4.1 wypadają blado. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted May 22, 2015 Share Posted May 22, 2015 (edited) Numb, jest, oj jest. Lolipop nie ma startu, przy KitKat. Oczywiście wszystko rozchodzi się o MIUI. Bo przy CM, AOSP, MOKEE itp to już są zbliżone wartości. Gdyby nie było widocznej różnicy, dawno bym siedział na Lolipop, bo jest dużo lepsza jakoś audio i aparat jakby lepiej pracuje. Wysłane z mojego MI 2S Edited May 22, 2015 by kulig007 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts